Антъни Хопкинс определи ролята си в „Тор“ на "Марвел" като „безсмислена актьорска игра“

Антъни Хопкинс определи ролята си в „Тор“ на "Марвел" като „безсмислена актьорска игра“

"Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: „Седнете на трона, покрещете малко“, разказа актьорът.

Сър Антъни Хопкинс определи работата си във филмите на "Марвел" за скандинавския бог Тор като „безсмислена актьорска игра“, съобщава Би Би Си.

Роденият в Порт Талбот, Уелс, 85-годишен актьор се присъедини през 2011 г. към актьорския състав на „Тор“, филмова версия на комиксите на "Марвел", режисирана от Кенет Брана. Хопкинс изигра Один, бащата на главния герой, и се появи в същата роля в „Тор: Светът на мрака“ от 2013 г. и в „Тор: Рагнарок“ от 2017 г.

„Ако стоиш пред зелен екран, е безсмислено да се вживяваш като актьор“, каза сър Антъни пред сп. „Ню Йоркър“. „Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: „Седнете на трона, покрещете малко“, разказа актьорът пред списанието.

През 2021 г. сър Антъни Хопкинс влезе в историята, като стана най-възрастният човек, спечелил награда „Оскар“ за актьорско майсторство, получавайки втори такъв приз за ролята си на мъж с деменция във филма „Бащата“. Превъплъщението на Хопкинс в образа на злодея Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“ му носи първия „Оскар“ през 1992 г.

Звездата завършва Кралския уелски колеж по музика и драма в Кардиф през 1957 г. и поема по пътя на славата, след като е забелязан от Лорънс Оливие и се присъединява към Кралския национален театър.

Междувременно колегата му от „Тор“ Крис Хемсуърт сподели пред списание „Джи Кю“, че обича да снима филми за Тор, но се пошегува, че героят му омръзва доста бързо на всеки няколко години.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Случаен

  07 Юни 2023 20:41ч.

  Сър, Дали ще приемете роля зависи изключително от Вас.Оценката, която давате кара да се замислим за приоритетите и отношението Ви към изкуството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе

  09 Юни 2023 11:44ч.

  Това не е изкуство, това е либерален 00! Големият актьор го казва по свой начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Палавият пор

  07 Юни 2023 23:03ч.

  И е участвал във филма без да взема заплащане нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  08 Юни 2023 18:13ч.

  Споко, в близко бъдеще изкуственият интелект ще рисува филмчета и няма да се налага именити и добри актьори да се излагат. Друг е въпросът, дали някой ще иска да гледа тези филмчета. Те и сега са негледаеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи