Яков Кедми: Опитите да се наложат хомосексуалните и други извращения е най-голямата заплаха срещу човечеството. Това е край на човешкото бъдеще

Яков Кедми: Опитите да се наложат хомосексуалните и други извращения е най-голямата заплаха срещу човечеството. Това е край на човешкото бъдеще

Автор: Васил Василев, "Не се страхувай" Следвайте "Гласове" в Телеграм

В цялата тази вакханалия, пред абсолютната безнравственост, която напомня библейските Содом и Гомор, най-силна съпротива оказва православната църква, както в България, така и в Русия. И това е свързано с гонения срещу православието. Католическата църква се подлага на тази содомия. Тя вече приема като свещеници и трансджендъри, приема всякакви извратени типове и допуска всякакъв род извращения, приема ги и отстъпва пред тях.  Това каза в ефира на „Не се страхувай“ е един от най-търсените геополитически анализатори - Яков Кедми, дипломат, бивш ръководител на израелската тайна служба НАТИВ. 

Според него онова, което става на Запад е резултат от развращаването и деградацията на така наречения „западен морал“. Западният морал, фактически, беше изграден единствено на парите, богатството, експлоатацията. Тази основа беше прикривана с демагогия за нравствеността, за църквата, за благородството. Но на практика най-жестоките престъпления са извършвани от Запада. Включително и унищожаването на цели народи, на държави - най-кощунствени престъпления, прикрити с една извратена нравственост. 


- Утре празнуваме победата над фашизма. Но той не изглежда смазан, напротив, надига глава? Как стана така, докъде може да стигне неофашизмът в Европа? 

- Сигурно не е съвсем точно определението, че отбелязваме 9 май като победа над фашизма и нацизма. Ние отбелязваме края на войната срещу нацистките и фашистките държави, но окончателната победа явно не се е случила, защото и фашизмът и нацизмът още не са изкоренени. 

Русия, наистина с помощта на съюзниците, но главно сама, постигна военна победа. И разгроми нацистка Германия и нейните сателити. Но нацизмът не беше унищожен. Кълновете на нацизма не бяха изкоренени. Тъй като онези, които отгледаха нацизма и фашизма, онези, които ги възпитаха, онези, които се надяваха, че  с негова помощ ще бъде унищожена Русия във вида на Съветския съюз и ще бъде унищожено комунистическото движение, възродиха фашизма. По същия начин, по който го възпитаха и отгледаха първия път, постепенно-постепенно започват сега да го възраждат и засилват. И той – фашизмът вдигна глава, но днес все още не е постигнал онази сила, която имаше преди, през 30-те години, до началото на Втората световна война. 

Но същите онези, които бяха на страната на Хитлер, които го подкрепяха, които го захранваха, които се надяваха на победата му и днес продължават черното си дело.  

- През 2008 г., когато бившият президент Първанов беше в Израел, Шимон Перес му каза, че българската земя е много хубава и съседите ни имат апетити към нея. Смятате ли, че предупреждението е още валидно? 

- Не знам какво е казал тогавашният президент на Израел, имали сме различни президенти. По правило, президентът на Израел, освен почетно звание, няма кой знае какво значение и влияние върху живота на страната. Той не винаги изразява онова, което мисли населението на страната. Но що се отнася до България , тя винаги е била апетитен залък за някои от нейните съседи. И постоянно едни или други са се стремили по някакъв начин да я поробят и да се настанят на мястото на турската империя, която няколко стотин години е владяла България по едни изключително жесток, чудовищен начин. 
Днес последователите на същата политика в Европа гледат по същия начин на България. Това, което просветена Европа направи с България, българите го знаят. Те почти унищожиха българското селско стопанство, лишиха България от нейната независимост и суверенитет. Всичко онова, което се случва със страната се диктува от други, а не от българския народ. Използвайки всякакви начини, най-вече подкупите, начело на българската държава, въпреки волята и най-вече въпреки интересите на българския народ, бяха поставени така наречените демократи. 

- Смятате ли, че за да привлече Турция на своя страна, Русия може да позволи на Анкара да реализира целите на някои националистически кръгове по отношение на България? 

- Русия никога няма да позволи на никого, още по-малко на Турция, да откъсне и парченце от българската земя или да пороби България. Русия не напразно е воювала и е проливала кръв, за да получи България своята независимост. Русия не напразно е воювала и е проливала кръв, за да запазят българите своето традиционно православно вероизповедание, така, че иноверци и представители на други религии или други клонове на християнската религия да не могат да диктуват условия на България.
Русия никога не е диктувала на българския народ как трябва да живее, но Русия няма да допусне някой да си върне властта върху България. 

Отношенията на Русия с Турция са много специфични. Русия се опитва и в тези отношения да спазва общите интереси и на двете държави, благоприятни и за двете страни. Но тя не позволява на Турция да предприеме някакви стъпки в ущърб на други страни или да накърни руските интереси. 

България може да не се притеснява – точно добрите отношения на Русия с Турция ще предпазят и защитят България от каквито и да било опити на екстремистите в Турция да окажат някакво влияние на случващото се в България. 
Същото Русия прави и в Кавказ и на други места по света.

- По повод спасяването на българските евреи един израелски посланик в София беше казал : “Ако хуманизмът беше критерий, България трябваше да приема Европа, не обратното“. Защо този израз на солидарност и братство на нашия народ с евреите е почти неизвестен за света? 

- По отношение на евреите, България е проявила нечувана човечност. Голям е приносът и на българската църква, тъй като решаваща роля за спасяването им е изиграл висш представител на българската църква (Софийският митрополит Стефан, след 1945 г. екзарх на БПЦ. б.р.) Той заплашил цар Борис с думите, че ако предаде българските евреи на нацистите и позволи тяхното депортиране, във всички църкви на България, царят ще бъде прокълнат и анатемосан.

Никой от религиозните дейци в другите държави не се е решил на подобна дързост, само българският митрополит е направил тази крачка. И цар Борис се вслушва в неговия съвет. Тук става въпрос за единство между интелигенцията, църквата и народа – и проява на една висша степен на човечност и мъжество. И точно затова оцеляха българските евреи. 

Но светът е много лицемерен, особено Западът. Онова, което е станало в България, винаги е стояло като някакъв упрек към действията на западните власти. А те винаги са гледали на българите, на славяните и особено на източните славяни, отвисоко – как е възможно България да прояви качествата, на които те не са били способни! 

Та нали цяла Европа е сътрудничила на нацистите при унищожаването на евреите?! Полицията на Нидерландия е предала на нацистите 100 процента от евреите в страната – това е световен рекорд. А Франция – един от президентите на Франция – Митеран, като млад е бил служител на правителството във Виши, което е изпращало евреите в лагерите на смъртта в Полша. Цяла Франция, с изключение на комунистите,  е съдействала на нацистите. В Италия, всички политически крила са участвали в депортацията на евреите. Да не говорим за украинците, за поляците, както и за прибалтийците.

Единствено България е била като един зъбер, една скала, срещу унищожаването на евреите. Това нейно поведение е било голям укор към другите държави и никоя от тях не е имала интерес това българско благородство, този героизъм на България, да бъдат огласявани и подчертавани.  Затова нещата се премълчават и никога не се говори за  това. 
А по времето , когато в България и в Източна Европа са съществували антирелигиозни настроения, никой не е бил заинтересован от подчертаването на човешката, благородна роля на българската православна църква. Това също е изиграло своята роля. 

Освен това е имало едно измамно отношение на пролетарския интернационализъм – както в Съветския съюз, така и в страните от Източна Европа. Били са премълчавани престъпленията срещу евреите, както и срещу други народности, извършвани от местното населението в сътрудничество с нацистите. Заедно с всичко това е била премълчавана и благородната роля на България за спасяването на българските евреи. Държавите, сътрудничили на нацистите, не са имали интерес да признават и да подчертават, че българите са успели в спасяването на евреите. И възниква въпросът за това, което наистина се е случвало – точно от тези истини са се страхували всички. Именно затова никой не е поставял въпросът за прибалтийските нацисти, за украинските помощници на нацистите, които са изтребили милион и половина евреи. Не се е повдигала темата за онези, които са помагали всячески за унищожаването на евреите, в подвластните на нацистите територии. 

Заедно с премълчаването на избиването на евреите, от една страна, от друга - премълчават и благородната роля на България. Това е една цинична, подла игра на интереси. Ако погледнем обективно, нито една държава, нито един народ, никой не се е оказал спосоен да направи онова, което направи българската държава и българската православна църква. 

- Свидетели сме на немислими доскоро явления на Запад - легализиране на наркотиците, поощряване на смяната на пола и на педофилията, наблюдаваме дивашка омраза към руската цивилизация, натиск за унифициране на хората и обществата, почти официална корупция…Ще преживее ли западната цивилизация този упадък? 

- В цялата тази вакханалия, пред абсолютната безнравственост, която напомня библейските Содом и Гомор, най-силна съпротива оказва православната църква, както в България, така и в Русия. И това е свързано с гонения срещу православието. Католическата църква се подлага на тази содомия. Тя вече приема като свещеници и трансджендъри, приема всякакви извратени типове и допуска всякакъв род извращения, приема ги и отстъпва пред тях.  

Онова, което става на Запад е резултат от развращаването и деградацията на така наречения „западен морал“. Западният морал, фактически, беше изграден единствено на парите, богатството, експлоатацията. Тази основа беше прикривана с демагогия за нравствеността, за църквата, за благородството. Но на практика най-жестоките престъпления са извършвани от Запада. Включително и унищожаването на цели народи, на държави - най-кощунствени престъпления, прикрити с една извратена нравственост. 

Затова днес западните държави се оказаха безсилни да се противопоставят. Силата е само там, където народите стоят твърдо на своите традиционни национални корени и ценности - а при българския народ, както и при руския, съпротивителни сили срещу извращенията дава и религията.

И това предизвиква още по-голяма истерия и желание у Запада да прекърши, да унищожи тези здрави устои, за да наложи своята безнравствена идеология и начин на живот. Които носят единствено гибел за човечеството. 

Искам да отбележа, че фактът, че хомосексуалистите не могат да имат потомство е Божие наказание, Божия справедливост. Това е най-важното за човешката история – не трябва да имат потомство тези нравствени изроди. Това, което правят помежду си, си е тяхна работа, но няма да имат потомство, няма да имат бъдеще. И всеки вярващ ще каже – това е Божията промисъл.   А невярващият ще каже, че това е историческа правдивост. Опитите да се наложат хомосексуалните и други извращения е най-голямата заплаха срещу човечеството. Защото те не са просто извращения, това е край на човешкото бъдеще.

- Докъде може да стигне противопоставянето в Украйна и какви са възможните решения на конфликта? 

- Конфликтът не може да бъде прекратен. Причината за конфликта е в това, че Украйна отдавна е престанала да бъде не само самостоятелна държава, но и изобщо държава. Това е територия, която е под управлението на безнравствени бандити, мошеници, последователи на нацистката идеология. Но не те управляват страната си – с тях си играят, тях ги управляват от Запад, преди всичко от Вашингтон и неговите помощници в Европа. Има една-единствена цел, заради която съществува така наречената държава Украйна. Целта е Украйна да е платформа, да е база за унищожаването на Русия и руския народ и на всичко, свързано с тях. Целта е разцепването, разделянето на руската държава. За да бъде свалена Русия от историческата сцена – завинаги. 

Украйна няма друга функция. Това отдавна е едно нежизнено способно формирование. Което съществува единствено благодарение на подхранването от Запад. При това с едничката цел – унищожаването на Русия. И така всички престъпления, които върши и на които е готово ръководството на Украйна, са поискани и подкрепени от Запада. 
Такова нещо не се случва за пръв път. Западът подкрепяше Ал Кайда, ИДИЛ, готов е да подкрепи всеки терорист , стига той да отговаря на техните държавни интереси. 

Украйна не е жизнеспособна държава – нито когато става въпрос за държавни структури, нито за национални структури, нито за икономика. Подобен подход се отнася не само за Украйна. Почти всички страни, оказали се под американско влияние, в една или друга степен са в същото състояние. Прибалтийските държави не биха издържали дори един ден без дотации от Запада и САЩ. Полша ще рухне в рамките на няколко дни, ако няма подкрепата на Запада. 

И България, която можеше да се издържа напълно самостоятелно, и можеше да стане богата държава, беше докарана от западните си партньори до пълна зависимост.  Те имат интерес да поддържат и поддържат тази зависимост с обещания страната да получава подкрепа, ако декларира прозападна, антируска позиция. Така беше унищожена способността на България самостоятелно да поддържа своята жизнеспособност. Това е политиката на Запада.

- Има ли опасност конфликтът да се пренесе на корейския полуостров, в Тайван или някъде другаде? 

- Конфликтът на Корейския полуостров няма отношение към Украйна. Той има отношение към противопоставянето между Запада, предишния Съветски съюз, Китай и комунистическата идеология. Независимо от това, дали искат или не искат, всички които пяха заупокой на комунизма забравят основни факти.

Главната сила, която се бореше срещу нацизма бяха комунистите. Във всички страни нацистите унищожиха най-вече и най-много комунисти. Във Франция, в България, в Полша - първи биваха избивани комунистите. Дори не отварям дума за Съветския съюз. 

Но днес съществува една най-силна, най-бързо развиваща се комунинстическа държава – Китай. Днес има няколко комунистически държави – Виетнам, Лаос, Куба. В Латинска Америка, начело на Бразилия са хора, с марксистка идеология. Така е и в Чили. Тоест тази идеология не е мъртва. Тя е жива, макар че преживява тежки времена, но се възстановява. Искам да напомня на хората – от момента на появата на християнството, дотогава, когато християнството се превърна в религията, която познаваме днес, са изминали 300 години.

От появата на комунизма още не са изминали 300 години. Веднъж, последният председател на КГБ – Крючков, ме попита: какво мислите за комунизма? Казах му, че да се съди за комунизма едниствено на база на отделни репресии през един или друг период е като да се съди за християнската религия само от проявите на инквизицията. Не в това е същността на комуинстическата идеология. Както и не в това е същността на християнската религия.

А войната която  се води в Корея е всъщност противопоставянето между комунистическа Корея и прозападна, проамериканска Корея. Войната, която назрява в Тайван отново е американска провокация. Тайван е част от Китай и когато Чан Кайши под прикритието на американците избяга в Тайван , американската армия не поволи на народно-освободителната армия на Китай, която тогава беше по-слаба, да дебаркира в Тайван.

Но дори самите американци през 70-те години подкрепяха идеята за единен Китай. Но казваха – единен Китай, но под властта на Чан Кайши и на Тайван. Сега няма значение под чия власт, но подчертаваха единството на Китай. И в ООН, и в целия западен свят, Китай беше представляван от Чайн Кайши и Тайван. 

Днес всичко се промени – да, американците признават Ктиай, признават комунистическото правителство там, принудени са да се съобразяват с тях. Но ако преди е имало единен Китай, той си остава единен, независимо от това, кой е начело. На думи американците признават, че Тайван е част от Китай, но на дело те се опитват да провалят тази цялост. Стремят се да запазят Тайван като своя марионетка, като бъдеща своя база срещу Китай.

Бил съм в Тайван, жителите на Тайван как наричат Китай - основната земя. Попитах човека, който ме заведе в Тайван  - какво означава това? А той ми каза – основната, голямата земя – това е Китай. Те така виждат нещата – ние сме малката земя, която е част от голямата земя. Така, че Китай изцяло ще се обедини и Тайван ще влезе в границите на Китай. И ако американците са благоразумни те ще разрешат да се състои този естествен процес. Ако се опитат със сила да му попречат, ще си прекършат гръбнака.

А що се отнася до Корея, тя направи една невероятна крачка напред. Тя постигна абсолютен суверенитет и независимост. Днес никой не се решава да атакува Корея или да й натрапи осбствената си воля. Защото Корея разполага със свое термоядрено оржие. А със страни, които имат термоядрено оръжие , никой няма намерение да воюва, дори САЩ. Да, става дума за Северна Корея. 

- Какви опасности крие за Русия сближаването с Китай? 

- Не става въпрос за сближаване с Китай, става въпрос за общи интереси, за обща оценка, както от страна на ръководителя на Китай, така и на президента на Русия.

Навремето проведох първия си сериозен разговор с президента на  Русия Путин. Беше началото на 90-те години, той още не беше в Кремъл и не беше тръгнал нагоре по стълбичката. 

Първият ни разговор продължи дълго и обсъждахме отношенията между Израел и  Русия. Той предложи много интересен подход, от който научих много. Путин каза: „Нека видим дали между нашите страни и нашите народи има  някакви противоречия, противоречиви интереси. И дали имаме общи интереси“. 

Половин час анализирахме интересите на  Русия и интересите на Израел, интересите на израелския и на руския народи и стигнахме до един и същи извод – между нашите страни, между нашите народи няма никакви противоречия. Предишните са били изкуствено създадени, а не естествени. Заедно с това съществуват много общи интереси, освен общата история. Това показва оценката на президента на  Русия за отношенията с другите държави – дали имат противоречия и дали имат общи интереси.  

Русия и Китай почти нямат противоречия. Понякога съществуват различни гледни точки по някои въпроси, но разликата в мирогледа не е противоречие. Но има твърде много, твърде много общи интереси. И това определя процеса на сближаване между  Русия и Китай – политиката за постигане на общите национални интереси за благото на двете страни. Точно така и  Русия и Китай разглеждат интересите си когато става въпрос за всички страни по света – опитват се да засилят общите интереси и да преоодлеят разногласията така, че да не им позволят да попречат на постигането на взаимните цели.
Точно така се изгражда и новата политика в света, която сега се опитват да прокарат Китай и  Русия – многополюсен свят, в който всички проблеми се решават с отчитане на всички интереси на всички страни, а не на една от тях или само на една група страни.

- Всичко предвещава пренареждане на световната политико-икономическа конструкция. Как може да изглежда новият свят? 

- Това се случва, това вече не може да бъде спряно, защото старите форми вече са отживелица. Старите форми на колониална и постколониална Европа и Запада вече не функционират. Богатствата, които са били натрупани от западните държави с техните войни, с тяхната колониална политика, вече не работят за благото на колонизаторите. 

Другите страни, другите народи се научиха и се учат да се развиват и да развиват всичките си икономически, интелектуални, научнно, културни възможности. Затова колкото повече се развиват народите в отделните държави, толкова по-малко са способностите и възможностите на Запада да диктува своята воля. А Запада не издържат на конкурентната пряка борба, затова икономиката на западните страни, на западния свят ще изостава все повече и повече от икономиката на развиващите се страни, особено от бързоразвиващите се силни икономики като Китай, Индия, Русия, Бразилия, които водят света към едно съвсем друго състояние. 

И нито Европа, нито Западът няма да могат да го спрат това. Напротив – колкото повече се пренапрягат, толкова повече са кризисните ситуации в икономиките им. Днес на запад виждаме абсолютна криза на властта - и онова хилаво ръководство, което докарват на власт, и онези безсилни, безволеви решения, които взимат, носят само вреди и ги обезсилват. Европа, нейната икономика, вече престана да е самостоятелна, действа под американски диктат, превърна се в колония на Съединените Щати. Но Западът все повече отслабва и не е в състояние да спре развитието на историята.

- Може ли БРИКС и ШОС  /Шанхайската организация за сътрудничество/ да са зародиши на някакъв световен антизападен фронт, нещо като антиНАТО или антиАукус?

- Те вече се превърнаха в такъв зародиш, зародиш на нов свят, на нови отношения. Но това не е „анти“, защото нищо никога не е било посочено в никакви документи, нямало е никакви обсъждания, че са насочени срещу някого. 

Целият им грях в очите на Съединените Щати, на Запада,  е това, че там говорят за независимо, свободно развитие, с оглед на общите интереси. Този факт в очите на Запада представлява заплаха, защото отслабва властта именно на Запада. Самите тези обединения обаче не са заявявали  враждебност или своята анти-политика срещу нещо. Те са „за“ нещо и не са срещу никого. А това, че тази форма на съществуване става все по-привлекателна показва колко много държави биха искали да се присъединята и към Шанхайската организация за сътрудничество и към БРИКС, и този процес все повече се разраства. Не е възможно той да бъде спрян. А да бъдат наричани „анти“ е абсолютно изопачаване на действителността – те не заплашват никого, искат просто самите те да се развиват, да развиват своите страни и народи.

- Какви промени може да се очакват в американската външна политика, ако Тръмп се върне на власт? 

- Американската външна политика се развива независимо от това, дали на власт е един или друг президент. Един президент прави повече грешки, тогава сриването на Съединените Щати се ускорява, друг прави по-малко. Тръмп не може да промени общата американска политика, защото докато нейната основа се състои в това, че  САЩ трябва да превъзхождат всички страни, във всяка една точка на земното кълбо - във военно, икономическо, научно и политическо отношение , всички президенти на САЩ ще я прокарват. Управляването на света от  Съединените Щати, тяхното превъзходство е основата на американската политика – и това се поддържа от всички американски президенти. Един върши това по-умело, друг по-малко. Така че Тръмп няма да спаси Америка от сриването в пропастта, към която тази държава е тръгнала. Може леко да го забави, но пропадането продължава. Нито американската икономика, нито американското общество, нито американската култура и наука няма да могат да издържат следващите 10 – 15 години. В самите  Съединените Щати го говорят това – че  са на ръба на гражданска война. Много интересен е коментарът на бившия директор на ЦРУ. Преди една година той каза, че ако загубят способността си да управляват света под заплаха, това за САЩ ще е краят на съществуването им като  единна държава. Именно от това идват и страховете им. Но светът няма вина, че основата на държавата им е гнила, те сами са си виновни.

- Каква е опасността от Трета световна война? Възможно ли е да избухне случайно, погрешка?

- Ще кажа така – за танго са необходими двама, за война са необходими и двете страни. Русия може да започне и да победи в тази война, но не иска. Съединените Щати искат да я започнат и да победят, но не могат, защото Русия има абсолютно и нарастващо преимущество при стратегическите ядрени оръжия. При тези условия САЩ ще избягват с всички сили и занапред започването на директна война или на каквито и да било военни действия срещу Русия, тъй като тогава ще са обречени. А освен Съединените Щати никой друг няма да тръгне на такава война.  Съединените Щати няма да позволят на различни малки държави като Полша да започнат война, не биха искали това. Страхуват се от такъв вариант, и  с основание.

- Кой губи повече - Русия или Европа? 

- Русия значително повиши стратегическата си мощ - първо с присъединяването на Крим, после с придвижването си на територията на това, което някога се наричаше Украйна, с унищожаването на Украйна като плацдарм за бъдеща атака срещу Русия, с оттеглянето на САЩ от Близкия изток, с укрепването на руската армия, с усилването на руската икономика, докато Европа все повече отслабва и икономически, и политически, и във военно отношение. 

Европа не е в състояние да снабдява Украйна с оръжието, което Киев иска, тъй като европейската промишленост не е готова да го направи. Само за нужното за Украйна въоръжение на Европа й трябват поне една,две години - за да се преустрои и да й го осигури. По думите на ръководителите на военните ведомства както на Германия, така и на Великобритания, Франция, дори на Чехия, днес техните армии са абсолютно неподготвени за военни действия. Ни като състав, ни като количество, ни като въоръжение, нито като способности да увеличават въоръжението си. Какво може да бъде добавено към тези признания?

- Как ще се отрази конфликтът на Русия? 

- Боевете и трудностите на войната поставят всичко по местата. В боя веднага се вижда, кой е човек, кой е войник, кой е страхливец, кой е подлец, кой кръшка. Виждал съм го това, веднага след война става ясно кой кой е. 

Същото е с Русия, тази война показва, кои са истински граждани, патриоти на страната си , а и кои просто се е приспособили и за тях няма нищо свято и могат да плюят по родината. Русия се отърва от такива, самите те избягаха като плъхове от потъващ кораб и така направиха нещо добро за Русия. Изчистиха я от този нравствен боклук, който мърсеше страната и влияеше много зле на развитието й. 

А тези които останаха в Русия още повече се сплотиха около страната, около ръководството , около идеята  за борбата с нацизма. Днес шансът някой отвън да се постарае да взриви Русия намалява все повече в  сравнение с периода преди конфликта. Днес дори на запад признават,че няма никакви шансове за това разрушаване на Русия. Днес тя е по-силна, по-чиста, по-здрава, по-нравствена, по-сигурна в себе си. И това са основните качества, които ще гарантират победата й.

- Благодаря Ви за това интервю. Очакваме Ви скоро и в България!

- Много се надявам отново да посетя вашата прекрасна страна. Надявам се България най-после да добие своята независимост, суверeнитет и да разцъфне така, както само българският народ може да изведе страната си. И никой няма да може да му попречи за това.


 

 

 

Коментари

 • Жив и здрав Яков!

  10 Май 2023 19:10ч.

  Почтен човек, със здрав разум и трезва преценка за исторически и актуални глобални процеси. Обича България и българите. Малко останаха такива хора. Чисто злато!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  11 Май 2023 17:20ч.

  Първата официална доктрина за ликвидирането на ненужните нации и народи е " Манифест на комунистическата партия " издаден през 1848 г от Мордохей Леви !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  10 Май 2023 19:35ч.

  Прекрасно интервю!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  10 Май 2023 19:45ч.

  В последния ден на Византия императорът беседвал с приближените си на теологическа тема: относно пола на ангелите. Тях ги интересувало много важен въпрос: какви са ангелите – мъже или жени. Стражите, стоящи на крепостната стена, изтичали при императора и му съобщили, че турците са пред стените на Константинопол и атакуват, но императорът ги наругал: „Не смейте да ме тревожите с дребни проблеми, когато аз решавам сериозен въпрос“. И само след два дни Византия вече я нямало ! Аналогична е днес и ситуацията в Европа преди окончателното й заличаване от ислямския халифат – приемането на джендър-идеологията е „най-важния въпрос“. ЕС в пълен състав отиде на крака за да се прегърне с халифата, но мрази до лудост православна Русия и се готви да я унищожи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  11 Май 2023 10:11ч.

  Не съм чувал тази легенда за теологически спор относно пола на ангелите в последните дни на Източната римска империя. Но е известно от много източници, че последният римски император Константин IX Палеолог загива с войниците си, защитавайки Константинопол от османските пълчища. Кой от нашите царе и владетели, разпарчетосали България на три, го е направил. Единствено Светият Патриарх Евтимий е измил срама ни донякъде като защитава Търновград цели 3 месеца. А Русия черпи основанията си за Третия Рим именно от връзката с Палеолозите, защото ако не греша, по спомен, внучка или племенница на императора бива омъжена за руски княз. А за обединител на славянския свят се легитимира от делото на учениците на нашия патриарх Евтимий, които продължават делото му под руската закрила. Затова може да се каже, че Русия легитимира държавната си имперска традиция от Византия, а духовната си мисия от България. Двете средновековни държави, пролели толкова кръв помежду си, най-после са се обединили в Русия като техен православен наследник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Императорът е бил разпознат по сандалите си

  11 Май 2023 13:57ч.

  между падналите в боя защитници в опит да спрат влизането на турците през Керка порта. А Иван Шишман е заловен без да се бие и обезглавен, престолонаследникът Александър пък се потурчил и му дали едно бейство в Мала Азия да го управлява, явно нямало как да управлява в Търново. Така че, кои са източниците които споменавате, градски легенди има бол по всички теми, но това не са никакви източници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ най-голямата заплаха срещу човечеството”

  10 Май 2023 20:49ч.

  За малка част от човечеството. Тази част е повредена в много отношения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Надявам се България най-после да добие своята независимост, суверeнитет и да разцъфне така, както само българският народ може да изведе страната си”

  10 Май 2023 21:41ч.

  Кедми вижда по-добре нещата от повечето българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-''Имало едно време на запад''

  10 Май 2023 21:49ч.

  1968г,С участието на Клаудия Кардинале,Хенри Фонда,сценарий Серджо Донати и Серджо Леоне.И така ;Какво е имало едно време на Запад??Според мен _Мъже и Жени.Защо имало?Защото във филма ясно е казано и показано как и защо ще ги няма!50г.,половин век преди джендъръзма!А филмът визира събития преди 20век.Преди 150г.Двамата Серджовци са прозрели бъдещото след 50г/2020г/и са открили корените в 19век!!! Същото което ни казва днес Я.Кедми.;''Онова, което става на Запад е резултат от развращаването и деградацията на така наречения „западен морал“. Западният морал, фактически, беше изграден единствено на парите, богатството, експлоатацията. Тази основа беше прикривана с демагогия за нравствеността, за църквата, за благородството. Но на практика най-жестоките престъпления са извършвани от Запада.''

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-гледайте филма

  10 Май 2023 22:10ч.

  Аналогията която правя изглежда абсурдна но е вярна.С други думи моето поколение е било предупредено от.......Киното!Днес Я.Кедми ни предупреждава за много неща.Категорично,стряскащо,абсурдно!Но.........много пъти и в много форми сме предупреждавани 50г. преди Я.Кедми.Например,че фашизмът не е унищожен ,не е изкоренен.Персонално,институционално и т.н.Кино,литература,исторически изследвания,ик.изследвания.Още 50те и 60те години на 20в.Днес той е възроден вкл. институционално.Големият въпрос обаче е;Каква е Русия??Запада е ясен.Той е разшифрован,както се вижда и с худ.средства.Обаче кой ще му противостои? "'Ковид19'' пермутациите далеч превъзхождат нациските здравни експерименти.И Русия беше учасник.А българския народ пак устоя.И пак беше сам.Като с евреите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  10 Май 2023 22:44ч.

  Пак разтягане на локуми , и то яки локуми . Аз пък мога да кажа че Русия няма да си мръдне и пръстчето за България само ще се кефи гледайки от далече . Както сега се кефим и наливаме оръжия и гориво за Украйна , както се кефихме по харвардски изгонвайки руските дипломати и осрахме Южен поток .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може и да си прав

  10 Май 2023 23:17ч.

  Защо Русия да си мърда пръста за България, след като ти и всяка друга американска подлога не го прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • само ще се кефи гледайки от далече

  11 Май 2023 12:18ч.

  А ти на мястото на руснаците какво би направил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...българската земя е много хубава и съседите ни имат апетити към нея..."

  11 Май 2023 4:54ч.

  То да бяха само съседите ни... Ами съотечествениците на самия Я.К.? На Рилските Езера човек не може да се размине тях... Наемат си "шерпи" да им носят раниците, разхождат си се като у дома си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде сега

  11 Май 2023 7:29ч.

  Какво, страх те е някой да не вземе да ни задигне Рилските езера и да си ги отнесе в къщи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  11 Май 2023 7:53ч.

  не се заблуждавай; няма проблем езеро да бъде продадено , оградено, достъпа забранен и тн, както е с т.н. природни паркове в уса - заложени са на китайците за пари/злато и каквото там

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • забелязах същото и в Пирин

  11 Май 2023 8:00ч.

  бавно, методично и тихомълком се изкупуват имоти, подобно на имотните придобивки в Палестина в първата половина на 20-и век.. Когато се усетим какво става, ще е прекалено късно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма какво да опознават нашата Родина,

  11 Май 2023 8:00ч.

  да изкореняват там маслинените дръвчета на палестинците и да си гледат рахатлъка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде сега, изключително глупав

  11 Май 2023 8:02ч.

  коментар на едно сериозно преупреждение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някои малки държави, като Дания, вземат предпазни мерки

  11 Май 2023 11:46ч.

  В Дания чужденци не могат да купуват вилни места. Забранено е със закон. Ако бе възможно, немците ще изкупят Дания. Също така има строги правила за селскостопанската земя. Само имащ аграрно образование, постоянно живеещ на тази земя и издържащ се от нея може да я притежава. По този начин, ако не отговаря на тези условия, син не може да я наследи от баща си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и как се случи, че преди десетина години

  11 Май 2023 14:21ч.

  след 5 годишен мораториум трябваше да разрешим продажбата на българска земеделска земя (но само на граждани на ЕС)? Каква е разликата в европейското законодателство която задължава България, но НЕ задължава Дания да си продава земята?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ НЕ задължава Дания да си продава земята”

  11 Май 2023 15:51ч.

  Датчаните са едни от най-умните хора на Земята. Знаят какви закони и как да въвеждат. Законите им не правят разлика между датчани и чужденци. Както го написах, син не може да наследи земя от баща си ако не отговаря на условията. Единствено холандци имат фермери в Дания, благодарение на това, че отговарят на условията. Същото е и с условията съпруги от чужбина да получат разрешение да живеят в Дания. Въведоха закона за да спрат уговорените женитби на турци, които довеждаха жени от Ананола. Сега датчани женени за чужденки, ако не отговарят на условията, живеят в Малмьо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  11 Май 2023 8:30ч.

  Гледах интервюто още в понеделник. Веднага прави впечатление колко е добронамерен г-н Кедми, което дава основание да бъде изслушан и да му се вярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харесваща Достоевски

  15 Май 2023 3:04ч.

  Наистина ли вярвате в тези глупости?? По-елементарна пропаганда от това интервю не бях чела в "Гласове"! Жалко, ако и те предадат фронта откъм добра журналистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  11 Май 2023 8:33ч.

  Яков Кедми - съден и лежал в затвора в СССР заради отказ да служи в армията...."Изгонен" от СССР отива в Израел и служи в неговата армия, впоследствие приминава в службата "Натив" която прибира евреи от цял свят в Израел.....Уволнен и службата за съмнения за корупция...Изведнъж става русофил и си появява непрекъснато в канала на Соловьов критикувайки запада и САЩ и хвалейки Россия.......Който има глава да мисли, ако може......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а иначе самият Соловьов е от

  11 Май 2023 9:14ч.

  съвсем същата кръвна група като Я.К. ... :) без чак такива ярки факти в биографията си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кедми НЕ Е съден и не е лежал в затвор в СССР

  11 Май 2023 11:41ч.

  Не е изгонен. Отказал се е от гражданство на СССР и е заявил, че е гражданин на Израел. След което му е разрешено да напусне СССР. Сега сам казва, че винаги е говорил това което мисли. Не е гражданин на Русия и въпреки това от Запад му въведоха санкции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  11 Май 2023 12:01ч.

  И все пак въпреки някои тукашни противоречиви мнения, смятам за много добра инициатива публикуването на този материал от Гласове! Попълва много празноти в нашите познания по въпроса, които не всеки е знаел досега! Благодаря на Гласове!! Ще е много полезно да бъде прочетено и осмислено от колкото се може повече читатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кедми

  11 Май 2023 12:11ч.

  Кедми наистина нито е лежал в затвора, въпреки, че отказал да служи, по собствените му твърдения, нито е изгонен от СССР. Но пък е пуснат да замине за Израел през Виена. Как така са му разрешили и защо, отговорете си сами. В последствие в НАТИВ поддържа контакти със съветските служби, отговаряйки за емиграцията в Израел. Тогава не изразява симпатии към родината си, това става в последните години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в момента тече т.н. обратна емиграция

  11 Май 2023 14:17ч.

  т.е. на завръщането на кхазарите в Украйна / Русия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-не Я.Кедми е важен

  11 Май 2023 12:26ч.

  А неговите тези!Както по-горе казвам те са с поне половин век давност.И макар днес следствията да са ВИДИМИ малцина ги изричат.Още по-малко не противоречиво.И никак не е странно ,че Кедми осъзнава случващото се.При него не действа ограничаващата роля на средата/американеца мисли и говори като американец,руснака като руснак/.В същото време живота в Израел го е научил да не прави компромиси.Компромиса в България ще ти е от полза,в Израел може да ти струва живота.С няколко думи;издържана,откровена,не противоречива позиция.В часта и за България мисля греши;Вече загубихме държавата си,вероятно и територията си,скоро ще сме скитащ народ като евреите.Но доста по малоброен.Само чудо може да ни спаси.А чудеса се случват.Ако кулите не бяха гътнати днес Македония нямаше да я има вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Относно писаното в 12.11 Ч.

  11 Май 2023 12:32ч.

  Разбира се, щом не изразява желаните политически твърдения, не вярвайте на Кедми!! Но всеки може интуитивно сам да си прецени, кое е вярно от казаното и е наистина валидно без да има предвид такива различни писания...Всеки е мислещ човек и сам си преценява!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-относно миграцията на евреите

  11 Май 2023 13:00ч.

  Малцина днес пишат за това,а и писалите почти веднага попадат под цензура.1.Хитлер иска да изсели евреите от територията на райха.Води се кореспонденция със САЩ,Англия,Русия.Но така и въпроса не се решава до 1941г.За запада ясно,там морал няма има само пари.Русия и Сталин?Обсъждал се е Крим като място за заселване.Сталин е реагирал остро.Все пак се е говел за война.А и в СССР вече е имало Еврейска автономна област.Мисля има я и днес.В състава на РФ.Столица е Биробиджиян.Някъде на Амур близо до С.Корея.Така че за геноцида над евреите съвеста на всички държ.глави не е много чиста.Дали в България е добре да се заселят евреи?Официялно имаме 2 000.Не официално?Факт е ,че където има по-голяма относителна концентрация на евреи държавата се развива по-бързо/виж Панама/където намаляват държавите затъват/виж Аржентина сочена за свръхдържава на границата на 19/20век/.България като земя вече е разпродадена.Вероятно подобно на Украйна.Няма да се учудя ако ни подложат на утилизация подобно на Украйна.Намаляването на населението е ИМПЕРАТИВ на Римския клуб.Те дори не го крият.Напротив в официални документи го наричат пол.тенденция.Значи война някъде,епидемия.На следващата година в статистиката населението не се увеличило,на по-следващата Римския клуб с оценка-положителна тенденция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-кръгозор,ползи,рискове

  11 Май 2023 13:12ч.

  https://www.tourister.ru/responses/id_38239

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор

  11 Май 2023 14:36ч.

  Кедми не е ли нешто като предател - отхвърлил се от родината си за да емигрира в Израел?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  11 Май 2023 15:42ч.

  Ай да Кедми, ай да Яков, молодец /на овец/! Моля, прочетете информацията за Кедми във википедия, фактите са удостоверени със съответни източници, с какви думи и как напуска СССР през 1968 г., за скандала с извеждането на еврейски деца от домове в ОНД, за корупционния скандал, в резултат от който се закрива организацията, която председателства в Израел - „Натив“. Защо водещият не му задава въпроси по същество: обвиненията към България за евреите от Беломорска Тракия и Македония през ВСВ или отправените закани към България след инцидента с израелския самолет през 1955 г.? Също, щом смята, че хомосексуализмът е извращение и признаването му бележи края на човечеството, прав ли е бил Хитлер да подлага на гонения хомосексуалистите в Третия райх? Запада, Запада... но създателката на джендър-теорията е Джудит Бътлър, американка от еврейски произход. А защо САЩ всяка година отпускат милиарди на Израел и как Кедми оценява това? И също водещият би трябвало да попита за източниците на някои от твърденията, които звучат като измишльотини. Въпроси, много въпроси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уикипедията отдавна не е източник на информация

  12 Май 2023 8:19ч.

  А е източник на дезинформация. ............................................ Особено когато точно на украински НПО-та им е предоставена пълна свобода да променят по свое усмотрение информацията, за да стане дезинформация. ......................... Днес говорих с един украинец, баща бесарабски българин, майка еврейка, както той сподели. Фамилията му Черноморски. Та майка му живее от 1990 година в НюЙорк, каза някакъв квартал там, където основно са украинци, руснаци, евреи. Каза мястото, но не го запомних. ........... Та той разказва за майка си, че от година там е станалао нашествие на "новите" украинци, които колят и бесят в този квартал. Забранен е руският език. Майка му им казала, аз знам руски и английски, незнам украински. Да се изселва и казали. Или украински или никакъв друг. "Новите" украинци карали най-новите възможни модели коли там. Новият девиз бил нещо от рода на "Всички по украинския път" . Той самият се лута кое е право и кое не. Жена му пък е от Москва. Тя е твърдо за Путин, той се колебае. Но за Зеленски една дума добра не каза. Съжалявам, че нямаше време за по-дълъг разговор, той се поразговори, откри се, но трябваше да тръгваме. Та така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Живка Павлова 11 Май 2023 15:42ч.

  12 Май 2023 8:38ч.

  Живке, то хубаво питаш за хомосексулистите, но защо у нас, в нашата стара литература ги няма никакви. .............................. Винаги ми е било чудно, какви са били френските стихове, когато Ботев пише своите. Два свята, френските пропити от сладострастие и поквара, а Ботев недостижим свободолюбив връх. .................. Дали Хитлер е бил прав да ги гони, незнам как точно е било, но за да гониш някого, той трябва да е на показ, трябва да се вижда. Защо "те" са се виждали? Какви са били проявите им и защо? Какво провокира съществуването им? ....... Нещо много нездраво ще да е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  12 Май 2023 12:24ч.

  Информацията в уикипедия може да се верифицира по много начини, например като се проверяват посочените източници за надеждност, а когато се търси информация за личност, естествено е най-надеждната да дойде от страната, в която е живяла съответната личност, защото всеки би могъл да допълва, опровергава и пр. За всеки от поставените въпроси мога да дам конкретика, но ще стане дълго и обременително за четене. Но ето един пример. Кедми се жалва от антисемитизъм при Брежнев, който е бил семитофил, подкрепял е развитието на еврейската култура, напр. Аркадий Райкин по негово време е бил лансиран не само в СССР, но и у нас е идвал на турнета. Ама имало пречки от страна на апаратната номенклатура при заемане на длъжности. В действителност обаче при над 100 националности в СССР евреите са били представени дори прекомерно във властта. В обръщение към депутатите от Върховния съвет на СССР през 1968 г. Кедми пише: „Не искам да бъда гражданин на страна, в която евреите са подложени на насилствена асимилация, в която моят народ е лишен от своята национална идентичност и своите културни ценности ... Не искам да живея в страна, чието правителство е проляло толкова много еврейска кръв...“ и т.н. Затова съм скептична към днешната му любов към Русия, както и към България, ако съветът му е да чакаме някой да ни пази и защитава, а не сами да действаме, като, разбира се, ценим и подкрепяме Русия и не забравяме нейния принос за нашето добруване. https://news.google.com/newspapers?id=wv0cAAAAIBAJ&sjid=OpsEAAAAIBAJ&pg=4525,6764308

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харесваща Достоевски

  15 Май 2023 3:01ч.

  Въпросите ви са основателни. За съжаление това "интервю" е твърде ниска топка - трафаретни тези, високопарни лозунги за БГ, че спасила евреите си - дръжки, народът изобщо не го е било еня, както и днес не му пука за нищо, иначе нямаше да търпи всичката измет в парламента... Спасяват ги няколко смели и високо морални депутати и интелектуалци - но далеч не всички! И Екзарх Стефан, вечна му памет и небесна благодат! От интервюто останах с впечатление, че г-н др. Кедми е някакъв съветски/руски? агент, остава лош вкус в устата от тоя пропаганден и елементарен текст...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Prince of Nigeria

  11 Май 2023 20:44ч.

  Уважаемият г-н е прав във едно , Руската империя няма да остави България да бъде ликвидирана. Първо- България е донор и двигател на културната значимост на целия славянски свят. Второ - Българската земя е свещена и е собственост на българи. Трето - Който е посегнал със зло към България , после горчиво е съжалявал. Това са фактите , другото са спекулации и дрънкане на кухи лейки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба ми все така нареждаше

  12 Май 2023 8:27ч.

  Което и куче да ме е залаяло, все е побеснявало!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега се сетих

  12 Май 2023 8:29ч.

  Той и Борисов май го каза един ден същото. Но каква беше баба ми и какъв е Борисов ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дрънкането на кухите лейки

  12 Май 2023 9:54ч.

  Аве ние нека да продължаваме да раждаме/отглеждаме по (max.) едно дете на семейство, пък ще гледаме да видимЕ какво може и ще направи Русия, за спасяването на българската цивилизация, колкото и да е важно това за нея (Русия де).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи