Дахер Ламот: Санкциите на САЩ и ЕС не допускат помощи за Сирия, пристигат пратки само от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия

Дахер Ламот: Санкциите на САЩ и ЕС не допускат помощи за Сирия, пристигат пратки само от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ситуацията в северозападна Сирия е доста тежка. 

Някои градове буквално са сринати изцяло, почти нищо не е останало от тях. Градове като Сармада, Джандерис и Харем (от видеото) са сринати до основи. В Алепо са се срутили около 90 сгради. Отслабените конструкции след войната и стари сгради на стотици години стават лесна плячка на постоянните трусове (над 40 досега).

Сирийските власти съобщават за 500 загинали, а от бунтовническите райони се споменават за 700, което прави над 1200 жертви. 

 

 

Поради наложените санкции и ембарго е невъзможно да се пратят пари на роднини по банков път, на нито една банка в Европа не й е позволено да работи със Сирия. Сирийските граждани без друго гражданство дори не могат да си отворят сметки. 

 

ЕС и САЩ забраняват вкарването на множество лекарства, медикаменти, техника, дори превързочни материали в Сирия, налагат наказания на всеки, който го направи. САЩ е окупирала територията с петролните находища и жито, и сега масово сирийците измръзват от студ, нямат хляб, хиляди са останали без покрив след земетресението. На някои места има ток само по 2 часа на ден. 

 

След всичката мъка, болка, разрушения сега идва и това, хорага са отчаяни до крайна степен. На всичкото отгоре се случи в непоносимо студено време, 4 часа сутрин. 

Десетки мили притеснени  хора от България и други места ме питаха днес как могат да помогнат, за което много съм благодарен, тук е пълно с добри хорица, но честно казано идея си нямам как да стане без да нарушите европейските разпоредби. От години ни е трудно да пратим дори долар на роднините ни в Сирия. Видях доста отворени сметки от Германия, Франция, Русия, но не знам произхода им и не мога да препоръчвам непроверени пътища. 

Помощи за Сирия са пристигнали чрез самолети от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия. Крайно време е европейските лидери вместо само да говорят за да излъчват фалшиви добродетели, да махнат поне санкциите, за да може други държави да помагат. Тези санкции убиват повече хора и от земетресението. Послушайте обикновените честни европейци.

 

Съжалявам за критиките, но това е вече нечовешко. Поне за първи път чувам топли думи от двете сирийски страни, за първи път от началото на войната. Най-накрая всички си спомниха, че са хора, а не кукли на конци, дърпани от чужди кукловоди.

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Игнат Ф.

  07 Фев 2023 15:26ч.

  Това е то Дахер, европейците и американците не позволяват контактите със Сирия заради евреите, които командват парада. Явно Сирия има лоши, ама много лоши съседи. И понеже те самите не могат да забранят тези контакти, това го вършат техните слуги отвъд океана и пишмам европейците. Докато Израел не стане нормална държава, мир няма да има както на близкия Изток, така и по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Израел

  07 Фев 2023 18:28ч.

  Определено Израел е фашистка държава. И го казвам като един от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  07 Фев 2023 16:14ч.

  Не е вярно, че "...всички си спомниха, че са хора". Т.нар. "евро-атлантическа общност" не само не помни, още по-малко признава. Напротив, така както нацистка Германия с Нюрнбергските закони не само поставя извън закона хора по расов принцип, но ги оставя и без право на живот, така и "евро-атлантическата общност" поставя със санкциите цели народи в същото положение. Като висша проява на хуманизъм и демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  07 Фев 2023 16:19ч.

  ЕС и НАТО вече са подготвили помощи за изпращане в Сирия- както газ циклон Б, така и съвременни неврвнопаралитически газове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • светът е с праведна Сирия, а не с нейните дългогодишни убийци и разрушители

  07 Фев 2023 17:01ч.

  Същите тия кръволоци с юдейски корени, които им пращаха терористите, им създадоха земетресението. Край няма мъката сирийска, но Бог си знае работата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  07 Фев 2023 18:27ч.

  "Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите" - Д. Оруел ще се обърне в гроба - "Фермата на животните", неговата горчива сатира към съветския експеримент, е публикувана през 1945-та.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  07 Фев 2023 18:35ч.

  има такава англо-американска поговорка: «Either you're a racist, or you're nobody»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франк & Щайн

  07 Фев 2023 18:58ч.

  Израел се включи в помощта за Сирия... В очакване сме и Кирил Петков да последва примера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исак Шорош

  08 Фев 2023 8:43ч.

  Исраел има исконно право над всички територии, залежи и активи на планетата. Така ни е обещал нашия Б-г. Ако не си евреин, не си човек!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Събират ли поне материални помощи в Сирийското посолство?

  10 Фев 2023 11:40ч.

  Има ли вариант поне лекарства и дрехи да се изпращат там?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи