Байдън: Вървим към нов световен ред и ние трябва да го оглавим

Байдън: Вървим към нов световен ред и ние трябва да го оглавим

На бизнес кръгла маса във Вашигтон американският президент Джо Байдън обяви, че светът върви към нов световен ред и САЩ трябва да го оглавят.

Сред темите, които засегна - за Русия, Украйна, възможни кибератаки и употреба на биологическо оръжие от страна на Москва - Байдън разказа накратко за своя тайна среща с висш американски военен: 

"Знаете ли, майка ми използаше един израз: "От всяко зло ще излезе нещо добро, ако потърсиш достатъчно". Мисля, че ни се предоставят някои изключителни възможности за рални промени.

Ние се намираме в преломен момент в световната икономика, и не само в икономиката, но и в света като цяло. Момент, който се наблюдава на всеки три-четири поколения.

Както ми каза един от висшите военни на среща по сигурността онзи ден - 60 милиона загинаха между 1900 и 1946-а и оттогава ние установихме либерален световен ред. Много хора умират, но не допуснахме хаос.

И сега е време за промяна. Ние вървим, нещата вървят към нов световен ред и ние трябва да го оглавим. Трябва да обединим останалия свободен свят в това дело. "

Цялата реч на Байдън е публикувана на страницата на Белия дом:

Благодаря ви. Казвам се Джо Байдън и идвам от щата Делауеър, където са регистрирани повече корпорации, отколкото в цялата останала страна, взети заедно. (Смях.)

И познавам тази Бизнес кръгла маса, защото в дните, когато за пръв път се кандидатирах за поста - (прочиства гърлото) - извинете - през 1972 г. за Сената на Съединените щати, компанията DuPont беше осмата по големина корпорация в Америка. Както казват в Делауеър, това бяха добрите стари времена.  Но шегата настрана, благодаря ви, че ме поканихте.  Вие сте адски добра организация.  Оценявам го.

И искам да ти благодаря, Джош. Познаваме се от много, много време. Знаете, че съм организирал кръгли маси на изпълнителни директори в Белия дом, включително и с много от вас през годините. И сме работили заедно по американския план за спасяване, по COVID, по инфраструктурата, веригите за доставки, иновациите, климата и чистата енергия, намаляването на разходите и много други.

Вярвам, че стратегията ни работи и мисля, че продължава да работи. 6,7 милиона работни места през миналата година - най-много, създавани някога за една година; повече от 7 милиона сега.  678 000 работни места, създадени само през миналия месец, за един месец.  Безработицата е спаднала до 3,8 %. Икономиката ни нарасна с 5,7 % през миналата година и е най-силната от близо 40 години насам. 

Ние намалихме дефицита, намалихме дефицита - искам да го кажа отново: Миналата година намалихме дефицита с 360 милиарда долара, независимо от всичко, което чувам по някои канали, когато ги включа. И сме на път да го намалим с над 1 трилион долара тази година.

И тази основа подготви икономиката ни за справяне с глобалния проблем с инфлацията, който е реален - много хора са засегнати от него. 

Америка е чудесно място за инвестиране.

Intel инвестира 20 милиона - милиарда долара в кампус за полупроводници в Охайо.  Мисля, че - Мери, мисля, че GM инвестира около 7 милиарда долара в нови заводи и оборудване.  А Ford, мисля, че инвестира 11 млрд. долара. 

Въпросът е: Това са... това са високи... това са исторически инвестиции за създаване на електрически превозни средства тук, у дома.

Станахме свидетели на рекордни продажби на електромобили, както и на рекорди в областта на слънчевата и вятърната енергия и съхранението на батерии.

В сектор след сектор ние отново създаваме Америка.  И това е моята основна цел: да го направим в Америка.

Със Закона за инфраструктурата ще продължим - ще продължим да изграждаме милиони добре платени работни места, и то истински работни места.

И за да надградим напредъка, Сенатът и Камарата на представителите трябва да работят по Закона за иновациите и да го изпратят на бюрото ми.  Той е важен за нашата икономика и, бих казал, и за националната ни сигурност.

А благодарение на всички вас ние сме водещи и на световната сцена. Радвам се да видя, че американските компании се активизират и дават своя принос. И това, което правите по отношение на даренията за Украйна и прекратяването на дейността си в Русия, без никой да го е поискал. Искам да поясня: вие сами се справяте с прекратяването на дейността си в Русия.  Не всички, но много от тях го направиха. Не само вие, но и целия свят.

И за първи път - по този въпрос нека кажа следното - за първи път, когато Путин започна да струпва войски по украинската граница, призовах за спешна среща на НАТО в Европа, за да изтъкна, че трябва да сме единни. 

Единственото, в което съм сигурен, познавайки Путин доста добре - толкова добре, колкото, предполагам, друг лидер не би могъл да го познава - е, че той разчиташе, че ще може да разцепи НАТО.  Той никога не е смятал, че НАТО ще остане решен - ще остане напълно, напълно единен.  

И мога да ви уверя: В цялата си история НАТО никога не е била по-силна или по-обединена, отколкото е днес, до голяма степен благодарение на Владимир Путин. 

В отговор на неговата агресия се получи единен фронт в целия НАТО и в Тихия океан. 

Четворката е единна с изключение на Индия, която може би е малко разколебана по някои от тези въпроси. Но Япония беше изключително твърда, както и Австралия, по отношение на агресията на Путин. Ние представихме единен фронт в НАТО и в Тихия океан. 

Вие направихте адски много, за да ни помогнете да наложим санкции и да поемем разходи - реални разходи заради руската икономика. Сега виждаме, че това е от значение. Това, което направихте, беше наистина важно. Не всеки от вас - не твърдя, че всички трябваше да го направите -но тези от вас, които се включиха, направиха голяма крачка.  И аз лично, като председател, съм благодарен за това.

Нашият отговор работи, защото украинците се сражават толкова храбро и използват оборудването, което им дадохме - само Съединените щати са отделили над 2 милиарда долара за НАТО. Идеята, че те не разполагат с достатъчно модерно оборудване, просто не е точна. И няма да отделям време, за да навлизам в подробности тук, но въпросът е следният: Те разполагат с всяко оборудване въз основа на нашата армия и армията на НАТО, за да могат да правят това, което правят.  И те опустошават руската армия, независимо дали става въпрос за танкове, хеликоптери или самолети.

И, ако забелязвате, руснаците току-що изстреляха хиперзвукова ракета, защото това е единственото нещо, което могат да изстрелят с абсолютна сигурност. Както всички знаете, това е много важно оръжие. Със същата бойна глава на нея, както и на - всяка друга изстреляна ракета. Това не прави толкова голяма разликата, освен че е почти невъзможно да я спреш. Те имат причина да я използват.

Путин е притиснат до стената.  Той не беше предвидил степента или силата на нашето единство.  И колкото повече гърбът му е притиснат до стената, толкова по-голяма е жестокостта на тактиката, която може да използва.

Виждали сме го и преди.  Той е провеждал много операции под фалшив флаг. Всеки път, когато започне да говори за нещо, което смята, че НАТО, Украйна или Съединените щати ще направят, това означава, че той се готви да го направи. Това не е шега. 

Може би си спомняте - казах го на няколко от вас тази сутрин, че успях да разсекретя цял набор от операции, в които се готвеха да участват, без да жертвам източниците и методите.  Благодарение на тях успяхме да уведомим ясно всички какво предстои да се случи.  И да убедим много от нашите приятели по света, че знаем какво се готвят да направят. 

И така, гърбът му е опрян в стената. Сега той говори за нови фалшиви флагове и твърди, че ние, в Америка, имаме биологични и химически оръжия в Европа - просто не е вярно. Гарантирам ви. 

Те също така внушават, че Украйна разполага с биологични и химически оръжия. Това е ясен знак, че той обмисля да използва и двете. Той вече е използвал химически оръжия в миналото и ние трябва да внимаваме за това, което предстои да се случи. Той знае, че ще има тежки последици заради обединения фронт на НАТО, но въпросът е, че това е реална опасност. 

Един от инструментите, които Путин най-вероятно ще използва, според мен, са кибератаките. Руснаците разполагат с много усъвършенстван потенциал в това отношение.

Имах, както казват в южната част на щата Делауеър, където те са много религиозни: имахме "олтарна среща", той и аз, по този въпрос. Имахме дълъг разговор за това, ако той го използва, какви ще бъдат последствията.

Путин има тази възможност, но все още не я е използвал. Аз го предупредих за цената, която ще плати, ако използва кибератаки.

Днес моята администрация направи нови предупреждения, въз основа на разузнавателни данни, че Русия планира кибератака срещу нас. 

Федералното правителство дава своя принос, за да се подготви.  Но според американското законодателство, както всички помните, частният сектор, всички вие, до голяма степен решавате какви защити ще предприемем или няма да предприемем, за да се защитим.

Но нека бъда абсолютно ясен в нещо: не само вашите интереси са заложени на карта с потенциалното използване на кибератаки от тяхна страна, а и - националният интерес е заложен на карта.

Предполагам, че за вас е патриотично задължение да инвестирате колкото се може повече, за да се уверите, че сте изградили технологичния си капацитет за справяне с кибератаки: първо, за да защитите собствените си компании; второ, за да осигурите чувствителни услуги, на които американците разчитат - от електроенергия до чиста вода; и накрая, ролята, която можете да изиграете, за да помогнете за сигурността на личния живот на всеки американец.

Например, банките могат да включат киберсигурността по подразбиране за всеки клиент, така че финансовите данни на американците да са в безопасност. Ние сме готови да ви помогнем, както казах, с всички инструменти и експертни познания, които притежаваме, ако сте готови да го направите. Но това е ваше решение за стъпките, които ще предприемете, и вашата отговорност да ги предприемете, а не наша.

Сега трябва да направим необходимото, за да подкрепим Украйна, но също така трябва да се застъпим за семействата тук, у дома. 

През 2019 г. вашите организации осъзнаха, извинете, публикуваха изявление, подписано от почти всички в тази зала. В него се казва, цитирам: "Америка заслужава икономика, която позволява на всеки човек да успее чрез упорит труд и творчество и да води живот, изпълнен със смисъл и достойнство." То изразява ангажимент от ваша страна да инвестирате в работната си сила и да подкрепяте местните общности. Това не беше изявление за добротворчество, а капиталистическо изявление.  Всички ние в тази зала сме капиталисти. И според мен вие постъпихте правилно, като утвърдихте това изявление.

Това беше Вашето виждане за това как да се управляват силни, печеливши компании в дългосрочен план. И този ангажимент за подготовка на свободния свят към новите условия е жизненоважен, по скромното ми мнение.

Не можем да си позволим да даваме приоритет на акционерите за сметка на заинтересованите страни, околната среда, работниците, клиентите, общностите, в които те живеят и работят. И вие не го правите, но мисля, че има склонностт към подобно поведение в някои случаи. 

Вместо това сега е моментът да инвестирате в хората си.  Можете да наемете и задържите най-добрата работна сила - най-добре обучената работна ръка в целия свят, което и правите. 

Да инвестирате в иновации, за да можете - да можем да доставяме по-добри и по-достъпни продукти и услуги от - на повече американци.

Да правим иновации с и за многообразието, както поехте ангажимент по-рано тази година.

Култивирането на инструментите на изкуствения интелект и усъвършенстваните на методите за постигане на достойнство и възможности за всички американци е това, което правят мнозина от вас, и то наистина има значение.

Да инвестирате в самата Америка в производството; създадохте над 450 000 работни места в производството - наистина има смисъл. Това не се беше случвало от доста време. 

Както каза един от моите колеги от Средния Запад: Вече няма да говорим за Ръждив пояс, а за нови, разширени производствени мощности в Средния - в Средния Атлантик - извинете, в Средния Запад.

И да инвестираме в самата Америка - в производство, устойчивост на климата, чиста енергия - за да може Америка да спечели конкуренцията през 21-ви век.

Това няма да навреди на вашите резултати или на икономиката. То ще ни помогне да продължим - ще ни помогне да растем, като същевременно ще намали разходите и дефицита.

И така, искам отново да ви благодаря! Има още много какво да кажа, но вероятно вече съм ви отнел твърде много от времето.

Но ви благодаря за всичко, което правите.

Мисля, че - знаете ли, майка ми имаше един израз: "От всичко ужасно ще излезе нещо хубаво, ако го търсиш достатъчно упорито."

Мисля, че това ни предоставя някои значителни възможности да направим истински промени.  

Знаете ли, според мен се намираме в преломен момент в световната икономика - не само в световната икономика, а и в целия свят.  Това се случва на всеки три ил четири поколения. 

Както ми каза един от висшите военни по време на среща за сигурността онзи ден - между 1900 г. и 1946 г. са загинали 60 милиона души. И оттогава насам ние установихме либерален световен ред, а това не се беше случвало от много време насам.  Много хора са загинали, но никъде не е имало хаос.

А сега е времето, когато нещата се променят.

Ще има нов световен ред и ние трябва да го оглавим. И трябва да обединим останалата част от свободния свят, за да го направим.

 

Източник: whitehouse.gov

Превод: "Гласове"

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Davidloaps

  22 Март 2022 14:53ч.

  水微晶玻尿酸 - 八千代 https://yachiyo.com.tw/hyadermissmile-injection/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Patricksnamp

  22 Март 2022 15:38ч.

  <a href="https://www.facebook.com/groups/bitcoinperguadagni">estrazione di monete</a>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Дън склеротикът

  23 Март 2022 16:44ч.

  Вървим към нов световен ред и ние трябва да го оглавим ПО СМЪРТНО !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  22 Март 2022 14:54ч.

  Тоя дословно повтаря Путлер за нов световен ред. Световният ред си е много добър, но двете сатанински творения Русия и САЩ искат да го разрушат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sadlo

  22 Март 2022 15:05ч.

  Само САЩ иска да го руши с арогантно си държание, Русия ще сложи ред

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не са се договорили бе Мадам?

  22 Март 2022 15:08ч.

  Байдю и Путягата се си пошушнали туй-онуй и оставили твоята мила Украина да я "оправя" шута Зеленский?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  22 Март 2022 17:32ч.

  Хайде не изкарвай руския дявол бял. И двамата с американския са черни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще има нов световен ред и ние трябва да го оглавим. И трябва да обединим останалата част от свободния свят, за да го направим

  22 Март 2022 15:04ч.

  Шизофрения от чист вид. Ще обединяват чрез разединение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  22 Март 2022 23:10ч.

  За да можеш да оглавиш нов световен ред, трябва да имаш КАПАЦИТЕТ на строител на Цивилизация! А САЩ почна да губи този капацитет още от 70те години на миналия век, до такава степен, че днес има капацитет на ГРОБОКОПАЧ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯ - ЛБГТИ и БЛМ са само дребни илюстрации на процеса. От 50 години сме във ВТОРИ ЕКЗОДУС, ама няма кой да разбереееее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пуууу

  22 Март 2022 15:05ч.

  откъде са го помпали с кислород да изчете такава дълга реч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Биляна

  22 Март 2022 15:06ч.

  Аман от тия – "изключителните"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  22 Март 2022 15:06ч.

  Надробиха попарата и сега си слагат лигавниците да папкат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 15:10ч.

  От години хората се захранват с илюзията, че човечеството ще изгради система, гарантираща сигурност, справедливост, доходи, права. И пропускат момента, че някой трябва да я „оглави“. При всеки комунизъм, някой дърпа конците отгоре, който няма да отговаря на представата на хората за справедливост и защита на човешките права. Точно обратното, усеща се настъпваща диктатура винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От тази реч става ясно едно -

  22 Март 2022 15:12ч.

  тия на запад доста са се поуплашили. Личи си по всичко. Яко шубе ги тресе и много добре знаят защо. Сори! Не можем да им помогнем. Винаги идва момент за разплата и за тях този момент дойде. Вместо да лъжат и да шикалкавят, един път поне да се погледнат и да се видят такива, каквито са и каквито винаги са били и да приемат съдбата си. Поне един път да постъпят мъжки. Лично аз се съмнявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  22 Март 2022 15:55ч.

  От тази реч става ясно че матушката ти отива нахуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъ-хъ, Фронте, само дето не си отечествен

  22 Март 2022 17:00ч.

  Ще ти се, знам. Щото и тебе як страх те тресе. Има защо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Десен Фронт

  22 Март 2022 17:59ч.

  Днес Некъв член на СФО (Софийска Фашистка организация) призоваваше в чата на Факти да се избиват Путинофилите в България,защото сега им се е паднало. Готов ли си да бесиш Путинофили или ще седиш на дивана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  22 Март 2022 23:13ч.

  E не, от речта се вижда че Байдън се опитва да копира Тръмп с неговото Make America greater again. Но по тъпия невъзможен начин - като се опиташ да убиеш всички останали... Кауза Пердута!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  22 Март 2022 15:13ч.

  Тоя си и вярва... Бидоне, петро-долара приключва, сам си го направи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 15:15ч.

  Борбата е за лидер на въпросната система, иначе в Китай тя вече съществува отчасти, а китайският модел започва да се прилага от прогресистите, които са комунисти и вярващи в колективизма- едни прогресистки ценности, едни прогресистки политики, едно прогресистко образование, никакъв плурализъм на мнения. Комунизмът като световен ред е сигурен, лидерът е под въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Март 2022 15:16ч.

  Нов Световен ред - да. Кой ще го оглави? Със сигурност не вие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  22 Март 2022 17:50ч.

  Англосаксонците .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали знаеш

  22 Март 2022 18:23ч.

  къде да си натикаш палавото пръстче

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз като Байдън

  22 Март 2022 15:18ч.

  Ще цитирам, но не моята майка, а моята баба, която казваше - Крушата не може да роди сливи - и съответно не очаквам нищо ново от щатите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън: Вървим към нов световен ред и ние трябва да го оглавим

  22 Март 2022 15:20ч.

  Момент... Това не беше ли поредната конспиративна теория?????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Март 2022 15:20ч.

  Защо се говори за нов Световен ред? Много просто. Защото сегашният не може да продължава. А какво представлява сегашният? Доминация на парите и специално на долара. Западният Свят изгради огромна пирамида, която ще се срути и ще ги погребе. НЕВЪЗМОЖНО е нов бардак със стари …

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 15:52ч.

  Не става дума за лека промяна на ценности, а за реална матрица, за тотален контрол над личността. Животинките, които си гледат само купичката, не могат все още да осъзнаят колко страшно е това, ако им се пускат полуфабрикатите навреме. Такъв тип система винаги ще бъде оглавявана от чудовища. Защото е дар за престъпниците и възмездие за наивниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тотален контрол

  22 Март 2022 17:56ч.

  Тотален контрол на всичко, стигащ до частния живот на последната личност. Под контрол ние традиц. разбираме право на получаване на достъп и данни за нещо. Англо-саксите под същото разбират УПРАВЛЕНИЕ. Разбирай - упражняване на ВЛАСТ. Обяснявай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  23 Март 2022 10:32ч.

  Под контрол имам предвид всички да следват линията на управляващите, съзнателно или несъзнателно, без особена съпротива. А малцината съпротивяващи се, да са остракирани. Подобно както днес няма съпротива срещу монопола на Отворено общество в образованието и промиването на мозъци с неомарксизъм. Или ваксинацията. Но ще се стигне до все по-ужасни и опасни практики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  22 Март 2022 15:22ч.

  Ходи да целуваш маратонките на BLM, после ще помислим каква роля да ви отредим в мазето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ей го новия ред

  22 Март 2022 15:26ч.

  https://www.ntd.com/genetically-modified-mosquitoes-set-to-be-released-in-california-and-florida_749859.html едно време се смеехме на мичуринската биология (с която реалният Мичурин, вярващ човек, не е имал нищо общо) че искала горделиво да победи природата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В епицентър

  22 Март 2022 15:27ч.

  има чудесен анализ на Боян Чуков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кремъл

  22 Март 2022 15:54ч.

  Не се хабете да четете Чуков. Не казва нищо по-различно от позицията на официален Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коя от констатациите

  22 Март 2022 15:57ч.

  Оспорваш конкретно? И с какви доводи най-вече?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кремъл

  22 Март 2022 16:41ч.

  Чуков възпроизвежда под формата на анализ съскането на Кремъл по адрес на Запада, възторга как държавността на Украйна ще бъде унищожена, мечтата да бъдат "съдени" (има се предвид, разбира се, ликвидирани) украинци по списък, вярата в способността на Русия да предизвика катастрофална криза в страните от ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кремъл

  22 Март 2022 16:46ч.

  Учил е в школа на КГБ и е естествено да симпатизира на Путин, но на моменти се поувлича и страшно му личи, че има за своя родина Русия. Сигурен съм, че в мокрите си сънища се вижда като външен министър на "освободената" от Путин България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За някакви доводи помолих..

  22 Март 2022 17:07ч.

  Не за обичайните плювки.. Явно, това е капацитета на възможностите ти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неам нерви

  22 Март 2022 15:27ч.

  Жалка пародия, Байдън чу какво говорят Путин и Си и внезапно се сети... Че кой вече ще вярва на държави, където могат да им откраднат собствеността по всевъзможни причини. Дори арабите се усетиха...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  22 Март 2022 15:36ч.

  Видя се, че Путин и Си няма какво да предложат като модел. Освен това Рус се оттече от РусКит, остана само Кит с който колективния Запад ще се справи лесно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов световен ред се очертава, но

  22 Март 2022 15:47ч.

  да го оглавявате вие - точно сега това звучи като виц на деня/на годината...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  22 Март 2022 15:49ч.

  А в Европа нацизма се завръща: В Латвия арестуваха автора на рускоезичен youtube-канал на военна тематика Кирил Фьодоров. Хора, бдете! В остатъчна бандеровска Украйна е организиран лов на бившите сътрудници на американските биолаборатории с цел запушване на устата им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Епилиран ляв нежен демократ

  22 Март 2022 16:55ч.

  Спри се бе, идиот! Стига писа простащини, че ставаш досаден и неприятен. Очевидно е, че си елементарен и първо сигнален!!! Май акъла ще ти дойде, когато станеш с една глава по – нисък !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отказ от увреда

  22 Март 2022 18:04ч.

  Остави го (пу) хитлериста да се изявява. Човекът не може да осъзнае, че прави неоценима услуга на нормалните индивиди, които искат нормален свят за децата си, като демонстрира какви необратими церебрални увреждания води след себе си атлантическата пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 15:49ч.

  🤣🤣🤣 някой да обясни на тая деменция, че те досега бяха горе, ама повече няма да бъдат 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горе и долу

  22 Март 2022 15:57ч.

  Досега САЩ бяха отгоре, а Русия - отдолу. Отсега насетне САЩ пак ще са отгоре, но Русия ще е встрани и леко отвън. Това е новият световен ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма горе и долу

  22 Март 2022 15:58ч.

  Има център и периферия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава Ухани!

  22 Март 2022 15:52ч.

  Слава Ухани! https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3071276/3071276_900.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • макдоналд тръмп

  22 Март 2022 15:54ч.

  С ПАМПЕРС В РЪКА НАПРЕД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  22 Март 2022 15:56ч.

  От какъв зор трябва да го оглавявате вие, като и сегашното статуткво го оглавявате вие ? Целта е да не сте вие! Че ни омръзна от държавни терористи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  22 Март 2022 15:56ч.

  Моят Президент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 16:03ч.

  ПУТИН! 😊

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  22 Март 2022 15:58ч.

  Както се казва: - "Дайте да дадем дрогаре!" Капитализма ви се срутва довършително, нулирането се разгаря, основите на НСР са все още в "Облаците" на киберпространството, икономиките се сриват непоправимо. Инфлациите галопират - само индутриалната гони 30%, а на плебса манджата - гони 15% и нагоре. Окъкахте света окончателно. Сега: -"Дайте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 16:40ч.

  Не се срутва сам, те си планират перестройката. Знаят какво правят. Ударът е по-обикновените хора и националните държави. За да я закъсаме дотолкова, че да похлопаме на вратата на милиардерите и да им се предадем в матрицата, която оплитат вече. Не, че няма да има обещания от комунистически тип. И желаещи да верват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вучич: Сърбия няма да се присъедини към НАТО, защото не може да забрави децата, които загинаха през 1999 г.

  22 Март 2022 15:58ч.

  https://glasove.com/novini/vuchich-sarbiya-nyama-da-se-prisaedini-kam-nato-zashtoto-ne-mozhe-da-zabravi-detsata-koito-zaginaha-prez-1999-g

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  22 Март 2022 16:02ч.

  И защо пък вие да го оглавявате,дементно страче такова! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъкмо обратното !

  22 Март 2022 16:02ч.

  Хамерика ще бъде обезглавената ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Мариупол нацистите убиха родителите на две непълнолетни деца и прикривайки се зад същите тези деца, се

  22 Март 2022 16:09ч.

  опитаха да се измъкнат през хуманитарния коридор с кола, принадлежаща на семейството. На контролно-пропускателния пункт бдителните антифашистки бойци успяха да идентифицират бандитите. https://ic.pics.livejournal.com/gmorder/36603042/3543547/3543547_800.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народеее ????

  22 Март 2022 16:09ч.

  Ще досъсипят държавите тогава ще ядем и пием както казваше пък моята баба!Пълен контрол във всичко и всички.Ще се гърчим и молим за милост,но фашизма ще е пълен!Молете се на Господ България да остане с Русия,защото помнете геноцида ще е зверски,защото сатанисти ще ни управляват..............Миличък Господи пази ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 16:46ч.

  Не намесвай Господ, тия съдби се случват, защото хората уповават на човеци, а е писано, „проклет, който уповава на човек“. Когато караш хората да вярват на Русия, ги вкарваш в точно този грях. Всичко това се случва, защото хората презират Царството на Сина, а вярват на земните царе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А на навални му лепнаха още 9 години, вече строг тъмничен затвор по изсмукани от пръстите обвинения

  22 Март 2022 16:09ч.

  По някое време може да го убият, стига да им заповяда Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 16:12ч.

  Повярвай, никой няма да страда... 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 16:11ч.

  Да напомня на забравилите - какво каза Клаус швабата: "САЩ повече няма да са велика сила!"😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  22 Март 2022 16:22ч.

  Ауу, за кой ли път, пак на гребена на вълната, ама там има вече много мини ! Я по-добре с повече мъзги и еднократни криви ракети из мета-вселената.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха ха

  22 Март 2022 16:23ч.

  Бай Дън може “да оглави” само баба си. Ама май и това отдавна не го може.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  22 Март 2022 16:31ч.

  БайДън и другите англо-саксонски господари, почвайте да учите китайски, щото идва нов световен ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 16:36ч.

  Не може да дойде нов ред, преди да е съборен стария... няма такъв вариант

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Март 2022 16:38ч.

  Ще ми се да знам, откъде тоя дядка знае, че Путин бил ползвал ОМП?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хортензия Колищъркова

  22 Март 2022 17:59ч.

  Колин Пауъл (който се запържва до леко зачервяване и хрупкава коричка в пъклото) му бил донесъл приживе една епруветка с бял прах и му рекъл: "Джо, глей кво намерих като преджобих на Путин кост'мчето в химическото чистене"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Март 2022 16:42ч.

  Сега троловете вдянаха ли, че за никаква Украйна не става дума, а за унищожението на Русия? Физическото. Украйна е само спусъкът на този процес. Което прави войната легитимна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 16:52ч.

  Прав си, че Русия е цел, но не си прав за войната, точно тя беше капана, в който Путин падна. Той вече няма да бъде от „добрите“. А светът ще позволи да бъде управляван от хората, които го излъжат по-добре, по-хуманно, по-невидимо. Путин вече е агресор, той приключи като играч за Новия ред. Ще се изгради системата на конкуренцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геостратегическа пушка

  22 Март 2022 18:12ч.

  Помисли за варинт - неизбежна и задължителна. Войната е незаконна и нехуманна, също като войните на другите. Няма значение, какво говори пропагандата и чия е. Спусъкът е дръпнат от атлантиците, просто геостратегическите пушкала стрелят не задължително в човешкото време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Март 2022 23:17ч.

  "Добрите" и "лошите" се определят от победителите. Така че нека първо да видим, как ще свърши тази война. Не ми се струва, че върви зле за Русия. А що се отнася до пропагандата - "журналистите" са най-повратливото племе. Както каза Агов, те вървят винаги след победителите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  23 Март 2022 10:39ч.

  След като Путин изцяло влезе в сценария на враговете си, мислиш ли, че може да е победител? Той загуби каквото малко имаше като „морално“ надмощие, в момента, в който нападна Украйна и превърна европейска държава в пустиня, с милиони мигранти. Нима ще победи срещу убеждението на цял свят, че е агресор?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оглавите колоната на отиващите на майната си

  22 Март 2022 16:44ч.

  Евроатлантически спонсори на хитлеровия и украинския фашизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беден бохем

  22 Март 2022 16:46ч.

  Пожелателното мислене е основния недостатък на евроатлантическата кауза.. Дет вика нашенеца "Едно е да искаш, друго е да можеш , а трето и четвърто да го направиш" Ще си останат с намеренията..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нато ,нато , саво нато ще оправи световния ред

  22 Март 2022 16:48ч.

  Сащ вървят към да ги смажат воглаве с нато и и цялата сюрия с ценности и да се сложи край на натовската демокрация и руска свобода. Приключва се и толко, щом искат нато ще получат десет път по сто само нато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  22 Март 2022 16:49ч.

  И защо пък САЩ да оглавят този нов ред ? Не може ли Свазиленд или Лесото ? Или пък Бурунди ? Непал ? Наистина, Байдън е идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  22 Март 2022 16:59ч.

  Защото не са САЩ, а разни милиардери, взели контрола над държавата, защото вече са го измислили и защото нямат адекватна опозиция, включително на идеологическо ниво. Хората си искат система, а те вече имат монопол над образованието и мисленето по целия свят. Имат и подкрепата на други милиардери талибани по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валар Моргулис

  22 Март 2022 17:02ч.

  Валар дохаерис

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  22 Март 2022 16:59ч.

  В началото на речта си казва за любимия израз на майка му, в средата се представя кой е и откъде е и след 2-3 минути говорене, отново повтаря за любимия израз на майка му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На медицински език

  22 Март 2022 21:41ч.

  персеверация. Засягане на челните дялове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Март 2022 17:15ч.

  наи после изплю камъчето нов световен ред доминиран от убиици ама няма да стане на земята сме 6 милиарда има оон която е институция генерира само разходи и нищо не върши сега ще използват хим оръжие единият наркоман другият деменция светът е в опастност

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • qwerty

  22 Март 2022 17:32ч.

  Байдъне, засега си трети в класирането - далече назад зад Русия и Китай... Не се знае дали ще си в тройката за новия световен ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Молодец

  22 Март 2022 17:46ч.

  Това за Русия като номер едно в новия световен ред ти е много добро. Направо гениално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  22 Март 2022 17:46ч.

  Ако държавите от Европейския съюз някога си бият шута на НАТО, САЩ ще са никой - ни отгоре, ни отдоле, ни нийде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да живей

  22 Март 2022 17:52ч.

  Много държави от ЕС мечтаят да бият шута на НАТО и на САЩ, за да станат част от новото СССР-е. Улиците на Берлин, Париж, Лондон, Рим, Мадрид, Брюксел, Амстердам, Варшава ... са пълни с демонстриращи граждани, скандиращи "Да живее Путин!", "Вън НАТО от Европа!", "Русия граничи с Бога!", "С какво сме ний по-долу от Беларус!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  22 Март 2022 18:00ч.

  Тебе пък какъв СССР те гони?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментатор

  23 Март 2022 20:49ч.

  A бе преди не много години, когато Меркел зареди Европа с мигранти в Берлин имаше плакати: Меркел в Сибир, Путин в Берлин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  22 Март 2022 17:54ч.

  За анализаторите : Архиепископ Вигано /за тези които знаят кой е той/: " Глобалистите предизвикаха войната в Украйна за да установят тиранията на Новия Световен Ред (НСР)." Речта е произнесена на 7 март ето 2 с по- късна Байдън говори за НСР- всичко си идва на мясото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  22 Март 2022 18:17ч.

  Какво казва Байдън: "И сега е време за промяна. Ние вървим, нещата вървят към нов световен ред и ние трябва да го оглавим. Трябва да обединим останалия свободен свят в това дело. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  22 Март 2022 18:19ч.

  Това аз го разбирам така: Русия залапа патицата в Украйна, омаломощихме я и ще я омаломощаваме в този район. ЕС като икономика го изпратихме в 10-та глуха, а и без това ни е подчинен чрез НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  22 Март 2022 18:21ч.

  Следователно в тази реч Байдън обяви нова Студена война, като този път врагът отсреща е комунистически Китай и някои от азиатските държави, т.е. несвободния свят, след като те ще оглавяват свободния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  26 Март 2022 12:12ч.

  Китай е мократа мечта на Байдън, единствената разлика е, че комунизмът ще го строят на основата на прогресистката идеология. Всички световни групировки искат система в икономически и социален план, т.е. колективизъм. Борбата е това да стане чрез неолибералната идеология, против която няма съпротива. Тя е основана на природата на падналия човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин е притиснат до стената

  22 Март 2022 18:22ч.

  Чак сега разбрах, че Байдън и Зеленски са братя. Без съмнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Писмо до дедо Байгън

  22 Март 2022 18:28ч.

  Абе дедо Байгъне, ти не разбра ли, че на 24.02.2022г. тебе и САЩ ви уволниха??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички слуги на дявола значи да станем

  22 Март 2022 19:36ч.

  Русия, Китай, Иран, Индия, Бразилия, цяла Африка надявам се са прогресивния свят. Вие американците си отивате в собствения ад, който гласяхте за другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • астра

  22 Март 2022 19:45ч.

  Ще оглавява само Човешкият Син. Обаче никой не се досеща кой е Човешкият Син. Едно е ясно, че оглавяването не може да бъде дело на хора ограничени и материалисти като наглосаксите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  23 Март 2022 10:45ч.

  Разбира се, че не! Човешкият Син нима тепърва ще създава Царството Си? То функционира много отдавна, просто мнозинството хора не са му поданици. По тази причина няма как да им се яви на земята. Каквото е на небето, такова и на земята. На когото хората служат реално духом, това царство градят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 20:17ч.

  Много глупости... самия ЕС не спря вноса на газ, Русия им го намали и тия се наакаха, после сащаците тръгнаха да бутат малките в ЕС да се отказват от газа и само България им пристана. Путин е зъл от 2014 та., освен че направиха Русия велика сила - друго не постигнаха! Не разбирате ли, че Русия си е самодостатъчна и с нищо не могат да я уплашат, нито могат да я набият, защото няма желаещи?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  22 Март 2022 20:18ч.

  Не можеш да диктуваш правилата и да налагаш нов ред, ако си гола вода и кал в ушите! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Онзи

  22 Март 2022 20:38ч.

  Байгъняка още не е разбрал. че вече е Бай Никой!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • времето за нато тече обратно

  22 Март 2022 22:29ч.

  Този глупак и неговата администрация е виновна за това което става. НАТо ще бяга през глава от Европа. И то съвсем скоро. Ще бягат далеч от руските граници,много далеч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китай и Русия май няма да гледат безмълвни

  22 Март 2022 22:40ч.

  и бездействащи желаещия (и повярвал си) да продължи да бъде "господар на света" Фащ. Ще поживеем, ще видим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  23 Март 2022 10:48ч.

  Китай вече е изградил това, което Байдън мечтае. Новият ред е нещо като държавен комунизъм. Трябва само да се разберат кои влизат в световното политбюро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  22 Март 2022 22:52ч.

  Байдън: Вървим Към Нов Световен Ред И Ние Трябва Да Го Оглавим 22 Март 2022 15:20ч. Момент... Това не беше ли поредната конспиративна теория????? Браво, Колега! Много точно, право в целта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  22 Март 2022 23:58ч.

  За сега пъзела на САЩ се подрежда чудесно. 1.Вкараха във война основен враг Русия с дръг потенциален и бивш техен враг Украйна 2.Основен конкурент като ЕС ще изпадне в криза от която едва ли ще излезе 3.След ковид19 и войната в Украйна ще има двуцифрена световна инфлация.Нещо изключително важно за САЩ.Инфлацията ще стопи част от най-големия дълг в света /на САЩ/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  23 Март 2022 0:04ч.

  Нов световен ред има само след световна война.Засега се очертава пренареждане Китай,Русия,Индия,Иран от едната страна.САЩ,ЕС? и неизвесно кои от другата.Русия ще излезе от СТО и ще спусне савака за източването и.Вероятно ще има и други.Вероятноста от ядрена война висока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откак свят светува

  23 Март 2022 7:46ч.

  Мечтата на всички цивилизации по земята е била ей такъв като Байдън да оглави и ръководи света. Даже "Енума елиш" за това е написан, мдаммм. Нали бе, форумни мутри&путлери :))).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  23 Март 2022 9:11ч.

  Само не ми е ясно толкова ли е изкуфял да не си дава сметка, че той самият няма бъдеще, неговото семейство също няма бъдеще с този му син!? Скоро целият елит ще бъде сменен защото е изключително тъп и некадърен, мързелив небрежен и объркват всичко до което се докоснат, чисто и просто от надменна некадърност! С такива ред не става...само хаос!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  23 Март 2022 9:16ч.

  Знаете ли че преди Бог да ги накаже тези нефелни малоумници, първо Лукавият ще ги накаже, защото му объркват плановете и са невероятни олигофрени, целият западен "елит" скоро ще се разплаче горко, вече като че не съществуват, ама още не го знаят, защото им е комфортно в луксозната квадратна кутия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро

  23 Март 2022 9:59ч.

  Ххахахаха това Путин го говореше още през 2007 и 2008г. ! Бай Гън пак ви изпревариха руснаците!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  23 Март 2022 10:54ч.

  Нима милиардерите и злосторниците имат род и националност? Те ще се разберат отлично в един момент. Трудът на техните тролове е да влязат някъде в йерархията на подчинение, за да опитат от силата и властта на господарите си. Но когато всичко приключи, ще бъдат просто съучастници. Никой от тези, големите, не е градил справедлив ред за народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джорджия

  23 Март 2022 12:50ч.

  Хора, знаете ли, че англоезичния свят, т.е Великобритания и всички британски колонии правят 500/550 млн. човека?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  25 Март 2022 20:01ч.

  Вие оглавявахте досегашния, кое му е новото ако ще оглавявате новия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  26 Март 2022 12:17ч.

  Новото е победата на комунизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи