"Възраждане": Как "Америка за България" си купува журналисти, политици и магистрати

"Възраждане": Как "Америка за България" си купува журналисти, политици и магистрати

“Възраждане” дава фондацията на прокуратурата. “Икономедия” с грантове за 8,3 млн. лв., “Медиапул” - с 3,5 млн. лв. Институтът на Христо Иванов взел над 3 млн. лв.

Над 8 млн. лева грантове от “Америка за България” е получила “Икономедия” АД (точната сума е 8 310 510 лв.). “Икономедия” АД, която издава “Капитал” и “Дневник”, са най-големият ползвател на грантове от “Америка за България”, съобщи на пресконференция адвокат Росен Рашков. Неговата кантора е работила в продължение на три месеца, за да проследи дейността на НПО-то в продължение на 15 години.

“Потресен съм какви суми са ползвали “Капитал” и “Дневник”, които имат претенции, че са стожер на българската независима журналистика”, подчерта адвокат Рашков. Той съобщи, че фондация “Инфо спейс”, която, е съдружник на Стояна Георгиева в “Медиапул” е получила 3 443 739 лв. “Ето ви възможност да се формира един агент на влияние, да се отгледа за 1,2, 5-10 години”, коментира адвокат Рашков. Ние не знаем срещу какво са дадени парите, какъв е произходът им, какъв е проектът, няма информация какво се дължи насреща, допълни юристът. Той бе категоричен, че обществото трябва да получи отговор на тези въпроси. Адвокатът каза, че и казионните медии също са получавали пари от фондация “Америка за България” и допусна, че е възможен и конфликт на интереси.

Росен Рашков

Юристът посочи, че и “Институтът за правни инициативи”, чийто шеф бе Христо Иванов, е получил 3 130 000 лв. Той представи няколко субекта, ползвали големи грантове от “Америка за България”, които са “помагали” на съдебната власт.

Започна с фондацията “Риск монитор”, която срещу 810 000 лв. поела ангажимент да обучава спецпрокуратурата, които по дефиниция трябва да са абсолютно независими. Справка показва, че водещите фигури във фондацията са философи, подчерта адвокатът. Той даде пример и с “Антикорупционния фонд”, който е получил грантове в размер на 2 331 000 лв.

Фондация “Америка за България” пряко или косвено е оказвала влияние върху четири области - медии, правосъдие, избори, образование, в които намесата є е абсолютно недопустима. Тези сфери по дефиниция следва да са напълно независими за всяка една суверенна държава. Това коментира по време на пресконференция на партия “Възраждане” адвокат Рашков.

След анализ на даренията на фондацията, които годишно надхвърлят 20 млн. долара, стигнахме до категоричния извод, че става дума за медийна и политическа корупция, която засяга националната сигурност, категоричен бе лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Той съобщи, че внася сигнал в прокуратурата за нередности в дейността на фондация “Америка за България”. На държавното обвинение ще бъде представено проучване в обем от 358 страници за финансирането на различни институции: 

“Вече може да се каже, че разполагаме с пълен свод от материали и информация за начина, по който е изградена тази сложна октоподоподобна или дървовидна структура, окопала се на всички нива в българската държава, като започнем от администрацията и минем през всички останали нива на българските чиновнически служби и стигнем до т. нар. неправителствени организации, които като почнем да се разчепкваме в техния генезис, установяваме, че те не са неправителствени. Те са правителствени, на американското правителство, и изграждат агенти за влияние в нашата държава”, заяви Костадинов.

Той допълни, че “Възраждане” са превели, адаптирали към българското законодателство и синхронизирали с европейското американския закон за регистрация на чуждите агенти, който предвижда строг режим за регистрация на фондации и неправителствени организации, получаващи финансиране отвън. Костадинов увери, че законът ще бъде внесен в Народното събрание.

7 май 2016 г., американското посолство в София. Заместник-държавният секретар Антъни Блинкен на среща с Христо Иванов, Даниел Смилов, Весела Чернева (която по-късно стана външнополитически съветник на премиера Кирил Петков), Николай Стайков, Иван Бедров, Магдалена Генова.

Проекти, свързани с медии, предвиждат отпускането на:

425 000 лева в подкрепа на седмичника “Капитал” и dnevnik.bg, квалифицирани като “пример за качествена журналистика и свобода на словото в България”.

180 000 лева в подкрепа на Gospodari.com - социално ангажирана информационна и развлекателна видео платформа за съдържание.

350 176 лева, в подкрепа на независимата журналистика чрез фондация “Отец Паисий 36” - регионална медия, която публикува на своя основен информационен портал podtepeto.com новини, анализи и разследвания от Пловдив и област.

1 199 990 лева, в подкрепа на Платформата за независима регионална журналистика “За истината”, с цел - разширяване професионалната є мрежа в Северозападна България

1 122 260 лева, в подкрепа на независима журналистика за по-силна демокрация - Mediapool.bg (Фондация “InfoSpace”)

60 000 лева за стартирането на нова радиопрограма, озаглавена “Критично за медиите” по радио “Дарик”.

30 600 USD в подкрепа на БНТ, за отразяването на изборите за президент в САЩ

26 500 USD, в подкрепа на БТВ, за отразяване на изборите за президент в САЩ

23 535 USD, в подкрепа на БНТ, за отразяване на 59-те президентски избори в САЩ през 2020 г.

20 070 USD, в подкрепа на БТВ, за отразяване на изборите за президент в САЩ през 2020 г.;

597 100 лева, в подкрепа на Асоциация на европейските журналисти - България

180 000 лева, в подкрепа на Глобал уеб ООД, с цел обогатяване с авторско видео съдържание на платформата Gospodari.com.

15 000 лева, в подкрепа на Онлайн медия Въпреки.com

3 000 000 лева, в подкрепа на Икономедия АД, с цел разширяване онлайн присъствието на “Капитал” и “Дневник” и укрепване водещите им позиции в обективно отразяване на обществения живот.

1 152 600 лева, в подкрепа на Фондация “Инфо Спейс” за свободни медии в защита на обществения интерес

176 280 лева, в подкрепа на Фондация “Редута. бг” за възобновяване на добрите практики в аналитичната журналистика

178 500 лева, в подкрепа на Медиатор - интерактивна платформа в подкрепа на независимата журналистика, чрез Асоциация на европейските журналисти - България

102 800 лева, в подкрепа на Фондация “Офф Медия”, издател на OFFNews.bg

120 150 лева, в подкрепа на Фондация “Офф Медия”

163 340 лева, в подкрепа на Сдружение “Асоциация за свободни медии” за независима регионална разследваща журналистика чрез blagoevgrad-news.com

1 360 820 лева, в подкрепа на Фондация “Инфо Спейс” за независима журналистика чрез Медиапул

1 500 060 лева, в подкрепа на “Икономедиа” АД за защита на качествената журналистика

Проекти, свързани с дейността на съдебната система:

1 184 760 лева, в подкрепа на програмите “Инициатива за прозрачни съдебни назначения” и “Мрежа на американските съдии за България, Фондация “Български институт за правни инициативи”

436 000 лева, в подкрепа на Съюз на съдиите в България;

880 190 лева, в подкрепа на Фондация “Български институт за правни инициативи” за ефективна съдебна система;

697 600 лева, в подкрепа на Български институт за правни инициативи - “Инициатива за прозрачни съдебни назначения”

240 000 лева, в подкрепа на проект “Специализираната прокуратура срещу организираната престъпност” на Фондация “Риск Монитор”

142 360 лева в подкрепа на Индекс на реформа в прокуратурата; Български институт за правни инициативи

Проекти, свързани с избирателния процес, местната власт, корупцията:

• “Прозрачност без граници” - получено финансиране в размер на около 2 700 000 лева от “Америка за България”

75 000 лева, в подкрепа на Фондация “Институт за право и правосъдие”

530 500 лева, в подкрепа на Сдружение “Институт за развитие на публичната среда” за Граждански действия за свободен и честен избирателен процес

1 358 013 лева, в подкрепа на Фондация “Антикорупционен фонд” за Устойчивост на усилията за борба с корупцията чрез увеличаване на общественото въздействие на разследванията и участието на общността

973 123 лева, в подкрепа на Антикорупционен фонд

585 980 лева, в подкрепа на Индекс за Местната система за почтеност; Сдружение “Асоциация Прозрачност без граници” - според описанието корупционните рискове и антикорупционният капацитет се оценяват по международна методология, разработена от Прозрачност без граници и адаптирана за местните условия и включва общинските съвети, кметовете, местната администрация, съдебната власт, полицията, политическите партии, бизнеса, медиите и гражданското общество.

Сериозно впечатление прави финансирането на проектите на Институт за международно образование, а именно:

1 893 679 USD за Програма “Младите лидери на България” - 2011 за периода октомври 2010 - октомври 2012 г.

2 416 000 USD за Програма “Младите лидери на България 2012-2013 г. за периода септември 2011 г. - ноември 2013

1 593 500 USD за Програма “Младите лидери на България 2012-2013”, за периода септември 2012 - април 2014 г.

2 320 200 USD за Програма “Младите лидери на България” 2013 - 2014 г., за периода октомври 2013 - март 2015 г.;

1 763 500 USD за Програма “Младите лидери на България”, за периода от декември 2014 - септември 2017 г.;

2 136 850 USD за Програма “Младите лидери на България”, за периода февруари 2016 - февруари 2018 г.

 

Изявление на Фондация Америка за България от 5 юли 2022 г.: Не финансираме политици, политически партии, политическа дейност или протести

С оглед скорошни публикации, които се опитват да изкривят истината за Фондация “Америка за България”, бихме искали да изясним фактите:

Фондация “Америка за България” е независима, неправителствена и неполитическа американска фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондация “Америка за България” не финансира политици, политически партии, политическа дейност или протести.

Фондация “Америка за България” не упражнява влияние, нито насочва възгледите на наети експерти, консултанти и организации, които финансира.

Фондация “Америка за България” предоставя подкрепа за проекти и организации от цялата страна чрез открита и достъпна за всички процедура за кандидатстване за финансиране, описана на нашата уебстраница. Всички проектни предложения трябва да отговарят на приоритетите в четирите ни области на работа: Бизнес, предприемачество и технологии; Културно-исторически и природен туризъм; Добро образование и работни умения; и Благоприятна бизнес среда.

Фондация “Америка за България” насърчава прозрачността и отчетността в дейността на всяка една организация или обществена личност. Поддържаме най-високите етични стандарти при управлението и администрацията на нашите проекти, както и лична и професионална почтеност, прозрачност и отчетност и очакваме същото от финансираните от нас организации и партньори.

Въпреки, че няма правно изискване, Фондацията публикува на интернет страницата си информация за всички проекти и организации, които са получили проектно финансиране от нас от създаването ни през 2009 година до днес.

Фондация “Америка за България” също следва международно приетите практики да заплаща хонорар за предоставени експертни консултации, анализи и участия в различни форуми.

В съобщението на фондацията няма нито ред за това, че финансира медийни проекти, проекти, свързани със съдебната власт, както и такива с изборите в страната ни.

Президентът на Фондация "Америка за България" Нанси Шилър, посланикът на САЩ Херо Мустафа и Десислава Тальокова, изпълнителният директор на Фондацията, снимка: US4BG

От Буш-баща през БАИФ до “Америка за България”: Български НПО, журналисти, политици и магистрати са финансирани с над $ 400 млн. за 30 години

Фондация “Америка за България” е създадена през 2008 г. като основа за стабилни и дългосрочни американско-български отношения. Тя е наследник на дейността на Българо-американския инвестиционен фонд, който е основан от американското правителство посредством Американската агенция за международно развитие с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. Фондът е учреден през 1991 г. от президента на САЩ - Джордж Х. У. Буш, и Конгреса на САЩ, по силата на американския Закон за подпомагане на източноевропейските демокрации.

През 2002 г. Франк Бауер, председател на Българо-американския инвестиционен фонд, е сред учредителите на сдружението с нестопанска цел “Глобална България”.

Негов координатор е Цветелина Бориславова, председател на СиБанк, а освен Бауер и БАИФ в сдружението са Светослав Божилов - СИБанк, Красимир Гергов - рекламна агенция “Крез”, Венелина Гочева - в. “24 часа”, Сашо Дончев - Овъргаз, Валентин Златев - Лукойл България, Иван Кръстев -Център за либерални стратегии, Алън Парсънс -bТV, Стефан Попов - Фондация “Отворено общество”, Иво Прокопиев - издател на в. “Капитал” и в. “Дневник”, Красен Станчев - Институт за пазарна икономика, Левон Хампарцумян - Булбанк, Огнян Шентов - Център за изследване на демокрацията.

В съобщение до медиите тогава се казва, че “Глобална България” е отворена общност от личности, които вярват, че главният въпрос пред българите днес е какво можем и сме длъжни да спечелим в един глобален свят на демокрация и пазарна икономика.

“Имаме независим Борд на директорите. Това са независими умове от всички части на Съединените щати: журналисти, бизнесмени. Те решават. Нищо общо нямаме с външната политика на САЩ. Тук сме да направим най-доброто за България”, казва в интервю за БНТ през 2015 г. Гари Макдугъл, съпредседател на Борда на директорите на фондация “Америка за България”. Той нарича нелепо твърдението, че фондацията е дългата ръка на американската външна политика в България и че тя е предизвика смяната на правителството през 2014 г. подпомагайки няколко известни протестиращи.

Над 260 млн. долара е предоставила като финансова подкрепа на страната ни за 14 г. Фондация “Америка за България”. Това е сумата, която фондация “Америка за България” е дала от 2009 година досега, за да обгрижва българската демокрация. Това обяви официално преди месец новият шеф на “Америка за България” Нанси Шилър, която отчете дейността досега и начерта плановете за бъдещето.

Общо с Българо-Американския Инвестиционен Фонд от 1992 година до днес са дадени над 400 милиона долара в България, отчете още Шилър.

 

Източници: "Възраждане", "Труд"

 

Коментари

 • Костадинов да бъде премиер на България! Липсва информация колко са насипали в независимата и качествена журналистика на козешкия парцал "Сега".

  06 Авг 2022 14:22ч.

  Поздравления, д-р Костадинов! С Вас сме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  06 Авг 2022 14:23ч.

  Коцето май завижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това самопризнание ли е?

  06 Авг 2022 16:46ч.

  Най-после ледът започва да се пука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Над 260 млн. долара е предоставила като финансова подкрепа на страната ни за 14 г.

  06 Авг 2022 14:24ч.

  Ще трябва да се бръкнат повече. Ей на, според Викито Нюланд, след само 5 милиарда демокрацията дойде в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • борба

  06 Авг 2022 14:24ч.

  Дааа, Борбата ще е безмилостно жестока от сега нататък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Възраждане": Как "Америка за България" си купува журналисти, политици и магистрати

  06 Авг 2022 14:49ч.

  С пари бе батка, както ти си купуваш къщи например. Понимаеш? Виждам, че си открил топлата вода. Ами да беше казал, можеше и у нас да се окъпеш (и аз имам бойлер).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бедна ми, Българийо

  06 Авг 2022 14:52ч.

  За съжаление, борбата ще бъде лесно потушена с помощта на поредните траншове за затваряне на устата на неудобните, тяхното публично омаскаряване, неглижиране, опорочаване на всяко родолюбиво дело, което решат да предриемат. Пример - плюенето по Костадинов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  06 Авг 2022 15:00ч.

  Нищо няма да излезе от цялата патаклама!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • докато има машинен вот

  06 Авг 2022 15:25ч.

  няма избори, а насаждане на интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако някой се пита защо за тези години стигнахме такова дъно,

  06 Авг 2022 15:43ч.

  тук може да открие отговора. Така се създава и поддържа колония, чието население планомерно се подлага на промиване на мозъци, на опростачване и бива лишавано от възможност за съпротива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, известно е, че медийни дресьори на АзБ

  06 Авг 2022 15:56ч.

  имат добре отработени похвати - което не им отърва, да го обявяват за "копейка", за "ватник" и т. н. Нищо ново под слънцето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  06 Авг 2022 15:50ч.

  Всички знаят, че Америка за България купува журналисти, политици. Хвърлят им дебели пържоли, както Бате Бойко разправяше за служебното куче на МВР. Костадинов е първият политик в България, който не се страхува да ги посочи с пръст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съобщително изречение

  06 Авг 2022 15:57ч.

  А генерал Уесли Кларк с какви пари си накупи медиите и за какво ги ползва. И с какво се е занимавал в качеството си на генерал. Друг въпрос - а Отворено общество кога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дори след тези фрапиращи разкрития вероятно ще бъзе задействан

  06 Авг 2022 15:57ч.

  "любимият" похват на Сорос - което не се купува с пари, се купува с много пари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 440 долара

  06 Авг 2022 15:59ч.

  бил надника на пропутински трол, нает във фабриката за тролове в С. Петербург.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тука

  06 Авг 2022 19:33ч.

  За Бълария иде реч.. Нашенските тролове са на служба към" Америка за Бълария" както става ясно от настоящата сводка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря на “Възраждане”

  06 Авг 2022 16:26ч.

  Все съм се питала, защо по всякакви теми - икономика, полититика, бъра-бъра за коментар в БНР са поканени “експерти” от Център за изследване на демокрацията, Център за либерални стратегии и тям подобни. Като им слушам пропагандните речи, все се питам, кой им плаща заплатите. Е сега вече разбрах. Не че не предполагах.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циганин

  06 Авг 2022 16:46ч.

  Отвориха се още места в Бухово. Честито на печелившите за отработването.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А как варненският ром

  06 Авг 2022 17:11ч.

  ще изгони Лидл? Народът чака с надежда и упование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро простак с диплома

  06 Авг 2022 17:34ч.

  Да ти имам проблема!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  06 Авг 2022 17:47ч.

  Ако това е цената да изгоним соросятата, готов съм да се откажа от веригите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мащабно корумпиране на политици, магистрати и журналисти,

  06 Авг 2022 17:17ч.

  ама път "в името" на "демокрацията" и "борбата с корупцията"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нане Вуте Канадеца

  06 Авг 2022 17:36ч.

  Сашо Дончев, Глобална България - факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  06 Авг 2022 17:46ч.

  Чудесен списък, след победата всички на каторга в Белене, да строят АЕЦ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  06 Авг 2022 17:46ч.

  Хубаво,ама късно!Октоподът е превзел цялата държава и може да бъде отстранен само с огън и меч,а ние имаме пожарникар и меки китки.Ненапразно преди дни написах,че понякога с тъга се сещам за Диктатурата на пролетариата -надявам се,че сега разбирате защо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карлсон от покрива

  06 Авг 2022 19:05ч.

  Иванов, диктатурата на пролетариата Сорос я трансформира в диктатура на малцинствата и връщане назад няма! А и друго - освен пожарникар нали си имаме и пилот, и канадец, и Макиавели от Крушовица, и Асан от Хасково, и Бойкикев от жълтите павета, и прокурор от времето на Живков, и каракачанска превъзходна, че и адвокатка на Мултигруп! Я гледай какъв богат избор на......некадърници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  06 Авг 2022 18:02ч.

  Интересното за местните слуги на Сорос е че след като ги напазаруваха и реализираха с най добри намерения, изведнъж започнаха да пригласят в пълна синергия, на всички най гнусни глобалистски практики като в останалият свят- "ново нормално", "голям рестарт", "зелена сделка"...Вземеш ли парите, четеш сценария, на Шорош и Швааб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  06 Авг 2022 18:11ч.

  Дай Боже, Рон ДеСантис да стане президент на Америка! Изключителен човек и поведе битка, срещу изродите на Сорос във Флорида! Магистратите и "философите" на Сорос, носят и сеят смърт и безумие на всякъде, и на всякъде са еднакви в подривната си дейност, заслепени и високомерни в служба на лукавият звяр и всичко лошо което се случва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор, съмнявам се да е имало добри намерения,

  06 Авг 2022 18:16ч.

  те са напазарувани точно с оглед на сегашната ситуация, която е планирана отдавна. Дай Боже да е Рон Де Сантис. Сигурна съм, че соросоидите ще лаят и по него, защото всъщност им плащат сатанистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  06 Авг 2022 18:17ч.

  Чест и почитания за Коцето и неговите хора, занимават се със съществени проблеми които тровят невероятно света и го правят нетърпим! Твърдо го подкрепям, в сравнение с другите напазарувани шушумиги е направо държавник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орбан

  06 Авг 2022 18:29ч.

  Орбан го направи, ограничи им правата и финансите, значи може да е направи, но дали има кой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  06 Авг 2022 18:31ч.

  Мъчно могат да лаят по Рон ДеСантис, просто ги смазва, защото е изключително прагматичен и аргументиран юрист, който много добре разбира как се случва подривната дейност, с инсталирани и корумпирани магистрати, които са на къса каишка на глобалистите! Виждам че и Възраждане разбират къде е се коренят бедите с "новото ТРАНС нормално", и изроди като не къпаният мравояд...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VIP

  06 Авг 2022 18:52ч.

  България може да бъде богата и независима като Дубай. Просто трябва да обяви пълен неутралитет и освобождаване от данъци. Нещо като офшорна зона с неприкосновеност на границите. Швейцария само ще завижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  06 Авг 2022 19:51ч.

  Е, някой се намери публично да извика: "Кралят е гол!" . п.с. Жълтопаветниците са най-жалката порода, населявала тези земи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  06 Авг 2022 20:26ч.

  Да живей независимата бг джурналистика, независимата бг демокрация и прочие глупости на търкалета! НИе вече не сме дори колония на сащ и запада, а помийна американска яма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  07 Авг 2022 8:43ч.

  Влизаш в А1 да си купиш нов апарат, а вкъщи откриваш в пликчето с аксесоарите на апарата и чисто нов договор за 2 години напред с нови, по-неизгодни условия, надлежно подписан от теб самия - на малкото прозорче, подбутнато ти от сръчния и находчив бъдещ „млад лидер“ уж че подписваш за апарата... Виртуози, факири, обучени с грижа за теб от АзБ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костя

  08 Авг 2022 12:44ч.

  Политическа партия (бюджетно-финсирана "Фондация") "Възраждане на наци-комунистическия циг@ньор-българищнизъм" на правешкия идол-гюфто Тато завистливо реве срещу Фондация "Америка за България"?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ген Решетников

  08 Авг 2022 12:46ч.

  Нема пари - "възраждай"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  08 Авг 2022 12:52ч.

  От какви среди произлизат самия Костадинов и партийците му: какви са бащите, майките, дядовци, баби, близката рода?! Какви са връзките им с БКП+БЗНС+ДС+....+Коминтерна, КПСС, КГБ+ ....?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Икономедия и

  08 Авг 2022 15:34ч.

  Качествена журналистика е оксиморон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След като е минала чистачката

  08 Авг 2022 18:48ч.

  са останали само “възрожденци” във форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор

  09 Авг 2022 16:32ч.

  Така като чета този материал и имам чувството, че фондацията "Америка за България" не е за всеки в България, а по-скоро е "Америка за някои българи" като например подсъдимият олигарх Иво Прокопиев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  10 Авг 2022 11:05ч.

  Продажници! Браво на Костадинов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коце, адвокатина ви не го бива!

  10 Авг 2022 16:33ч.

  Опита се публично да си обоснове обвинението, заплете се като патка в кълчища, извади прозореца на Овертон като аргумент, ти да беше, дето не си юрист, 10000000 пъти по-добре би го спретнал! Намерете си друг, тоя не фела!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не виждам никакъв проблем

  10 Авг 2022 16:45ч.

  Българските медии не могат да се издържат от реклама или от абонамент. Пазарът е малък. По-добре да вземат пари от американците и ЕС, отколкото от руснаците. Ако ме питате защо, отговорът е - по същата причина, поради която българите емигрират на Запад, а не в Русия, и пращат децата си в западни университети, а не в руски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи