Виктор Блъсков и Явор Дачков в “Кръг квадрат”: Лъжите на фактчекърите се обръщат срещу тях

Виктор Блъсков и Явор Дачков в “Кръг квадрат”: Лъжите на фактчекърите се обръщат срещу тях

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Във всяка война пропагандата е основно оръжие, но на Русия не ѝ се наложи да го използва, защото Западът действаше в нейна услуга. Западът започна да лъже така, че заслепи всички преценки - дали Путин е болен от рак и има ли двойник през възможността на Русия да издържи икономическите санкции до оръжията. Вместо руснаците да ни лъжат, западната пропагнада лъжеше себе си.

Явор Дачков, Андрей Райчев, Виктор Блъсков и Тончо Краевски в "Кръг Квадрат": Пропагандата днес сравнена с онази от вчера; Как Брюксел заприличва на СССР само, че по-некадърен; До къде можеш да стигнеш в ограничаването на информацията под претекст, че тя е фалшива? За абсурдите на времето, в което и папата може да бъде обявен за путинист; Фактчекърските проверки и трудността да бъдат оспорени; Как работи днешната неолиберална мейнстрийм пропаганда? Кога помощта за свобода се превръща в помощ за несвобода? За произхода на Гугъл и намесата им около изборите в САЩ през 2022 г. За страхът от социално отпадане водещ до автоцензура; Кога властта започва да забранява дискусиите? За това, че всички свободи на съвременния западен човек са гарантирани главно от свободата на словото; За обявилите се за монополни дистрибутори на демокрацията в страната; Кои са двете големи пропагандни грешки на Запада по отношение на войната в Украйна? Идва ли края на ерата на т. нар безпристрастна журналистика? За това, че ако искаш да заглушиш другите значи имаш силно вътрешно усещане, че не си прав.

 

Още от Интервюта

Коментари

 • old_beggar

  31 Март 2024 18:36ч.

  назначените от Америка колониални власти у нас установиха фашистка диктатура: когато си на страната на мира срещу подпалвачите на войната - ти си престъпник (?), а подобно мислене е много опасно и ще изпращат в затвора всеки, които не приема НАТОвската политическа линия…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Georgi Todorov

  31 Март 2024 19:53ч.

  https://onarealcase.blogspot.com/search?q=fuck

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четящ

  31 Март 2024 22:32ч.

  Нещата са по-страшни и по-дебилни от т.нар. Живково време. Ще перефразирам стар виц : "Всяка крива линия, успоредна на линията спусната от американското посолство, е права линия!" От един кошмар влезнахме в още по-голям хорър и това не е най-големия проблем. Все по-малко са критично мислещите хора и смело ще кажа, по-малко са мислещите. Светли празници все пак, идва Великден!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все по-малко са критично мислещите хора и смело ще кажа, по-малко са мислещ

  03 Апр 2024 10:29ч.

  И това си има видимо обяснение. Поколението на четящите /книги/ хора остарява и си отива. Дойдоха поколенията на "гледащите картинки" на екраните. Това е ТОТАЛНО ДЕБИЛИЗИРАНО поколение. Това са нечетящи хора, които поради причината че не четат , не могат да си създават мисловни образи. А това е първото което отличава мислещият човек от дебилизирания. Закърняването на абстрактното мислене и ползването на готови картинки /"екранна болест"/ е причината да няма и критично мислене. Реалността се доставя на готово в главите на дебилизираните екранно-зависими , тя може да е обективна реалност, но може и да е изкривена реалност. А може и да е абсолютно фалшива реалност, измислица, лъжа ! Например лъжата К 19... Ако един милион пъти ти се поднесе картинката , в ъгъла с розовото кълбенце със шипчетата, дори на подсъзнателно равнище ти се внушава "реалност" , каквато в действителност НЯМА ! И тук не става дума за "специализирана тема" в която е необходим образователен ценз, за да разобличиш лъжливата реалност. Не, става дума именно за липсата на критично мислене, за неспособността да събереш 2 и 2. За смъртта на логиката и логичното мислене... Екранната зависимост е най-голямото бедствие днес, това е РОБСТВО над поколенията които не са прочели една книга, но имат по 10 екранни устройства...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Колев

  01 Апр 2024 0:09ч.

  Пак ли тоя Райчев? Втръсна ни се от него. Плещи едни и същи глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи