Бойко Борисов вече тежи като воденичен камък и на ГЕРБ

Бойко Борисов вече тежи като воденичен камък и на ГЕРБ
След осем месеца без предсрочни избори ГЕРБ съвсем няма да бъде една от водещите политически сили, а Слави Трифонов ще бъде един от хората, които определят дневния ред в политиката. Днешното дъно ще ни се види плитчина. Бойко Борисов трябва веднага да бъде унищожен политически, за да живее ГЕРБ. Дотам се докараха онези, които довчера ни разправяха, че без него България била загубена. Ако ГЕРБ се разпадне без време нейното място ще заеме Слави Трифонов, което ще потвърди старата максима, че всяко следащо управление е по-лошо от предишното.

 

 

От електорална гледна точка, ГЕРБ са единствената партия, която има интерес от предсрочни избори, без да броим ДПС, които са с твърд електорат и винаги са готови. БСП са във вътрешна кампания, малкото протестиращи са в насипно състояние. Христо Иванов е единственият, който прави последователна и добра кампания в момента, но през март ще вземе много повече, отколкото в началото на ноември. Слави Трифонов няма структури, нито идея какво да прави, но и той ще се организира до март.

 

Мисля, че много дълбоко грешат онези, които смятат, че социологията лъже - Трифонов ще вземе солидни проценти и може да играе основна роля в сформирането на следващото управление. Въпреки двадесетгодишния възход на Бойко Борисов, някои хора продължават да живеят в измисления си свят и пожелателно мислене. Няма готино и мълчаливо мнозинство от българи, което не е представено и чака своя свестен лидер. По-голямата част от избирателите са прости като Борисов и Слави Трифонов. Затова и доминират в политиката и медиите през последните 20 години. Концертите на Слави в Лондон са пълни с народ, а българите в чужбина от десет години гласуват предимно за Борисов. Това не е обида, а констатация. Положението е антропологична катастрофа, каквато винаги е преобладавала по тези земи. Дори Волтер го е забелязал.

 

ГЕРБ държи цялата администрация и почти цялото местно самоуправление. На този етап е илюзия, че ще изчезне изведнъж при положение, че не остане заложник на Борисов. НДСВ се разпадаше в продължение на два мандата, въпреки дискредитацията на неговия лидер Симеон II, който обаче запази стилистично образа си без да се разпада. Съвсем друга ще бъде ситуацията след осем месеца за ГЕРБ, ако Борисов остане начело с неговите чекмеджета с пари, записи, подкупи и всичко, което знаем и не знаем за него. И което грижливо ще бъде разкривано на час по лъжичка, както става в момента, до пълно отвращение. Тогава наистина предстои тотален разпад, масово преориентиране на местната власт и администрацията към новата вълна, която дотогава ще се е оформила, независимо с кого, но не и с Борисов начело и ГЕРБ като лидираща партия. С всичко това искам да кажа следното:

 

Борисов повлича своите към дъното.

 

Онези, които го държаха на върха толкова години. В своя патологичен нарцисизъм и физически страх (в буквалния смисъл) той рискува цялата си партия, която след осем месеца ще е мръсна дума за мнозинството от българите. През 1996-97 г. БСП вървеше по този ръб, но много разумно се оттърва от Виденов, благодарение на няколко партийни предатели и оцеля. Дори влезе във властта през задния вход с царя (Костадин Паскалев бе негов министър, а Бриго Аспарухов лансира Бойко Борисов за главен секретар на МВР), а четири години по-късно и официално. Това изглеждаше невъзможно през зимата на 1997 г. БСП докара страната за втори път до фалит в рамките на седем години, но не изчезна, а след четиригодишна пауза влезе във властта и остана в нея (тайно и явно) за осем години.

 

Днес Борисов залага цялата си партия в невъзможна игра на покер. Прилича на комарджия, на когото цяла вечер му е вървяло, но след полунощ нещата са се обърнали и пропилява всичко в малките часове.

 

Няма да стане от масата, докато не го бият или изгонят.

 

Неговият страх се изчерпва с едно - да не бъде арестуван или убит. Няма гаранции нито за едното, нито за другото. Борисов се превърна в идеална мишена, защото се заплете в противоречиви интереси и фокусира върху себе си сериозни разочарования, които ще се разрешат с неговото отстраняване. Независимо дали по криминален или легален път. Точно както се разрешиха с отстраняването на Живков преди 30 години. Между политическия край на Борисов и неговия началник има съществена разлика. Живков беше диктатор, пометен от епохата и от глобални промени. Борисов си отива защото се изхаби, затъна в криминални афери, създаде си опасни врагове, които си мисли, че....(да не го цитирам) и стана непотребен, а не заради безлични геополитически катаклизми. Играчите, които издигнаха и крепят Борисов, са живи, здрави и активни. Той знае твърде много, а и твърде много си повярва. Никой от тях не може да си позволи да го остави да живее като обикновен пенсионер. Има и доста хора, които биха си отмъстили, колкото и да не е професионално.

 

Другият голям проблем пред Борисов е, че е най-удобната политическа жертва, която криминализираното съзнание на българския политически елит трябва да даде, за да продължи да я кара постарому. Май България остана единствената страна, в която няма осъден висши политик. Ако бях на мястото на Кьовеши, бих го подхванал първо него, заедно с Гешев, защото са много лесни мишени, които тези дни остават без политическо покровителство. Бих показал енергичността и смисъла на новосъздадената европейска и безсмислена структура на главен европейски прокурор.

 

Борисов тежи на всички, а най-вече на своите, колкото цялото Политбюро тежеше на БКП през ноември 1989 г.

 

Бутафорните ексцесии на насилие и грозни сцени от партийната конференция на ГЕРБ са белези на този заник, гарниран от спихнатата харизма на Борисов и безпомощната му реч. Напомниха ми сблъсъците в градинката на "Кристал" през есента на 1989 г., екофорумните активисти и бутафорния антукомунизъм на карикатурната опозиция на карикатурния диктатор. Срещу тях малоумното ДС с неадекватните си и несъразмерни мерки. Да ме прощават онези, които са се изживявали като смели дисиденти тогава, и другите, които са си мислели, че пазят държавността, защитавайки престъпници.

 

Борисов е заложник на Пеевски и Доган и затова му е трудно да си тръгне.

 

Ако в ГЕРБ имат малко чувство за самосъхранение, ще му помогнат да го направи и ще отидат на предсрочни избори с високата амбиция да бъдат една от двете първи партии, което ще ги остави в играта. След осем месеца това съвсем няма да изглежда толкова вероятно, а Слави Трифонов ще определя дневния ред в политиката. Днешното дъно ще ни се види плитчина. Бойко Борисов трябва веднага да бъде унищожен политически, за да живее ГЕРБ. Дотам се докараха онези, които довчера ни разправяха, че без него България била загубена.

 

 

 

Коментари

 • Антон Сираков

  06 Авг 2020 23:49ч.

  Логична конструкция, Дачков, но защо трябва "да живее ГЕРБ"? Прости избиратели винаги е имало, но защо трябва простаците да управляват? За да се питаме после "как така" и "защо така", затова ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател до Сираков

  07 Авг 2020 0:27ч.

  Дачков го е написал: След осем месеца без предсрочни избори ГЕРБ съвсем няма да бъде една от водещите политически сили, а Слави Трифонов ще бъде един от хората, които определят дневния ред в политиката. Днешното дъно ще ни се види плитчина. Бойко Борисов трябва веднага да бъде унищожен политически, за да живее ГЕРБ. Дотам се докараха онези, които довчера ни разправяха, че без него България била загубена. Ако ГЕРБ се разпадне без време нейното място ще заеме Слави Трифонов, което ще потвърди старата максима, че всяко следащо управление е по-лошо от предишното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  07 Авг 2020 0:31ч.

  Така ли залъгвате привържениците на ГЕРБ?Тя е лидерска партия.Унищожаването на Бойко Борисов ще доведе до унищожаване на ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ---

  07 Авг 2020 0:33ч.

  Не виждам аналогия между Живков и Борисов, даже смятам че са коренно различни, също както БКП тогава и герб сега. Тогава вината бе прехвърлена на Живков за да бъде затворена една страница от историята на БКП, страната и СИВ всъщност. А тази вина бе всъщност на ръководството на БКП, доминирано от бригадата Чавдар, което насочи страната към тежка индустрия за която нямаше нито природни ресурси, нито пазари. Предишната линия на Червенков към лека промишленост, селско стопанство и туризъм бе реалистичната за България, но това бе разбрано чак когато всичко бе построено. Това беше грешна линия, но не беше направена за лични облаги или за да бъде заграбено от ръководството. Сега е съвсем различно, всъщност обратно спрямо тогава. Толкова е различно, че е трудно да се повярва че става дума за същата държава и народ. Затова са безсмислени аналогиите, трябва да се гледа напред, да не се търси поредния спасител на простите гледащи телевизионни шоумени, а да се казва горчивата истина че наивността не се прощава. Дано най-после бъде разбрана от всички българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !??

  07 Авг 2020 1:33ч.

  Един странен и повърхностен, написан набързо, текст на Дачсов, наистина странен.. От него личи основно патологичната му омраза към БКП и фриволни сравения между шайката ГЕРБ и БКП, твърде фриволни, до комичност, които трябва, вероятно, да отдадем на седесарското му минало. За елементарните залъгалки как, ако Борисов си отидел, щял да спаси ГЕРБ, вероятно не трябва и да се спираме, защото Борисов е ГЕРБ и без него такова образувание няма. Неуспешен опит за анализ на Дачков този път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ахилесовата пета на ЕС

  07 Авг 2020 1:33ч.

  Много странно, във всички материали, които чета, напълно отсъства международния контекст. Пак буря в чаша вода, пак борби за морал, пак с този сме зле, ама с онзи ще сме по-зле. Е чак толкова ли са прости нещата? Помежду другото Янукович също беше корумпиран, което беше използвано срещу него и срещу политическите му господари. В Украйна също беше превзета и използвана прокуратурата - от чужди сили. Аналогиите не спират до тук. Някои хора съзнателно отглеждат чудовища и ги използват да им вършат работата, а след това се борят срещу тях и накрая ПАК са целите в бяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яворе, статията е страхотна (както винаги)

  07 Авг 2020 2:16ч.

  Но идеята да се пожертва Борисов, за да се запази борисовщината никак не ми допада. Аз съм за тотална щета - пълно унищожение на Борисов и борисовщината (завинаги). Ако само отрежеш плевела, той израства отново, още по-мощен. Трябва да му извадиш и корените, иначе не става. Аз пръскам листата с Раундъп, и той стига чак до корена. Както се казва “изсъхва си на корена”. Това е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментара за Слави Трифонов е напълно уместен

  07 Авг 2020 2:36ч.

  Слави Трифонов на власт, е все едно Бойко Борисов 4. Заменяме един простак с друг такъв. Не виждам нищо политическо у Слави Трифонов, а и ми е омръзнал до смърт с тъпите си шегички и закачки с Годжи и бай Иван (който уж минава за професор, а се прави на маймуна за да угоди на работодателя си). Това не е ново, вече сме го виждали. Борисов, каквото и да го запиташ и той те почва с “магистралите”, мантрата на Слави пък е “референдума за мажоритарното гласуване”. България е в ситуация, в която няма да я оправят нито магистралите, нито мажоритарното гласуване. Имаше преди и други партии с някаква фиксация, като партия “Орел” (с ориз). Тя беше за “Германския модел” (каквото и да значи това). Аз мисля, че щом ще започваме от самото начало, на България и трябват нови чалгарски политически субекти, които да не са “народняшки тип” и да не залагат на простотията на българина, а да заложат на интелигентността, почтенността и желанието на младото поколение за нов цивилизационен избор. Може да не сме сред най-богатите, но можем да сме сред най-достойните и почтенните. Ако от там започнем, ще може да стигнем и богатите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • моля за извинение (пропуснал съм едно НЕ)

  07 Авг 2020 2:40ч.

  Аз мисля, че щом ще започваме от самото начало, на България НЕ и трябват нови чалгарски политически субекти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симчо

  07 Авг 2020 2:43ч.

  Тежко нелогичен анализ, Дачков е журналист на много по-високо ниво от този текст, значи четем манипулативни внушения. "ахилесовата пета на ЕС" правилно е отбелязъл(а) - в текста напълно отсъства международния контекст. Точно този "контекст" свали Виденов, именно поради "контекста" Борисов стоя, стои на власт, а може и още да постои. Борисов и ГЕРБ с нищо не пречат на "контекста" у нас, изключвам някои дреболии. Дъщеря му, майка й и предполагам повечето му скътани парици са в САЩ, само да му намекнат да се маха от властта, мигом ще го изпълни и ще поеме при тях. А според Дачков излиза, че онези зад "контекста" ще предпочетат пред многократно проверения послушко Борисов някой си зевзек Слави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами какво чакат

  07 Авг 2020 2:46ч.

  Президента да направи своя партия. Протестиращите да направят своя партия. Зелените да направят своя партия. Да влязат в парламента, да направят коалиция и да управляват. Това е решението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идеята да се пожертва Борисов, за да се съхрани ГЕРБ е отвратителна

  07 Авг 2020 2:58ч.

  Ако ГЕРБ беше една нормална партия с кауза, тогава да. Но каква е каузата на ГЕРБ? Девизът им на последните избори беше - “Работа, работа, работа”, всъщност - “Да крадем, да крадем, да крадем”. Това ли е каузата, заради която си струва политическото оцеляване на ГЕРБ? Да се махат и ГЕРБ и Борисов в пълен комплект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пречистването става чрез разпускане

  07 Авг 2020 3:11ч.

  Най-голямата грешка на БСП е, че се обяви за правоприемник на провалилата се БКП. БКП трябваше да се разпусне и да освободи бившите си членове от моралния ангажимент и тежкото историческо наследство. Трябваше да се създаде нова лява партия, която категорично да се разграничи от негативите в миналото. И тогава нямаше да си играем 30 години на “комунисти” и “антикомунисти”. Една тъпа и безполезна игра, която отне силите и енергията на цялата нация, извеждайки ни на път без изход. И ето ни днес отново в същата ситуация. ГЕРБ трябва да се саморазпусне, за да се очисти от криминалната си компонента. Тогава разговора за бъдещето на пенсионера Бойко Борисов става безпредметен. И той като другите пенсионери ще храни гълъбите на пейките пред Народния театър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България заслужава да бъде свободна, единна и зелена

  07 Авг 2020 3:28ч.

  Три партии в коалиция могат да управляват България. На партията на президента подарявам името “Свободна България”. На партията на протеста подарявам името “Единна България”. Партията на зелените, естествено ще е “Зелена България”. Три в едно. Да живее България, свободна, единна и вечно зелена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хубаво

  07 Авг 2020 3:40ч.

  Че това си е направо класика : леви, десни и зелени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави Трифонов ще бъде един от хората, които определят дневния ред в политиката. Днешното дъно ще ни се види плитчина

  07 Авг 2020 4:55ч.

  Най-после. Дерзайте, господин Дачков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mr.George, New York

  07 Авг 2020 6:07ч.

  Статията е много добра, но най ми хареса че допълнително се стресира мърльото от Банкя. Между впрочем тоя цървул, вместо да се води по акъла на идиота дребосък с азиатската дебела глава и другия коалиционен плужек, е по-добре да помисли, коя тайна служба да го спасява в чужбина.Има поне две такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кому, господин Дачков, освен на оялата се и самозабравили се клиентела

  07 Авг 2020 7:12ч.

  е необходимо "да живее ГЕРБ"?! Понеже се прочу с безценни, високоинтелектуални, непродажни, кадърни експерти на всички управленски равнища ли? Понеже съсипа в немислими и невъзвратими мащаби здравеопазване, образование, икономика, енергетика, морал, публично говорене, мафиотизира и опростачи максимално целия публичен живот и затри разделението на властите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ и най-вече гербераството

  07 Авг 2020 7:16ч.

  трябва да бъдат изчегъртани като отровна плесен чак до парашутистите им в детските ясли (те са навсякъде) и след тях е необходима дезинфекция, дезинсекция и дератизация от най-висока степен. Десетилетие няма да ни стигне да се върнем към що-годе нормалното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди време,

  07 Авг 2020 7:37ч.

  Валентин Вацев спомена, че в последните 30-на години България е подложена на експеримент - какво би станало, ако една държава се превърне в държава-корпорация. Ами .... ето това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неочаквана

  07 Авг 2020 8:01ч.

  от всички роля на автора на защитник на гробаджиите ! Та чак и буди удивление ! Но ако се сети човек за корените седесарски, създадени от ДС от агентите и родата на убийците, които раздаваха по 50 хилки за отрязана младежка глава на антифашисти и антихитлеристи , няма и какво да се учудваме. България не трябва да бъде единна , демократична и зелена /като неузряла тиква/, а трябва да бъде НЕЗАВИСИМА, ДОСТОЙНА И СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА. НЕЗАВИСИМОСТ / пълен. неутралитет, като Швейцария на Балканите/, ДОСТОЙНСТВО / честност и почтенност/ и СПРАВЕДЛИВОСТ / правна,социална и почтенна/ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В часа на синята мъгла

  07 Авг 2020 9:02ч.

  "Деца, боя се зарад вас!" (П.К. Яворов)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  07 Авг 2020 9:19ч.

  Хайката е лидерска партия и няма как да се съхрани без Борисов. В момента тече процес на преразпределение на гласовете на ГЕБ - към учиндолския и към Ристьо Иванов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • размисли без страсти

  07 Авг 2020 9:20ч.

  Много добре, г-н Дачков. Надявам се, обаче, да грешите относно нивото на популярност на Слави. Той сега стартира полтически, но е обременен с вече омръзнала политиканщина и простотия - плоча, която Бойко изтърка доста. Ако отнякъде се появи перфиден йезуит с ясен, но възпитан изказ за благото на народа и подмолен ум, срещу такъв електоратът няма имунитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  07 Авг 2020 9:22ч.

  Авторът е интелигентен публицист и висококултурен човек и никак не му отива тая светла седесарска вяра в справедливите политически и съдебни инстанции на така наречената "европейска общност". Това с членството ни в това неосъветско недоразумение (както впрочем и в нато) не е реализъм, това е риалити. А на едно риалити няма нито какво да му се уповава, нито да се използва за база за "хладен анализ". Авторът (като вярващ човек), дълбоко в себе си, след продължителна равносметка, да се допита до Бог - дали Бог наистина толкова много уважава демокрацията по западен образец и евроколониалната пасмина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новм

  07 Авг 2020 9:22ч.

  Чалгаря е тъп, надяваме се мутрите да го светнат, време е за политически трупове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  07 Авг 2020 9:36ч.

  "Слави Трифонов на власт, е все едно Бойко Борисов 4." --- Не, по-лошо е, Дачков е прав. --- Май наистина е време да емигрираме ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питам само:

  07 Авг 2020 9:37ч.

  Индо-българската принцеса от Самоков къде се покри??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  07 Авг 2020 9:41ч.

  Другарю Дачков, правите нарочни внушения към аудиторията си, а защо го правите , вие сам си знаете. :) Защо не ми отговорите на въпроса, защо всички организирани протести в държавата са все на синята козарска мъгла и са все за завземане на власт? Демьек "стани да седна"?. И ако Борисов сега подаде оставка и се върне отново на власт, какво, пак ли козарски протести до дупка? Изумява ме нахалството на западняците. Изцепил се вчера Макрон в Бейрут, че трябвало да им се промени политическата система. Чета в Уикипедия че Ливан е парламентарна демократична република. Явно и там затоплят отношения с Русия и затова на некои западни прогресивни хора им обиват обувките , както у нас. Но кажете, ако утре Борисов се върне отново на власт, отново ли ще врещите да подава оставка? Не разбрахте ли че хората не са глупави, че видяха истинското лице на назначените демократи, че преживяха глада от разсипаните предприятия и приватизацията. На Иван Костов правителството има да изплаща на семейството ми 3000 хиляди лева към 1999 година. КУга? Хората осъзнават вече и къде ни набутахте с членството в ЕС и НАТО. Гледат Сърбите никъде не членуват, а с по-хубави пътища и къщи от нас, никой не ги е спрял да пътуват. А другарят Трифонов не ни го пробутвайте. Ако имаше достатъчен обществен интерес към него и проектите му, нямаше да се покрие в канализацията. НОВИ ИНТЕРЕСНИ АВТЕНТИЧНИ ПОЛИТИЦИ, няма другарю Дачков и аз лично бих предпочела да си вегетирам като прасе в локвата със сегашните, наместо да оправям живота на поредните назначени оправячи. Чакам политиците които ще ми обещаят изваждане от ЕС и връщане на нормалната ми България .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  07 Авг 2020 9:43ч.

  Авторът много бърка и последното развитие на събитията го доказва. Валерко ясно заяви, че продължават със същото правителство и същия премиер, а няколко часа по-късно полицията без особени усилия разгони блокадите в цялата страна.... А пък вие чакайте червените милионери Р.Овч. и Корнела да свалят правителството...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • авторът?

  07 Авг 2020 9:48ч.

  Авторът наистина ли продължава да се самоубеждава, че правителството на Виденов поради некадърност доведе кризата с банките, спекулативно повишавайки курса на лева спрямо долара през 1996-7 г.? Спекулантите ограбиха народа както турчин не го е грабил, това бяха магураджиите, които клечеха за парична спекула петилетка преди да падне Бай Тошо, именно те дадоха шанс на американизма и мутропрехода у нас, обезпечавайки ги материално и морално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо спасов

  07 Авг 2020 9:51ч.

  има осъден- Р.Обч. той е осъдения. точка. догодина и радев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай далавери

  07 Авг 2020 9:51ч.

  Всъщност протестът може и да продължи, стига да се ядоса народът на мутронаглостта и довечера масово да се стече по улици и площади. И ако мутроевромилицията се опита да го спре, вече наистина ще има бесилки за шайката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  07 Авг 2020 9:57ч.

  А герб е един надут балон и отвърже ли се воденичният камък, герб(балинът) ще отлети в небитието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  07 Авг 2020 10:30ч.

  ("По-голямата част от избирателите са прости като Борисов и Слави Трифонов. Затова и доминират в политиката и медиите през последните 20 години. Концертите на Слави в Лондон са пълни с народ, а българите в чужбина от десет години гласуват предимно за Борисов. Това не е обида, а констатация. Положението е антропологична катастрофа, каквато винаги е преобладавала по тези земи. Дори Волтер го е забелязал."):срешту това ни се ритъ:добавям: bg интилигентнити антикумунисти бехъ върли антибайживковисти,днескъ съ върли Бааацевисти;ако и това не си е интиликтуалнъ шизфриниъ нъчело съ превъзнасянето ни уни нъчело съ КО здрави му къжети (некъ бааацевизмъ дъ пребъди до края нъ светъ зъ вечнъ радостъ нъ bg сеееленете):сееелене:"товъ не е убидъ ъ констътациъ уважаеми сееелене

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  07 Авг 2020 10:31ч.

  Дачков хубаво сравнява ГРОБ с НДСВ, но за разлика от НДСВ Гроб ще се срине много по-късно по простата причина, че управлява много дълго и се компрометира много повече от тях и към края си се натъкна на ужасяваща икономическа и здравна криза. Прогнозата ми е, че ако има избори през март Герб ще се борят да влязат в парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  07 Авг 2020 10:54ч.

  Борисов е логичното и крайно продължение на "прехода". Преходът беше лъжа, грабеж и манипулация. Никога в България не е имало пазар и върховенство на закона. Емиграцията, верно, беше отпушена, с двойна полза за кукловодите - всичко читаво се изнесе, а се внесоха и се внасят едни пари. След грабежа - охранител, трябва да се охранява награбеното. Затова беше турен Баце - и от Бриго, и от послствата, и от олигарсите. Сега, струва ми се, поради "узряване" на нацията и стечение на обстоятелствата, сега всъщност започва преходът. Сега е началото на истинския преход. Дано успее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  07 Авг 2020 10:56ч.

  Тази гледна точка ми изглежда непочтена, с извинение към домакините. Жертването на някой, за да оцелее някой друг е едно, но нелоялността към лидера е нещо съвсем друго и мръсно. Борисов е силен лидер, силен като човек, с всичките му недостатъци, нито е толкова глупав (не вярвам, че е прочел само една книга), нито е толкова зъл (неговите така наречени врагове, с тях ли искаме да съжителстваме после???) Българският преход, наричан криминален и как ли не, дали произведе само една набедена „мутра“, с която да си разчистваме сметките? Ние разбираме за подземния свят едва, след като днес, при управлението на ГЕРБ, те започват един по един да стават обвиняеми и да забягват в чужбина или да влизат в затвора. Те са част от тъканта на обществото и те са и мафията, която създава усещането за несправедливост, кой ще ги отдели от тази обществена тъкан и ще ги изреже като тумори? Кога искате да свалим Борисов, ТОЧНО когато неговата проевропейска партия, с помощта и от Европа, набра сили да поразчисти ли? А всички онези, които на гърба му влязоха в политиката и се развиха, сега трябва да го похарчат, заради своето бъдеще и да ги считаме за почтени? Тия компромати не са нещо по-различно от компроматите преди избирането на Тръмп, когато пуснаха записи, че говори цинизми (и пак го избраха) И второ, има и световна мафия, как г-н Дачков разграничава исканията на Радев, от исканията на Трифонов, след като те са едни и същи? Американците направиха явен опит да настроят обществото против европейските институции, например в лицето на Ханке. Точно те си признаха „ние се ДОГОВОРИХМЕ за промяна на Конституцията“, не казаха с кого, но след като референдума на Слави не успя, следващият, който заговори за промяна на Конституцията, беше Радев и не е престанал. Да попитам, има ли значение някой колко езици знае, ако се договаря с американците, за промяна на българската Конституция? Знаем назначенията на Радев и знаем, че почти всички искания негови и на Трифонов са в посока да заприлича модела на управление на американския, знаем и че САЩ сега си берат плодовете от „пряката си демокрация“ и протестърския модел на управление на тълпите!!! Защо трябва да експериментираме с правила, които в момента рушат САЩ? ГЕРБ нямали план, но какво направи Радев, прави някаква платформа, в която протестърите да си пишат мнението (спомням си как авторитетно от тротоара онзи по тенсиска на цветя обясняваше каква да е съдебната реформа), какъв е този модел, всичко, което не събраха нужните гласове, за да го гласуват в парламента, сега ще го напишат в гражданската платформа, прескачайки специалистите и мнението на болшинството българи и техните представители. Пряката демокрация е най-мутренския подход, при който едно кресливо малцинство се налага над едно огромно болшинство, понеже като изврещи нещо от улицата и това трябва да бъде едва ли не глас Божи??? Това е новата мимикрия на комунистическото движение, с малко сила да контролираш много хора. И накрая, защо не протестирате ПРЯКО против Пеевски и Доган? Те не могат ли да си имат кадри и нямат ли всъщност, във всички партии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков предлага нов Ганьос и нов Андрешко

  07 Авг 2020 11:22ч.

  ГЕРБ никога не са имали идеология,визия и дългосрочен план за България. Всичко им е Пунта Мара и заиграване с Барба Ганьовските и Андрешковските ценности на една немалка част от популацията в България. Дачков предлага Барба Ганьос да си иде та ганьовците и андрешковците да се съхранят. Това въобще не е брод за България. Първо на първо почтените и моралните хора в България трябва да навият шията на просташката съставка на популацията,защото за 10 години се нароиха стада от парвенюта и безпардонници. Това не е еднократен акт,а би трябвало да бъде процес на прочиствана на цялата общинска и държавна администрация. Трябва да се въведе мандатност за всички общински и държавни служители - 2 мандата ,1 брой мандат прескача и после ако го оценят пак 2 мандата. Трябва да се повиши броят на постовете в държавата ,които да са изборни и да има ясна процудера за отзоваване,ако служителят се окаже мушингия. Българската демокрация трябва да се съобрази с кокошкарския манталитет на 40% от популацията и да не му дава възможност да яхва властта,защото пак ще си получи днешното - власт на простаците,еднокнижниците и парвенютата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  07 Авг 2020 11:26ч.

  Точен анализ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерос

  07 Авг 2020 12:08ч.

  Явно ще продължим същия филм който игрем от 2001г. Тогава дойде царят и без никаква партия спечели изборите. В парламента влязоха случайно подбрани хора, някои със сериозни визитки, други никакви, но обединени само от това, че харесват НВ. Последва хаотично управление. След като се изхаби царската харизма, последва тази на пожарникаря охранител. ГЕРБ повтори модела на НДСВ. С една разлика. Тук качествените хора ги нямаше, а преобладаваха милиционерите и типове като Цветанов и Лъчо мозъка. Последва ново хаотично управление с една добавка, репресивният апарат. И управлението на ГЕРБ беше по-лошо от това на НДСВ. Сега харизмата на Борисов е изчерпана и хоп, Слави. Пак този модел. Случайно подбрани хора, партия в насипно състояние и отново хаотично управление. Вероятно тук ще са на мода комедиантите. Но моделът ще е пак същият. Разбира се управлението на Бойко беше по-лошо от това на Царя, а управлението на Слави вероятно ще бъде по-лошо от това на Бойко. Царят спечели първият път 120 мандата. Бойко дори с помощта на подарените му "мажоритарни мамндати" остана под неговото постижение. Вероятно Слави няма да достигне Бойко. Всяка следващо подобно управление е по-лошо копие на предишното. Ами това е. Тук не можем да организираме читави партии. Да се организира партия със сериозна програма която да се промотира адекватно пред хората и да ги увлече да застанат зад нея се оказва тера инкогнита в пространството наречено "България". Далеч по-лесно е да се гласува за царе, пожарникари и шоумени. Не се изисква усилие, още по-мако пък интелектуално и мисловно такова. Ами така. Пък и нали няма да дойдат комунистите. Пак ще ги бием!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерос на 07.08.2020 в 12:08

  07 Авг 2020 12:36ч.

  Всичкото това, което добре сте описала(а) подсказва само едно - разиграва се един безкраен маскарад за и от плебса, а си управлява дълбоката държава, която ще си отиде не поради процедурите на демокрацията, а едва когато бъде победен "демонът на демоса". Само че това не става в пространството и времето на "тоя свят", ако ме разбирате какво искам да кажа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айсбергът на просотията

  07 Авг 2020 12:56ч.

  Ерос, с тъга го казвам нооо.. за 30 години делът на простаците в България нарасна неимоверно много. И това беше направено целенасочено като сринаха образованието. Цигани,турци и една голяма част от българите са си простовати,лесни за лъгане и манипулиране - на тая кълка лежи ДПС,ГЕРБ и патреотарците. БСП бавно и мъчително се отърсва от буржоата и аристократчетата - септември ще се види кой ще наделее. Бившите десни са по-образовани ,но все още са орел,рак и щука,тоест общ фронт срещу парвенютата и простаците засега няма. Гербаците с черпаците ще си идат искат-не искат,но това е само една малка стъпчица в сравнение с айсберга на простотията - 2/3 е под водата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  07 Авг 2020 13:28ч.

  на 07.08.2020 в 11:22 ГЕРБ не знам какъв план са имали, но повече от останалите партии се придържат към европейските норми. Пряката демокрация не е европейска норма. Говорите за прочистване, това всичко са комунистически измишльотини, не може да прочистите България от българите, тук става дума за едно колективно израстване, изразител на което не са мутрите от прехода, прикрити зад протеста, нито бившите кадри на ДС и ченгесарските подходи. Няма чист и мръсен български народ, та чистият да гони мръсния. Средата е тази, която учи хората какво е допустимо и какво не и тя е обща среда, протестърите не са модел за поведение, ни най-малко. Дори мандатността, тя служи пак на идеята за пряка демокрация, която е да се слагат млади и зелени, та да могат да бъдат невинното лице на кукловодите отзад. Които хич не са млади и зелени и имат натрупан опит от стотици години задкулисие, тайни служби и родова история. Не може да се борите с такова задкулисие с млади и зелени, като Грета Тунберг, накрая те се оказват точно техните играчки. Опитът в държавата да се поставят малки деца, наивни кариеристи и службогонци, е опит на задкулисията да овладяват държавите. В управлението трябва да има стари кучета, без значение колко мандата, които разбират срещу какво се изправят. А обществото чрез гласуването си да казва на кого се доверява да води неговите битки. Аз лично няма да се доверя на юпита и неопитни младежи, които ги разиграват като маймуни, пък те не разбират на кой бог служат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  07 Авг 2020 14:26ч.

  ГЕРБ И БОРИСОВ са следствие, а не причина....Бойко се нада да построи потока и да се довлачи до руско-американския търг (консенсус) за запълването му и лично да се спаси. Това е единственото добро за България, което може да направи. Затова и Радев и БСП са относително пас - пък и трупат сили. Всичко в момента се прави за да претече електоратът на патриотите към чалгаря, а не към БСП както на изборите за президент и да не се консолидира левицата.Изпреварващите действия са с разчет администрацията и клиентелата да си гласува за ГЕРБ, патриотарите и лумпенажа - за Чалгаря, дясното избирател и дясното лумпен - за вампирите на С(ДС) - Атансов, Бойкикев, отровно трио или каквото стане , лявото лумпенаж - за Мая. Циганите и българите, които си продават гласа - за тези които организира Цветанов. Ама босовете на всички гореописани чакат 4 ти ноември за да знаят на кой господ да кадят и най-вече как... Дачков с горното писание обаче показва, че седесарлъкът не прощава и на интелекта. То си е като сексуална матрица...Въртиш сучеш, анализираш, мислиш, преживяваш - и все на критика на социализма в БГ в стил Свободна Европа те избива. Синята леличка ментално е много по-тежък случай от червената бабичка.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Инженер

  07 Авг 2020 14:29ч.

  Бойко ще управлява, защото него го харесват. Искате демокрация, ами това е демокрацията. Добра или лоша, друга няма. България не е Швейцария и няма да бъде. Който не си харесва съгражданите е свободен да емигрира или да си наляга парцалите. Освен това, българският капитализъм няма да стане шведски тип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стругар

  07 Авг 2020 15:29ч.

  В Швеция няма капитализам. Там си беше, а и все още си е - социализъм, въпреки опустошителните набези на неолиберализма и на финансовия капитал. А у нас ...... У нас не е ясно какво е, тъй като държавата ни е оприличена на огромна частна компания. А, както е известно, в частните компании няма демокрация, няма "свобода на придвижването", няма здравеопазване, няма и образование. Защото, особено днес, на частната компания такива неща не и трябват Има само и единствено оценка на работната сила и подразбиращо се от само себе си изпълнение на взетите решения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  07 Авг 2020 15:34ч.

  Не на ГЕРБ< на държавата тежи... там у нея партия, няма кой да разбере, че нещо му тежи, все магарета са ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Синята леличка ментално е много по-тежък случай от червената бабичка.....

  07 Авг 2020 15:43ч.

  В това е и трагедията - не в подробностите от пейзажа на прехода, а в самата идея за преход (към какво?). Игнорира се цяла една парадигматична опция (китайски вариант на социализъм, антитрансхуманизъм), заради пропагандна и прозападна конюнктура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Швеция няма капитализам

  07 Авг 2020 16:06ч.

  То в цяла европа вече капитализма изчезва след последното решение за раздаване на 750 милиарда откраднати от платени данъци, идва коронасоциализъм, докато накрая фашисткия китайски режим директно ще управлява чрез марионетките си в европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Авг 2020 16:54ч.

  “ Ако ГЕРБ се разпадне без време нейното място ще заеме Слави Трифонов, което ще потвърди старата максима, че всяко следащо управление е по-лошо от предишното.” Дачков, поздравления за тези думи. И за останалото също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В цяла Европа

  07 Авг 2020 17:03ч.

  в последните 30-40 години се установи тотална власт на финансовия капитал. А това означава не друго, а фашизъм. Същото се отнася и за САЩ. Преди това, Западна Европа беше много близо до социализма, тъй като в продължение на десетилетия в тези държави политическата власт се олицетворяваше от социал-демократи, най-общо казано. А това беше възможно, тъй като от такава политическа сила се нуждаеше промишленият капитал. След като той беше изместен от финансовия, те станаха ненужни. Математическите модели изместиха икономическите анализи, защото така беше по-лесно. Всичко се сведе до обясняване на сложни обществено-икономически и социални явления само с две от основните математически действия - плюс и минус. На богатите бяха намалени драстично данъците, защото печалбите им /неясно защо/ започнаха да изглеждат малки. Може би са им се видели много разходите за здравеопазване и образование. Тогава какво е решението - ами просто - минус. Режем и закриваме болници, училища, разходи за фундаментални научни изследвания /щото от тях файда нямало/ и така. Режем разходи за култура, щото тя трябвало да се остави на пазара, нищо, че пазара предпочита Драгана Миркович и Мили Ванили пред Моцарт. И всичко това подкрепено с пари - за послушни медии, послушни силови структури и въобще - държавни институции. Така, лека полека, държавите бяха изместени и на тяхно място се установи капитала. Но не кой да е, а финансовия капитал. След това започнаха да се случват неща, които някои наричат корупция, а други - лобизъм /според ситуацията/. И дори се опитваха да насаждат илюзията, че всичко това можело да се узакони и тогава, всичко щяло да бъде наред. Няма беззаконие, когато беззаконието бъде узаконено със закон. Тогава всички беззакония може да са законни, както наблюдаваме днес. Красота и хармония!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • финансовия капитал. А това означава не друго, а фашизъм

  07 Авг 2020 17:12ч.

  До горния. Подобно мнение не е напълно непримливо , с иключение на констатацията за управлението на финансовия капитал = фашизъм. Фашизъм, националсоциализъм са частна собственост плюс еднопартийно авторитарно управление на пожизнен диктатор, тук можем да добавим и днешен китай , в отличие на съветския и източноевропейския социализъм, където имаше държавен капитализъм плюс еднопартийно управление с пожизнени дикататори. Днешна европа в това число българия са коронасоциалистически фискални клептокрации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До горния от долния

  07 Авг 2020 17:32ч.

  До колкото знам това се счита за едно от най-изчерпателните определения на фашизма - тотална власт на финансовия /не промишления/ капитал - банки, застрахователи, разни фондове и др.п.. Авторитарният режим е следствие, но може да се случи, а може и не. Определението навежда на мисълта, че за наличие на фашизъм не е нужно непременно наличието на кафяви униформи и свастики, примерно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • финансовия капитал е новия фашизъм

  07 Авг 2020 17:35ч.

  Стария фашизъм от филмите няма да се повтори, най-малкото заради бързия възход на високите технологии и компютризирането на обществото. Финансовия капитал напредна много точно с компютрите и алгоритмите и математическите модели. Светна им светлината на златото - пари, купчини пари, било в Изт Европа, било пенсионни / социални / здравни фондове в Зап Европа - ела вълчо, изяж ме.... По-близо сме до Оруел и контрола на дигитализацията, отколкото да миналия фашизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • германските пенсионери и въвежданеот на еврото

  07 Авг 2020 18:05ч.

  Първите прецакани от фин. капитал бяха германските пенсионери с еврото - когато спестяванията им бяха обърнати 2 марки = 1 евро, а цените в магазините станаха 1 марка = 1 евро. По мои сметки, намаля им 2 пъти покупателната способност, а разликата глътнаха банките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спестяванията им бяха обърнати 2 марки = 1 евро, а цените в магазините станаха 1 марка = 1 евро

  07 Авг 2020 19:03ч.

  Това смятат да направят и у нас, вкарвайки ни насила в еврозоната. Има ли доброволци? ГРОБ, начело с Вожда си, са доброволци от името на всичките български граждани. ДЕПМ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До колкото знам това се счита за едно

  07 Авг 2020 21:38ч.

  Се счита от кого? Бандата левичари?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стария фашизъм от филмите няма да се повтори

  07 Авг 2020 21:40ч.

  Напротив има всички шансове за това и идва от китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първите прецакани от фин. капитал бяха германските пенсионери

  07 Авг 2020 21:47ч.

  Те като най прецакани скоро ще се събудят точно германците, които работят най много, тяхната държава ги обира с нечовешки данъци които после социалистическото управление на меркел харчи като бащиния и раздава на чужди на техен гръб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen robot

  07 Авг 2020 22:24ч.

  Нещо почвам да съчувствувам на българския Тръмп. Тия спонтанни протести след толкова години подмилкване са направо подозрителни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скоро ще се събудят точно германците ?!??

  07 Авг 2020 23:48ч.

  точно германците се мислят цвета на Европа, спасителите на “ленивата" Южна Европа и бедната Източна... щото си въобразяват, че с техния труд са постигнали богатството на Германия, и са слепи как германия ограбва Юж Евр, чрез еврото и износа. .... Гласовете в ичувам: ами и Юж Евр да изнася - да, те изнасяха много, но Германия им уби производството и подби пазара. Питайте икономист да ви обясни как на Германия ежпорта й стана по-евтин с еврото, как наложи еврото като средсво за печалба, и затова е а първия крепител на еврото. Да не мислите, че ги е еня за „европ. единство" или тем подобни наивитети -- хахаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "До колкото знам това се счита за едно"

  07 Авг 2020 23:53ч.

  Левичарите, уважаеми, никога не са били банда. Банда са твоите авери в маалата или квартала, където вероятно си израсъл и където бандата пласира джойнта. Левите са тези, които разчупват статуквото и на които от хилядолетия се дължи прогреса, ако въобще имаш представа какво е това "ляво" и "дясно" в политиката и в социалните явления. "Дясно" означава консерватизъм и запазване на това, което е сега. У нас много често се бърка с антикомунизъм, което хич не говори добре за нивото ни на образованост. А като добавим и това, че нашите пишман-антикомунисти са с разбирания за света от края на 19-ти век, моментално ще ти се дореве /ако не и по-лошо/, за "десните" ни. В този смисъл, уважаеми, дясното винаги ще бъде негативното, задържащото прогреса, за разлика от лявото, защото човекът, уважаеми, не е машина или компютър. Той е нещо по-друго и Бил Гейтс никога няма да разбере къде е разликата, дори да си скъса задника от напиняне, защото и Бил Гейтс принадлежи към същата, ретроградна кохорта от десни. Има и още, но за сега, мисля, че стига толкова. Много ще ти дойде, а всичко си има граници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стария фашизъм от филмите няма да се повтори на 07.08.2020 в 21:40 * Напротив има всички шансове за това и идва от китай.*

  07 Авг 2020 23:57ч.

  От Китай идва 5Г, тотален контрол чрез дигитализация. Не само от Китай, но те са двигателите другите да бързат. Иначе без Китайския натиск, 5Г щеше да се забави поне 15 години... Не можех да си представя какво толкова лошо е 5Г - докато не прочетох доста.... пълен, абсолютен контрол, утопиятана Оруел „1984" изглежда старомодна в сравнение с 5Г.... Ще минат години, докато хората схванат какво НАИСТИНА представлява 5Г, и дотогава ще сме заплетени като муха в паяжина. Горките деца и младежи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Дясно" сега е ляво по съдържание, а “лявото" стана дясно

  08 Авг 2020 0:07ч.

  „Дясно" = консерватизъм, „ляво" = револяции -- това беше някога. Сега десните са на страната на малките хора, които са в традиционния модел на работа и семейство. А левите са цялата измет на обществото. Комунистите и империалисти са обединени със здравата връзка - парите, финансовия капитал, за който един така добре написа по-горе, че замести държавата. Партиите нямат съдържание вече, едно време се бореха за интересите на тия или ония, сега -- за пари и власт. Едно време държавата беше отделна от бизнеса, сега са едно. Фидел Кастро и Бил Гейтс са в една геджувра - масонската. Бащата на Бил Гейт е бил десен в твоя смисъл, синът е либерал, или какъвто е цвета на парите :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Левите са тези, които разчупват статуквото и на които от хилядолетия се дължи прогреса

  08 Авг 2020 8:55ч.

  От хилядолетия борбата е между доброто и злото, свободата и социализма, левичарските банди на тези крадливите мързеливци трябва да се изкоренят и да се въведат трудово възпитателни лагери където тази сган да се превъзпита. Социализма е болест, нужен е хирург, да изреже тая гангрена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Социализма е болест, нужен е хирург, да изреже тая гангрена

  08 Авг 2020 10:40ч.

  Това са само лозунги. Нищо по същество не казвате, и няма как, интелектът Ви изобщо не съответства на тезите, защото освен лозунги, трябват и аргументи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интелектът Ви изобщо не съответства на тезите, защото освен лозунги, трябват и аргументи

  08 Авг 2020 11:29ч.

  А твоя интелекс съответства , само понеже е контратеза на антисоциализма?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за нещата в коментарите

  08 Авг 2020 11:47ч.

  и СИВ всъщност (--- на 07.08.2020 в 00:33). Да пълна липса на аналогия между БКП и герб, но един коментар. Всъщност развитието на индустрията подпомогна развитието на останалите клонове на икономиката – ЗЕМЕДЕЛИЕТО, с изграждане на поливни системи, борба с градушките, агро-химия, сортово разнообразия, въобще земеделието бе поставено на научна основа при това с изключителна връзка с хранително вкусовата и преработвателна промишленост заради ОГРОМНИЯ пазар (СИВ); ЛЕКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ – също добре структурирана и развита предачество-тъкачество, текстил, „леки“ производства (експортно ориентирана - СИВ); ТЕЖКА ИНДУСТРИЯ – добре развита: машиностроене – метолообработка, каростроене, химическа индуствия, военно-промишлен комплекс, корабостроене, фармацевтична и козметична идуствия, електронно-изчислителна техника, кооперирани производства и много други (отново осигурен ПАЗАР - СИВ). Със сигурност списъка не е пълен, а и не е нужно, НО за страна като нашата с малък демографски потенциял и ресурси, малък вътрешен пазар и потребление, без БЕЗУСЛОВЕН и ОБЛЕКЧЕН ДОСТЪП до ПАЗАР, развитието е бавно, слабо и неустоичиво. Трудно може да се оспори факт, че развитието на нашата страна при социализма бе продукт именно на тези условия и съществуването на СИВ. Що се отнася до твърдението на автора „бъде унищожен политически, за да живее ГЕРБ“ – точно това не бива да става заради ОСТАВКАТА. Партията герп трябва да бъде напълно унищожена със закон по много причини. Само няколко от тях: срастването на държавата с гнусната партия; превръщането на парламента в магарешко сборище; ликвидиране на държавността; европейския слугинаж; тотална безотговорност; налагането на корупцията в гнусни размери; срив на морала; тотално безхаберие и анти-професинолизъм; липсата на визия за развитие на страната и харчове заради грабежи; гинко-калинкаджииство; ликвидиране на здравеопазването в името на частни интереси; премахването на образованието във всичките му форми; геноцид на възрастното население; срастването на управлението със крадливия бизнес; липсата на среда и визия за развитие на държавата; обезсмисляне живота на младото поколение Българи; тотално пренебрегване на демографската катастрофа; и още и още.... С прости, нагли и крадливи политици на чело, Страната ни няма бъдеще, още повече европейско, защото създават погнуса в народа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • , Страната ни няма бъдеще, още повече европейско

  08 Авг 2020 13:32ч.

  Няма европейско бъдеще , а какво, азиатско? Мазен азиатски шпионин, глупав си колкото карл маркс и ленин взети накуп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мазен азиатски шпионин, глупав си колкото карл маркс и ленин взети накуп.

  08 Авг 2020 19:59ч.

  А, то щото ти си много умен... Я се погледни как пишеш - полуграмотно, като герберастки шестак-неокомунист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • плугом

  09 Авг 2020 9:23ч.

  Вий фашагите само това си правите - терор срещу интелигенцията зад бодлива тел на пригодени стадиони и рязане на партизански глави. Не си никакъв демократ ти, ами отявлен недоубит фашага. И да се криеш, и да мимикрираш, полуграмотността и талибанският ти манталитет го издава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и рязане на партизански глави

  09 Авг 2020 10:51ч.

  Партизанските глави се режат. Недоубит комунист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вий фашагите само това си правите - терор срещу интелигенцията зад бодлива тел на пригодени стадиони

  09 Авг 2020 11:02ч.

  Не ний , ваште водачи мутрата божков и неговата марионетка радев ще ви напълнят по стадионите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • си никакъв демократ ти, ами отявлен недоубит фашага.

  09 Авг 2020 11:05ч.

  Казахме ти че си тъп колкото маркс и ленин накуп, не сме нито едното,нито другото, а най малко пък сме социалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • терор срещу интелигенцията зад

  09 Авг 2020 11:32ч.

  Карл маркс какъв интелигент е, недообразован пияница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  10 Авг 2020 11:29ч.

  БСП не са в насипно състояние. Те са "нормална" партия, с около 10-15 процента които ще се запазят, както ДПС. Проблемът създаден от ГЕРБ не невъзможността за алтернатива. Създадена и действала като НПО, ГЕРБ е основана на грантове за себе си и за безумни хиляди НПО, жени "специалисти" - насилници, измамени че са специалисти, защото разбирали от насилие, и те задушиха ОБРАЗОВАНИЕТО 10 годни подлъгвайки Красимир Вълчев, че нещо разбира, а той е КУХ! Нима не се усетихте, че последния закон (ЗСУ), който сорос креатурите Сачева и Дончев прокарваха бе национализираше децата? Къде бяхте, протестиращи? КС отмени само преди дни само най-тежките безумия, но този закон показва начина на мислене. Психофашистки режим на управлнеи в който гражданите се насочват з аконсултиране при ПСИХОЛОЗИ финансирани от правиътелството. ФЕОДАЛИЗЪМ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кандид

  10 Авг 2020 12:55ч.

  Положението е антропологична катастрофа, каквато винаги е преобладавала по тези земи. Дори Волтер го е забелязал. Това е смехотворно твърдение. Волтер не е стъпвал по тия земи. Няма как да знае каквото и да било за който и да е от тукашните народи от преки наблюдения. Може би става дума за романа Кандид, където присъстват българи, обаче от 250 г. насам е известно, че под българи Волтер е законспирирал прусаците, не е посмял да ги посочи пряко, щото е можело да му се случи нещо. Фридрих Велики не се е интересувал от категорични императиви, не само защото не е чувал за тях. Нито в немските, нито в австрийските, нито във френските, нито в английските описания, оставени от дипломати, пътешественици и т.н., се споменава за антропологични катастрофи. Това е дачково изобретение – един вид всички тука са австралопитеци, само аз съм сапиенс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • custo

  12 Авг 2020 14:23ч.

  Прави впечатление, че Слави се променя: лъкатуши, сменя люспите, сменя осветлението - но пълзи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санчо

  12 Авг 2020 18:52ч.

  Гърчиш се дачков , като настъпан червей се гърчиш и хич не искаш да признаеш, че "дясното" летитимира мутрата - мафиот , който съсипа всичко до което се докосна. Тъпо е да бълваш антикомунистическа помия защото ако се огледаш - още живееш в среда, 90% от която е построена от комунистите. ГЕРБ е хунта от долни алчни отрепки и този факт никакви тъпи анализи и коментари не могат да променят. А учиндолския е политическа фикция , куцо магаре с помощни функции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи