Билбордове на сатаната "красят" София вече 10 дни с любезното съдействие на нашето равнодушие

Билбордове на сатаната "красят" София вече 10 дни с любезното съдействие на нашето равнодушие

Автор: Отец Владимир Дойчев, outsideri.org Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има няколко въпроса, които ме измъчват. Какво би станало, ако една сутрин София осъмне осеяна с билбордове, на които, например, руският президент Владимир Путин седи на трон, стъпил върху картата на България, а отгоре има надпис: “Държава за продан. Изгодна сделка”? Мога да предположа какъв вой би се надал. За половин час ще се спретнат протести. Ще се веят знамена. Ще се търсят виновни. Медиите ще пищят на умряло. Богослови ще си късат дрехите и ще пишат сърцераздирателни трактати, заклеймяващи небогоугодното дело. Политици ще се разтичат като мишки по телевизиите. Всички във фейсбук ще си сложат възмутени колажи вместо профилна снимка. Няма да са малко и клириците, които ще изпаднат в свещен гняв. А общинарите ще си скубят косите, търсейки кой е допуснал тези реклами в столицата. Сигурно пропускам някой активист, но общо взето картинката ви е ясна. 

Всичко това няма да се случи. В София и България е тихо и спокойно. Защото на билбордовете е (само !!!) сатаната, стъпил върху човешки череп и предлагащ сделка с душите ни. Същият, който вдъхновява всички насилия, всички убийства, всички войни, всички трагедии, всички противопоставяния и конфликти, включително и политическите. Но това не дразни никого.

Вече 10 дни билбордовете на лукавия стоят из цяла София. Чувам, че и по провинцията имало. Няколко човека написахме жалби, които все още са “в процес на обработка”. И ще бъдат така още дълго време. Поне докато изтече срокът, за който са платени билбордовете. Единствената забележителна реакция на Столична община, е да вдигне заплатата на кмета. Някой би казал, че по днешния фиксинг 30 сребърника се равняват горе-долу на 9 хиляди лева. Аз не знам. И не ме интересува. Тяхна си работа. Все ще се намери някоя незастроена Грънчарева нива. 

Ние православна страна ли сме, както пише в Конституцията? Имаше някои политици, които твърдяха, че са вярващи. Как не им трепна нещо, че отвсякъде ги гледа врагът на Началника? И Той може да се подразни и да ги накаже! Не вярващи, а само суеверни да бяха, пак трябваше да се притеснят. 

Къде са богословите и защо мълчат? Или те говорят само по църковни въпроси, ако проблемът е в рамките на политическия мейнстрийм? Половината клир размишлява правилно ли е един отец да си сложи леген на главата или не. Но явно образът на врага на човешкото спасение не е толкова животрептящ проблем, колкото духовника, който изживява главата си като неизмити крака. Може ли свещеник да се причастява два пъти на една служба и то като мирянин? Аз пък ви питам: защо да не може? Очевидно вече всичко може, след като на празника, свързан с тържеството на светите икони, пред храмовете в София има сатанински изображения в размери в пъти по-големи от която и да е най-голяма икона в който и да е храм!

Иначе проповедници да искаш. Чакай да ти говорят за изкуство, за любов, за силна вяра. Там сме първи. А какви църковни и парацърковни сайтове има – направо почвам да бегам, бате. То не е съвест, а чудо. Най-малкото нещо да се случи в Църквата в световен мащаб – шест страници анализ се пишат. Два часа видеа с умни приказки в подкастове. А за бесовете да мъцнете нещо? Или те не дразнят “живото предание”, което рекламираме? Дето се казва – имаме такива православни журналисти, които са толкова велики, че да пишат срещу дявола им е под нивото. Срещу владици и свещеници може, срещу дявола – абсурд! Има десетки фейсбук групи с християнска насоченост, които от най-малкото нещо могат да създадат клевета и донос. И това за доброто на Църквата, разбира се! Но клеветникът-дявол не ги дразни. Като погледне човек – кое не е логично?

Постът е време за мълчание. Ама за молитвено мълчание, а не за оглушки, когато бъде оскърбявана така брутално вярата ни. Що за пост е това, когато мълчиш пред лицето на врага си? Като дойде антихристът на живо, пак ли ще се правим, че нищо не е станало? И в крайна сметка, ако сме православни, не ни ли е мило да гледаме иконите на Христос и Пресвета Богородица? Не въздига ли това сърцата ни към Рая? И как тогава може да гледаме спокойно нещо, което ни пренася в преизподнята? Нямаме ли страх Божий? Или трябва в някои вечерни предавания по телевизията експерти да ни спуснат опорки, че сатаната трябва да ни дразни? Да дадат интервюта няколко политолози и културни антрополози: “Така и така, сатаната е лош, протестирайте!” Или някой неопатриот да вресне, че това не е българско? Ами, не чакайте – няма да стане! Неопатриотите са фенове на кукерите. А политолозите и културните антрополози са… Айде, ще ги наречем невярващи, че не ми се задълбава в тази тема… И като цяло, държавата в избори, нашата Църква в избори. Явно на никого не му е до душите ни… 

И сега какво? Ще чакаме да избираме… Без да разбираме, че вече сме избрали. Равнодушието също е избор. Сатаната стои на трон пред очите ни с любезното съдействие на нашето мълчание. И на светската ни вяра, която се дразни от хиляди неща, особено ако някой ни настъпи материалния или политическия интерес. Но не и от врага на спасението ни. Траем си и си мислим, че сме щрауси, които са забили главата си в пясъка. Ако не обръщаме внимание на билбордовете и се правим, че не ги забелязваме, тях все едно ги няма. Но са там! И за разлика от нас, врагът ни гледа. И нашата равнодушна вяра му доставя голямо удоволствие. Ето ви Велик пост, който радва сатаната. Ама не се притеснявайте, де. Все ще се намери някой да ви успокои, че няма страшно…

Източник: outsideri.org

 

 

Още от Коментари

Коментари

 • Помилуй, Господи,

  31 Март 2024 9:39ч.

  и спаси ни от тази плъзнала нечисть.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  31 Март 2024 10:18ч.

  Отдавна сме изтървали дявола. Време е за пълна забрана на хазарта ..........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  31 Март 2024 9:46ч.

  Не съм го забелязал, но билборда прилича на реклама на хазарт. Там проблема надхвърля безвкусната стилистика, но явно отеца не се вълнува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатаната рекламира!

  31 Март 2024 10:20ч.

  А това, че се изобразява Сатаната, тебе още по-явно не те вълнува!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  31 Март 2024 11:18ч.

  Готов съм да се обзаложа че офисът на онлайн казиното е открит с водосвет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Асена Василева

  31 Март 2024 9:50ч.

  Хазарта трябва да е силно рестриктиран ..и да плаща голями данъци...лесно е ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Та американските филмови продукции какво са

  31 Март 2024 18:25ч.

  А филмите им на ужасите? Кой изобщо може да сътвори такова нещо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • циркUS

  31 Март 2024 10:02ч.

  Тя държавността у ряката, те за следствие от тоя факт реват. Ми на никой не му пука... честно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Нова година сложиха украса костенурки

  31 Март 2024 18:26ч.

  За Великден явно са решили да са още по-откровени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  31 Март 2024 10:17ч.

  И по Великден ли ще виси Рогатият из София?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 31 Март 2024 10:17ч. И по Великден ли ще виси Рогатият из София?

  31 Март 2024 14:43ч.

  Естествено, вероятно това е идеята. За по-простичките билбордовете превъзнасят рогатия, а за по-извисените пропагандата ми е чрез Сюлейман Пази.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютн

  31 Март 2024 15:14ч.

  Сатаната е сложен нарочно преди Възкресението ! Да се провери кои са отговорните и да се сезира Прокуратурата ! Има няколко члена от НК , няма да подсказвам. “Възраждане” ? Костадинов ? Алооо !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селямсъза

  31 Март 2024 10:20ч.

  Това е то, за пари всичко може да направят! Няма срам и морал!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  31 Март 2024 10:24ч.

  Не е за вярване! Кметът и общинарите кьорави ли са?! Нали си увеличиха САМИ заплатите, дреме им какво има по мръсните улици...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чудесна статия

  31 Март 2024 10:27ч.

  Тълпите се управляват със знаци и символи. Отеца го разбира. За останалите тъпанари е - "реклама на хазарт". Какво толкова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  31 Март 2024 10:34ч.

  Пийте си успокоителните, институцията БПЦ отдавна е с подкопани основи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Бори-таркан

  31 Март 2024 10:38ч.

  Вселенския патриарх е служител на ЦРУ. Няма как да е иначе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копирайтър (рекламист)

  31 Март 2024 10:34ч.

  Критиките са уместни - билбордът е грозна, гнусна безвкусица, сатанизъм. Но за съжаление статията и скандалът само помагат на рекламата. Хора, които не са забелязали билборда, сега ще се вгледат в него. Би трябвало сатаническите символи да са забранени на обществени места, рекламата на хазарт - също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия дни се навършиха 20 години, от като официално пуснахме Сатаната в България.

  31 Март 2024 10:39ч.

  Членството в сатанистката организация НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  31 Март 2024 11:39ч.

  Св архангел Михаил приканващ да се залага (отговорно) по-бил по вкуса на отчета, не ли? Или направо да сложат разпятие на колелото на рулетка и всичко ще е богоугодно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  31 Март 2024 23:10ч.

  Ghost, как се нарича нуждата винаги да се изхрачиш? Може би смяташ, че дързостта да охулиш Бога и Църквата е проява на особена смелост и свобода? Опомни се ако обичаш България и рода си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  31 Март 2024 11:44ч.

  Каква компания само - дявол, стоичков, Криско...За всекиго по нещо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  31 Март 2024 11:45ч.

  Великолепен материал. Браво на написалия го и сайта. Не помня дали Маркс бе казал, че всичко което прави човек първо се появява в главата му като идея. Сатаната не е само религиозен символ, но и обратната страна на доброто. Щом го рекламираме не очаквайте никакво добро в мислите и постъпките си. У нас сатаната си има групи хора с имена ПП-ДБ, народно събрание и др. и резултата от техните действия се вижда във всички области на живота ни, в които действа разгром, глупост, корупция и лизане вратата на едно посолство. А впрочем кой бе този наш политик, който каза- майната му на православието, че не мога да се сетя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След Арката преди Рождество, София "радва" с Дяволи преди Възкресение, ми браво на културата общинска!

  31 Март 2024 12:22ч.

  Поздравления за отец Владимир Дойчев, за неговата будната мисъл, съвест и съзнание, за гражданска отговорност, доблест и смелост да изкара на светло злонамерието на мрака. Злонамерието, промъкнало се по същия утъпкан път на предателя Юда - взели са пари за да смачкат и омърсят с ПОРОЦИ и порочност чистите човешки Български души. (хазарт, сексуална патология, лъжа...)То не беше тормоза с Арката преди Коледа; не беше опелото на патриарх Неофит от чужд на българите неприятен митрополит; не беше изваждането от учебниците на Спасител на човечеството и т.н. ......... ПРИЗОВАВАМЕ съветниците на ГЕРБ - най-големият крепител на Православието в последните 15 години - гласувайте незабавно сваляне на дяволските изображения! Идва най-великият ден за християнството, ще е непростим грях за християните от ГЕРБ. Включително и с щети преди изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  31 Март 2024 13:07ч.

  Софиянци сами подписаха смъртната си присъда... няма да си мръдна и кундека за тях! 👎🏻

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  31 Март 2024 13:19ч.

  До Рукола Z 31 Март 2024 13:07ч. Доста ми писна да ви обяснявам, че цялата "Глава на рибата" е от селата, дори не от прекрасните български градове, каквито нямаше по целите Балкани! Обяснение: Рибата мирише от главата... Айде, пак ги изберете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  31 Март 2024 13:53ч.

  Миналото лято ми дойдоха гости от Люксембург и бяха потресени от чучелото черно и страшно на талантливият ни скулптор Чапкъна.Че е чапкънин да се наведе и да създаде това чудо с претенции да е Света София,чапкънин е, ама и сега тези плакати по Великден …

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  01 Апр 2024 11:25ч.

  Фигурата: - "Св. София" не е. С огромна сигурност. ... Затова и градът го превърнаха в кочина за "умно-красиви" сатанисти. Та кирчовците-кокорчовците и УнуйТО - какво са?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магдалина Ковачева

  31 Март 2024 14:41ч.

  И в Ловеч нацвъкаха от тази гнусна история и то единия е пред болницата... Кметът мълчи, макар че имаше молби към него да бъде предната тази гавра с Православния ни народ по време на Великия пост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магдалина Ковачева

  31 Март 2024 14:46ч.

  И в Ловеч нацвъкаха от тази гнусна история и то единият е пред болницата... Кметът мълчи, макар че имаше молби към него да бъде премахната тази гавра с Православния ни народ по време на Великия пост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  31 Март 2024 14:58ч.

  Сега ли чак разбрахте, че хазартът е на всеки ъгъл ?!? Що народ изгоря и дори загуби живота си, за да може една шепа престъпници да тънат в разкош...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откровение

  31 Март 2024 15:11ч.

  Фирмата Топ бет ООД https://papagal.bg/eik/206153154/8c73 Но не е толкова важен хазарта, а кой е автор на този образ на сатаната. Верояртно няма да разберем. 90 процента от хората не пеавят разлика между дявол и сатана (Луцифер и Ариман), ксктои не знаят, че той се подготвя да дойде 2030 на земята. Тялото за целта отдавна е родено и отгледано. И забележете надписа “души за продан”. Не зяпайте в телефоните, докато вървите по улицата, а вникнете в знаците и търсете връзката с Христос! Иначе ставате жертва на тоя от рекламата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • заблудени овце

  31 Март 2024 15:14ч.

  Този от рекламата поне е реален...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Путин

  31 Март 2024 15:13ч.

  Сложете им едни зелени чорапи на билборда, бе. Хаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вместо приказки

  31 Март 2024 15:19ч.

  Ако всеки минувач хвърли по един камък по билборда, за два дни образа тъмен😈 ще се заличи ! Замерете го с камъни !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлана Лозева

  31 Март 2024 15:30ч.

  Билборда с тази " реклама" го видях близо до училище. Живеем в прекрасна градска среда, красоти като тази са навсякъде - пъстри казина и заложни къщи. Този, който е взел парите за билборда ( Общината или частна фирма, собственик на билборда ) , е бил съгласен и едва ли имал каквито и да са възражения.Следващия път направо билборд с реклама на наркотици може да сложат, защо не .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Деян

  31 Март 2024 15:31ч.

  Проблемът не е само в това, че дяволът е на билборд за хазарт. Това е закономерност на времето. А в това, че въпреки, че е на него, пак ще има хора да играят. А ще има, защото е страст. По малък грях ли е билбордът с Краси Балъков, който рекламира отново хазарт? В някакъв смисъл дори е по-голям, защото е лъстив и маскиран. Или хазартът "спонсор на българския спорт"? Грехът си е грях, както и да го преобличаш. В този билборд нещата са показани такива, каквито са. Може пък някой да се сепне... дай Боже! Борбата е за всяка душа. Помните ли какви са били първите реклами за цигари - със здравите тексасци, яздещи коне. А сега какво има на цигарите - болести и разложение. Господ така устройва всичко, за да не може после на съда някой да каже, не чух, не видях, не разбрах. Затова сваля маските и на политици, и на духовници, и нашите собствени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Деян - Нарича двубой между Пороци и Добродетели

  31 Март 2024 16:28ч.

  Имаме 10 Божи заповеди, 7 смъртни гряха, имаме Добри дела и Зли порочни дела. За да има добър щастлив живот трябва да бъде съотношението в % да в полза В ПОВЕЧЕ на Доброто, щот без Злото не може. Обратното води към гибел - ако Злото е повече от Доброто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  31 Март 2024 15:59ч.

  Що да мятате камъни? Обаждате се в "Blizzard" че някой ползва образ от тяхна компютърна игра и папагалите ще затънат в дела. Има и по-големи гяволи от тия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • izvinete za shljokavitsata

  31 Март 2024 16:27ч.

  Absolutno !!! Otkradnat obraz bez da sa pitali za razreshenie, lichi si ot angliiskia...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданска позиция защитавана от Съда по права на човека - мятат се яйца, домати, торбички с кетчуп, бурканчета с боя

  31 Март 2024 16:34ч.

  Над 100 дни едни изразяващи гражданската си позиция в 2020/2021 г. се скъсаха да мятат яйца, домати, вмирисани рибешки глави по ... Герба на Република България пред МС, та ние се косим, че ще целим изчадието дяволско порочно гибелно за човешката ни същност. Ай сиктир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали ?

  01 Апр 2024 9:14ч.

  Правите разлика между Герба на републиката и Сатаната ? Или ви е трудно…🐑

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емилия Екерман

  31 Март 2024 17:20ч.

  Споделям това, което е написал отец Дойчев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, това вече е в много повече

  31 Март 2024 17:40ч.

  Терзиев е слуга на Сатаната. Няма друго обяснение. ДА му забранят да влиза в българска църква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  31 Март 2024 19:47ч.

  Нямате представа в какъв бич се е превътнал хазарта и нас/ Имам приятели, които се подхлъзнаха по всякакви ..бет и си заложиха жилищата, пропиха са, разбиха си семействата. Не виждате ли, че цяла София (да не кажа България) е осеяна с билбордове за хазарт. Все едно сме Лас Вегас? Казина, до тях заложна къща, до нея -фирма за бързи кредити. Стоичков, Рачков, Иван и Андрей ме карат да влизам в пороците. Защото хазартът е порок и води до зависимост. Камата се изпусна, че договорът за да е рекламно лице на уинбет е 7 000 000лв. Седем милиона! От години се говори, че данък печалба от хазарт трябва да се увеличи с над 10 пъти, както е по света. Да плащат по-скъпо за реклама и т.н. А не от всеки блок и всеки 2ти билборд да гледаме уродливите нескопосано "нарисувани хазартни покани". Не да фирмите, които ми правят хазартни игри, да са ми топработодатели и служители им да се дуят колко са велики! Айти-та, дизайнерчета, аниматорчета. Всички ги знаете: Амюснет, Еврогейм Технолъджи и прочее измекяри. Като чуя, че някой ми прави игри за машинки или хазартно оналайн приложение....за мен не е по-различен, от такъв, който продава наркотици на децата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига остроумничене

  31 Март 2024 20:45ч.

  Стига философстване ! Минете и хвърлете по един домат, по едно яйце ! Хвърлете камък по образа на Изчадието Адово ! Покажете отношение, вместо да се правите на интересни, овце...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  31 Март 2024 22:40ч.

  Пич, трябва законово да се ограничи разпространението на хазарта. Но властимащите получават солидни подкупи и няма да си мръднат пръста. Няма друга такава столица в ЕС, в която на всяко кьоше да виждаш реклами за хазарт! И те не намаляват, а се увеличават?! Какви яйца, какви камъни? Това е страшна мафия и можеш да я пребориш или със закони, които да й бръкнат дълбоко в джоба, или с ако ще е война-да е война! Пълен погром в офисите им....това ли искаме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,

  31 Март 2024 22:58ч.

  това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези хазартаджии български фирми ли са?

  31 Март 2024 23:27ч.

  Или са чужди наглеци корумпиращи администрацията и унищожаващи българската нация. Егати, злонамерените алчни долни порочни бизнеси. Анатема за всички антихристи. Трябва да има реакция - ругайте Стоичков като го срещнем навън, ай сиктир и на вредителя с тези порочни хазартни реклами, не се наяде и той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ли искаме ?

  01 Апр 2024 9:19ч.

  И това. Но първото и най-лесното е да покажете отношение. Явно ви е страх да замерите Дявола с един гнил домат и си търсите извинения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  01 Апр 2024 11:03ч.

  Реклама на дявола, реклама на хазарта! И ако се чува чалга от нейде е добра картина на дъното, което стигнахме благодарение на всички участници и всички търпящи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодарете

  01 Апр 2024 20:53ч.

  За тази сатанинска реклама благодаретe за "цивилизационните "ценности на ППДБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дхх

  02 Апр 2024 10:34ч.

  Този сайт е на Божков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи