Уди Алън е тъжен заради Харви и "бедните жени"

 Уди Алън е тъжен заради Харви и "бедните жени"
Американският режисьор Уди Алън, който в миналото много е работил с Харви Уайнстийн, каза в интервю за Би Би Си, че е "тъжен заради Харви", добавяйки, че случаят е "трагичен за бедните жени".

Уди Алън и Харви Уайнстийн на премиерата на "Вики Кристина Барселона", Снимка: "Ройтерс"

 

Тези изявления вероятно ще предизвикат гнева на медиите. Американският режисьор Уди Алън, който многократно е работил с Харви Уайнстийн, обвинен в изнасилвания и сексуални посегателства, постави на една и съща плоскост трагедията, преживяна от "бедните жени", и проваления живот на американския продуцент, за когото му е тъжно. 

"Тук няма печеливши, това е много, много тъжно и трагично за бедните жени, които е трябвало да преминат през това изпитание", каза Уди Алън.

Въпреки че е близък с продуцента, режисьорът нито е видял, нито е чул нещо по време на сътрудничеството си с холивудския магнат, списъкът с чийто жертви нараства с всеки изминал ден. "Никой не ми се е доверявал или разказал сериозно една от тези ужасни истории", обясни Уди Алън, добавяйки, че се е фокусирал само върху правенето на филми.

"Чувате милиони слухове през цялото време, някои са верни, но повечето са само злословия за този или онзи актьор или актриса", добави режисьорът. "Пари мач" припомня, че авторът на разследването на "Ню Йоркър" за Харви Уайнстийн е не друг, а синът на Уди Алън - Ронан Фароу, който обвини режисьора, че му е посегнал сексуално, когато е бил малък, въпреки че тези обвинения останаха без съдебни последствия.

Уди Алън, за чиято любовната история със Сун-И Превин, осиновената дъщеря на бившата му съпруга Мия Фароу, се изля много мастило - те са с 34-годишна разлика във възрастта и връзката им започна, когато тя бе едва 16-годишна, се надява, че скандалът с Харви Уайнстийн няма да предизвика лов на вещици в Холивуд.

"Вие също не искате това да доведе до атмосфера на лов на вещици, атмосфера на Салем, в която всички мъже в един офис, които намигнат на жена, да трябва веднага  да викат адвокат, за да се зашитават", заяви още режисьорът.

 

 

 

 

 

Коментари

 • "Вие също не искате това да доведе до атмосфера на лов на вещици, атмосфера на Салем, в която всички мъже в един офис, които намигнат на жена, да трябва веднага да викат адвокат, за да се зашитават", заяви още режисьорът.

  16 Окт 2017 15:21ч.

  Най-големият грах на Харви май е, че е "намигвал" на актриси и е пренебрегвал актьори?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  16 Окт 2017 17:15ч.

  човек, който е ч***л осиновената си дъщеря, докато е била непълнолетна, наистина може само да съжалява боклука Уайнстийн.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  16 Окт 2017 22:43ч.

  И двамата са хвани единия -удри другия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-непорочните режисьори и продуценти са...

  17 Окт 2017 9:09ч.

  ...македонските режисьори и продуценти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  17 Окт 2017 15:58ч.

  "Бедните жени" - Анджелина, Ашли, Гуинет, Кейт и стотици други бедни, бедни труженички на арт фронта. Ами да ги осинови тъжния дядо Уди(ако и да са му възстарички) и да ги спаси от злия чичко Уайнстийн... Хуливуд unplugged... Още се туткат и не знаят от коя страна на ценностите да подхванат историята, понеже в нея има всичко: бизнес, "изкуство", неолиберализъм, феминизъм, педофилия, промискуитет във всички цветове на ЛГБТ+ дъгата и най-банален курварлък. А заради произхода на двамата убавци на снимката, очаквам да чуя нещо и за антисемитизма. Точно този Холивуд плю по Тръмп с всички сили, забележете, от нравствени позиции и от висотата на изключителния си морал. Кеф, та кеф! Страшно коварен е пустият му Путин, страшно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи