Ако си затънал в екскрементите, не можеш да си чистачът

Ако си затънал в екскрементите, не можеш да си чистачът

Андрей Янкулов, Фейсбук , Следвайте "Гласове" в Телеграм

Според прессъобщението на СРП /Софийската районна прокуратура - бел. ред./ от 31.05.2023 г., с което се обяви привличането като обвиняем на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, прокуратурата се е самосезирала на 29.05.2023 г. по медийни публикации за принуда и противозаконно използване на технически средства, предназначени за негласно събиране на информация.

Тоест на 29.05.2023 г. е започнато разследването и до 31.05.2023 г. вече са извършени необходимите процесуално-следствени действия, чрез които са събрани достатъчно доказателства за привличане на Петров в качеството на обвиняем.

Невероятна процесуална бързина.

За сравнение, през 2020 г., след публикуването на "Осемте джуджета", Софийската градска прокуратура /СГП/ се самосезира по медийни публикации, но за да започне предварителна проверка с цел тепърва да събира достатъчно данни, от които евентуално да направи извод дали въобще има извършено престъпление, за да може дори да започне разследване. Това беше, след като главният прокурор Гешев публично неглижира изнесеното, като обясняваше, че това са някакви свободни съчинения на НПО-та, свързани с олигарси, които той мачка, но така или иначе всичко трябвало да бъде и щяло да бъде проверено. Как беше проверено обаче никой никога така и не разбра, защото резултат от тази проверка до ден-днешен не е оповестен. 

Със сигурност привлечени като обвиняеми няма, и то не за по-малко два дни, а за повече от две години. Сравнението на институционалната реакция ни показва, че г-н Петров вече е качен на вълшебното килимче.

В "Осемте джуджета" невероятната процесуална бързина по сигналите на Илия Златанов срещу сина му, след продължително затишие, настъпваше след подписването на един запис на заповед за 3 милиона лева в полза на Любена Петрова. И след това полицейски лампи, претърсвания и изземвания, прессъобщения и арести.

31 май 2023 г. "Страхувам се за живота си", заяви преди да бъде арестуван по разпореждане на прокуратурата Кристиян Христов, изпълнител на поръчки в схемата "Осемте джуджета", за изземване на бизнеси. Това стана минути преди да даде пресконференция в БТА

Тук вероятно бихме могли да намерим обяснението за изключителната процесуална трансформация във вчерашното свидетелство на Любена, че бившият ѝ съпруг е писал писмото до главния прокурор, с което го "съветва" да се оттегли от поста.

Има и някои по-дребни, но важни, нюанси, като например защо "опраскването" на Петров не върви по линия на някое ОПГ или друго по-тежко престъпление на ниво окръжна прокуратура (за София СГП), както обикновено стават нещата, а го търсят за нищо и никаква принуда на районно ниво. Някои вадени с ченгел недомлъвки на Любена от разговора ѝ с нас може би хвърлят известна светлина защо ръководството няма доверие на СГП да работи по Еврото.

При всички положения обаче, повече от очевидно е, че правото няма нищо общо в нито един от двата казуса, в нито от едно от диаметрално противоположните му развития.

Това за надяващите се, че някой, който до скоро е стискал очите, сега бил прогледнал и щял "да ги почва"

Първо, ако въобще ще ги почва, пак ще бъде избирателно, защото друг начин просто няма, когато и ти сам си толкова надълбоко в тези екскременти, и, второ, понеже такива катарзиси не виждаме за първи път и знаем как обикновено се развиват, най-вероятно няма дори съвсем да ги почне, а само малко.

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  01 Юни 2023 21:35ч.

  BATTLE BEAST – ‘’Raise Your Fists’’: „Вдигнете се зверове и твари Събудете се от вечния сън Дойде време да поискате мястото си В залите на здрача Съберете силата си и се доверете на инстинктите си Огънете земята, преместете моретата от пътя си Силни сте, сега отидете и издълбайте път през еоните...“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ехон

  02 Юни 2023 15:31ч.

  Може, ако си го решил ! Защо отричаш правото за разкаяние и трансформация? Но като се поинтересуваме кой си ти, разбираме вътрешните ти подбуди да напишеш горното ... Но освен ти, сам себе си, трябва и другите да те приемат за фактор, което няма как да се случи с предисторията ти ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манол Кехая

  04 Юни 2023 14:46ч.

  До преди да се случат последните събития - от 01.05/ взрива срещу Гешев/, смятах че Гешев има влияние в Прокуратурата. Но сега съм убеден, че основните фигури са Сарафов, Петьо Еврото, Бойко Борисов, Алексей Петров и много други, които не са заявени медийно все още. И явно тази мафиотска глутница е решила, че Гешев им пречи, и са решили да го премахнат, за да продължат да грабят и върлуват на спокойствие. Не че той е цвете за мирисане, напротив. Тук изобщо не става въпрос за справедливост, съдебни реформи, а строяване на бандитските редици, прочистване на слабите и компрометираните в глутницата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако си затънал в екскременти обаче можеш да бъдеш премиер

  05 Юни 2023 23:23ч.

  Б. Б. за 12 години направи всички възможни злоупотреби, а Кирчовците за няколко месеца го надминаха. Сега могат ли да управляват отново?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи