Шолц е горд от четирите Оскара за германски антивоенен филм

Шолц е горд от четирите Оскара за германски антивоенен филм

Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви днес, че е горд, че германският антивоенен филм "На Западния фронт нищо ново" е спечелил четири награди "Оскар", включително за най-добър чуждестранен филм, предаде Асошиейтед прес.

"Поздравления за четирите "Оскара!", написа Шолц в "Туитър". "Това е огромен успех за германския филм и човек с право може да се гордее с него. Особено в тези трудни времена, това показва недвусмислено колко ужасяваща и нехуманна е войната", добави той.

Филмът с участието на австрийския актьор Феликс Камерер и режисиран от Едуард Бергер, спечели снощи още призовете в категориите за кинематография, дизайн на продукцията и оригинален саундтрак.

"С четири Оскара "На Западния фронт нищо ново" поставя безпрецедентен рекорд за германски филм", каза германската министърка на културата Клаудия Рот. "Това ще привлече международно внимание към германското кино и ще му придаде ново значение", добави тя.

Германският филм показва ужасите на войната от уникалната перспектива на нацията, започнала и загубила две световни войни, посочва АП.

"Това е и точният филм в точното време, тъй като той показва война в Европа в цялата ѝ жестокост и бруталност и тя в момента отново бушува в центъра на Европа, предизвикана от престъпната атака на Путин срещу Украйна", каза още Клаудия Рот.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Шолц е една кастрирана путка, чудесна илюстрация за западен политик в последните дни на тази неслучила се цивилизация

  13 Март 2023 14:24ч.

  Щеше да е много смешно, ако не беше страшно. Такива хора се подбират не за добро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сал едни Оскари ви останаха за гордост....... смешник!

  13 Март 2023 14:56ч.

  Наци, я кажи къде е BASF, а и доста други вече? RIP

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  13 Март 2023 16:02ч.

  То им взривиха газопроводите, ще им фалират и банките, пък Шолци се радвал на Оскарите, дето така благородно са ги разрушили американци и британци с килимни бомбардировки, и само в Дрезден са дали 40 000 цивилни жертви. Що за малоулие, що за мазохизъм е това?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  13 Март 2023 16:27ч.

  Германия да разпали още една Световна война и ще се чувства най-великата за всички времена . Сега се крие зад англосаксонците за реванш срещу тези които ги смачкаха .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  13 Март 2023 18:18ч.

  Филма си го бива. Въпреки че можеха да направят и нещо друго подобно. След Ремарк са правени поне 5 версии преди тази. Краят няма нищо общо с книгата. Ако можеха да му дадат всичките Оскари, че си представям какви бози са наградили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олаф Шолц заяви днес, че е горд, че германският антивоенен филм "На Западния фронт нищо ново" е спечелил четири награди "Оскар"

  13 Март 2023 19:59ч.

  А европейските граждани трябва де се отвращаваме, страхуваме и да плащаме цената на неговото военолюбство. Барабар с желанието му да ликвидира страна с огромни природни ресурси и с качествен човешки потенциал. Анетема!!! Въпросът с наградите е друг. Преди дори на Златния Орфей наградите бяха по - реалистични и правдиви, за разлика от настоящата задължителна политкоректност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НРБ-Нормални и Разумни Българи

  18 Март 2023 5:31ч.

  Брей, недолюбваният от германците Ремарк изведнъж стана хит. Този смешник (Шолц) със сигурност не е чел книгата. А си заслужава да я прочете. Иначе: "Er starb an einem Tag, der so ruhig und still war, dass der Heeresbericht sich auf den Satz beschränkte, im Westen sei nichts Neues zu melden."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много тъпо е да си тъп

  02 Апр 2023 9:46ч.

  Шолц е горд, че отново немски танкове са на руска земя. И че отново ще чака с нетърпение руските танкове в Берлин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи