Аферим, башбакан Борисов, машаллах!

Аферим, башбакан Борисов, машаллах!
В годината, в която България отбелязва 140 години от Освобождението си от османско владичество, премиерът Бойко Борисов кани в България ... турския султан. И не просто го кани най-любезно, ами влага сърце и душа да осигури на бившата ни поробителка светло европейско бъдеще. Не, не е шега. И фарс не е. А самоубийствен политически жест. И гавра с историята. Не знам дали германската приятелка на нашия премиер – Ангела, си дава сметка за провокативната символика, с която е натоварена този политически ход. Ако да – това я прави съучастник. Ако ли не - да не се чуди защо българите все по-недолюбват ЕС. Заради подобни недомислия евроскептицизмът в България само ще нараства.

 

Среща ЕС-Ердоган ще е добре за всички ни, рече канцлерката след разговора с Борисов във Варна, игнорирайки напълно чувствата на народа домакин. „Помирението“ между европейската върхушка и Турция с участието на тричленката Антонио Таяни, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск и при посредничеството на нашия башбакан Борисов ще се състои, забележете, през март  – месецът, в който е кулминацията на тържествата по случай 140 години от Освобождението ни от османско владичество! Ердоган likes this! Символната дипломация е по вкуса на турския президент. Трябва ли да припомняме, че той привика Борисов навръх рождения му ден и башбаканът ни го отпразнува с „Тайпи“. Способността да понася унижения у нас се продава като висша дипломация.

 

Ако възобновяването на диалога межу ЕС и Турция е толкова спешна задача, да го бяха поканили у дома си - в Брюксел. Само че еврократите правилно са преценили, че гостуването на персона нон грата като Ердоган ще предизвика негативна обществена реакция, предвид попържните на турския лидер по адрес на Европа. Правозащитните организации също ще скочат. А в САЩ охраната на турския лидер чисто и просто преби протестиращите. Излишни главоболия. Затова явно са решили да възложат трудната мисия на „нашия приятел“ Борисов, който бездруго превива гръбнак пред „комшу“.

 

„Миротворческата“ инициатива на ЕС и Борисов идва в момент, когато Турция все повече се превръща в деспотична държава. В турски затвори гният десетки хиляди общественици, интелктуалци, учители и журналисти, обвинени за преврата преди две години. Турската власт се разправя безпардонно с всяка проява на словесна дързост. Нещо повече – поканата идва в момент, когато Турция провежда военна агресия в Северна Сирия, погазвайки всякакви международни правила. Но ЕС преглъща всичко това и търси помирение с диктатора. Представяте ли си какъв вой щеше да настане, ако това се случваше не с Турция, а с Русия. Но изглежда за лицемерна Европа международното право важи само за отделно взети страни.

 

Европа е в плен на своите слабости. Неспособен да се справи  с мигрантското цунами, предизвикано впрочем от същата тази Меркел,  ЕС сключи сделка с Ердоган – пари срещу „възпиране“ на мигрантския поток. Така изпадна в пълна зависимост от султана. И той го съзнава. Затова всеки път, щом ЕС тръгне да му продава фасони, да го плаши със замразяване на процеса по присъединяване или да му придиря за човешките права, той цака с безотказния си коз – „ще отворя шлюзовете пред мигрантите“. И Европа тутакси се снишава. Унизителна гледка.

 

Което даде пълното право на Ердоган да заяви в навечерието на референдума, укрепил едноличната му власт в Турция: „Те (европейците) използват всякакви пътища, за да нападат Турция, но всички виждат очевидната истина, че колкото ние стоим здраво стъпили върху краката си, толкова повече те губят почва”.

 

Що се отнася до отношенията между София и Анкара, не бива нито за миг да забравяме скандалната намеса на турската държава на последните парламентарни избори. Турция създаде и финансира щедро протурската партия ДОСТ и само адекватната реакция на служебния кабинет и президента Радев възпря агресивната чужда намеса във вътрешните ни дела.  

 

След всичко това самозваният „миротворец“ Борисов върти метани пред Ердоган и без грам свян заявява, че това, което го прави най-щастлив, е възстановяването на достлука между Турция и Европа. „Най-щастлив“, анадъмо?

 

Трудно можем да си представим по-унизително отношение към българската история и националните чувства от това, което демонстрират сегашните управляващи.

 

Впрочем десетилетна тактика на турската дипломация е всяка година около 3 март да заявява под един или друг предлог присъствие у нас и, напомняйки за ония печални пет века, да вгорчи националния празник на българите. Тази година обаче пробивът й е колосален и се дължи на вътрешен човек.

 

В същото време властта се гъне като пожарникарски шланг по въпроса за визитата на Путин по покана на президента Радев. Правят се, че подобна тема не съществува. Един вид – ако рече да дойде, да заповяда, но ние нямаме нищо общо с това. Правителството прави възможното да не придвижва българо-руските теми, за да няма материални причини за визитата на Путин. А какво по-логично от това за празника да бъде поканен държавният глава на Русия? Преди седмица, на въпрос за предстоящата визита, дясната ръка на Борисов – Цветан Цветанов дори препоръча: „Ние по-добре да си гледаме европредседателството“, подритвайки темата като едва ли не вредна за европейското ни реноме. Същевременно и премиерът, и заместниците му, не спират да правят теманета на Ердоган. „Той е винаги добре дошъл у нас“, зарадва се оня ден Екатерина Захариева и шербет й капна от устата.

 

Но най-големият парадокс е, че това унизително поведение се преглъща от т.нар. патриоти във властта. Същите ония, дето вееха байряка по площадите и ревяха „Стани, стани, юнак балкански...“. От „патриота“ Сидеров, който искаше забрана на новините на турски език по БНТ, от „патриота“ Каракачанов, който  скачаше срещу членството на Турция в ЕС, от „патриота“ Симеонов, който млатеше турски баби по границата. Днес тия юнаци слушат шербетлийските приказки на Борисов по адрес на Анкара и в сърцето им не трепва грам патриотичен плам, а устите им – онемели, гаче ли пълни с баклави.

 

Днес тия довчерашни патриоти са вече на управленската синия и сърцата им спряха да тупкат тревожно от близостта на „наште душмани“, те са вече „рая покорна“.

 

Днес те управляват заедно с Борисов, който открито фаворизира Турция за сметка на Русия у нас и се изживява публично като троянски кон на Анкара в ЕС. Българският премиер изглежда много по-ангажиран с интересите на Турция и Западните Балкани пред ЕС, отколкото с отстояването на нашите собствени.

 

Да работиш за чужда държава все още минава за престъпление, въпреки пълната загуба на суверенитет. А с всички свои досегашни действия Борисов работи в ущърб на националния интерес. И ако днес опасността от военна турска агресия е минимална, то намесата в изборите ни е скорошен факт, а икономическото ни и културно асимилиране буди неприкрити апетити. И заслугата за това е на Борисов.

 

Кабинетът „Борисов 1“ погреба „Белене“, с което улесни появата на АЕЦ „Аккую“ в Турция. Така съвсем скоро България ще се окаже с изчерпани електроенергийни мощности и ще трябва да внася ток от южната си съседка.

 

Трябва ли да припомняме престъплението „Южен поток“, извършено от Борисов, в резултата на което се роди „Турски поток“? Така вместо газопроводът да минава през България, да захранва прословутия хъб „Балкан“ и да носи приходи на държавата ни, сега тръбите отиват директно в Турция, а ние сме зависими от страна-транзитьор. Южната ни съседка нахлу агресивно и в болничния сектор, както и в здравеопазването като цяло. Достатъчно е да споменем само далаверата на Петър Москов с турските ваксини, останала недоразследвана и до днес.

 

Ами концесията за летище „София“? Апетити към най-големия ни аеропорт има турска фирма, а целта е софийското летище да бъде сведено до междинна станция на турските авиолинии. В момента Турция изгражда най-голямото летище в цяла Европа и не се нуждае от българска конкуренция. Само намесата на службите и президента преди месеци спря този опасен пробив в националната сигурност. Сега обаче правителството на Борисов възобнови концесионната процедура и най-голямото ни летище е застрашено да повтори съдбата на някогашния държавен гигант – авиокомпания „Балкан“.

 

Всичко това се дължи на системните усилия на Борисов, угрижен повече за европейското бъдеще на Турция, отколкото за бъднините на собствената му страна.

 

 

 

 

 

Коментари

 • CMEXXX

  24 Яну 2018 12:48ч.

  Краставите кучета се надушвали! А нашият е пълен с бълхи и други зависимости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зад ъгъла

  24 Яну 2018 13:00ч.

  Защо печатате такива глупости? Партньорите правят опити да сринат Турция, което отваря вратата след това да бъдат сринати Балканите, Кавказ, Иран и Русия. Ние имаме ли интерес от това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  24 Яну 2018 13:07ч.

  Джамия на мястото на паметника 1300г. България. По-добра символика няма. Конграчулейшънс,Борисов...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шива

  24 Яну 2018 13:30ч.

  Фотосът е един път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АНАЛИЗ

  24 Яну 2018 13:49ч.

  Страхотен анализ на поведението на Борисов. Той не се вълнува от състоянието на страна, защото му е ясно,че докато ЕС му дава европари кратуните няма да се бунтуват.Той е толкова себевлюбен,че помилването по главата е най-великото нещо,което е пистигнал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Попов

  24 Яну 2018 13:49ч.

  Млади хора протестират пред Народното събрание с искане за оставката на ГЕРБ и в подкрепа на вота на недоверие към правителството. „Глас срещу ГЕРБ = глас за България“, „Спаси България от корупцията“, „Ходете си вие, за да не емигрираме ние“ и „ГЕРБ = корупция“ - са само част от плакатите, които младежите са направили, за да покажат отношението си към политиката на кабинета „Борисов 3“. За да изразят отрицанието си към аферата "Суджукгейт", като метафора на корупцията в страната, младите хора бяха закачили истински суджук на въдица. Те раздават на народните представители от мнозинството листовки, направени под формата на банкноти от 200 и 500 евро, за да покажат, че корупцията се шири и по най-високите нива на държавната власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев: ”Не приемам български премиер и германски канцлер да оповестяват своето решение за поканата на чужд държавен глава в България, а българският президент да научава от медиите”.

  24 Яну 2018 13:49ч.

  Това исках да чуя! Благодаря на българския президент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Властта мачка

  24 Яну 2018 14:18ч.

  Властта мачка със съдебни дела свободата на словото в България 24.01.2018, /Поглед.инфо/ След серия от съдебни дела срещу собственика на сайта „Афера“, варненските съдии осъдиха журналиста Веселина Томова. Несправедливата присъда е тежък финансов удар по един от флагманите на свободното слово и цели не само да запуши устата на едно от най-ярките пера в българската журналистика, но и да сплаши новинарската гилдия. В морето от лъжи, корупция и криминал „Афера“ е остров на независимото слово, неподвластен на политическата мафия и олигархията, превзели не само държавната и общинската власт, но и съдебната система. В последните години „Афера“ публикува журналистически разкрития, документално уличаващи властта в грандиозна корупция и връзки с организираната престъпност. Уличените отвърнаха със съдебни дела, но не успяха да прекършат както Веселина Томова, така и сайта и „АФЕРА“ да продължава, въпреки тежките удари в битката й срещу мафията. За съжаление във Варна правото капитулира пред силата и Темида осъди истината. Днес повече от всякога милиони угнетени българи се нуждаят от примери на гражданска доблест, от неподкупни журналисти, от свободни медии. И ако се възхищаваме от румънския народ, който не прощава на продажните си политици и хиляди румънци спонтанно окупират площадите, това се дължи и на свободните им медии. В България свободните медии и независимите журналисти са все по-малко, защото властта ги мачка, а олигархията ги купува. Призоваваме всички, за които свободното слово е свещена ценност, да подкрепят „Афера“, като преведат пари на тази банкова сметка: Райфайзенбанк BIC: RZBBBGSF IBAN: BG93RZBB91551007338645 ЛЪКИ АФЕРА ЕООД. Необходимата сума е 10 000 лева. Не се ли притечем на помощ, частни съдебни изпълнители вече посягат към жилището на Веселина Томова. 23 януари 2017 г. Игнат Раденков, проф. Боян Дуранкев, Велизар Енчев, Александър Каракачанов, проф. Петко Ганчев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка неделя

  24 Яну 2018 14:21ч.

  Бас държа, че Кеворкян или ще подмине въпроса, или ще го пришие на лошото обкръжение на добрия Бойко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европеец

  24 Яну 2018 14:43ч.

  Авторът казва много истини, ама фактът, че все го извърта към Кремъл, му компрометира анализа. Защото Русия и Турция са едно и също. Трябва и от двете да бягаме. И за да не ме набедят за проамериканец - да, и на янките не трябва да се кланяме. Ние имаме собствен път и той е Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелников

  24 Яну 2018 15:07ч.

  Нема кво да се чудите и маете! Времето днес у нашенско мерим с ГОДИНА 1-ВА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТИКВОНИЙ, ДО ГОДИНА -N-ТА ОТ СЪЩОТО ТАКОВА! Ясно е, че после ще се строи Нова българска държава..., ако останат българе дотогава! Те такива ти ми работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  24 Яну 2018 16:51ч.

  Към анализа на автора бих вметнал съществен елемент. Турция заедно с Гърция е главен източник на контрабанда на всякакви стоки в България. Тъй като в Турция вече нищо не се случва без Ердоган, а в България без борисов, няма нужда да влизам в подробности. Вижте само автопарка на Сандов в Банкя, при когото се събират парите от контрабандистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кво?

  24 Яну 2018 20:19ч.

  При туй приятелство между Ердоган и Путин, все едно Баце е поканил Освободителя ни от турско робство. Хем е и съгражданин на Царя пред Народното събрание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  25 Яну 2018 0:15ч.

  Това соросоидите сте недостижими по лицемерие и все Путин ви е виновен! За какво приятелство между Путин и Ердоган говориш? Историята бе такава: Американците искаха да хвърлят във война срещу Русия Турция! (те не обичат да воюват със силен противник, а обикновено хвърлят някой друг като пушечно месо. Такова пушечно месо сме ние и цяла Европа и най-вече тъпаците от Украйна! За повече доказателства дадени директно от Джордж Фридман гледай тук https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA Само, че Ердоган не им изпълняваше заповедите безабелационно и те решиха да го елиминират. Разбирайки за това Путин реши да предупреди Ердоган и на практика му спаси живота! Така войната с Турция бе избегната! Другата причина е че нашето колониално управление притиснато от САЩ отказа преминаването на Южен поток през България и лиши страната ни не само от транзини такси на преминаващия газ за нашие съседи и западна Европа, но напрактика през 2019 г. ние ще се окажем купувачи на американски компресиран газ или на руски газ от Турция с ердоганова надценка! Путин видя, че България няма независима политика (Б.Б. направо заяви в прав текст руснаците да се договарят директно с брюкселските зелки !) и газопровода няма да мине през България защото американците пречат и затова се споразумя с Турция газопровода даа мине през тяхна територия! Така се оказа за пореден път, че всички енергийни проекти ни заобикалят! Никой не обича гъзолизците, дори и тези чиито задници лижат! Та ето такава е исорията на руско-турското приятелство! Затова не е вярно, че Русия и Турция са едно и също! Това е груба фалшификация!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти-геЙрб

  25 Яну 2018 3:23ч.

  Разбор точка по точка, какво точно ни готвят с ИК, невиждано никъде другаде! http://class.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/item/377463-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%82-%D0%BD-#.Wmkry7xl_IV Деградацията на Северна Европа http://bgns.net/%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борисов падна в собствения си капан

  25 Яну 2018 6:26ч.

  Искането на Меркел за среща с Ердоган на 3ти март във Варна, когато се празнува 140 години от освобождението на България от турско робство е една голяма провокация. Това е провокация към България и към самия Бойко Борисов. Не може български премиер и немски канцлер, зад гърба на българския държавен глава да канят на посещение държавен глава на друга държава. Това е недопустимо нарушение на международния протокол. От друга страна това е и удар под пояса за коалиционния партньор на Борисов т.н. "обединени патриоти". За сега те мълчат, но ми се иска да ги видя, когато Ердоган стъпи на българска земя навръх 3ти март. Каракачанов може би ще го заведе на връх Шипка за да открие паметника на загиналите турски войници. Спомняте ли си, имаше такава идея. На аз не зная кой ще гласува от тук нататък за тези "патриоти". ДПС ще получат своя реванш срещу националистите. Бойко да му мисли. Вчера Радев качи поне 10 пункта нагоре рейтинга си и това ще продължава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Писаното остава

  25 Яну 2018 6:58ч.

  И това ако е държава, здраве му кажи! А народецът търпи, елитът се гърчи пред силните на деня и си пази сметките на Запад. За тази Гавра с историята на България, кой щ отговаря??? Тя Меркел и в Москва ходи, но на 10.Май, а не на 09.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал

  25 Яну 2018 10:40ч.

  Президента кани Путин,башбакан кани падишаха да му се извини за последната засега руско-турска война.Сега отиде в Давос да провели как са скипистите и лифтовете там,и да подава ръка на ляво и дасно за едно здрасти,как си, само Тръмп да не го сбърка с Ердоган. И ще благодари на падишаха че е толерантен, а не е скочил на България както сега на кюрдите в сев.Сирия. Впрочем ако не беше Русия сега щяхме да сме като кюрдите в Анадала. За картаген няма да пиша да не ме обвинят в плагиатстване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За 140 години нещата са се променили

  25 Яну 2018 11:18ч.

  Тая Русия не е оная Русия Освободителката. Тая Русия е съюзник на Турция, подкрепя ислямиста Ердоган срещу светската опозиция. Тая Русия не е дори като болшевишка Русия подкрепила Ататюрк. Тая Русия ако тръгне да освобождава някоя страна, просто ще си присвои територията и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «Тая Русия не е дори като болшевишка Русия подкрепила нявга Ататюрк.»

  26 Яну 2018 22:05ч.

  Болшевишка Русия и Млада Турция на Ататюрк си се подкрепяха взаимно по простата и логическа причина, че и Троцкистко-Ленинска Русия и Кемалистка Турция извършваха — всеки по свой начин — СВЕТОВНА ЕВРЕЙСКА ГЛОБАЛИСТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ (която днес пред очите ни навлиза в нов етап — усещаме го на свой гръб, нали?). Кемал Ататюрк беше полуалбанец-полуевреин (баща — албанец, а майка — еврейка от сафардитското гето в Солун; макар и „баща на турците“, у него нямаше нищо ТУРСКО). Ето защо той се захвана с кабалистичното съзаклятие по бившите владения на Византия, докато в същото време Троцки (скрит зад тромавата осанка на Ленин) се залови с реставрация на кабалистичната Хазарска Империя по земите, които дълго време бяха живяли под господството на Златната Орда, а след Иван Грозни реставрираха старото си византийско Християнство. Очевидно тези опити се оказаха безуспешни, зер евреите с Православието никога няма да имат успех. Поради което днес съзаклятието се премести в посока на ПРЕКОНСТРУИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА БИОЛОГИЯ: джендъри, лезбийки, педали, нимфоманки… Вече не сме ГОИ, а ХЕТЕРОСЕКСУАЛИ (хомофоби !), докато за ТЯХ остава ролята на НЕСПАСЯЕМИТЕ ИЗВРАТЕНЯЦИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «Днешна Русия е съюзник на Турция, подкрепя ислямиста Ердоган срещу светската опозиция.»

  26 Яну 2018 22:46ч.

  Днешна Русия не е съюзник на Турция, а чисто и просто съвместно с Турция отстоява общата за двете страни антиислямистка САМОЗАЩИТА. В Турция подривно действуват КЮРДИ, в Русия подривно действуват ЧЕЧЕНЦИ. Чеченците и кюрдите не са никакви вярващи мюсюлмани, а сган от ориенталски бандити, опериращи съвместно с измета на ислямския свят (включая и шиптарите в западната част на Балканския Полуостров). Те биват непрекъснато подстрекавани от Световното Еврейско Кабалистично Съзаклятие. Какво следва? Следва те да бъдат изтребвани, докато не остане нито един жив от тях. Да се изтрие и споменът за такива като тях — за вечни времена! А това, че и Ердоган бил „ислямист“ — ето ти една Голяма Лъжа. Той може наистина да е Съвременен Султан на някаква Нео-Отоманска Империя, както и Путин е Съвременен Самодържец на една Нова Руска Империя, но това е съвсем естествено — старите империи никога не умират. Хазарската Империя също не иска да умира, но тя е Империя на Сатаната, докато Отоманската империя е Империя на Аллах, а Руската Империя е Империя на Христа. Има известна разлика, нали? Процъфтяването на Хазария през Средновековието се е дължало на бандитското „митничарство“ върху трафика на търговските кервани по Пътя на Коприната, който е вървял както на юг от Каспийско море, така и на север от него — през Казаран-Итил (хазарската столица). Това е причината в наше време да се чуват на Запад толкова много сподавени еврейски въздишки за Великия Път на Коприната…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАШАЛЛАХ

  29 Яну 2018 12:15ч.

  Вече си имаме нов валия на Дунавския вилает-Гюнай Хюсмен Ефенди и на Родопския вилает-Хасан Азиз Ефенди. На следващите избори ще си имаме и нов вице-султан-Кемил Рамадан. Цар Путин отказа, но Башбакан Бойко не можа да скърши хатъра на Султан Ердоган и сега той ще идва да празнуваме 3-ти март заедно! Идеологът на Стратегическата дълбочина Давутоглу пък щял да идва на 24 май да ни сменя збуката с турско-арабска. Везир Чавушоглу щял да долети до Бургас за да открива летния сезон на Сюлейман харем-хамам със сексапилни български девойчета и джендър еничерчета... Аркадаши, очаквайте съсвсем наскоро следващото ни включване от новия ни тв канал "Румели-Булгаристан" на диван чапраз... За сега Гюле, гюле от мен аверлер...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи