Шон Пен представи на Берлинале филма си "Суперсила", посветен на Зеленски и Украйна

Шон Пен представи на Берлинале филма си "Суперсила", посветен на Зеленски и Украйна

Документалният филм "Суперсила" на Шон Пен, който беше представен на Берлинале, показва Володимир Зеленски в момента на руското нашествие, съобщи Ройтерс. 

Късно вечерта на 24 февруари 2022 г., само около 15 часа след като Русия започва нашествието си в Украйна, президентът Володимир Зеленски намира време, за да приеме американския актьор и режисьор Шон Пен. В стая без прозорци, Зеленски разсъждава за мотивите на Владимир Путин за инвазията.

"Той иска да бъдем мъртви", казва Зеленски за руския президент в централната сцена на филма "Суперсила", чиято премиера беше в петък вечерта на Берлинале. "Той мрази Украйна. Той ни мрази."

Филмът, режисиран от Пен и Арън Кауфман, започва месеци преди инвазията, като Пен е заинтригуван от прехода на колегата актьор от снимачната площадка до президентския пост. Руското нападение драматично променя замисъла, превръщайки Пен в страстен защитник на каузата на Украйна.

Срещу руското нашествие Украйна "се бори от името на всички нас", каза Шон Пен пред публиката на премиерата.

Във филма Пен и Кауфман призовават Съединените щати да въоръжат Украйна и по този начин ясно показват, че решението на Зеленски да ги приеме още през първия ден на нашествието е умел ход в информационната война в Украйна.

"Ако не спечелим днес, тогава американците ще водят войни след няколко години", казва Зеленски на Пен в едно от следващите интервюта и предупреждава, че украинската загуба ще има още по-сериозни последици извън страната. 

Почти една година след инвазията войските на Путин все още са в Украйна, засилвайки нападенията в източната част на страната. Москва нарича случващото се "специална военна операция". В нея са загинали хиляди и милиони са бежанци. 

Камерата приближава зрителя неудобно до смъртта и кръвта, оставени от отстъпващите руски войници и откровено показва, че правеното от холивудската звезда има граници.  

"Мога ли да бъда откровен?", чува се да казва един миньор. "Ти си Шон Пен. Никой няма да бъде отговорен за това, че ще умреш на фронтовата линия."

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Супербоклуци

  18 Фев 2023 13:14ч.

  трябваше да е филмът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  18 Фев 2023 14:37ч.

  Филмът на Ш. Пен -документалката "Суперсила'', би трябвало да се казва " Демократите от У', или ''Възхвала на Слугата''. Да показваш отблизо ранени и умиращи войници е отвратително, но борецът за мир се справя с това предизвикателство/поставял си граници?/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  18 Фев 2023 14:38ч.

  холивудски напудрен титан

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  18 Фев 2023 14:44ч.

  "Суперсила", де не е някой нов вид кокаин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НоЛанд исие превърнаха Украйна в поле на смъртта

  18 Фев 2023 15:04ч.

  Тия наглеци продължават с промиването на остатъците от мозъци. Войната първо е медийна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ох, на тая па чав ра и изписах името грешно!

  18 Фев 2023 15:05ч.

  Викторийката с курабийките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  18 Фев 2023 15:34ч.

  "Камерата приближава зрителя неудобно до смъртта и кръвта, оставени от отстъпващите руски войници и откровено показва, че правеното от холивудската звезда има граници." Наште журналисти са по-печени .. вместо "откровено показва " казват "признава" И много ползват "категорично" Оня ден В репортаж от Тънково даваха Дяд Тяню .. Репортераката набързо го даде на зрителите..... "Само наща телевизия ви показва Дядо Таню.. Той признава, че си обул палтолоните, и категорично ще храни кошките Аз много ги аресвам репортажи с ПРИЗНАВА,ОТСИЧА, КАТЕРИГОНИЧЕН Е..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  18 Фев 2023 15:42ч.

  Филмът е за Рамбо Трансформър Терминатор, познат на науката като зелена еуглена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Суперсила да не е

  18 Фев 2023 16:32ч.

  мярка на коката, която тия двама идиоти шмъркат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шон Пен

  18 Фев 2023 21:59ч.

  Шон Пен е някакво уникално голямо разочарование. По такъв жалък начин да финализираш кариерата си. Абсолютно патетичен човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И това е част от кариерата

  19 Фев 2023 7:24ч.

  на не малко палячовци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уфуфуглжлбо

  19 Фев 2023 17:14ч.

  Шон Пен не пребиваше ли жените си? Явно е суперсиуен мАж!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи