Чернокожата "Клеопатра" чупи рекорди за най-нехаресван сериал

Чернокожата "Клеопатра" чупи рекорди за най-нехаресван сериал

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Минисериалът на Netflix "Кралица Клеопатра", който се сблъска с остри реакции още преди премиерата си, е най-нехаресваното от зрителите тв шоу в историята. Това е така според статистиката на създанения през 1998 г. сайт Rotten Tomatoes, който измерва в проценти одобрението на критиката и публиката. Да, правилно прочетохте - откак сайтът съществува, не е имало сериал с по-лоша оценка от аудиторията. "Кралица Клеопатра" е положително оценен от 2% от гласувалите над 5000 души (първоначалната му оценка беше дори 1%). Не е много по-добър и приемът му от критиците - той има 10% рейтинг, или от един от десет отзива е положителен. 

В друга платформа - IMDB, където са гласували над 55 хиляди души, рейтингът му също е най-ниското възможно 1/10. Сериалът излезе в платформата на 10 май. Въпреки че в премиерната си седмица той е сред 10-те най-гледани продукции в Netflix, очевидно повечето зрители са останали разочаровани.

"Кралица Клеопатра" е документална драма, която проследява живота на последната владетелка на Египет чрез възстановки и интервюта. Още преди да бъде пуснат на екран, сериалът бе критикуван за избора на цветнокожата актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра. Според мнозина, особено египтяни, това е "фалшифициране на историята" и "невярно представяне". 

Египетският адвокат Махмул ал-Семари дори попаде жалба, в която изисква прокуратурата да вземе "необходимите законови мерки" за спиране на достъпа до услугите на Netflix в Египет, защото сериалът "цели да изтрие египетската идентичност. 

В края на миналата седмица Адел Джеймс се опита да защити участието си в интервю: "Да, не знаем откъде е майка й, нито баба й по бащина линия, но филмът е толкова повече от расов въпрос." 

Критиците и зрителите на "Кралица Клеопатра" изтъкват, че слабостите му не са само в кастинга. "Неравна любителска възстановка на "Игра на тронове", преплетена с изказвания за учени, за които никога не сте чували", пише Камила Лонг, топ критик в Rotten Tomatoes.

"Това не е документален сериал, а фентъзи. Ужасна актьорска игра и сценарий", е мнението на потребител. "Информацията, често невярна - както изглежда, е също много скучна, и цялостно усещането е за суха сапунена опера", безмилостен е Пол Таси във Forbes.

Източник: segabg.com

 

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  17 Май 2023 17:08ч.

  Ем те не осъзнаха кога трябва да спрат, една биричка къде ползва един джендър за рекламка, вече се чудят как да я изстържат от пода, никой не я купува, със същия джендър и Найк се подлъгаха, ама като видяха реакцията и за една нощ го пратиха в небитието, така и с нетфликс - Исус негърска пеперудка и да те нема тука. Джендър, джендър... колко да сме джендър, не сме рекли - не сме ги бастисали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  17 Май 2023 17:20ч.

  Когато извратеняци се опитват да изнасилят историята резултата трябва да е такъв. Ужасът е, че тези допълзяха до всички аспекти на живота и властта и вече всеки усеща последствията. Ще разчитаме на закона гласящ че на всяко действие отговаря равно по сила противодействия. Бойкот, бойкот и пак бойкот! До дупка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  17 Май 2023 17:35ч.

  Що белите са добри в стрелбата, а негрите в бягането?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срещали ли сте чернокожа американка

  17 Май 2023 18:26ч.

  Която след екскурзия до Гърция, твърди, че видяното от нея там е направено от чернокожи. Че това е тяхна култура. .... да се чуди човек , американските чернокижи дори не знаят от коя страна на Африка са предците им, но иначе са голямата работа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  17 Май 2023 18:44ч.

  Абе защо всичките актьори на тия снимки са така откровено грозни? Или на мен нещо не са ми добре очите!? А Клеопатра не е била чернокожа. Всички знаем това. Е, преди време гледах някаква екранизация на Орфей и Орфей беше черен, ама американците не са виновни, че са прости, тъпи и зле образовани. Все пак хората вчера са слезли от клона. Да проявим разбиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  17 Май 2023 18:51ч.

  Като изключим, че Клеопатра е чернокожа мисля, че филмът си е също толкова отвратителен, колкото и ако беше азиатка .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гадове ньедни

  17 Май 2023 19:33ч.

  А като направихме Орфей църен, никой не гъкна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ценител

  17 Май 2023 20:39ч.

  като не-носители на "ония" ценности, не ни интересува твърде от коя боя са докарали орфея. а женорята всуе се надяват на нещо църно. и затова никой не гъкнА. p.s. тая гусжа, клеопатра - не е толкова църна. у факултето какви има, чак синеят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tret

  17 Май 2023 21:34ч.

  Само масажиста е бял

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • правилно не го харесват

  18 Май 2023 12:27ч.

  Ами те неолибералите и джендърите може да направят филм за ченокожата Снежанка, за женствения Тайсън, за най-големия почитател на евреите Хитлер, за някой чернокож вожд на викингите, японския самурай Александър Македонски или за белите мечки в Сахара. Това е толерантно и затова всички трябва да го приемат. Колкото по-бързо света разкара тези умствени инфантилници и изроди от сцената, толкова по-добре. С тяхната толерантност, джендърщина, третополовост, безполовост, евроатлантически ценности и всякакви други извращения са на път да погубят света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нетфликс изплискаха легена

  20 Май 2023 7:51ч.

  Счупиха тъпомера. Успяха да ги намразят и бели и черни и пембе. А аз се питам, кой е тоз Цезар, който е съдрал таз Клеопатра?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи