Безплатна прожекция отбелязва 44 години от премиерата на „Всичко е любов“

Безплатна прожекция отбелязва 44 години от премиерата на „Всичко е любов“

С безплатна прожекция ще бъдат отбелязани 44 години от премиерата на филма „Всичко е любов“ на 1 декември в кино „Одеон“. Гост на прожекцията ще бъде актрисата Янина Кашева, която изпълнява главната женска роля.

„Филмът е актуален и днес, защото разказва историята за една голяма, първа, чиста и безусловна любов, за едно истинско съкровено чувство, което живее в дълбините на душите и на двамата герои. Тяхната среща е съдбоносна. Среща, която всеки би желал да има. И въпреки че е споделена, тази любов се оказва невъзможна, тъй като обществото не я приема. И сега има социално разделение, дори с много по-ясно очертани и по-големи пропасти между бедни и богати, между такива, които могат да имат всичко и други, които са отритнати аутсайдери. И тук проблемът е не дали родителите трябва да се намесват, естествено е да ги наблюдават - а как се намесват, защото крайностите не водят до нищо добро. Едно такова грубо вмешателство в толкова крехки и деликатни отношения, може да има пагубни последствия“, казва Кашева.

„Всичко е любов“ е по сценарий на Боян Папазов. Режисьор е Борислав Шаралиев. Главната мъжка роля изпълнява Иван Иванов, а във филма участват също Ибиш Орханов, Мария Стефанова, Вълчо Камарашев, Веско Зехирев, Мая Владигерова, Йордан Спиров, Петър Гюров и други.

Прожекцията в „Одеон“ е част от фестивала за българско класическо кино „30 вечери с 30 класики“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Жалко само, че филма е тъп. Главния герой раздава шамари на жените около него - Голям джентълмен!

  29 Ное 2023 14:16ч.

  За пример просто!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  29 Ное 2023 14:31ч.

  Тъп си ти, филмът е невероятна класика, недостижима за съвременното българско кино!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 29 Ное 2023 14:16ч.

  29 Ное 2023 20:01ч.

  Типичен продукт на капитализма си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ли ти роди тимбарицата?

  01 Дек 2023 9:18ч.

  Не е политкорекрен, така ли? Ами жените се влюбват в такива мъже, умен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  29 Ное 2023 14:45ч.

  Един от малкото български филми, който може да бъде разбран от широкия свят.Няма Андрешко, няма Бай Ганьо, няма соц езоповски дивотийки.Просто една невъзможна любов.Прилича на филм от новата вълна в Холивуд. В живия живот шамари има.И тов.ЗИП помни, че всъщност главната героиня първа отпра шамар на Иван Иванов.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бях почти дете

  29 Ное 2023 16:14ч.

  Филмът, с който в моя живот започна великият разврат към Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  29 Ное 2023 16:47ч.

  "Всичко е любов" остана една лека филмова драскотина в паметта на позастарелите българи. 10 минути от началото - толкова ще изгледат от него младите, плюс още 2-3 минути, превъртайки филма в търсене на екшън и порно сцени ото него. Филмът вкратце е описан в уикипдията така: "Радо е момче от ТВУ. При едно от бягствата си в София се запознава с Албена – момиче от добро семейство. Между тях се заражда любов. Албена забременява. Семейството ѝ не одобрява връзката с Радо и майката я принуждава да направи аборт. Радо усеща, че нещо не е наред и отново избягва от училището. Когато пристига в София, е твърде късно. Албена е сломена, а майка ѝ се обажда в милицията да приберат беглеца". Ако някой младеж все пак се реши да изгледа филма, то ще трябва да му се обяснява какво е това ТВУ. Защо въдворените там ученици нямат право на свободно движение? Какво е това добро семейство? Защо Радо се измъчва от любовни терзания? Та той с лекота можеше да опъне майката на Албена - другарката Раева, чиято роля се изпълнява от актрисата Мария Сефанова, в онези времена една приятна милфка. Радо дори можеше да се залюби с инспектор Мавров. Подобни сцени щяха да са много яки и куул. Най-тъжният проблем на новото българско кино е, че то осиротя. Загуби публиката си. Старите зрители кротичко поизмряха, а младите въобще не си интересуват от битовите дрисни в стил ала Командарев. Липсва авторското кино - кино на мислители и мечтатели. Кинаджийте до коленете са нагазили в лайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Младите до секунди имат търпение и интерес

  02 Дек 2023 22:48ч.

  Книга, кой днес чете книга! Къде това търпение, интерес?! ...... На младите трябва да им щтракне един тиган с нещо си в него, за да им потекат слюнките. Толкова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  29 Ное 2023 20:38ч.

  Помним го този "велик" филм. С онзи, дето раздаваше шамари на жените, където и както завърне. Колко "мъжко". Само ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ е по- противен филм. Рядко тъп и безмислен. Разбира се, има купища страхотни български филми. Слава Богу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • костова ?

  01 Дек 2023 13:37ч.

  От колко време не си виждала мъжки ... ? Изобщо дали си виждала през постния си и лишен от телесни щастия живот ? Скочубро...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шамари!?

  02 Дек 2023 22:49ч.

  А да гледаш как американките са превърнали мъжете си в кутрета безполови, това пък направо е мечта! Там физически шамари няма, но и мъже няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проктолог на повикване

  29 Ное 2023 21:58ч.

  нема ли геюви и ромули в един филм-значи не е убав...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рем

  01 Дек 2023 14:58ч.

  Епа тука си имаше ромули. Само дето бяха в ТВУто. И вълчица имаше даже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начало: реклама на любов; край: реклама на лекарство

  01 Дек 2023 16:15ч.

  Демокрадцията винаги започва с гъзобрък и в крайна сметка завършва с него. Така, както филмите: започват и приключват с побъркващи коментари и бъркащи изотзадзе коментатори след филма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шарислав Боралиев

  01 Дек 2023 15:02ч.

  Филмът си беше хубав за времето. Цял народ месеци наред обсъждаше показания бюст на др. Янина Генерал-Кашева. А иначе и Ален Делон е раздавал кино шамари на мадмоазели. Такива бяха времената, както по-късно каза др. армейски генерал Добри Джуров. Ако днес заснемат същия филм, Радо щеше да е нацепена батка с лъскава лимузина и въобще нямаше да се запознае с Албена, която щеше да учи нещо безсмислено на Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А Иван Иванов, красавец!

  02 Дек 2023 22:51ч.

  Я покажете днес един поне артист с такъв естествен чар днес! Красавец!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Дек 2023 18:11ч.

  До "костова ? 01 Дек 2023 13:37ч." Какъв и кога виждам категорично не е Ваша работа. Коментарът Ви би бил умилителен, ако не беше толкова просташки и отвратително сексистки. Обидите като "скочубро" хайде да ги пропусна. От добро сърце. А може би ВИЕ сте някой малоумен импотент, който си въобразява,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Дек 2023 18:13ч.

  , че е мъж, като обижда жени публично!? Жалък комплексар! Думите Ви обиждат и унижават Вас, а не мен! И за Ваше сведение- всеки има право да сподели мнение за филм или каквото и да е друго! И няма нужда това мнение да съвпада с Вашето! Което НЕ Е повод за подобни гнуски и груби коментари! Аман от комплексирани чекиджии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не виждам някой да обижда жени в този филм, виждам връщане в реалността по най-бърз начин

  02 Дек 2023 22:53ч.

  Феминистките движения днес са абсолютна обида и за жените и за мъжете. Самите феминистки не са нито едното, нито другото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Дек 2023 18:15ч.

  ДО "АДМИНИСТРАТОРА" НА САЙТА! Наистина ли смятате, че коментар като този на "костова ? 01 Дек 2023 13:37ч." НЕ нарушава добрия тон и правилата на сайта? Сериозно? Или в този сайт е нормално да се пишат гадости за потребители от женски пол и това да си е в реда на нещата? Браво на вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • черния

  08 Дек 2023 13:54ч.

  Иван Иванов в затвора - бие жени и се прави на мъж !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи