Семейството на Бергман хареса американския римейк на "Сцени от един семеен живот"

Семейството на Бергман хареса американския римейк на "Сцени от един семеен живот"
Мини сериалът е режисиран от Хагай Леви, а Джесика Частейн изпълнява главната женска роля.

Оскар Айзък и Джесика Частейн изпълняват главните роли в мини-сериала

 

Наследниците на Ингмар Бергман реагираха положително на създаването на американския мини-сериал „Сцени от един семеен живот“ на режисьора Хагай Леви, а Лив Улман, която играе в оригиналния филм, е подкрепила актрисата Джесика Частейн, която участва в новия проект. Създателите му разказаха за това на пресконференция  в събота на кинофестивала във Венеция, съобщава ТАСС.

 

Шестте епизода на американския мини-сериал "Сцени от един семеен живот" бяха показани в извънконкурсната програма на фестивала във Венеция. "Ингмар отдавна не е сред нас, но в процеса на работата по проекта се свързахме със семейството му. Те се радват, че се отнасохме към оригинала с голямо уважение и всеотдайност. Бяхме консултирани и от фондация "Ингмар Бергман", чийто сътрудници знаят буквално всеки детайл за режисьора, така че съм почти сигурен, че дори Ингмар би харесал нашия филм", каза изпълнителният продуцент на проекта Ларс Блумбърг.

 

 

Режисьорът Хагай Леви пренася действието на оригиналната история в съвременна Америка, като бракът на героите в неговия филм се разпада след десетгодишно съжителство, но инициатор за разрива става съпругът, за разлика от филма на Бергман. "За първи път гледах "Сцени от един семеен живот", когато бях много малък и не бях готов за това. Бях шокиран, осъзнавайки, че телевизията наистина може да бъде изкуство. Гледах филма отново и отново. (...) Идеята за размяна на съпрузи ме впечатли като интересен експеримент, който ми позволява да погледна на историята от нов ъгъл. И това ме направи по-близък с героите", разказа Хагай Леви.

 

Ролите в проекта се изпълняват от Оскар Айзък и Джесика Частейн. Актрисата отдавна познава Лив Улман, тъй като вече е участвала във филма „Госпожица Юлия“ (2014). "Прекарах много време с Лив, прочетох нейните книги и книгите на дъщеря ѝ, гледах всички филми на Бергман, в които тя участва. Чувствах се като част от света на Бергман благодарение на нашето познанство и общуване. Когато се подготвяше нашият сериал, разбрах, че той ще бъде различен... Много преди началото на снимките написах писмо на Лив, в което ѝ казах, че не играя Мариан, за мен има само една Мариан - и това е тя. Исках тя да го разбере. По-късно обсъдихме проекта, Лив много ме подкрепи“, разказа Джесика Частейн.

 

Според създателите мини-сериалът „Сцени от един семеен живот“ позволява нов поглед върху разпределението на ролите в съвременното семейство, размишление над това какво означава да бъдеш съпруга и майка сега. Премиерата на проекта е насрочена за септември.

 


Оригиналният игрален филм „Сцени от един семеен живот“ (Scener ur ett ktenskap, 1973) на шведския режисьор класик Ингмар Бергман се състои от шест сцени, всяка от които разказва за епизод от двадесетгодишния брак на Мариан и Йохан. Обстоятелствата се развиват по такъв начин, че героите се развеждат, но разбират, че не могат да живеят един без друг. Ролите във филма се изпълняват от Лив Улман и Ерланд Йозефсон.

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи