Ръсел Кроу представи новия си филм на специална прожекция във Ватикана

Ръсел Кроу представи новия си филм на специална прожекция във Ватикана

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Ръсел Кроу представи новия си филм  „Най-голямата доставка на бира“ ("The Greatest Beer Run Ever") на специална прожекция във Ватикана, предаде "Ройтерс". На нея присъстваха представители на Швейцарската гвардия и на местната полиция, които имаха възможност да се срещнат с актьора. Кроу, който е в Италия за филмовия фестивал в Рим, влезе в малка кинозала на Ватикана само с около 50 зрителски места, за да поздрави лично публиката. 

Действието във филма се развива в Ню Йорк и Виетнам през 1967 г. и е по истинската история на Джон Донахю - Пиленцето, който измисля оригинален способ да повдигне духа на американците на бойното поле. Планът му включва навлизане в зоната на военните действия и доставка на бира за войниците. 

Донахю е изигран от Зак Ефрон, а Кроу се превъплъщава в ролята на военния фотограф Артър Коутс. Бил Мъри пък е патриотично настроен ветеран от Втората световна война, който има бар в Манхатън.

Прожекцията във Ватикана бе организирана от отец Андрю Смол, председател на Папската комисия за защита на непълнолетните. Той се появява във филма за кратко и е в ролята на енорийски свещеник.

"Просто чувствам близост с мъжете тук, във Ватикана, които ни защитават и си помислих, че да ги поканя ... на прожекция на филм е нещо, което правиш, когато искаш да бъдеш приятелски настроен", казва Смол. 

Ройтерс разговаря със зрителите, които харесаха продукцията - комедийна драма, показваща как войната дълбоко разделя американски семейства, приятели и обществото като цяло.

Във филма Донахю носи броеница, която майка изпраща на сина си във Виетнам, но той е убит преди да получи подаръка.

По време на прожекцията на филма отец Смол отиде в намиращата се наблизо резиденция на папа Франциск и той благослови няколко дузини броеници, които получиха зрителите.

По-късно Ръсел Кроу разгледа базиликата "Свети Петър" и му беше дадена рядка възможност да види отблизо скулптурата на Микеланджело "Пиета", отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи