Стефан Командарев започва снимки на нов филм

Стефан Командарев започва снимки на нов филм

Режисьорът и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм. Made in EU разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от ковид. 

„Работата по проекта стартира още през 2020 г., а от началото на 2024 г. екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов – по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов“, разказват от екипа.

„В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, коментира Стефан Командарев.

През март филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем. Участват Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян. 

„Продукцията ще даде шанс и на желаещи от местата на снимки, които да се пробват на снимачната площадка, и да усетят тръпката от работата по създаването на филм. Всеки от Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем, може да се яви на кастинг за статисти, като приоритет ще имат жени над 30 години с умения да работят на шевна машина, но ще се търсят и други персонажи“, допълват от екипа.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • "Столичани в повече" и "Вина" са най-интелигентните български филми след 1990 г.

  01 Фев 2024 10:06ч.

  Двата сериала отразяват интелигентно българската действителност с отличен културен и възпитателен ефект, чрез умно дозирана ирония и комичност на страдалческото ни битие на прехода от висшия социализъм към по-нисшия капитализъм. Насилието и простотиите, НИЩЕТАТА заснети на филми отвращават - човешката памет не хаби място да пази лошотията, не ли пък да гледа мизерия и страдания! ........ Затова използваме темата, за да ПОЗДРАВИМ екипите от умни и интелигентни българи сътворили двата филма "Столичани в повече" и "Вина" с огромен културен и възпитателен ефект!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех,Стефане стефанееее

  01 Фев 2024 17:47ч.

  при соца щеше да си фелдшер в някое китно селце,да пощипваш сънено сестрата в мързеливия следобед на МЕДПУНКта,а то виж кво стана...ДЕМОКРАЦИЯ.Ами сега?Сегааа трябва да снимаш "филми".ТИ?Ами като няма кой.....ти ами.Че то да не е трудно,колко филми си изгледал навремето в студийно кино,то Бергман,то Трюфо,Годар.......еййй.Ама ,с гледане ако се ставаше майстор, кучето касапин щеше да стане.Чудя се как ти ги ражда главата тия простотии,тука определено си пръв сред равни.Дали не е късно да се захванеш с нещо друго,по полезно .....Имали надежда???!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медицина ли е завършил Командарев, ами ето му хитов сериал

  03 Фев 2024 12:29ч.

  Безплатна идея Командарев - имаше по ZDF един великолепен германски сериал "Лекар в планината". Ми ето такъв сериал направи за лекар в българските планини - Родопи, Рила! РЕКЛАМИРАЙ БЪЛГАРСКИТЕ ПРИРОДНИ КРАСОТИ и прекрасните ни български села това е скритата цел и замисъл на сценария на немския филм. Чрез показване на българските планини и села и градчета ще привлечем хиляди туристи и съживяване на изоставените прекрасни райони на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредния "слави примитив"

  04 Фев 2024 9:29ч.

  такава му и публиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  04 Фев 2024 13:05ч.

  "Лекар в планината" е австрийски сериал. Не немски. Сниман е основно и предимно в провинция Елмау- а тя е в Австрия, не в Германия. Колкото до Командарев- той е съвсем добър режисьор. Харесвам Съдилището и Светът е голям...Също и лентата Живот от живота, посветена на донорството. Ама тъповатия средностатистически "разбирач", убеден, че "Селяндури вповече" е читав филм няма как да проумее това. "Селяндурите" е еманация на селяшко- каскетния манталитет. Противен филм, показващ по невероятно очевиден начин всичката българска байганьовщина, безкултурие, невъзпитание. И категоричното нежелание, както и менталната неспособност на 90% от българите да вървят напред, да се развиват, да учат нови неща. Да повишават културата и образованието си. Да шливоват маниерите си. Няма такива работи. Ние сме си "идеални". Ето затова тоя идиотски филм има такъв успех- защото всеки втори профан просто се видя в телевизора. Позна се на екрана. Гледал съм няколко епизода. Нали трябва да имам мнение все пак. Безумно просташки, ужасен филм. Предполагам, като се направят достатъчно много сериали, все някога ще излезе и наистина добър. Харесах Дяволското гърло. Под прикритие също имаше моменти на попадение. Ако не венцехвалеше така очевадно мутрите и бандидите, вероятно щях да го харесвам повече.А Вина е опит да се рекламира България и виното. Няма лошо. Но е средна хубост сериал. Нищо особено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Манолов - самопредставил си точно както си описал и преименувал

  04 Фев 2024 14:30ч.

  "Столичани в повече". Това е комедиен сериал, но ти не си разбрал. Както и не си разбрал, въпреки че си прочел, че никъде не обсъждаме "творческите достижения" на Командарев в конкретика с филми, за които повечето не сме чували, щот е нямало успешност. То когато има успешност - всички научават! .... Какво по-особено би удовлетворило твоята особа, че субективно да оценяваш "средна хубост" кое и кое не. ?! ... Сериалите "Вина" и "Столичани в повече" са два супер ИНТЕЛИГЕНТНО направени български филми, от екип българи умни сценаристи, режисьори и артисти! .... п.с. "Лекар в планината" е немско-австрийски сериал, Елмау замък е в Германия, части от местността са и в двете държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  04 Фев 2024 14:55ч.

  Хайде без уроци по каквото и да е от разни анонимници, които дори не си пишат името. За разлика от мен. Знам чудесно къде е замъкът Елмау- посещавал съм го нееднократно. За протокола- провинция Елмау е гранична за двете държави, Австрия и Германия. Така че хайде да не се правим на много интересни. Това, което ми позволява да преценя нещо като "средна хубост" или като откровен боклук е собствената ми интелигентност на първо място. Мярката ми за стил и вкус. И сериозното ми образование. Това, че според моите критерии нещо е лошо или добро, означава само това- че става дума за моята преценка. С която не ангажирам никого, но която имам право да изразя. Колкото до "успешността" на един филм. Това, че нещо има търговски успех, не означава нищо. Ама абсолютно нищо. И кокаинът е много добре продаван, нали. Ама не си го носим вкъщи само заради това. Комерсиалният успех не означава непременно и естетически качества в един филм. Това, че конкретно някой си не бил чул за филм с повече от 17 чужди отличия (Светът е голям...), не е проблем на режисьора или филма. Определено. Посочих няколко филма, които харесвам. Така че заяжданията на дребно са излишни и ненужни! Говоренето на "ти"- също! Неприятно ми е непознати да фамилиарничат! Нищо, че за СЕЛЯНДУРИТЕ вповече е нормално!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи