Според Кремъл наградата "Оскар" за филма "Навални" показва политизирането на Холивуд

Според Кремъл наградата "Оскар" за филма "Навални" показва политизирането на Холивуд

Документален филм за Алексей Навални, който е в затвор на 250 км от Москва, спечели "Оскар". 

Кремъл заяви днес, че присъждането на награда “Оскар“ на документалния филм за хвърления в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални показва "определен елемент на политизиране" от страна на Холивуд, съобщи Ройтерс.

"Навални", който вчера спечели наградата "Оскар" за най-добър документален филм, показва как критикът на Кремъл се възстановява в Германия, след като беше отровен с нервнопаралитично вещество в Сибир през 2020 г., и работи с разследващия новинарски сайт Белингкат (Bellingcat) за откриване на извършителите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че не е гледал филма. "Смея да предположа, че, разбира се, има известен елемент на политизиране на темата", добави в същото време той.

Той заяви, че Холивуд не е чужд на политиката, "но не мога да говоря за никакви кинематографични достойнства на този филм, защото не съм запознат с него."

Във филма Навални посочва отговорността на екип от агенти на Федералната служба за сигурност за отравянето си. Русия отрича да се е опитала да го убие, припомня Ройтерс.

Навални отдавна е трън в очите на президента Владимир Путин, който се старае да не споменава името му публично. В момента той излежава комбинирана присъда от 11 години и половина затвор с висока степен на сигурност за измама и неуважение към съда - обвинения, които според него са скалъпени, за да му бъде запушена устата.

Двете деца на Навални и неговата съпруга Юлия присъстваха на церемонията в Лос Анджелис и се присъединиха към режисьора на филма на сцената, за да приемат наградата, отбелязва изданието "Политико".

"Съпругът ми е в затвора само за това, че казва истината, съпругът ми е в затвора само за това, че защитава демокрацията", каза Юлия Навална. "Алексей, мечтая за деня, в който ти ще бъдеш свободен, и нашата страна ще бъде свободна. Бъди силен, любов моя", обърна се тя към свой съпруг.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Че Россията е свободна страна, барышня. И гаранция за свободата й е

  13 Март 2023 16:36ч.

  навални и навалнитата да бъдат поне на 250 километра от Белокаменната, в подходящите за тях учреждения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  13 Март 2023 16:39ч.

  Съпругата е германска гражданка, живее в Лондон с германския лекар, който е лекувал Навални в Германия. Постановката е на ниво, прах в очите на слепите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е, Путин не е кинолюбител като Шолци

  13 Март 2023 17:03ч.

  А Навални е абсолютен куц кон, най-лошият избор на западните служби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Aгент на влияние Х

  13 Март 2023 18:20ч.

  България е отново поканена на олтара на световната либерастия, когато Вашигтон е казал-ИМА КАК! Честито на Ицето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  13 Март 2023 20:00ч.

  до 13 Март 2023 17:03ч.-ами западните служби не са питали разбирачи като теб какъв по-добър избор да направят, техен пропуск:-) Въпрос на западна репортерка: г-н Путин, от какво се страхувате, че всички ваши политически опоненти са убити, в затвора или отровени? На което Путьо отговаря-"ми вие защо си биете негрите, а? А като затворихте 70 човека защото са нападнали Капитолия? https://www.youtube.com/watch?v=pEBYU1aGXMA Въпрос с повишена трудност за рашистките дебили-какво ли ще стане, ако тълпи руснаци щурмуват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  13 Март 2023 20:01ч.

  Въпрос с повишена трудност за рашистките дебили-какво ли ще стане, ако тълпи руснаци щурмуват Руската Дума, влизат вътре, чупят, заканват се да обесят президента и так далее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до фоба "освободител"

  13 Март 2023 21:49ч.

  Ти на онази режисирана глупост "революция" ли казваш?! Или преврат? Главата си само за равновесие ли я ползваш? "Въпрос на западна репортерка" ......... :-D .... И там са мисирки, бъди сигурен! За другите ти глупости не си заслужава да се хабя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  14 Март 2023 0:41ч.

  до дебила 13 Март 2023 21:49ч.-къде съм написал за революция? Явно въпросът ми с повишена трудност не е за елементарни дебили като теб:-) Ако искаш да видиш как Путьо говори 5 минути без изобщо да отговори на въпроса, отвори линка и го изгледай. А ако искаш конкретен списък с политически опоненти на Путьо, които са убити, в затвора или отровени, мръдни си мързеливия задник и ще разбереш, че въпросът на 'мисирката' е много основателен...и без отговор от Путьо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  22 Март 2023 9:47ч.

  Който задава дебилни въпроси като този който си задал прави впечатление колко си загубен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  13 Март 2023 19:31ч.

  Разбирам да бяха направили филм за Николай Платошкин, а то за един спорен авторитет. Но именно за това филмът е награден. Жалко е, че българска майка е родила такъв като Грозев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо пък точно за никому неизвестния Платошкин?

  16 Март 2023 4:08ч.

  Куриозна фигура с объркана ценностна система в общество, приучено ценностите да му се налагат отгоре и със сила?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  15 Март 2023 10:52ч.

  Не само според руснаците вече и киното в Холивуд се политизира... Всички, живеещи с отворени очи го виждаме... Проблемът е, че ВСИЧКО вече е политизирано, но така е в условия на война... Всяко средство, което може да се използва за пропаганда е „оправдано“… Този „филм“ не го гледаме за пръв път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  15 Март 2023 21:17ч.

  Филмът да се прожектира на киностени в цял ЕС минимум 3 месеца и да се пуска по всички телевизии ежедневно, дори по порноканалите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  22 Март 2023 9:44ч.

  Точно там му е мястото. Навални беше създаден от американците, за да направи преврат в Русия. Не успя. Такива като него - престъпници и предатели на родината си трябва да са в затвора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американците нямат интерес Русия да се оправи

  01 Апр 2023 17:11ч.

  В този смисъл Путин им е повече от удобен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много тъпо е да си тъп

  02 Апр 2023 12:57ч.

  Кой финансира правенето на филма? Кой даде милионите за студиото, комуникациите, специално построени за тази цел, кой даде информация и материали за филма от общонедостъпни източници? Кой от правещите пасквила не беше агент на някаква служба и имаше ли въобще такъв? Една група разследващи журналисти убедително показаха кой е платил и поръчал "музиката". Същият този сега раздава Оскари на кило.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи