В Русия вдигат паметник на Чебурашка

В Русия вдигат паметник на Чебурашка

За първи път Чебурашка се появява като персонаж в книгата на Успенски „Крокодилът Гена и неговите приятели“ през 1966 г.

Паметник на Чебурашка ще бъде издигнат в руския град Кисловодск, Ставрополска област, където се проведоха снимките на новия пълнометражен филм „Чебурашка“, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на местната администрация.

„Идеята вече е одобрена от Общинския съвет. Планираме да инсталираме скулптурата на ул. „Карл Маркс“, каза кметът на града Евгени Мойсеев.

Кметът нарекъл улицата, където ще бъде поставен паметникът, „Чебурашкинска“. Жителите на града започнали да наричат така ​​досегашната улица „Карл Маркс“ поради многобройните туристи, които питали къде е сниман филмът, обясниха от администрацията. 

На 1 януари в Русия се състоя премиерата на игралния филм „Чебурашка“. Той стана най-касовият филм в историята на руското филмово разпространение. Към този уикенд февруари лентата събра боксофис от почти 6 милиарда рубли (около 80 млн. евро). Филмът все още се прожектира по руските кина.

В Русия има вече няколко паметника на Чебурашка, като първият от тях е издигнат в гр. Раменское, Московска област, през 2005 г.

Чебурашка е литературен герой от произведенията на руския писател Едуард Успенски (две повести и две пиеси) и от анимационните филми на режисьора Роман Качанов.

Чебурашка е животно от женски пол и от незнаен за науката вид, с кафява козина, големи добри очи и огромни уши. Намерено е в щайга с портокали, докарана в големия град от далечна тропическа страна. Неговият най-добър приятел е крокодилът Гена, който работи в зоологическата градина като крокодил.

За първи път Чебурашка се появява като персонаж в книгата на Успенски „Крокодилът Гена и неговите приятели“ през 1966 г., а три години по-късно по нея е направен анимационен филм

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

 • По руската телевизия дават само руски филми. Такова дъно дори

  05 Фев 2023 21:57ч.

  Ссср не помни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Фев 2023 22:07ч.

  Ми кви да дават - педерастки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Heee

  06 Фев 2023 12:57ч.

  Трансджендър педофил! Педерастията е демоде вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами като е дъно,

  07 Фев 2023 14:59ч.

  Защо гледаш руска телевизия? Аз, например, нямам никаква представа какви филми представят руснаците.Чебурашка е разкошна, очарователна кукла, която американците имитираха в сериала си за Телетабиз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • или пък с негри

  08 Фев 2023 16:22ч.

  Отврат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според автора на статията

  06 Фев 2023 2:39ч.

  Чебурашка била от неизвестен за науката животински вид. Аз доколкото знам, тя е от вида маймуна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо

  07 Фев 2023 11:41ч.

  Руската култура е номер 1 в света. Книги ,филми ,особено музиката им. Съжалявам тези, които дори не са се докоснали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  08 Фев 2023 8:54ч.

  Чебурашка е роднина на Йода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "По руската телевизия дават само руски филми"

  09 Фев 2023 11:14ч.

  Никой не те кара насила - напротив, цензурират руските телевизии - да гледаш Чебурашка. Ей ти тука нещо по твой вкус (снимката вдясно). https://rikisorsa.com/img/tv-film/49/the-little-mermaid-director-slams-racist-backlash-towards-halle-bailey-39-s-casting-1.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи