"Берлинале" се разграничи от пропалестински пост в Инстаграм

"Берлинале" се разграничи от пропалестински пост в Инстаграм

Организаторите на кинофестивала в Берлин се разграничиха от антиизраелски пост в Инстаграм, посветен на конфликта в Близкия изток, който е публикуван в един от акаунтите на "Берлинале", съобщи ДПА. "Каналът на "Панорама" в Инстаграм беше хакнат и бяха публикувани изявления за войната в Близкия изток, които не произлизат от фестивала и не представляват позицията на "Берлинале", заяви говорител на фестивала пред ДПА. 

"Фактът, че някой злоупотребява с канала на "Берлинале" в социалните мрежи за антисемитска реч на омразата, е недопустим", каза говорителят. Постовете са били изтрити незабавно и се провежда разследване за това как е възникнал инцидентът. "Ние сме повдигнали обвинения срещу неизвестни лица. Осъждаме това престъпно деяние по възможно най-категоричен начин", продължава говорителят.

Скрийншотове от акаунта на секция "Панорама" на "Берлинале" бяха разпространени в социалната мрежа Екс в неделя. На една от снимките е лозунгът "Свободна Палестина - от реката до морето". 

Лозунгът означава, че трябва да има свободна Палестина в района от река Йордан до Средиземно море - което включва района, в който се намира Израел.

По време на церемонията по връчването на наградите на "Берлинале" в събота вечер няколко режисьори направиха изявления за войната в Газа, които бяха посрещнати с критики - основно, че при обвиненията срещу Израел не са споменати атаките на "Хамас" на 7 октомври, отбеляза ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Куци Коньов

  26 Фев 2024 14:37ч.

  Следвайки горноописаната логика, че е нещо лошо, че "при обвиненията срещу Израел не са споменати атаките на "Хамас" на 7 октомври", би трябвало да се критикува (анатемосва) всеки, който "при обвиненията срещу Хамас не споменава атаките на Израел преди (и след) 7 октомври". Ама нейсе. Или ако критикувате Израел, че "бие негрите", трябва задължително да споменете, че и Хамас "бие негрите". Или ако критикувате Хамас, че "бие негрите", трябва задължително да кажете, че и Израел "бие негрите"... И пак според горната логика, действията на нацистите от Хамас на 7 октомври са оправдани, заради действията на нацистите от Израел отпреди 7 октомври...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Giovanna

  05 Март 2024 11:49ч.

  Rocco Enriquez

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Джо

  26 Фев 2024 18:42ч.

  Значи подкрепят избиването на палестинското населението в Газа от Израел

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи