Вацев: В София има много хора, готови на война с Русия и като начало ще бъде изгонен военният министър

Вацев: В София има много хора, готови на война с Русия и като начало ще бъде изгонен военният министър

Валентин Вацев. Снимка: Силвия Великова. Цялото му интервю с Петър Волгин чуйте в звуковия файл.

 

„Тази война ще завърши първите дни на март с победа на Русия. Русия печели тази война и това не е известно само на българските озверели медии, които от 48 часа не могат да се измъкнат от истериката, която им индуцираха от някакви страни.“ Това каза пред БНР геополитическият анализатор и университетски преподавател Валентин Вацев.

Светът преминава от еднополярност към многополярност. Появиха се още два световни полюса насилата – Русия и Китай, Русия в момента има военно-техническо надмощие над САЩ и не се бои да воюва.

Преходът от еднополярен към многополярен свят означава огромно количество регионални, но жестоки войни, които разгледани съвкупно, могат да се нарекат Трета световна война, смята Вацев. По думите му Третата световна война ще представлява мрежа от локални жестоки конфликти, в които Русия ще воюва срещу НАТО.

„Добре дошли в навечерието на Третата световна война, която с почти 100% вероятност няма да бъде ядрена, тъй като ядрената война просто не е война, а край на цивилизацията.“

В Третата световна война ние отново сме срещу Русия. Българска съдба е във всички световни войни да воюваме срещу Русия, посочи Валентин Вацев.

Русия воюва Украйна да не влезе в НАТО, това е единствената истинска политическа цел на руското ръководство, подчерта той.

„На Русия не ѝ оставиха никаква възможност да направи нещо друго. Няколко пъти президентът Зеленски беше като че ли готов да преговаря за неутрален статус на Украйна, но някакви странни сили около него не му дават възможност. Зеленски е под огромно напрежение. Той не е субект на цялата си воля. Той знае, че губи тази война.“

Според Вацев украинският президент е „заложник на тази война и ще оцелее само ако играе по правилата на своите съветници“.

Засега се вижда договореност между Русия и Вашингтон руските войски да не навлизат на запад от границата, която дели Западна Украйна от Централна Украйна, затова и посланици и други дипломати са в безопасност в Лвов, отбеляза Валентин Вацев. 

Според анализатора поставените цели на войната са противоречиви, защото например денацификацията би изисквала десетилетия и се изразява в „преодоляване на патологическата зоологическа русофобия в някои представители на украинското общество“, в което има „много мощна ултрадясна зоологическа антируска прослойка“.

„Излекуването на украинското общество от русофобия ще отнеме период, в който се раждат и се сменят поколения. Така че втората задача, която Путин поставя, не е реалистична.“

Тези, които ще воюват до последния патрон и капка кръв, са доброволните батальони, които нямат какво да губят, докато украинската армия се държи разумно и потокът от предаващи се украински военни не секва, каза още Валентин Вацев.

Икономическите санкции срещу Москва ще бъдат посрещнати с неудобство, те са неприятни, но не са непреодолими, коментира Вацев. 

„Г-н Борел има свои заслуги в процеса на национализация на руските елити, когато обяви – никакъв шопинг вече в Милано, никакви вечеринки в Сен Тропе и никакви брилянти в Антверпен. Това е желанието и на средния руснак – да се отрежат олигарсите.“

Политическата линия на Путин зависи от това доколко той успява да примирява, балансира и консолидира 4 основни елитни групировки. На този етап има консенсус между три от тях, поясни Валентин Вацев. По думите му санкциите срещу елита на Русия имат за цел да съобщят на санкционираните, че трябва да свалят Путин, но засега политически Кремъл е безусловно консолидиран на фона на задълбочаващия се натиск върху върхушката на руския елит. 

„Нека да видим ще успее ли Путин да поддържа политическия консенсус между основните руски политически елитни групировки.“

В София има много хора, които са готови да отворят война на Русия, изтъкна Валентин Вацев в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Защо никой не се е досетил, че например бул. „Руски“ в центъра на София може да се преименува в бул. „Американски“? Руската църква да стане Американска църква, 3 март да стане Ден на любовта към Америка? Да се обяви извънредно положение, предвид особената обстановка и да се разгонят със закон всички русофилски организации с обвинението, че са паравоенни организации. ДАНС трябва да направи списък и на всички, които си купуват руска салата, тъй като това е слабото място в българската национална сигурност.“

Българският политически елит все още не е направил всичко, което зависи от него, смята Вацев.

„Като начало вероятно ще бъде изгонен от правителството военният министър, без да се обяснява защо – той си знае. Аз не виждам никаква вина при него, че не споделя русофобския бяс на българския министър-председател.“

Геополитическият анализатор подчерта и ролята на междинните избори в САЩ през есента за геополитическия баланс на силите.

„Периодът на валидност на демократическото правителство на Байдън в Америка като че ли се разпростира до 8 ноември тази година. Аз очаквам сериозна победа на Републиканската партия с Тръмп начело. Републиканците са за конфронтация с Китай и за мир с Русия, демократите – точно на обратния принцип.“

Вацев постави и въпроса дали Китай „няма да използва бъркотията, за да придърпа Тайван“, защото има всички технически възможности за това, но същевременно посочи, че това е „империя, която работи с категориите на вечността“.

„Китай може да направи точно това, точно сега. Но аз ще бъда изключително изненадан, ако наистина го направи. Това няма да е по китайски.“

 

Източник: БНР

 

 

Коментари

 • Благодарим

  26 Фев 2022 14:13ч.

  За дрънканиците на вацев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данибус

  26 Фев 2022 14:30ч.

  Ами "подрънка й" ти, да те видим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев е разумната светлина у нас

  26 Фев 2022 23:45ч.

  Стига сме хранили на САЩ военнослужещите от базите им. ........ Пенсионират се рано, получават до живот безплатна здравна осигуровка, сравнително добри пенсии, сменят си колите на всеки няколко години, осигурени старини, а държавите, които американците са разбили и ограбили, мизерстват. ............ Човешката цивилизация загива, американската демокрация е убиецът и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор Ангелов

  26 Фев 2022 14:29ч.

  https://narod.bg/2022/02/26/русия-и-украйна-воюват-прецакана-е-евр/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези хора, "готови на война с Русия", ще са първите, които ще напълнят памперса като видят първият руски войник на живо!

  26 Фев 2022 14:32ч.

  Сашето Йорданов и Минджев си ги представям, например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "много хора, готови на война с Русия"

  26 Фев 2022 14:55ч.

  Готови, готови, колко да са готови - те по топлите кабинети и по медиите, хорските деца - пушечно месо, мирното население под обстрел. Като са толкова готови, яхат петте танка и двата самолета и веднага право на Крешчатик да защитават столицата на Незалежная. Под командата на Цона. Щото Володимир Клоун се е омел къде Лвiв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "много хора, готови на война с Русия"

  26 Фев 2022 14:58ч.

  Щото са невежи платени агенти - в Харвардите им не се учи, че българската армия веднага ще мине на страната на руснаците заедно с духовата музика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • " и това не е известно само на българските озверели медии, които от 48 часа не могат да се измъкнат от истериката"

  26 Фев 2022 15:03ч.

  И моите впечатления са такива. Само не съм сигурен дали за индуцирана истерика иде реч, или за банален страх плавно преливащ в паника. Щото ръкописите не горят. Дигиталните също :).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  26 Фев 2022 15:08ч.

  От определена гледна точка, Третата световна война започна горещо именно в Украйна, по вина на Запада, който чрез агресивен натиск за разширяване на НАТО и чрез провокации не остави избор на руското ръководство. В тази условна първа фаза, Русия си връща плацдарми, които й принадлежаха по право, и за които предците й са проливали кръв, вкл. спасявайки човечеството от кафявата чума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна беше последното парче, което отхапа световния паразит

  26 Фев 2022 15:14ч.

  Редно е да бъде първото повърнато

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  26 Фев 2022 15:32ч.

  Всичко е игра Ваце и Путин я играе... ако си спомняш, по средата на пандемията Путин я обяви за приключила и ковито в Русия изчезна за седмица, тогава бидето по-бързата процедура се свърза с него и ковито се върна като с магическа пръчка. Тогава Путин използва момента, за да се спазари за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  26 Фев 2022 15:34ч.

  Сега получава наградата си... Макарон и подметките му от сутринта тръбят, че войната ще продължи, идва им дюшеш това положение и дават сигнали на Путин, иначе досега да беше приключило всичко. За тия хора няма значение кой и колко ще умрат, те си гонят целите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  26 Фев 2022 15:36ч.

  Нали не мислите, че САЩ умират от кеф да им викат, че са слабаци? Клаус швабата каза, че САЩ повече няма да са глобална сила и те започнаха да вдигат налъмете ? Играят ни циркове до 101 и обратно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  26 Фев 2022 15:41ч.

  Най-важното събитие, което ще се проведе тия дни /01.03.22 г./ е подписването на резолюцията на СЗО от държавите членки /само пикливите държави, не големите/, с която резолюция ще бъдат суспендирани техните Конституции! Ще ни отнемат държавността, правата и собствеността! А ние си играем на война и нямаме време да питаме кирчовците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • укронационисти, сър!

  26 Фев 2022 15:42ч.

  Извинявайте, как е възможно старши анализатор да използва понятия като "някакви странни сили около него"? Кои са тия, Вацев, или знаеш или не знаеш, или казваш или не казваш! Цензурата в действие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  26 Фев 2022 17:14ч.

  напротив , вие руснаците искате война и сте готови да убивате. виждам колко форумци ,които са руснаци, са настроени за война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "виждам колко форумци ,които са руснаци, са настроени за война."

  26 Фев 2022 17:33ч.

  Това виждане на войнствени руснаци във форума с третото око ще да е. Като почнете да виждате и анунаки под леглото си, спешно се консултирайте се със специалист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спориш с някого, който слугите в гласове вече са изтрили

  26 Фев 2022 19:27ч.

  Халал да са им рублите на тия бивши седесари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  26 Фев 2022 17:34ч.

  Дрън,дрън Вацев! 1.Готови за война?Готови са за кокъл.Нито повече нито по малко.Най-ясно пролича при августовския пуч в Русия.Три дни демократите мълчаха. И сега ще е същото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние не сме руснаци,

  26 Фев 2022 17:37ч.

  ние сме българи и пак не искаме война! Който иска война, или не е с всичкия си, или има интерес от нея, бил той материален, или политически...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  26 Фев 2022 17:40ч.

  Не мисля,че в Украйна се преследват само военни цели.Путин и ко са всичко друго но не и глупаци.От 120 милиардери в Русия 100 са създадени по времето на Путин,Ядрената война днес няма да е тази от преди 50г.Теорията на К.Сейган днес не важи.Дори мисля,че партнерите са предупредени да не се месят щото тактическо ядрено оръжие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  26 Фев 2022 17:45ч.

  объркал съм се . това е операция ,а не е война. но виждам , че грешката е вярна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  26 Фев 2022 17:46ч.

  Доц. Вацев е както винаги перфектен, а изказът му - приятен. На фона на бездарните местни палячовци, треперещи от несподелена любов към САЩисаният паразит, Вацев се превръща в епистоларен колос. Единственото което остава след хладен анализ е, да гледаме как предадените мишлета, ще търсят как да се вмъкнат в последните самолети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  26 Фев 2022 17:48ч.

  Аз нямам спомен за сменен военен министър. Вацев нещо се е объркАл. Позицията на армията е една. ... И това е добре..... От кога чакаме? .... Армията - ДА ВЗЕМЕ ПОЗИЦИЯ. ............Е, ..... имаме я, най-сетне, СЪБУДИХА СЕ! .......... . ЧЕСТИТО!. ......................... Започва възраждането на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз нямам спомен за сменен

  26 Фев 2022 18:58ч.

  Вацев не казва, че е сменен, а че ЩЕ БЪДЕ сменен. Прави разлика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  26 Фев 2022 18:04ч.

  Опорките на Кремъл повторени 1 към 1. Абе Вацев, тоя Путин да не е господ, че няма нито една издънка за толкова години. И като как ще продължи напред Русия подкрепяна от Сирия, Венецуела и Сърбия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цяла рота

  26 Фев 2022 18:45ч.

  На господин Вацев мога да му изброя поименно цяла рота войнстващи кръчмарски биткаджии. Ама пусто се бият само от студиата и кръчмите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В мътната вода...

  26 Фев 2022 18:47ч.

  "дали Китай „няма да използва бъркотията, за да придърпа Тайван“. И други държави се възползват от момента. Например Израел яростно обстрелва Дамаск с артилерия, булдозери на заселниците "разчистват" палестински къщи в Ивицата Газа и Зап. Бряг, заливат с канализационна вода нивите на палестинците (НЕ точно за да ги наторят), а за да ги ликвидират... Business as usual.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юрий Кнутов.

  26 Фев 2022 19:35ч.

  Главные угрозы для России в текущей ситуации https://www.youtube.com/watch?v=jJwnstVYGH0 Какой план развития событий РФ сломала 22-го февраля. Каков общий расклад сил в украинской операции. Где сейчас формируется главная группировка войск объединённого противника и чего нам ждать от них. Об этом и многом другом рассказывает Юрий Кнутов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точни преценки на Вацев

  26 Фев 2022 19:37ч.

  и интересни прогнози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще повярвам,

  26 Фев 2022 23:27ч.

  че у нас се случва истинска промяна, чак когато видя Вацев в Канал-1 на БНТ или по БТВ или пък по Нова-ТВ, която от 25 години все е "нова", но до ден днешен така и не разбрах, кое точно и е "новото".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куролация

  27 Фев 2022 9:41ч.

  Зеленски сега обяви създаването на чуждестранен легион,да вървят тези хора от СФ да се записват,и да воюват с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  27 Фев 2022 11:56ч.

  Путин даде добър урок на Нато и сие, сега нямат полезен ход

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • US Motherfucker

  02 Март 2022 21:30ч.

  Яка комунистическа закалка. Так держать ! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • US Motherfucker

  02 Март 2022 21:42ч.

  ? Всички съветски паметници трябва да бъдат съборени, за да се излекува отиващата си от този свят младеж, а руското пасолство - задължително затворено и "братята" изритани от територията на България. Тогава русофилството ще изчезне от само себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи