Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

Четирите партии да седнат да преговарят поне за бюджета в разумни параметри.

“Правителството, коалицията, създадена след изборите свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство няма. Вместо да благодарим на едни и да зачеркваме други, трябва да си дадем ясна сметка – или тези четири партии ще преговарят най-малко за приемането на бюджета в разумни параметри, защото е много важен за хората; или ще трябва да говорят с другите партии – ДПС, ГЕРБ, Възраждане. Така че аз бих си мерил приказките“.  Това коментира народният представител от БСП Крум Зарков в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев.  По думите му някои приемат хода на Слави Трифонов, други не: „Но моментално да излезеш и да започнеш да ги ругаеш, не ми се струва далновидно, именно заради целта, която премиерът посочи – да се избегнат избори“.

„Чувам в един глас Кирил Петков и Корнелия Нинова да говорят за правителство на малцинството. Нека да си кажем ясно - такова животно няма. Това е публицистичен израз, който описва две реалности – едната е скрит партньор, който те е срам да посочиш, а другата – фактът, че опозицията иска точно ти да изнесеш въпросите, които са на дневен ред“, смята социалистът.

Той посочи, че ако основните партии са с идеята, че ще прекарат страната през кризата, която неминуемо предстои и е пред нас с плаващи мнозинства, скрити партньори или говорене очи в очи с депутати, страхувам се, че това няма да стане.

На въпрос дали българските граждани се ориентират в ситуацията, Зарков отговори: „Хората усещат в кожата си, когато някой ги баламосва“.

 

Коментари

 • Мъка

  10 Юни 2022 21:30ч.

  То и БСП вече няма, така че всичко е само виртуално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  10 Юни 2022 21:39ч.

  Каквото и да говорите, каквото и да предлагате, все тая ... БСП умря ! Корнела го унищожи ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Хората усещат в кожата си, когато някой ги баламосва“

  10 Юни 2022 21:43ч.

  Да бе, затова хората си избраха крадлив дедо, бандит боко, референдум-дум слави и лъжлив кирчу. Хипопотасмската кожа има повече усет. Носорожеската също, а крокодилът е ехееее - три нива по-чувствителен. Как се нарича индивид, който плещи откровени неистини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде, хайде, с тези машинки

  11 Юни 2022 20:14ч.

  хората не избират кой знае какво

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  10 Юни 2022 22:01ч.

  Това, което е останало от някогашната червена партия, е пълно с наследствени социалисти и резултатът се вижда. Зарков е наприказвал публично неща, които трябваше да си ги обсъждат зад четири стени. Но толкова му е акълът,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  11 Юни 2022 17:49ч.

  Опитвам да разбера доводите на Зарков и не мога. Затова е добре да каже Нинова и БСП след Славчо ли да тръгнат, респ. след ГЕРБ и ДПС или да изчакат развитието на събитията и когато започне да се вдига мъглата да вземат своите решения. Даже в неделя разширеното ръководство на БСП се събира по тази тема. Не е ли по- добре там да се изказват първо и тогава в медиите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  12 Юни 2022 13:32ч.

  А, бе Зарков изглежда умен мъж, пък?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи