Филмът "Блондинка" - нов прочит на живота на Мерилин Монро

Филмът "Блондинка" - нов прочит на живота на Мерилин Монро

"Блондинка" - един от най-очакваните филми на 2022 г., разказващ въображаемия живот на Мерилин Монро, ще тръгне по Нетфликс на 23 септември, предаде Франс прес, позовавайки се на стрийминг платформата. Главната роля е поверена на кубинско-испанската актриса Ана де Армас. 

Филмът "Блондинка" е базиран на едноименния роман на Джойс Карол Оутс, издаден през 2000 г. Създателите му си позволяват определени повествователни свободи, като специален акцент във филма е поставен върху отношенията на Мерилин Монро със съпрузите и любовниците й.

Режисьор и сценарист на "Блондинка" е Андрю Доминик ("Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд"). Актьорският състав включва още Ейдриън Броуди като драматурга Артър Милър, Боби Канавали, Сара Пакстън, Джулиан Никълсън, Тоби Хъс. Сред продуцентите на филма е Брад Пит. 

 

"Блондинка" не успя да намери място в официалната селекция на кинофестивала в Кан, тъй като правилата изключват от конкурсната програма филми, които не са пускани по кината във Франция.  

В САЩ филмът ще бъде забранен за лица под 17-годишна възраст заради сексуални сцени.

Американският стрийминг гигант залага на някои от най-големите имена в киното през 2022 г., за да продължи да утвърждава своя холивудски статут. Тази година Нетфликс се сблъска с безпрецедентен спад на абонатите за първи път от повече от десетилетие.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • рукола Z

  17 Юни 2022 9:30ч.

  Aна е твърде щекава, за да играе Мерилин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

  17 Юни 2022 11:06ч.

  Снимката на Ана де Армас е от филма Deep Water (Мелинда Ван Алън) по книгата на Patricia Highsmith

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоо Артур Милер беши на почит ут кумунистити зарад пиесата му Смърддта на търговския пътник

  17 Юни 2022 18:46ч.

  УЖКИМ ЧИ НИЙ ЪМИРИКАНЦИТИ СМИ ПРИД СЪМУУБИСтвУ па то са указа че в САЩ КУМУНИЗМАТ ДУШОЛ ПРИЗ 56 година ощи и не само душол мий пубидил в идна утделно взета стръна. ХАХАХФАФАФА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи