Кевин Спейси получи италианска награда за цялостната си кариера

Кевин Спейси получи италианска награда за цялостната си кариера

„Със сигурност се чувствам благословен, благодарен и смирен и сърцето ми е изпълнено с благодарност към Музея на киното, защото имаше la palle („топките“, итал.) да ме покани тази вечер“, каза Кевин Спейси при получаването на приза "Стела дела Моле" Снимка: АП

Кевин Спейси получи италианска награда за цялостен принос в киното въпреки системните обвинения в сексуален тормоз, които опорочиха кариерата му, предаде Ройтерс. Националният музей на киното в Торино съобщи, че е връчил наградата "Стела дела моле" като признание за „личната естетика и авторския принос на Спейси в развитието на драматургичното изкуство“.

Сред предишните носители на наградата са актрисите Изабела Роселини,  Моника Белучи, режисьорът Дарио Ардженто.

63-годишният Спейси беше поканен да говори в музея при връчването на приза. „Със сигурност се чувствам благословен, благодарен и смирен и сърцето ми е изпълнено с благодарност към Музея на киното, защото имаше la palle („топките“, итал.) да ме покани тази вечер“, каза той.

Спейси спечели  „Оскар" за ролите си в „Американски прелести“ и „Обичайните заподозрени“, но кариерата му рязко пое надолу, след като преди няколко години над 20 мъже го обвиниха в сексуален тормоз.

В навечерието на церемонията по награждаването базираният в Торино вестник „Ла стампа“ публикува редакционна статия със заглавие „Италия, земя на пълната индулгенция“.

Миналата седмица Спейси се яви чрез видеовръзка пред съд в Лондон, за да пледира невинност по няколко обвинения в сексуални действия срещу мъж преди около 20 години. Обвиненията бяха обединени с по-ранен обвинителен акт от пет точки за предполагаеми сексуални престъпления срещу трима мъже между 2005 г. и 2013 г., за които актьорът вече бе пледирал, че не носи вина.

По друго дело, което приключи през октомври в Съединените щати,  Кевин Спейси беше оправдан по обвиненията за сексуален тормоз, отправени от актьора Антъни Рап в края на 2017 г.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Абе, няма ли да се намери някой в Италия да се сети, че преди 30 години Спейси го е погледнал съблазнително?

  17 Яну 2023 13:44ч.

  Извод......... носете си черните очила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заслужена награда!

  17 Яну 2023 14:48ч.

  Жив и здрав да е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  17 Яну 2023 15:10ч.

  Голям! Много добър беше и в "Седем"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жос

  17 Яну 2023 15:28ч.

  слава богу в италия още има нормални хора

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  18 Яну 2023 1:06ч.

  Велик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи