Даниел Вълчев: По-ляв, популистки и глупав бюджет от този на Асен Василев не съм виждал

Даниел Вълчев: По-ляв, популистки и глупав бюджет от този на Асен Василев не съм виждал

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес, според мен ние с много бързи стъпки се връщаме към тази „чудесна" кочина, в която живяхме през 90-те години". Това заяви адвокатът и политик проф. Даниел Вълчев пред NOVA по повод футболния протест в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

„Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв повод независимо какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се чувстват наистина като през 90-те години, а това е много лошо", добави още деканът на Юридическия факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски".

По думите му първото нещо, което няма как да не направи впечатление, е „драматичната некомпетентност на Министерството на вътрешните работи". Според него не става дума за „момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите", а че те не са обучени да действат по определен начин. Техните ръководители не могат да се справят с такава ситуция, убеден е Вълчев.

Юристът посочи, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е неадекватна заради реакцията му, според която нищо не се е случило. Той посочи, че системата на МВР е изключително нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

„Още една прилика с 90-те години е, че крайно много случайни хора са ключови позиции в държавата и институциите и ефектът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, защото не ходим особено много и на избори", заяви бившият министър на образованието.

Що се отнася до проектобюджета за 2024 година, Даниел Вълчев заяви, че „по-ляв, популистки и глупав бюджет от този на Асен Василев" не е виждал. Според него управяващите ще намерят консенсус по тази и други спорни теми като дерогацията, защото повечето от тях нямат свободна воля.

За изкуствения интелект

Проф. Даниел Вълчев заяви, че правото ще бъде една от засегнатите области от изкуствения интелект. По думите му рискът за обществото е, че хората не знаят какво точно има и може една такава невронна мрежа, която толкова прилича на нашата, биологична такава. Той заяви, че всяко нещо, което човекът създава, мултиплицира неговите възможности. Важно е обаче с какви намерения се ползва.

Източници: "24 часа", NOVA 

 

 

 

Коментари

 • Ghost

  17 Ное 2023 18:05ч.

  В бюджета няма нищо "ляво"- в политически смисъл, инак, в сексуален съм съгласен че е и с тъпи номера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  17 Ное 2023 18:09ч.

  Какво означава ляв бюджет или просто Вълчев търси внимание?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  17 Ное 2023 18:16ч.

  Ми, представя си го като благотворителност(което не е "ляво")въпреки че и този трансферира богатство от бедни към богати. И този залага на "новата аристокрация" и множи бюрокрация, вместо идеята за малка и евтина държава(виж Парижката комуна)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ти от кой бюджет събра за имение в "селото на НДСВ" край Портофино?

  17 Ное 2023 18:57ч.

  А, пич?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  17 Ное 2023 20:16ч.

  Ни позна - десен си е! Омръзна ми всякваки глупости да ги хвърляте в ляво! Те са си ваши - десни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бюджета не е ляв, а популистки

  17 Ное 2023 20:47ч.

  Целта му е, докато плебса рупа подадения му морков, ликвидацията на България да продължи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  17 Ное 2023 21:01ч.

  Абсолютно вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв пост независимо какво мислят хората, някакви раздути бюджети...

  17 Ное 2023 23:26ч.

  Фалшиви новини от 80-те .... Ето какво пише вестник Гардиън от Англия по повод "Българската следа" в атентат срещу папа Йоан Павел 2: ..... Американската журналистка Клеър Стърлинг изигра водеща роля в създаването на теорията за ''Българската връзка'', един от най-успешните случаи - най-популяризираният на дезинформация, извършена от Западна разузнавателна агенция (ЦРУ) след Втората световна война. ‎The American journalist Claire Sterling played a leading role in creating the ''Bulgarian Connection'' theory, one of the most successful cases - certainly the most publicised - of disinformation carried out by a Western intelligence agency since the Second World War‎. .............. Българската връзка е Пълен фалшификат=Хибридна война=Фалшиви новини от Запада за да РАЗГЛОБЯТ Социалистическата система, която беше Заплаха за Запада със своята СПРАВЕДЛИВОСТ за всички в обществото ! ............... Разглобиха Соца, превзеха ни изцяло, Разделиха хората ни, унищожиха морал и ценности, и ни направиха една Клоака по тяхно Западно подобие!" ........... За жалост не спират - имало още преименуване на България. Е, тогава ще се върнем не в 90-те години не на 20 век, а в 90-те години на 14 век!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи