Шон Пен сравни продуцентите с банкери

Шон Пен сравни продуцентите с банкери

Шон Пен изрази подкрепа за продължаваща стачка на холивудските сценаристи по време в кинофестивала в Кан, като призова Гилдията на продуцентите да бъде наречена Гилдия на банкерите, предаде Асошиейтед прес.

На пресконференция по повод новия си филм "Черни мухи", чийто режисьор е Жан-Стефан Совер, той говори и за протеста. Трилърът, който е включен в конкурсната програма на форума, разказва историята на двама лекари в Ню Йорк. "Черни мухи" е адаптация по романа "911" на Шанън Бърк. 

На въпрос за стачката Шон Пен отговори, че "индустрията от много дълго време се противопоставя на сценаристите, актьорите и режисьорите". Той не е съгласен и с използването на изкуствен интелект. Освен актьор, Пен също е сценарист и режисьор.  

По-рано този месец сценаристите на филми и телевизионни предавания започнаха да стачкуват, след като преговорите с продуцентите се провалиха. Гилдията иска по-добро заплащане, нови договори в ерата на стрийминг платформите и гаранции срещу използването на сценарии, създадени с изкуствен интелект. 

"Първото нещо, което трябва да направим в тези разговори, е да сменим названието на Гилдията на продуцентите и да я наречем така, както се държи, а именно Гилдия на банкерите", добави Пен. "Трудно е за толкова много сценаристи и толкова много хора в цялата индустрия да не могат да работят в този момент… Ще се види коя страна ще издържи". 

Коментарите на Шон Пен идват в момент, когато стачката е на път да обхване и още гилдии в Холивуд.

Гилдията на режисьорите също преговаря за нов договор с продуцентите. Управителният съвет на профсъюза на актьорите гласува тази седмица да поиска от членовете си одобрение за стачка, тъй като се готви да започне преговори за нов договор.
 
В Кан протестът на сценаристите е актуална тема за американските звезди, отбелязва Асошиейтед прес. В четвъртък Итън Хоук носеше блуза с надпис "Спрете писането". В деня на откриването на фестивала, във вторник, актьорът Пол Дейно, който е в състава на тазгодишното жури на форума, заяви, че планира скоро да се присъедини към съпругата си Зоуи Казан на стачните постове.  "В момента съпругата ми е там с 6-месечното ни дете, пристегнато към гърдите й", каза той и добави: "Ще бъда там, когато се прибера у дома".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • rusnak

  19 Май 2023 22:28ч.

  Тоя клоун и наркоман не прави ли филм за другия наркоман и клоун?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  20 Май 2023 7:15ч.

  Иди в Украйна- тав мсичко е наред....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел

  21 Май 2023 16:41ч.

  Какви банки и какви пет лева са продуцентите. Само гледат някакво извращение да представят, че да им пляска Холивуд Има ли някой от тях да не е наркоман или пианди?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kire Parapeto

  21 Май 2023 21:24ч.

  Да грабват оръжията и да се разберат барабар с "актьорчетата" да се отървем веднъж завинаги от тая гнилоч Холивуд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тоя нещо

  03 Юни 2023 12:12ч.

  не му се харчи добре филмчето за укро райха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи