"Пазители на галактиката 3" с участието на Мария Бакалова оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

"Пазители на галактиката 3" с участието на Мария Бакалова оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Мария Бакалова на премиера на "Пазители на галактиката 3" в Лос Анджелис, състояла се на 27 април. Снимка: АП

Филмът "Пазители на галактиката 3", в който участва и българската актриса Мария Бакалова, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с дебюта си в киносалоните, като реализира постъпления от 114 млн. щатски долара от продадени билети, предаде Асошиейтед прес.

В Северна Америка продукцията се излъчва в 4450 киносалона. В международен план, където филмът от киновселената на "Марвел", е на екран в 52 територии, включително и в Китай, спечели 168 млн. щатски долара, с което реализира общо постъпления от 282 млн. щатски долара.

На вътрешния пазар приходите от 114 млн. щатски долара в дебютен уикенд са впечатляваща сума за всеки филм, но са по-малко от приходите, което се очакват от премиера на "Марвел", отбелязва Асошиейтед прес.

Миналата година през същия уикенд "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" събра 187,4 млн. щатски долара в първите три дни от излизането си в кината в САЩ и Канада. А през ноември "Черната пантера: Уаканда завинаги" стартира с над 181,3 млн. щатски долара приходи.

“Пазители на галактиката 3”, в който заедно с Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Карън Гилън, Пон Клементиф, Шон Гън, Брадли Купър, Вин Дизел участва и българската актриса Мария Бакалова, детронира от върха на бокс-офиса на Северна Америка анимацията “Супер Марио Bros.: Филмът", останала там четири седмици.

Продукцията на "Марвел" даде началото на летния филмов сезон - жизненоважен и обикновено печеливш за Холивуд, продължаващ до Деня на труда (б.р. първи понеделник на месец септември) и често представляващ 40 процента от годишния бокс-офис, отбелязва Асошиейтед прес.

Старши медийният анализатор на "Комскор" Пол Дергарабедян казва, че това е убедително откриване на летния сезон, който според него е на път да донесе най-добри печалби от 2019 г. насам.

"Въпреки че дебютът на "Пазители на галактиката 3" може да отразява известна умора на публиката от жанра на супергероите, той е само началото на това, което обещава да бъде неустоим филмов пазар с убийствена комбинация от привлекателни продукции за всеки вкус и демографска група", казва той.

Следващият очакван филм за супергерои е "Светкавицата" на "Ди Си студиос", планиран да излезе на 16 юни. Около продукцията има интрига заради правните и лични проблеми на звездата Езра Милър.

Отзивите за "Пазители на галактиката 3" са предимно положителни, въпреки че е трудно да се сравнява дебют преди избухването на КОВИД-19 - премиерата на втората част от поредицата на "Марвел", донесла приходи от 146 млн. щатски долара (май 2017 г.), с излизането на екран на нова продукция след пандемията.

"Пазители на галактиката 3" е последният филм на режисьора Джеймс Гън за "Пазители/Марвел", тъй като той става част от управлението на "Ди Си студиос".

“Супер Марио Bros.: Филмът" добави още 18,6 млн. щатски долара през петия си уикенд в киносалоните в САЩ и Канада, като заема второ място в бокс-офис класацията. Така общите постъпления на вътрешния пазар достигнат 518,1 млн. щатски долара, а в световен мащаб вече надхвърлят 1,1 млрд. щатски долара.

Третото място в северноамериканския бокс-офис е за "Злите мъртви: Пробуждане" с приходи от  5,7 млн. щатски долара, а на четвърта позиция се нарежда "Там ли си, Господи? Аз съм Маргарет" ("Are You There God? It's Me, Margaret") - адаптация по романа на писателката Джуди Блум, с постъпления от продадени билети в САЩ и Канада за 3,4 милиона щатски долара. 

В челната петица на подреждането е и новата романтична комедия с Приянка Чопра Джонас - "Отново любов". Продукцията е разпространена в 2703 киносалона, като спечели през изминалия уикенд скромните 2,4 млн. щатски долара.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • malart

  08 Май 2023 14:13ч.

  Чалга е киното, граничеща със слабо и евтино порно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  08 Май 2023 14:31ч.

  Пожелавам на Бакалова да се снима в някой качествен филм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Петко на Кирча

  08 Май 2023 14:41ч.

  Такива в Холивуд отдавна няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  08 Май 2023 15:46ч.

  В случая не се снима, а озвучава Cosmo the spacedog: https://en.wikipedia.org/wiki/Characters_of_the_Marvel_Cinematic_Universe:_A%E2%80%93L#Cosmo_the_Spacedog

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  08 Май 2023 15:06ч.

  Набива се на очи,че американският зрител си пада най-много по герои, нямащи нищо общо с нормалните човешки способности ,вид и мислене.Останалите им фаворити са: умели крадци, банкови мошеници, серийни убийци, преследвани от свръхинтелигентни ченгета и разбира се огромна маса съдебни лекари, похапващи понички и отиващи кафе по време на аутопсия...Какво им става на тези хора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  08 Май 2023 15:25ч.

  И по "свръхинтелигентни измъкващи се престъпници"... И любовта им по психопатските хорър филми (Saw, Purge и т.н.)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  08 Май 2023 15:50ч.

  ....а също отделни герои и/или групу герои, военни, паравоенни организации, институции, агенции и служби, прилагащи всички възможни и невъзможни средства на насилие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксиниран Веган

  09 Май 2023 19:54ч.

  ... а както много правилно е казал чичко Ленин "киното е най-мощното средство за превъзпитаване на масите".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  08 Май 2023 16:52ч.

  Тя във този филм ли озвучаваше куче?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, бате Климбо и до куче не се издигна

  08 Май 2023 20:18ч.

  в Канада

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фантазми и торти

  08 Май 2023 17:17ч.

  Пореден опит за целенасочено и умело изправяне на досадните гънки на високоорганизираната материя в човешкия главен мозък и превръщането и в гладко платно за прожектиране на безумни, фантазмени картинки и образи, за целите на потапянето на индивида в един криво-ляво понасящ се свят на светлини и форми, заместващи реалността, които да анестезират болката и безмислието от пребивавене в действителността. Дано на Бакаловна пак и размазват торта по лицето, докато тя се опитва лакомо да погълне нещо - велика и окриляваща сцена, възвисяваща душите. Сънувам го, мечтая го! Боже, колко мъка има по този свят! Друго си е мъка и торта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  08 Май 2023 17:42ч.

  Тази ми прилича на Николета Лозанова - с нищо не блести , слабо позната , но журналята я следят внимателно . Глобалистка ценостна система .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не какво да е куче, а такова във скафандър с надпис СССР!

  08 Май 2023 17:44ч.

  Поздрави на Мария, която рамо до рамо с Пазителите и с българските бойци от НАТО защитава Демократичната галактика от попълзновенията на Империята на Zлото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ......

  13 Май 2023 21:14ч.

  Z идва от зеленски, така, че по внимателно с анлогиите със злото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отец Нафърфорий

  08 Май 2023 18:11ч.

  Ама чакайте бе, въпросното девойче само озвучава едно куче във филма. За каква актьорска игра ми говорите?????????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С език и устни, до гръкляна не знам дали е стигнало

  08 Май 2023 20:16ч.

  ????????????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТОВА МОМИЧЕ СИ ПАДА ПО ПРОПАГАНДАТА

  08 Май 2023 21:23ч.

  Винаги участва в пропагандни роли, в някои от тях само с гласа си, но винаги инфантилни. Нашите медии упорито я представят за актриса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  12 Май 2023 10:10ч.

  Ох. Пак ли това същество. Ами да е жива и здрава. Ай спрете се вече. Първа роля- някакво оскърбително гнусно скудоумие. Тотал щета. Втора роля- куче. Ама оглавил бил боксофиса. Мартин Скорсезе каза какво са филмите на Марвел преди повече от две години- джънк фуд. Обида за киното. И е прав. Вчера гледам, нова новина- Бакалова се снима в шпионски филм с Жан Рено. Чудесно. Дочитам и...воала. Руска проститутка. Ами чудесна градация просто. А спрете се вече, става ли. Светът е пълен с НАИСТИНА талантливи и НАИСТИНА успяващи българи. За които не се знае много. За разлика от тая посредственица. Стига вече. Бакалова, та Бакалова. Като направи нормална голяма роля- ок. Ама не го виждам нещо това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санкшънс

  24 Май 2023 11:16ч.

  Пазителите на Галактиката ще участват в КОНТРАОФАНЗИВАТА, а добрата вест е че ЕФ 16 може и да бурбандира с атумни бонби

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи