Джими Кимел ще бъде водещ на церемонията на Оскарите

Джими Кимел ще бъде водещ на церемонията на Оскарите

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Комикът Джими Кимел ще бъде водещ на церемонията за връчването на 95-ите награди "Оскар" през 2023 г., предадоха осведомителните агенции, като цитираха съобщение на американската Академия за кинематографично изкуство и наука. Церемонията ще се проведе на 12 март 2023 г. в "Долби тиътър" в Лос Анджелис.

Организаторите се надяват Кимел, който бе водещ през 2017 г. и 2018 г., да допринесе за увеличаване на намаляващата телевизионна гледаемост и да върне интереса към киноотличията. Той има свое вечерно токшоу по Ей Би Си. 

На церемонията тази година вниманието на публиката бе приковано от шамара, който Уил Смит удари на сцената на комика Крис Рок, позволил си обидно изказване по адрес на съпругата му Джейда Пинкет Смит.  Церемонията, излъчвана по Ей Би Си, отбеляза втората най-ниска гледаемост в историята, припомня Ройтерс. Видеото с шамара на Смит обаче бе широко разпространено в социалните медии и доминираше в новинарските заглавия в продължение на дни.

"Да бъда поканен за водещ на наградите "Оскар" за трети път е или голяма чест, или капан", казва Джими Кимел в разпространено изявление. 

"Джими е идеалният водещ, който ни помага да разпознаем невероятни артисти и филми на нашата 95-а церемония за наградите "Оскар", се казва в изявление на изпълнителния директор на Академията за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър и на президента ѝ Джанет Янг. "Любовта му към филмите, опитът в телевизионни предавания на живо и умението да свързва с нашата глобална публика ще създаде незабравимо изживяване за милионите ни зрители по целия свят", допълват те.

Уил Смит, който спечели награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Методът Уилямс", по-малко от час след инцидента с Рок публично се извини на комика. Той обаче получи забрана да присъства на церемониите за отличията  за период от десет години, но все още има право да бъде номиниран и да печели.

94-ата церемония за връчването на наградите "Оскар" през март т.г. бе водена от комедийните звезди Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс. 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • На Тур Хей-Ер-Дал братчет му

  08 Ное 2022 9:39ч.

  Това е новина от типа "Голям праз"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  08 Ное 2022 15:39ч.

  Оскарите отдавна не са това, което бяха, и по -важното, филмите не са това, което бяха. Нито имат тази роля, нито това значение в живота на хората, както преди 30 години, например. Холивуд се отплесна към някакви политкоректни глупости, фентъзита и безсмислици, които вълнуват все по-малко хора, защото по никакъв начин не засягат истински важните неща. Изявлението на изпълн. директор на академията е показателно - глупаво, превзето, пълно с пластмасов позитивизъм. Шамарът на Уил Смит миналата година беше единственото истинско нещо на тази церемония, заради което го изгониха от нея за 10 г.!?! Неслучайно случката е породила такъв интерес - това беше най-истинския филм. Мисля, че затова напоследък все повече от най-големите актьори обявяват, че се оттеглят от киното в името на семейството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бял

  09 Ное 2022 18:50ч.

  Бял човек да води т.нар. "награди",на най-мощната пропагандна машина на запада-т.нар."Холивуд"?Жив да не бях!Това е толкова расистко,масистко,политнекоректно и също така тежка обида за всички угнетени и системно насилвани ЛГБТ общесва и всякакви малцинствени цветнокожи!Направо съм в пОтрес!Има някаква грешка!Веднага да се поправи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може

  11 Ное 2022 9:45ч.

  и да няма грешка, ако някой чернокож излезе и му удари шамар по време на церемонията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи