Майкъл Фасбендер се завърна на кинофестивала във Венеция във филма "Убиецът" на Дейвид Финчър

Майкъл Фасбендер се завърна на кинофестивала във Венеция във филма "Убиецът" на Дейвид Финчър

Актьорът Майкъл Фасбендер, който започна кариера на автомобилен състезател, избра фестивала във Венеция за завръщането си пред камерата във филм на Дейвид Финчър, в който играе наемен убиец, предаде Франс прес. "Убиецът" е сред 23-те филма в конкурсната програма на венецианската Мостра.

Ирландско-германският актьор загърби киното през 2017 г. заради моторните спортове, като се включи първо във "Ферари Чалъндж", а след това и в Европейските серии "Льо Ман" (ELMS). Така Фасбендер остави настрана блестящата си кариера, в която се редуваха блокбъстъри ("Х-Мен") и авторски филми като "Глад" и "12 години в робство".
       
"Ако не бяхме успели да се приспособим към неговата наличност между два състезателни сезона, вероятно нямаше да направим филма", каза режисьорът Дейвид Финчър на пресконференцията за представяне на "Убиецът", продуциран от Нетфликс.  

Новият филм на Финчър ("Боен клуб", "Седем") се фокусира върху героя на Фасбендерeр - наемен убиец, който постоянно се разсейва от непредвидени събития. "Убиецът" бележи завръщането на американския режисьор във Венеция, където неговият "Боен клуб" беше освиркан през 1999 г., преди да се превърне в култов филм. Финчър сподели още, че не си е представял друг в главната роля, освен Фасбендер. "Майкъл е такъв актьор, който може да предаде всички необходими нюанси във всяка последователност", каза режисьорът.

Продължаващата стачка в Холивуд попречи на Майкъл Фасбендер и екранната му партньорка Тилда Суинтън да присъстват във Венеция, където актьорът спечели наградата за главна роля през 2011 г. за "Срам", в който изигра наркоман. 

Историческата стачка на актьорите и сценаристите лиши венецианската Мостра от по-голямата част от американските звезди - от Брадли Купър ("Маестро") до Ема Стоун ("Клети създания").
       
"Този филм беше направен по време на пандемията. Току-що бяхме излезли от 3-годишно спиране на работа и мисълта, че то продължава, ме натъжава много. Мога да разбера и двете страни. Мисля, че всичко, което можем да направим, е да ги окуражим да говорят", каза Дейвид Финчър по повод стачката в Холивуд.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Капитан Кук

  04 Sep 2023 13:32ч.

  "Ако не бяхме успели да се приспособим към неговата наличност..." - това е направо изречение-наемен убиец. Преводачът трябва да е платил убийствен хонорар за такава фраза-килър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам за преводача но Майкъл

  04 Sep 2023 15:30ч.

  е голямата раб’та,велик е колкото Робърт Де Ниро но на младени а не сега дека прави боза след боза!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи