Ален Делон е поставен под правна защита

Ален Делон е поставен под правна защита

Френският актьор Ален Делон е поставен под правна защита по решение на съдия, предаде АФП. Съдът е назначил юридически представител, който да помага на 88-годишния актьор за медицинското му обслужване и при избора на хората, които му осигуряват необходимите грижи.

На 10 януари адвокатите на Ален Делон и на сина му Антони поискаха на легендата на френското кино да бъде осигурена правна защита по "причини, свързани със здравословното му състояние", припомня АФП. Според тях на 13 януари е извършен медицински преглед на Делон от лекар, назначен от властите. В съдебното решение от 25 януари се отбелязва, че има "разногласия между трите деца на Ален Делон, по-специално по отношение на медицинските грижи", както и на хората, които отговарят за тях. "Необходимо е, заради този конфликт… да бъде назначен неутрален и безпристрастен съдебен представител, отговарящ за защитата на пълнолетни лица, който да го подпомага", се добавя в текста.
 
Във Франция поставянето под правна защита е краткосрочна мярка (за една година, като може да бъде подновена веднъж), която позволява на пълнолетното лице да бъде представлявано при осъществяването на определени ежедневни действия, отбелязва АФП.

От началото на януари трите деца на звездата водят война чрез медиите и съдилища, като всеки от тях твърди, че иска да защити баща си, чието здравословно състояние се влоши, след като през 2019 г. получи инсулт. Братята Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.) смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която крие от тях здравословното му състояние и иска да го отведе в Швейцария.
   
Адвокат Франк Бертон, който представлява дъщерята на актьора, заяви пред АФП, че Анушка е доволна, че съдът е назначил юридически представител. "Това е нещо добро", допълни той.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Братята Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.) смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която крие от тях здравословното му състояние и иска да го отведе в Швейцария.

  29 Яну 2024 21:52ч.

  Ужас! Тези са бетер индо-българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  30 Яну 2024 18:59ч.

  Една кръшна певачка ще го върне обратно в живота, поне докато има пари !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  29 Яну 2024 22:26ч.

  Каква е тази, Анушка, бе!? Тези нямат ли си Тагарев да ги вкара в "правия път"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Био-Графа от Чуй-Петльово, пернишко

  30 Яну 2024 3:18ч.

  Анушка драги Зодия Свиня е същата тази девойка от романа"Майстора и Маргарита", която в началото на романа прави фатален гаф, като изпуска и счупва на трамвайните релси една бутилка с невино олио. И от там се сазплита цялата фабула на романа. Който го е чел, знае за какво говоря. ЧЕТЕТЕ БЕ ТЮФЛЕЦИ, ПУСНЕТЕ ГИ ТИЯ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ В КЕНЕФА И ЧЕТЕТЕ КНИГИ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ! Иначе , наистина жалко за бившия месар, участник в Корейската война, актьор по случайност Ален Делон. Още му личи на снимката чара, макар и да кара 88 години. Голям чаровник, станал е актьор не заради талант , а заради външния си вид.В което не виждам нищо лошо. Дай Боже всекиму. За "децата'' му. И на трите му деца не им пука за тейно им, а ламтят да му гепят парите. Най-дъртото дете Антъни, преди 30 и кусур гоодини го хванаха, че се занимава с наркотици и лежа в панделата. За Ален-Фабиян, на 29 г. в масивите няма дани. Сигурно по цял ден джитка видео игри и не се е изявявал като батко си Антони в крими. сектора. За Анушка вече ви обясних. Тя освен , дето направи голямат беля и счупи една бутилка олио на трамвайните релси, нищо друго по-забележително не е направила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре си го засукал,почти в стила

  30 Яну 2024 8:39ч.

  “Ефрейтора” с черната лула! Бих добавил само че Ален Д. като актьор не е звезда от ранга на единият Бурвил или Мишел Пиколи да кажем но благодарение на антропологическите си черти може и се изявяваше като единия Нарцис на френското кино!Да е жив и здрав и да внимава много с разглезените си дечурлига!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  30 Яну 2024 9:07ч.

  Био-Графe, Вие от ирония очевидно не разбирате. За книгите на хартиен носител, обаче сте прав. Мобилен телефон ползвам само за... телефонни разговори. Бъдете здрав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  30 Яну 2024 18:49ч.

  Умно красивите има защо да не обичат Ален Делон.И много удобно забравяме ,че освен актьор Ален Делон е и кинорежисьор,киносценарист,продуцент!Много удобно! Преди 40г. Ален Делон ни предупреди за днешният глобализъм ;''Спете спокойно парижани................'' Такива като него в индустрията и политиката събират омразата на плужаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  29 Яну 2024 22:50ч.

  Жалка съдба за един велик актьор и човек... Не е истина в какви времена живеем! Консуматорството погубва човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  30 Яну 2024 18:52ч.

  Той искаше навреме да си отиде от тоя свят.Но............явно не успя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красавец, да

  30 Яну 2024 5:21ч.

  Без да уточнявам, в рода ми има, имаше почти същото лице, синеок, малък прав нос, като разстоянието между носа и устните по-изразено откокото обикновено и сравнително къси вежди но под ъгъл. ...... Със с ъщите характеристики знам един руски лекар, но очите кафяви, но озлъчването същото. ....... Кой откъде е дошъл , що за наследственост носим, за съжаление не знаем. ...... Но красивите хора вече са рядкост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи