Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Американският актьор Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс по време на снимките на филма "Rust" през 2021 г. в Санта Фе, предаде ДПА, като цитира окръжната прокуратура на щата Ню Мексико.

И на Болдуин, и на Хана Гутиерес-Рид, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, ще бъдат отправени по две обвинения в непредумишлено убийство.

Помощник-режисьорът Дейвид Холс сключи споразумение, с което се призна за виновен по обвинението в небрежно използване на смъртоносно оръжие, съобщиха от прокуратурата.

Няма да бъдат повдигнати обвинения на режисьора на "Rust" Джоел Соуза, който беше ранен при стрелбата, но оцеля.

"След задълбочен преглед на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, реших, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на снимачния екип на "Rust", каза Мери Кармак-Олтуайз. "Смятам, че никой не е над закона и всеки заслужава справедливост".

През октомври 2021 г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • А защо

  20 Яну 2023 11:57ч.

  актьора? Какво е трябвало да направи? Преди сцената да провери дали патроните са дайствително халосни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММА

  20 Яну 2023 16:23ч.

  Защото освен актьор, в случая е и продуцент и носи отговорност за всичко случващо се снимачната площадка, включително сигурността на хората там. То не като при вас в територията за предумишлено убийство да дават в най-лошия случай двугодишна условна присъда. А, специално на този краен либераст дано съдията му даде максимума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американската мечта

  20 Яну 2023 12:51ч.

  И каква точно е вината на Алек Болдуин, че някой му е заредил пистолета с истински боеприпаси? Това, между другото, не е първият такъв трагичен случай в Холивуд... Тази съдийка има ли акъл изобщо?... Баси идиотията! Как можеш да сравняваш "инцидент" с "убийство"? Единственият пряко виновен е този, който е заредил пистолета (реквизита)! И точка! Волно или неволно е зареден истински куршум е другия важен въпрос. Защото това квалифицира, убийството като непредумишлено или умишлено. Не е ли достатъчно, че самия Болдуин ще живее с вечното чувството на вина до края на живота си, в постоянен стрес и разсипано бъдеще!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Nerozavar

  20 Яну 2023 19:07ч.

  1. Не е спазил правилата за безопасност(има подробности в тубата, натиснал е спусъка докато е насочил оръжието към хората) 2.Ако гледаш интервютата му след случая ще разбереш че всъшност той е жертвата понеже е огромен нарцис. 3. Дълги години се подиграваше с хората които притежават оръжие и ходят на курсове за боравене безопасно, явно това е някаква карма. 4. Последните години хората си показаха рогата и специално за този не ми е жал защото е откачен тоталитарен либерал. Жал ми е за жертвата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  23 Яну 2023 9:47ч.

  Алек Болдуин вече е признат за виновен в убийство от първа степен. С какво оръжие е стрелял, с какви боеприпаси то е било заредено, кой го е заредил и проверил - това няма никакво значение. Важното е, че в сценария на филма "Rust" няма и никога не е имало сцена с използване на огнестрелно оръжие. Според него, в 124-ти кадър Болдуин изнасилва режисьора Дейвид Холс, а след като извършва това грозно деяние патетично се обръща към операторката Хъчис с думите: - "Аз уважавам законите на щата Ню Мексико, но това жалко копеле си го заслужаваше! Защо в тази сцена Болдуин взема реквизитния пистолет и стреля с него - това и до днес е загадка. Според хора от екипа, във въпросния епизод актьорът е трябвало да държи в ръка не пистолет, а вибратор и заплашително да го размахва. Предполага, че някой от организаторите на снимките е допуснал грешка и е заменил пистолета с вибратор. Апропо, в Санта Фе е обичайна грешка вместо вибратор да ви продадат Колт калибър 22. Двете изделия са със сходен дизай, а при по-слабо осветление са направо неразличими. Освен това повечето жители на Санта Фе не разбират добре английски и често са настроени за романтични шеги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Карачибук”,тук духовиста малко ти е изневерила,

  31 Яну 2023 8:59ч.

  Обикновенно си много добър но….. нейсе!чакаме да се поправиш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи