Жестокият край на батальона Азов: Как Киев наказва за истината за военните си престъпления (видео)

Жестокият край на батальона Азов: Как Киев наказва за истината за военните си престъпления (видео)

Изгорени скелети на двуетажни легла, овъглени силуети, части от тела, разпръснати върху пепелта на бившите казарми на колонията в Еленовка.... Малко вероятно е мъртвите да са имали време да разберат нещо - ракетите удариха казармите в два през нощта, когато всички вече спяха ...

Показателно е, че ударът по колонията в Еленовка, при който по предварителни данни бяха убити 53-ма „затворници на Азовстал“, е нанесен от украинци на фона на многобройни интервюта на пленени „азовци“, появили се в различни медии в последните дни. Бойците разказваха много за своите престъпления срещу цивилното население, извънсъдебни екзекуции, изтезания ... А също и за факта, че висшето ръководство на страната е замесено в терор срещу цивилни.

Военният кореспондент на Всеруската държавна телевизионна и радиокомпания Андрей Руденко, например, публикува разговор със заловения азовски боец Дмитрий Козацки, който изпълняваше функциите на командир на пресслужбата на полка. Подопечните му обикаляха Мариупол и снимаха обстрела и убийството на цивилни от техните „братя“, представяйки ги за уж наши престъпления. Той също така получи задачи от президентската канцелария да заснема жестоки издевателства над руски затворници, убийства на наши военнослужещи - за да сплаши онези, които искат доброволно да отидат да се бият в зоната на военните действия. Беше наречено дори името на куратора на тези действия за сплашване - прословутия съветник на Зеленски Арестович.

Друг азовски боец, Андрей Пилявски, наскоро припомни убийствата на цивилни в Мариупол от неговите „братя“. Говореше цветно, активно жестикулирайки. За да изиграеш такова представление – трябва много да се учиш.

Всеки от двете хиляди затворници, които се предадоха в „Азовстал“, има история за разказване. И това, разбира се, силно притесни Киев. Който реши, че проблемът с "дългите езици" може да бъде решен радикално. Ударът беше нанесен късно през нощта, за да се постигнат максимални загуби, а оттам – и максимален информационен ефект.

От една страна има урок за всички, които искат доброволно да се предадат: ще стигнем и дотам. От друга страна, особено разговорливите да затворят устите си. На трето място е обичайно да се настройват всички срещу Москва, като се обвиняват руските войски за случилото се. Това вече направи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, като заяви, че въоръжените сили на Руската федерация са ударили колонията, за да прикрият изтезанията и убийствата на военнопленници. Нелогично и диво е, но на Запад това се приема. Както и приеха украинските версии за катастрофата с малайзийския Боинг, клането в Буча, ударът на гарата в Краматорск ... Примерите могат да бъдат изброявани дълго време.

Колкото до загиналите азовци, кой ще ги съжалява? Съдейки по разказите на морските пехотинци от „Азовстал“, те не са имали особено приятелство с нацистите. И дори имаха оплаквания срещу тях - азовците се държаха твърде арогантно в околната среда. Храна и боеприпаси не се споделяха, третирани бяха като бойци от най-нисък ранг. И като цяло те станаха твърде фамилиарни в западните медии със своите свастики и руни на SS. Но, това е друга наука. Пробвай там да си развържеш езика, бързо ще те усмирят.

(Александър Коц, „Комсомолска правда“)


Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

 • Много от тези момчета

  31 Юли 2022 9:41ч.

  Навярно искрено са вярвали в украинската нац. пропаганда...Познавам такъв тип хора и тук, в България. После сблъсъкът с реалността е много болезнен. Но и оздравяващ. Нас ни чака същото тази зима. Слава богу, не по военен път. Надявам се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kbozz

  31 Юли 2022 9:50ч.

  Никакъв сблъсък няма да има. Тези хора не приемат нищо. Азовец в лицето да ги наплюе, пак ще кажат че не е истина. Зимата други ще са виновни, не просто Киро, нали им каза че газ има. За това се молех да си направят коалицията, уви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може и да си прав

  31 Юли 2022 9:55ч.

  Обаче все си мисля, че като поседят на гладно и студено, трудно ще им обясняват от телевизора, че Русия им е виновна за бедите и не трябва да купуваме нищо от нея...Щото Киро и компания точно това ще продължат да разправят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  01 Авг 2022 11:55ч.

  Основния проблем на Руската армия е пробитата им система за свръзка и липсата на секретност . Украинците с помощта на сателити знаят почти всички локации на противника . Даже за малко да убият Н-К щаба на армията ......................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  31 Юли 2022 10:32ч.

  В българските западномисирски медии като Сега веднага изрицитираха ужким някакви "експерти", които разбира се веднага "доказаха" от 10 000 км разстояние, че всъщност руснаците стоели зад това. Отговор на въпроса защо руснаците биха го направили при условие, че окрите и западната им агитката автоматично и при всякакви обстоятелства ще прехвърлят вината върху тях "експертите" естествено не дават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  31 Юли 2022 10:39ч.

  България е просмукана донкости от НПО-та, които плащат щедро на правоверни либерали. израстна цяло поколение такава сволоч. Онзи ден по Панорама беше удоволствие да гледаш Костадинов как разнася Ристю и водещия. Сигурно е съжалявал горчиво последния да го поканин на живо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  31 Юли 2022 10:51ч.

  четох статия за националния дивизион, който в пръснат из цяла Европа, дори в Сърбия, а България няма, но след като 80 хиляди украинци вече трайно са се настанили в страната ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  31 Юли 2022 10:54ч.

  След войната Путин ще отговаря за тези престъпления

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неам нерви

  31 Юли 2022 21:58ч.

  Като Асанж ли? Може, ама не ми се верва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  31 Юли 2022 10:58ч.

  След войната Путин Освободителя ще трябва да освободи Европа и света от евроатлантическите либерасти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  31 Юли 2022 11:13ч.

  Руски медии цитираха поне 10 официални изказвания след падането на Мариупол, главно британски, но и американски, и най вече официални украински, че ако не могат да бъдат освободени, лагерите с тия военнопленници трябва да бъдат ударени. Така че намерения за масово убийство, вкл. на официално ниво, е имало. И страх, че Русия ще използва казаното за международно изобличение на престъпния режим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  31 Юли 2022 11:13ч.

  Като чета някои постове разбирам че някои хора живеят в миналия век, или просто са платени от Да България и Шорош. В днешно време нищо не може да се скрие, всичко се вижда, откъде е изстреляна ракетата, къде се движи, къде удря, какъв тип е. От записите е ясно, изстреляна е от украинска територия, а къде е ударила и тъпаците знаят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  01 Авг 2022 17:52ч.

  И малайзийският самолет беше ударен от.............? Безродници такива, маССква ви е по-мила от България, ами вървете там да живеете, какво правите тука?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мръсната ви политика

  31 Юли 2022 11:34ч.

  да триете всичко неугодно на Митрофанова продължава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мръсната евроцензура, която закри достъпа ни до руски медии и сайтове

  31 Юли 2022 11:39ч.

  Тролетарий, иди се оплачи на арменския поп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едва-едва започнаха да излизат показанията на азовците

  31 Юли 2022 11:39ч.

  и не само нацисткият киевски режим, но и натовските му куратори се изплашиха - защото излиза истината и за реалното участие на техни офицери и инструктори. Не позволяваха на азовците да се предават, сега целят да ги изтребят, за да не свидетелстват. Докато събраните накуп азовци са фиксирани като цел, наркоманът се снимаше за Вог...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  31 Юли 2022 12:00ч.

  .овньо, като са толкова ценни азовците , защо ги држат на 13 км от фронта, а не ги закараха в Колима . Требе да се мисли, а ти слушаш палаврите на славейчиту.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Овньо,

  31 Юли 2022 12:20ч.

  Ценните ги закараха.. Туй беше плявата..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  31 Юли 2022 12:36ч.

  Тирикат, пропуснал си буквата Г,вместо точка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отворения зип

  31 Юли 2022 16:45ч.

  пленените укри са в Еленовка по искане на украинската страна за евентуална размяна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  01 Авг 2022 17:54ч.

  Тогава що ривете за "плявата"? Нъл бяха хванали американски, френски генерали, що не ги показаха по телевизийте? А то двама мароканци и един британец.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не риве

  02 Авг 2022 11:57ч.

  за плявата.. Война не се печели по телевизията.. Скоро ще се увериш и сам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  31 Юли 2022 11:57ч.

  Има и трети вариант- оцелелите да проговорят. Това е особено вярно за хора,които нямат какво да губят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В крайна сметка

  31 Юли 2022 12:19ч.

  Всеки получава, това което заслужава..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  31 Юли 2022 12:34ч.

  В свободната преса пише, че Матушката пак са я хванали по бели гащи. Изобщо хубава работа, ама руска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Овчи,

  31 Юли 2022 12:52ч.

  На война, като на война.. Няма невинни.. Всяко лице си има гъз..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  31 Юли 2022 13:14ч.

  Господи, какъв ужас, като в Помпей - мислили ли са, като са горили хората в Одеса, че тях ги чака подобна участ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  31 Юли 2022 15:47ч.

  тези са били преместени в отделна барака, защото са били предназна;еми за размяна със савецки изроди-окупатори. Ако пленените украинци са били виновни за Одеса, за Азов и так далее, защо не са осъдени? Или защо са предназначени за размяна? Хайде стига сте се крили зад Одеса, савецките изроди-окупатори направиха 100 Одеси в Украйна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  31 Юли 2022 16:19ч.

  Тоя ХИМАРС дори леглата им не е разместил! И един пазач не е утрепал. Политкоректна работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  31 Юли 2022 22:05ч.

  Какво да ти обяснявам, като няма да загрееш... ако ли пък няма да го признаеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е дело

  31 Юли 2022 18:02ч.

  На главорезите на мутрата Пригожин, приятел на Путин. Те се удовлетворяват като режат хора на части, глави, ръце, тестиси… колко е да взривят барака в концлагер. Нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  31 Юли 2022 20:49ч.

  погледнете втора снимка на сградата-затвор, бетонни панели, много отвори в стените, няма обрамчващи стоманобетонни или стоманени рамки, няма покрив, който да е ст.бет диафрагма и да държи всички стени заедно. https://www.segabg.com/hot/category-the-war/eksperti-oprovergavat-versiyata-na-rusiya-za-vzriva-elenovka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  31 Юли 2022 21:09ч.

  Еленовка е на юг от Донецк в зона по-ниска от 4-та степен по 12 балната скАла на Медведев-Шпонхоер-Карник(с която се изчисляват земетръсните натоварвания в РФ, БГ и Украйна https://stat.nonews.co/wp-content/uploads/2017/01/karta-sily-zemletrjasenij-v-ukraine-hq.jpg При такава ниска сеизм. активност НЯМА разрушения от земетръст и не се изчислява

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  01 Авг 2022 0:28ч.

  и понеже в зоната няма сеизмична активност, сградите не се проектират за устойчивост на земетръст, те нямат устойчивост на хоризонтално натоварване и ако беше изстрелян ХИМАРС, тази сграда щеше да бъде разрушена, казвам ви го като конструктивен инженер, който е работил само на 50 км от затвора в Ростовската област, където също няма земеръст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терминът е инженер-конструктор

  01 Авг 2022 12:24ч.

  "Конструктивен инженер "е фалшификат, като теб самия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  01 Авг 2022 14:35ч.

  когато 27 години така се превежда на англијски, забравјаш как е израза на български.Ако имаш нешто по темата-напиши го.Ако не-марш в овчарника!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  01 Авг 2022 14:47ч.

  structural engineer-има и други разлики, “диафрагма“ в бълг. инженерство е ВЕРТИКАЛЕН строит. елемент, којто понасја хориз.товари в равнината си. В англ. инженерство “диафрагма“ е ХОРИЗИНТАЛЕН, којто понасја хориз. товари в равнината си. Ако и ти си стр. инж. трјабваше да хванеш и тази моја “грешка“ в поста ми за покрива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм инженер

  02 Авг 2022 12:00ч.

  Коментирам лексиката ти, а не компетентността ти, ако и двете да са свързани..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Авг 2022 14:33ч.

  Конструктивен инженер, викаш? ЗемеТРЪСТ, викаш, а? Ех, да ти имам квалификацията. Няма земеръст, няма и земетръст... На български терминът е маалце по-различен, но вие, истите българи, всичко разбирате... Всъщност земетръСНИте вълни не са само надлъжни, има и напречни... Лонгитудинални и трансверзални, да ти го кажа на езика, що мълвиш всеки ден...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  02 Авг 2022 15:19ч.

  оште един дебил се прави на знаешт...ја върви на маѝната си,тъпак недоносен! Последнијат път, когато съм използвал нјакои термини на български от стр. инженерство, беше преди 27 години. Не можете да преглътнете поредната ИЗМАМА на РФ, насерете се от јад!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашо

  01 Авг 2022 16:35ч.

  До Тихомир Томов: Грешите като критикувате "нивото" на свръзка в руската армия. Гледам новините редовно по руските телевизионни канали и от там знам, че цялата информация на украинците за разположението на руските обекти по суша, вода и въздух идва от американските АУАКС издигнати в небето над Украйна. Защо руснаците не са ги свалили до сега, не зная !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  01 Авг 2022 19:30ч.

  Стрелков-Гиркин отговарја на този въпрос около 1мин 25 сек https://glasove.com/intervyuta/zhestokiyat-kray-na-batalyona-azov-kak-kiev-nakazva-za-istinata-za-voennite-si-prestapleniya-video

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  01 Авг 2022 19:31ч.

  моја грешка, 1мин 25 сек тук https://www.youtube.com/watch?v=uF43vNvHLMQ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Есмералда Капасъзова

  01 Авг 2022 20:47ч.

  Ти самият си грешка. Непоправима!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  02 Авг 2022 15:08ч.

  напиши нешто по темата. Ако нјама какво да напишеш, марш обратно в овчарника, навън от него не е за амеби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  02 Авг 2022 15:34ч.

  ако напиша, че савецките изроди-окупатори имат опит в тези гнусни нешта оште от Катина в Полша, когато убиха 22 000 пленника и обвиниха германците, поради грамат. грешка(понеже е Катин на бълг.) автоматично става невјарно, нали? Дебили смотани сте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  02 Авг 2022 15:43ч.

  имаше статија на Жак Бо, коѝто објаснјаваше как имал видеа, доказвашти вината на украинците в Буча. Дебилиатът се събра да заклеѝмјава “укрите“, копеечки накапливалис...Но понеже никакви видеа не се појавиха и лъжата лъсна в цјалата си прелест, Дачков тихомълком премахна тези твърденија от статијата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи