Сериалът "Белият лотос" се раздели с актьор, обвинен от Киев, че подкрепя Путин

Сериалът "Белият лотос" се раздели с актьор, обвинен от Киев, че подкрепя Путин

Американският телевизионен канал HBO обяви, че е прекратил участието на сръбски актьор в хитовия си сериал "Белият лотос", след като Украйна обвини Милош Бикович, че подкрепя войната, започната от руския президент Владимир Путин, предаде АФП. В края на януари Киев каза, че Бикович е подкрепял Москва "от началото на инвазията".  "HBO, не ви ли притеснява да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?", попита украинското министерство на външните работи, цитирано от АФП.
               
"Решихме да се разделим с Милош Бикович и неговата роля ще бъде преразпределена ", заяви говорител на телевизионния канал в съобщение, изпратено до АФП, но без да се съобщават повече подробности.

Сръбският актьор, който трябваше да участва в предстоящия трети сезон на сериала, отрече да подкрепя войната в Украйна и осъди "целенасочената кампания" срещу него, застрашаваща "същността на свободата на изкуството", отбелязва АФП.
 
"Израснах в страна, разкъсвана от война", написа той в социалната мрежа "Екс", известна доскоро като "Туитър", по повод на конфликта в бивша Югославия. "Никога не бих пожелал на някого такова нещастие. По света има все повече и повече активни конфликти. Всеки от тях е различен. Всички те се разкъсват взаимно", добави той и изрази надежда, че "всички те ще приключат".

Актьорът, който е на 36 години, получи руско гражданство на 24 февруари 2021 г., една година преди началото на инвазията в Украйна. През 2018 г. президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, припомня АФП. В средата на месец януари HBO обяви, че Милош Бикович, който е участвал в няколко руски филма, ще се присъедини към актьорския състав на следващия сезон на "Белият лотос". Снимките трябва да започнат в Тайланд през февруари, написаха американски медии.

 

Екипът на "Белият лотос" получи през 2023 г. наградата за най-добър драматичен сериал на американската Гилдия на екранните актьори. Снимка: АП

Поредицата има голям успех сред публиката и критиката, отбелязва АФП. През януари т. г. за участието си в "Белият лотос" актрисата Дженифър Кулидж беше отличена с награда "Еми" за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм      
               

Коментари

 • Милош Бикович е нарочен и от доброжелатели

  04 Фев 2024 12:10ч.

  В Русия бяха полудели по него по едно време. Брат му е свещеник и е оказал влияние върху него. ...... Имам съсед със същото лице, сто на сто като братя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бикович посети Крим и това не се прощава

  04 Фев 2024 12:24ч.

  Бикович заявява: - 'Участието ми в проекта стана невъзможно по причини извън творчеството, тъй като не съм готов да променя принципите си“ ...... Ами отървал се е от тая роля, макар че със сигурност щеше да е перфектен. Но все пак да играе руснак инструктор по йога и флиртаджия, струва ми се са не е кой знае какво достижение. Може да се каже и унижение е по-скоро. ..... Помните ли нашия Бахар ли, как се казваше, дето все му давали роли на ганстери руснаци. Същата работа, да се ч...т!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Собчак не прощава, колко се огъва пред него, не е за вярване

  04 Фев 2024 12:30ч.

  А през 2018 г. руският президент Владимир Путин го награди с медал "Пушкин", който руските власти присъждат на чужденци за постижения в областта на културата и изкуството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  05 Фев 2024 11:00ч.

  борисов беше награден с орден Ломоносов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  04 Фев 2024 12:52ч.

  По всяко време фашизмът е един и същ! Имената на фюрерите са различни...сега има жена фюрер..някакво същество ..лайнен...Божееее..Божееее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ша са разплача!

  04 Фев 2024 13:48ч.

  Разделили се, колко мелодраматично!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  04 Фев 2024 13:57ч.

  "който подкрепя геноцида и нарушава международното право" -- божкеее, божке!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веско

  05 Фев 2024 12:25ч.

  Туй за Украйна ли го цитирате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  04 Фев 2024 14:04ч.

  Нямам представа от филма, но момчето е хубаво и вероятно му дреме толкова, колкото и на Ноле Джокович, когато ги блъска на кортовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От плоската земя

  04 Фев 2024 15:15ч.

  Те тоя сърбин е много як. И все в комедийни роли играе, ама Зеления клоун не понася конкуренция и те така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  04 Фев 2024 15:20ч.

  Да светна украинците, че ако HBO бе толкова високоморално и принципно, и се "притесняваше да работи с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право", първо щеше да уволни всички американци и израелци в продукциите си, както и подкрепящите САЩ и Израел в техния системен "геноцид и нарушаване на международното право". Тоест щяха да изхвърчат всички от евроатлантическите държави. Чак тогава щеше да се отърве от руснаците и техните симпатизанти. А за десерт, щеше да уволни всички украинци и техните симпатизанти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  04 Фев 2024 20:10ч.

  укрите да предложат на НВО ролята на Бикович да я изиграе Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  06 Фев 2024 15:15ч.

  Ти да видиш. Не се разделили с Бикович, защото е некадърен. Неталантлив. Поради липса на работна етика. Поради такива някакви неща. А защото, видиш ли, Украйната не го ХАРЕСВАЛА. И от кога това да те харесват е ПРОФЕСИОНАЛНА квалификация? Пропускам ли нещо? Значи излиза, че моята болница мнооооого отдавна трябва да се е лишила от изключителните ми способности на неврохихург, защото харесвам руска поезия, руска музика и руска култура!? Леле. Че аз съм ТОЛКОВА НЕКАДЪРЕН. Аз греша ли, или едно време комунделите пращаха по лагерите за ХАРЕСВАНЕ на други неща, различни от алени макове, сърпове и чукове? Не го харесвала Украйна, моля ти се! Ми като го не харесва, да го не гледа бе! Телевизии бол! Филми бол! Прав ли съм? Прав съм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Che

  07 Фев 2024 11:22ч.

  Абсолютна помиярска и продажна история.Защо намесвате политиката в културата...Не го харесвали Украйна, ами да си гледат работата, да не гледат филма и ония веднага солидарни го махнаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ушанките в този форум трябва

  08 Фев 2024 19:07ч.

  да изберат - или със Запада, или с Русия. Доколкото разбирам, никой досега не се е похвалил, че се включва от рая на земята Русия. Май отдавна са направили избора, но си драскат, колкото да си припомнят младите години. Ах, как им липсва цензурата, разказването на вицове за властта в кухнята, забраните за кандидатстване в университет за деца и внуци на народни врагове… Все търсят нещо подобно в Запада, но не намират. И затова мразят. Мразят, защото западняците не вкарват лидерите на опозицията в затвора, не закриват вестници и сайтове, спорят с месеци дали да закрият партия с фашистки идеи в програмата и накрая не предприемат нищо, не глобяват за фейк новини, не разгонват демонстрации … Ад, истински ад за наште путинисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедо

  10 Фев 2024 18:13ч.

  А на такива като теб дори мозъка не ти е разделен на две,защото просто ти липсва.Гологлав педал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дипломант и старши вишис от ПУЦ Хард-Върт, колега на Тъпокир4о

  12 Фев 2024 12:35ч.

  Аз пък не харесвам каналите на HBO и на Sinemax. Тези два мердиини мастодонта са се специализиурали по вулгарните реплики и мръсния език. За пример филма "Казино" с прехваления актьор Баби Ди- неро и Жое Пеши. Там за близо 3 часа двамата актьори казаха минимум 350-400 мръсни думи и псувни?!? Половината от репликите им беше съставена от тъпанарски профанитис! Там дават най-вулгарните филми. На всяка реплика има по 1-2 псувни или профански думи! Най-ниското ниво са ! Гледам филми и сериали на Netflix. Прекрасни сериали, Casa de Papel, , Оzarк, Breaking Bad, Better Call Saul , Squid Game, Better Than Us и много други прекрасни сериали и филми, като например My Octopus Teacher. Дори и безплатно да ми ги дават-HBO и Sinemax, пак НЯМА да им гледам тъпните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  12 Фев 2024 15:33ч.

  HBO е отявлена про-демоНОкратска телевизия, така, че, няма от какво да се учудваме...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи