Байдън: САЩ ще загубят контрол над Източна Европа при загуба на Украйна

Байдън: САЩ ще загубят контрол над Източна Европа при загуба на Украйна

Автор: obektivno.bg

САЩ не могат да позволят на Русия да спечели в конфликта с Украйна, тъй като това може да доведе до оттегляне на източноевропейски страни, заяви Джо Байдън.

Американският президент даде интервю за „Тайм“, в което призна, че САЩ не искат да загубят контрол над редица европейски страни, включително Полша и Балканите. Това може да се случи в резултат на поражението на Украйна в конфликта с Русия, така че основната задача на САЩ е да предотвратят подобен сценарий. Според Байдън САЩ трябва да контролират Европа и да определят бъдещето й „за години напред“, което той ще направи, след като „спечели“ президентските избори.

„Ако някога позволим Украйна да бъде победена, отбележете думите ми, ще видите Полша да си тръгне и ще видите всички тези страни по фактическата граница на Русия, от Балканите до Беларус, ще се справят самостоятелно“,  каза американският президент.

Преди дни той разреши на Украйна да извършва удари с американско оръжие по цели на територията на Русия. На форум на НАТО в София военният блок излезе с декларация, че вдига забраната Киев да използва натовско оръжие за военни удари вътре в Русия.

„Похарчихме много пари в Украйна, но Европа е похарчила повече пари, отколкото Съединените щати. Европа е похарчила повече пари, отколкото Съединените щати, колективно Европа е похарчила повече пари, за да се справи с Русия“, каза Байдън.

“Тайм“ оспорва този факт.  Европейският съюз е предоставил над 107 милиарда долара финансова, военна, хуманитарна и помощ за бежанци от началото на войната в Украйна. За сравнение, Съединените щати са предоставили 175 милиарда долара помощ на Украйна — 107 милиарда долара са отишли директно на украинското правителство, докато остатъкът е подкрепил други дейности на правителството на САЩ, свързани с войната.

Някои европейски правителства са направили по-големи финансови вноски за Украйна спрямо размера на техните икономики, отколкото Съединените щати, според Съвета за международни отношения.

 

 

Коментари

 • Маймуната Дарвин

  06 Юни 2024 9:13ч.

  Пу пу да не стане ! Кенет Марсън не харесва такава възможност ! Тамън да тури свой Патриарх и ще трябва да си взима еврейската си кипа и обратно на Хаити. Кой ше направлява тогаз Бойко ? Ама той без контрол ще вземе изборите с 95% ! Пу пу да не стане !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "САЩ ще се опитат да се изтеглят – не съвсем, но ще се оттеглят от Европа, защото гледат на нея като на опасно място за САЩ",

  06 Юни 2024 9:43ч.

  С агресивна намеса, насилие и с подмяна на националните традиции и добродетели на чуждите народи и държави, нито един колонизатор и хегемон не е успял да властва. На всяко действие на насилие, има обратно по сила противодействие! Закон на Вселената. Цитатът е на Дж.Фридман, така че президента Байдън и съветници, са наясно за настроенията в Европа към САЩ - негативни заради арогантното окупаторско поведение. Германия вече е на колене икономически, това съюзничество ли е или е гавра с този достоен, възпитан, дисциплиниран, висококултурен немски народ? Изчезвайте САЩ от Европа, защото сами се компрометирахте - самопредставихте се като бандитска държава - разрушавате живота и бита на народите, за да осигурите печалба на няколко самозабравили се свърхбогати индивида, индивида, понеже не са човеци. Толкова. САЩ изчезвайте от Европа, без ГРОЗНО срамно дрънкане на американски оръжия и войски по чуждите континенти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето тук да припомним частния стратег на САЩ

  06 Юни 2024 9:44ч.

  https://glasove.com/komentari/dzhordzh-fridman-darzhavi-kato-balgariya-sa-v-spisaka-s-tseli-na-rusiya

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калпазанче

  06 Юни 2024 10:32ч.

  Власти США вынудят руководство Украины снизить возраст мобилизации до 18 лет, а затем избавятся от Владимира Зеленского, заявил президент России Владимир Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американски лешояд

  06 Юни 2024 10:50ч.

  САЩ са лешояди търсещи мърша, а не белоглави орли . В Украйна добре поработихте докато обезличите народа и го хвърлихте в братоубийствена война. В България няма да ви се получи . Нашето търпение събирано с години може да ви обърка плановете само за една нощ. Каквото можахте съсипахте в Европа . Изчезвайте в страната си на разстояние 7000 км и там въдворявайте демокрация в градовете си превърнати в гета от зомбираните с наркотици !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  06 Юни 2024 11:19ч.

  Дядо Джо да гледа да не загуби контрол върху уринирането и дефекацията, мигача да остави на нас. Много е кофти да си цял ден с опикани пантофи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катил

  06 Юни 2024 11:47ч.

  Китай публикува снимки на повредите на самолетоносача Дуайт Айзенхауер! Пробита палуба за излитане и пълна загуба на неговата функционалност. Под палубата - вероятно мармалат от Ефки, на хангар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква

  06 Юни 2024 11:52ч.

  Мумията контролира само българските червеи, а народът ни - трудно, трудно.... МЯСТОТО ТУК ОТДАВНО Е ЗАЕТО ОТ РУСНАЦИТЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън: САЩ ще загубят контрол над Източна Европа при загуба на Украйна

  07 Юни 2024 4:22ч.

  В това ни е надеждата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 9:17ч.

  Всичко ще завърши пак с купони за хляб и дарени леви пилешки бутчета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужи неграмотното

  06 Юни 2024 9:46ч.

  Надувай балоните на заклинанията, ама си оставаш прост като тараба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ ще се разпаднат, изгубвайки днешното геополитическо противопоставяне

  06 Юни 2024 9:50ч.

  Имената на привържениците на американското робство и техните семейства ще бъдат публикуван в проскрипции. Всеки, който умъртви някой от този списък щ еполучи половината от имуществото му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агнец

  06 Юни 2024 9:59ч.

  Какъв ще е критерия? Който е взимал пари от евро и американски фондове? Това реално си е корпоративен вот, тъй като парите пазаруват политически влияния и от друга страна се финансират директно от съответната ЦБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  06 Юни 2024 10:16ч.

  Но този път ще е за Хегемона,превърнал се в бивш и в страна от Третия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами сега, колега?

  06 Юни 2024 11:02ч.

  Байдън: САЩ ще загубят контрол над Източна Европа при загуба на Украйна 06 Юни 2024 1669 37 Автор: obektivno.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копуйкин

  06 Юни 2024 11:11ч.

  За тебе може би, но за нас не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 12:15ч.

  Всичко ще завърши с още повече американци на food stamps и с мен на борсата като ме уволни Пеевски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На неоконите, които направляват

  06 Юни 2024 9:20ч.

  неадекватния Байдън, няма да им мигне окото да унищожават населението на източноевропейските страни също както унищожават населението на Украйна. Те превърнаха САЩ в терористична държава. Да се омитат оттук заедно с базите си, с хаитянина си, с НПО-тата си и с всичко, което изпива жизнените ни сили и унищожава бъдещето на децата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позволение

  06 Юни 2024 9:22ч.

  И аз не мога да си позволя джип, затова карам Опел Корса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ за загубили контрола

  06 Юни 2024 9:29ч.

  над самите себе си, хаосът постепенно става "естественото" им състояние. Украинците падат жертва на фанатичната русофобия на неоконите и на корупционните практики на фамилията Байдън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  06 Юни 2024 9:33ч.

  Доста фундаменрално изказване на DEEP STATE, която седи зад Байдън. Откога говоря, че фактически сме в ТСВ! Неразбирам как може възрастни хора инфантилно да разсъждават за мир и други подобни глупотевини в СИЙ МОМЕНТ. Да мирът е прекрасно нещо, но ей богу осъзнайте къде се намираме? Ако некой си мисли, че Кремъл е дал 50 -100 хилки убити за да вземе некъф пиклив Донбас ей богу вие не сте у ред. Путин не знам дали иска цела Източна Европа, но със сигурност иска ьяла Украйна плюс цяла Молдова.За Прибалтика е спорен въпроса. Беларус е гепена. ТЕПЪРВА ВСИЧКО ЗАПОЧВА милички. Новите дрешки и на Слънце.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Юни 2024 9:43ч.

  ЗИП-е, не е въпросът на територии. Байдън си го каза. Нов ред. За това става дума. И това не може да стане по мирен път. Всички войни са започвали по тази причина. Дали новият ред е по-добър, не може да се каже предварително. Ясно е, че старият не работи. Сигурно е можело да се тушират конфликти, но старият не иска да си дава нито дюйм от властта, а вече не може. Революционна ситуация. Но във всеки случай трябва да смени с нещо. Диалектика, нищо не можеш да направиш срещу обективното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • блокиран

  06 Юни 2024 9:59ч.

  "ей богу", батков, ти ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юни 2024 11:11ч.

  "Байдън си го каза. Нов ред". САЩ не искат "нов ред". Путин и Си заговориха за нов ред и това се хареса на повечето държави, които сега са подтискани от САЩ. Затова Байдън също заговори за нов ред, но НИКОЙ в САЩ не казва какъв ще е този нов ред. За тях нов ред е сегашният с ново име.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • STARец

  06 Юни 2024 15:02ч.

  Целта на САЩ е унищожението на Европа !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  06 Юни 2024 9:38ч.

  Добро утро, евророби. След няколко дни отидете и гласувайте да продължите робството си на краварската империя на злото.🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Cicero - задължително трява да се гласува

  06 Юни 2024 9:52ч.

  Не могат да подменят вота на 3 милиона избиратели! Каквито и шашми да правят. Гласувайте срещу войнолюбците те са на пръстите на едната ръка, има още 25 партии, ДНЕС няма значение на хората вътре в листите, най-важно е да спрем смъртоносните намерения на полуделите от яд и мъст, свръх богати индивиди на планетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Юни 2024 10:49ч.

  Абсолютно точно! Те могат да се опитат да направят ала-бала, но няма да сколасат. Така че, напред към урните - тоягата (демокрацията) има два края. Досега ни пердашеха с единия край, време е да подхванем другия ѝ край - изборите. И още нещо - ако след гласуването ви интервюират некви екзитполове - казвайте истината! Не се страхувайте! Екзитполовете са начин, мижав, но начин за контрол. Би било интересно, ако екзитполовете докладват некви числа, а ЦИК - съвсем друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато сме в лапите на САЩисаните

  06 Юни 2024 9:44ч.

  няма да видим честни избори, особено пък с нашите измекяри. "Пробивите" в Източна Европа се запушват от Сорос с подкупи, революции и накрая с куршуми. Мирното решение на проблема е пълна илюзия, а спирането на войната – подготовка за още по-унищожителна. WASP са като радио – само предават, без обратна връзка. За да те чуят, трябва да им спреш тока и да им прочистиш ушите с една яка плесница през устата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горкият дъртак

  06 Юни 2024 9:45ч.

  Много са смешни с прословутия им "контрол", сякаш могат да контролират други, освен мафиотските си мутренски бригади. Не се влиза лесно в сърцата на обикновените хора, хеле пък как да влезеш отвътре на Синовете Божии? А с когото е Бог, той е свободен, включително и от англоамерикански ярем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  06 Юни 2024 9:51ч.

  Су-38, кой каквото и да ви говори става дума за ПАРИ (територии, ресурси и хора). :)) С кфи очи Путин ще се обърне към нацията за да оправдае жертвите? С некъф илюзорен нов ред ? Тцъ, требе да покаже нещо, което ще се ПИПНЕ! Тоест " нова географска карта" на Русия... :)) Пак казвам, дръжте се кат възрастни хора.Разбирам, че повечето тук имат сантимент към Совок ама айде по-сериозно... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинската цел за ракетата е посочена..., колкото и да не ни се вярва!

  06 Юни 2024 9:57ч.

  Поглед.инфо, 10.04.2024 г. Истинската цел за ракетата е посочена: Двойното дъно на удара по иранското посолство - "В основата на катастрофалното влошаване на кризата в Израел и Близкия изток като цяло е намерението на ортодоксалните евреи да започнат възможно най-скоро строителството на Третия храм на Соломон в Йерусалим в изпълнение на библейските пророчества за идването на Месия." Отнася за цялата Планета "истинската цел на ракетата" .... ето тук .... https://pogled.info/svetoven/iztok/istinskata-tsel-za-raketata-e-posochena-dvoinoto-dano-na-udara-po-iranskoto-posolstvo.167972

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Червената телица ВЕЧЕ Е НАЛИЦЕ

  06 Юни 2024 10:37ч.

  който разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се косете, а се гответе за геноцид по жълтите павета

  06 Юни 2024 9:51ч.

  Всеки приличен кухненски нож ще е достатъчен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  06 Юни 2024 9:56ч.

  Да бе, ка нема да си абя ножо... една бесилка на площада и да гледат докато дойде техния ред, ще понамирисва малко, ама това са малки, досадни подробности 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смешника и ококорения са гавра с България

  06 Юни 2024 10:03ч.

  Пред очите на всички здравомислещи българи - се унищожава живота и бита ни в България, като народност и като държава, от лъжците изпращащи "доверие" с усмивка и честни черни очи. Младите вярват, че ще станат бързо богати и ще правят каквото си искат лично удоволствие, на тях не им трябва родина, и корен.... а не знаят, че "корен нямаш ли - плод не връзваш". затова всички да гласуваме - 3 милиона бюлетини НЕ могат да подменят! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  06 Юни 2024 9:53ч.

  САЩ никога не са имали контрол върху Източна Европа, ако имаха такъв, нямаше да се опитват да я обезлюдяват и да подменят състава на населението. Мечтите са безплатни! 🤭

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Юни 2024 10:00ч.

  ЗИП, когато си в нови позиции, то ресурсите идвам сами при теб. Войната не се види, само за да заграбиш нещо, война се роди,жза да можеш да държиш това нещо дълго време. На хората това не се споменава, но те винаги са доволни, дори и без преки териториални придобивки, защото контролират, но не носят отговорност. За разлика от собствеността. Впрочем, американците правят точно това. Светът се върти по един и същи начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  06 Юни 2024 10:08ч.

  За да контролираш трябва "boots on the ground".Така ли беше на англицки ? :)) Всичко друго е АЛА БАЛА. Тоест Путин иска руски войски на ЧОП и УЖГОРОД! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Ванга

  06 Юни 2024 10:08ч.

  Което е здраво - няма да изгори. Особено, ако е наясно с ЯХБЗ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  06 Юни 2024 10:12ч.

  "..... Американският президент даде интервю за „Тайм“....." Това е като оня виц отпреди години: Двама министри се срещнали в....трамвая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  06 Юни 2024 10:20ч.

  Ама чакайте ся...нали уж сме патнери...какъв контрол? Не сме ли суверенна и независима държава!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  06 Юни 2024 10:31ч.

  Източноевропейските страни не са ли суверенни държави? Откъде-накъде САЩ ще ги контролират? Американците не само трябва да бъдат изгонени - всички, които са им сътрудничили, трябва да бъдат съдени за държавна измяна !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откъде-накъде САЩ ще ги контролират?

  06 Юни 2024 11:11ч.

  Въпросът е за юдата Горби и пияндето Ельцин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  06 Юни 2024 10:45ч.

  Движението на армията на РФ от 05.06 24 е осезателно. Яко започна да работи и подполието с целеуказване и разведка. Струпването на резервите на ВСУ край Харков за поредната показуха преди швийцарското ишмедеме, ще лиши нови хиляди новобранци от живота им. Руснаците в този участък още не са започнали с основните сили но чакат контранаступа за помитане на личния състав на ВСУ, с приемливи загуби за себе си. Сирски и Гнидата трябва да бъдат обесени на Майдана! Капитулацията на 404 е неизбежна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киек

  06 Юни 2024 10:54ч.

  "МЫ украинцы, проживающие в городе—герое Одесса. Сегодня мы сообщаем, что Третий фронт сформирован и готов бороться за независимость. Мы намерены отомстить за убийство в Доме профсоюза, за 10 лет бесчинства и гнета. Мы намерены убивать ваших командиров, взрывать ваши штабы. Мы намерены очистить наш славный город—герой от фашистских собак...Мы создали канал, где поддерживают Россию и российскую армию!Ведем сводки от знакомых военных:ТУТ: потери ВСУ, данные о дислокации войск и ударов, наказание нациков! (https://t.me/+XNScKacSPswxODg6)Просьба поддержать нас подпиской?: https://t.me/+XNScKacSPswxODg6Все видео диверсий ребята выкладывают у себя на канале «Партизаны Украины??», который они ведут сами, выкладывая эксклюзивные и самые свежие новости с третьего фронта. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  06 Юни 2024 10:57ч.

  Е, поне сенилния Джо го казва в прав текст, така че и най-малоумните да го разберат. САЩ водят война с Русия, за запазване на хегемонията си! Токова е просто!... Но ВЕЧЕ загубиха. Просто не желаят да го признаят и са готови да пожертват целия Свят… А това ги прави единствено и само поредните Сатанисти. Факт. В крайна сметка противопоставянето е между уж „златния“ милиард и останалите седем милиарда, на които им е писнало от нагло-саксонските колонизатори и васалите им. Задава се нова ера и тя определено няма да е на досегашните монополисти. Който не го разбира, играе с губещи карти. 2025-та година ще е преломната в това отношение. Стига да оцелеем до тогава…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юни 2024 11:06ч.

  Сега, дори и на козяшките тролове, трябва да е ясно за какво се бори САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Туземната на чичо САМ колониална администрация

  06 Юни 2024 11:09ч.

  let's make Biden adequate aгain!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай сиктир

  06 Юни 2024 11:09ч.

  И от къде накъде ще контролират Източна Европа? Иска ли Източна Европа да бъде контролирана? Този дебил и през ум не му минава (къде ум у него, ама нейсе), че при война Русия - НАТО, българите ще се бият, но не е задължително да е на страната на НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юни 2024 11:14ч.

  САЩ сега КОНТРОЛИРАТ ЦЯЛА ЕВРОПА, включително и Източна. Изказването на Байдън е: САЩ да запази контрола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 12:17ч.

  Иска да бъде контролирана. С изключение на един файтон копейкаджии като тебе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 12:38ч.

  Аз винаги съм искала да бъда контролирана,харесвам властни корпулентни мъже да доминират над мен и да ми дишат тежко във врата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поли от Симитли: "Боко Тиквата е мъченик на сексуалния маккартизъм."

  06 Юни 2024 11:12ч.

  Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  06 Юни 2024 11:19ч.

  Нещо равнопоставени партньори, взаимоизгодно сътрудничество това онова. А Бацета, Шишита, Кикита? Или вие можете само да се навеждате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юни 2024 11:24ч.

  САЩ никога не са имали колонии. До Първата Световна Война, за най-голям свой враг са смятали Британската Империя. САЩ се включиха директно към НЕО-КОЛОНИАЛИЗМА. Неоколониализъм е много по-доходен от колониализъм. При колониализъм, колониалистите осъществяват управлението на колониите, което струва пари. При нео-колониализъм, местните, със свои средства, се "самоуправляват", а колониалистите извличат печалба, което е ЧИСТА печалба. За да се държат под контрол колониите, при нео-колониализъм, колонистите назначават правителствата и имат военни бази в колониите. САЩ имат над 1000 (ХИЛЯДА) военни бази по Света. Както САЩ се включиха директно към нео-колониализъм, така България се включи от социализъм да е нео-колония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АХА, СЕГА СТАНА ЯСНО! 300 000 НАТОВСКИ, НО ВСЪЩНОСТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ИДВАТ, НЕ ЗА ДА СПАСЯВАТ ФРОНТОВИТЕ СТРАНИ, А ЗА ГИ ОКУПИРАТ - ЗА ДА НЕ БЪДАТ САМОСТОЯТЕЛНИ!

  06 Юни 2024 11:28ч.

  Те ни имат за идиоти! Тези от страните на Балканите, които пожелаят да бъдат самостоятелни, ще им бъдат устроени Мейдани. В БЪлгария ще бъде извадена етническата карта. Тя вече е в ръцете на полковника от Нов Български Университет. Той и собственикът на партия Величие отидоха в Кърджали и поставиха основите на гражданската война. Не че региона не е феодализиран, не че там не е малка турция, но ако искаш да решиш този проблем, не го решаваш с граждански войни, нали? Като в Украйна! Или греша? Гражданска война и войниците на Байдън да ни спасяват...те, това е неговата идея в това изказване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  06 Юни 2024 11:37ч.

  САЩ няма да загубят контрол. Те никога не са го имали. Соросоидната му скапана демократическа партия ще загуби контрол и то в цяла Европа, не само в Източна и всички го чакаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юни 2024 11:45ч.

  САЩ сега контролират Източна Европа. Не виждаш ли кой и как управлява България? Направи справка кой управлява останалите бивши соц държаяи. Словакия се опитва да се измъкне и видя какво се случи на Фицо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  06 Юни 2024 11:56ч.

  Прочети пак какво съм написал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  06 Юни 2024 11:44ч.

  Преведено на нормален еик, това означава, че сме колиния на сащ! Вън краварите от България!!! Вън на всички западни боклуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 12:18ч.

  Стига лозунги,бе. Бегай да хвърляш бастуна по Козяк 16.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Юни 2024 12:41ч.

  Аз ще браня Козяк и централата на ДПС като Матросов,само да си сменя памперса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  06 Юни 2024 11:49ч.

  Кой му дава право на Байдън да казва,че някой трябва да ни контролира!?!?! Ние искаме да сме независими. Не сме искали зависимост САЩ нито Русия,нито Бангладеш. Наше право е да се самоопределяме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бг чапо

  06 Юни 2024 11:59ч.

  Чакайте сега, какъв контрол? Ние не сме ли суеверна държава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пече се, пече се

  06 Юни 2024 12:54ч.

  Представям си Спартана запуснал, върти перки. Шиши тегли едно куфарче, набира се по перона съм самолета, мъчи се да се затича, ама не може. Дебелия седнал на първия ред седалки, в скута бохча с кюлчета, гледа нервно през прозореца и подканя "Аре, по-бързо, бе! Аре, затичай се малко,бе! Глей го как се мота, ..." А на пода седнали наблъскани Соломон Пуси, Кремчева, Тагаре, Запрян с Шаламанката. Асенчо седнала в скута на Спецов, проверява в телефона сметките за сетен път, Киро прав в тоалетната заедно с Дани Митов и Христе Конституцията....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доналд Тръмп - младши разговаря с Тъкър Карлсон.

  06 Юни 2024 12:57ч.

  Д.Т.М. Как изглежда победата ни (на САЩ) в Украйна? Аз не знам. Това е постоянно избиване на украинците и руснаците, до като не бъдат изтрити от лицето на земята. И Блекрок ще пристигне в Украйна и ще придобие всичката селскостопанска земя. Така ли е? Защото на мен ми се струва, че именно така и ще стане. К. Т, - Те вече (Украйна) разпродадоха земята си на чуждестранни инвеститори. И страната (Украйна) ще бъде "наводнена" с мигранти от третия свят. И Украйна като страна след 50 години няма да съществува. Няма да има никаква украинска нация. Ние (САЩ) ги предадохме така, както никоя друга страна не успя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българина

  06 Юни 2024 13:03ч.

  Най сетне си признахте за какво е войната! соросоидите хубаво да слушат, за контрол над другия край на света се борили разбитррашшш ли!!! Обаче Русия да се бори за контрол до границата си не може, а Китай за острова си не може и Сърбия за Косово не може, България за Македония не може и т.н...... той Бог ше ви оправи вас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  06 Юни 2024 13:39ч.

  "САЩ не могат да позволят на Русия да спечели в конфликта с Украйна". Тов.Байдън,ма тя пустата Русия не се нуждае от вашето или нечие друго позволение. Четете го този Бисмарк бе хора,казал ги е нещата в прав текст. Отгоре на всичко имате пред себе си столетните опити на разни дребосъци със или без мустаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не забравяйте

  06 Юни 2024 14:27ч.

  Че Гойко, подкрепян от Гоган, и с актива на Гаракачанов, успяха да обединят българите с милиарди, като купиха несъществуващи чертежи. Те си купиха правото да бъдат лидери на роби. Ако вие не искате да им бъдете роби, не гласувайте за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън каза, че

  06 Юни 2024 14:44ч.

  Само пари има в главите на американците, а Източна Европа за тях е дойна крава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • axa

  06 Юни 2024 18:49ч.

  ами каза ли си в прав текст че просто искахте да сложите ръка на Източна Европа, да смените СССР с вашия ботуш, но не за да направите живота на хората по-добър а за може шайката богаташи която ви назначава и дърпа конците да богатее още повече и разбира се да отслабите СССР та тази шайка по-лесно да стигне до ресурсите на Русия. Драпахте десетилетия и не спирате да "преследвате американската си мечта." Сега действате чрез усрайна и марионетките от ЕС, с целия източен блок, докато го вкарате във война и унищожите и него щото ви трябва Русия а Източна европа е само средството с което да стигнете до нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Beco

  06 Юни 2024 19:14ч.

  "САЩ трябва да контролират Европа и да определят бъдещето й „за години напред.“ Точно и ясно т.е. ние сме колонии а не независими държави, което не е било и при СССР и дори през турско. Но яво е със съгласието на народа защото нито гласува да промени нещо, нито води някаква борба - протести, партизанска и прочие, нищо. Така че щом народа е по-дпбре, нека, или е толкова оскотял че дори не разбира положението си, а младите толкова облъчени че дори не схващат за какво иде реч, нека е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SOS

  06 Юни 2024 19:15ч.

  няма независими държави, има геополитика която определя кой в какво положение е, борбата между големите е колко полюса ще има а на малките е към кой полюс да се закачат. Имахме двуполюсен модел със сащ и СССР, после еднополюсен през който сащ сложиха ръка на Източна европа и окончателно направиха ЕС своя колония, разбира се разпалиха войни навсякъде където имаше връзки и симпатии към СССР.. Сега борбата е за поне триполюсен модел, което е възможно само ако Европа и Русия са заедно, затова фокуса на сащ е да откъсне Европа от Русия, да смачка последните остатъци от гласове за независимост, смачка вече моторите на европа - германия, франция, италия, откъсна Англия от Европа, със соц лагера няма проблеми, там се натискат да се надупват. Не си мислете че "реформа" на ЕС е възможна, ще вкараме "наши" и те ще променят курса. Няма такова нещо. ЕС трябва да се разпадне и всяка държава сама да определи към кого да е. Еднополюсен модел просто означава унищожаване на голяма част от човечеството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  10 Юни 2024 13:31ч.

  Памперса правилно каза Контрола. А дано и собствеността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи