Валентин Вацев: Новото правителство ще бъде 100 процента соросоидно

Валентин Вацев: Новото правителство ще бъде 100 процента соросоидно
Следващата българска власт ще бъде откровено проамериканска и управленските импулси ще идват директно от американското присъствие в България. Това коментира в ефира на Дарик анализаторът и преподавател по геополитика доц. Валентин Вацев.

 

По думите му новото българско правителство ще бъде 100 процента соросоидно, като ще бъдат намерени достатъчно депутати в останалите партии, които да подкрепят подготвения кабинет с мандата на "Има такъв народ".

 

Валентин Вацев подчерта, че отговорността за бъдещото правителство ще бъде понесена от всеки, който гласува за него.

 

„Точно за това умната партия ГЕРБ отказа да участва във всякакви консултации, тъй като изглежда приемат за достоверни сведенията, че правителството ще бъде 100 процента соросоидно и в този смисъл ще решава проблеми от типа на „горещи картофи“, обясни той в предаването "Реактивно".

 

Според него първият проектокабинет, предложен от Слави Трифонов и бързо оттеглен след това, е бил пробен балон, с който да се прецени реакцията на българското общество, което е реагирало бурно.

 

„Да очакваме ли повече от същото?!? Не, трябва да очакваме много повече от същото, защото правителството – съдейки по изтеклите сведения за неговия състав и неговия премиер, ще има няколко основни задачи: приватизиране и концесиониране, сваляне на условията на България за членството на Северна Македония в ЕС, признаване на третия пол и вкарване на България в ускорени подготвителни действия за предстоящия въоръжен конфликт между Русия и силите на НАТО в нашата част на света“, коментира доц. Валентин Вацев.

 

Според него е интересно как ще се отнесат към тези очаквания в БСП. ДПС ще поддържат това правителство абсолютно условно и с възможност за измъкване във всеки момент, допълни анализаторът.

 

По думите му „на фона на това правителство, което в момента се подготвя, може да се очаква казано леко хумористично Бойко Борисов да изглежда като светла ренесансова личност“.

 

Валентин Вацев коментира, че дава на това правителство между 9 месеца и година живот. „Те имат да свършат няколко прости задачи, които ще бъдат ограничени във времето“, допълни времето.

 

В момента според него се търсят отговорни българи, депутати, които ще бъдат намерени и ще има правителство. „Американските квоти във всички останали партии в НС ще бъдат активирани и този кабинет ще има нужната подкрепа“, прогнозира Валентин Вацев.

 

„Партия ИТН всъщност не е партия, а ситуационна сбирка от хора, които нямат вътрешно идеологическо сцепление. Това е партия от безпартиен тип – много удобна за прокарване на всякакви теми „горещи картофи“, смята още той.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: darikradio.bg

 

 

 

Коментари

 • НАРОДЪТ

  24 Юли 2021 13:45ч.

  България изглежда обречена, но всъщност може би я пазят за резерват. Само от демографска гледна точка е логично да не допускат навлизане на орди отвън. Природата е сравнително запазена в сравнение със тази в западната европа. В България отровна тежка индустрия няма, унищожена е. Селското стопанство не е интензивно както на запад, земята е сравнително запазена и чиста. За тази територия повече от 3-4 милиона не са нужни да цапат . Дано американците не си внесат в България някои от техните откачени закони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  24 Юли 2021 13:57ч.

  САЩ имат навика да докарват нещата до необратимост.Безцеремонни и груби.Затова ги мразят по цял свят.Чудя се само какво още искат да прокарат? От където и да погледне човек чака ни дълга нестабилност.И най лошото ГЕРБ ще бъде запазен като политически играч който при нужда ще бъде реанемиран от същите тези които го махат.Справедливост?Възмездие?Ония с тия с панделка в целофан.Промяна?Не смешите меня!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  24 Юли 2021 13:58ч.

  Браво на доц. Вацев! И браво на редакцията, че го публикуват! Също не е нещо разбираемо от само по себе си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дава на това правителство между 9 месеца и година живот.

  24 Юли 2021 14:02ч.

  Ако посмеят даже само пробват да направят накоя от изброените от Вацев магарии предателства, след дадените им 9 -18 месеца ги чака "страстна народна любов". Справка - реакцията срещу "ИТН гредата" с недоразумението Н. Василев и Со. Търпението на народа вече съвсем се изчерпа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Юли 2021 14:10ч.

  Всяка партия, подкрепила това квази-правителство , впоследствие няма да може да бъде събрана от пода с лъжица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  24 Юли 2021 14:12ч.

  Кой народ? Тука народ отдавна няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  24 Юли 2021 14:12ч.

  За жалост точно така ще изглежда ББ - светла ренесансова личност. 100% соросоидното правителство ще бъде факт, защото на първо място е избутана ракета носител - ИТН. В парламента и избутана и съвсем откровената соросоидна партия ДБ.Казвам избутани, защото това стана факт благодарение на 100% машинно гласуване. Всичко това води до поредната национална катастрофа. ББ опоска онова, което касае материалното благополучие на българина, а тия се целят в ликвидация на онова, което е по-същественото и важно - духовните му устои. Не бива да се допуска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Казал е очевидното

  24 Юли 2021 14:18ч.

  За всеки с два грама мозък е ясно, че отдавна сме на ръчно управление от Посолството. Дори можеха направо да го преместят на Дондуков1 или 2. По желание. Не наше. Поне да спестим от институции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  24 Юли 2021 14:18ч.

  Едва ли, но пък със сигурност няма да е толкова крадливо, колкото беше това на ГЕРБ-ОП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  24 Юли 2021 14:19ч.

  „Точно за това умната партия ГЕРБ отказа да участва във всякакви консултации Вацев го е ударил през просото - не Герб са отказали да участват, а тях просто никой не ги е канил да участват. При тая конфигурация и при 12 % на ДБ няма как правитеството да е 100 % соросоидно. Иначе за целите и продължителността на това правитество съм съгласен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  24 Юли 2021 14:22ч.

  ха ха ха на 24.07.2021 в 14:10 глупости - всички политици ходят да се топят един друг на Козяк 16 и въпреки всичко оцеляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Тесларов

  24 Юли 2021 14:28ч.

  Славчо си прочете правителството на запис още преди да са известни окончателните резултати, за да притисне Радев и ЦИК да си изпълнят обещанието и да го изкарат победител! Това си беше изчистване на имидж на лица с изцапани биографии, ново продуктово позициониране на лица със зависимости и чиста реклама за неизвестните! Борисов изведе ГЕРБ от властта в точния момент и с незначителни щети, понеже не би си цапал ръцете нито с Триморието, нито с Македония, още по-малко със Сорос, от когото преди години се разграничи, понеже точно неговите глобалисти преди 20 години го доведоха във властта и му назначиха Ивчо за ментор! Минали работи, но важни, много важни! Някои живеят с илюзията, че са с експертен капацитет и интелектуален потенциал над световно ниво, а се хванаха като каракуди на кукичката "Бойко го е страх от служебно правителство"! Предпремиерното представление на "Връщам се, а не съм си тръгвал" беше през 2013 г.! Абе, къде е Пеевски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В момента според него се търсят отговорни българи, депутати, които ще бъдат намерени и ще има правителство. „Американските квоти във всички останали партии в НС ще бъдат активирани и този кабинет ще има нужната подкрепа“

  24 Юли 2021 14:49ч.

  Първо не бе ли активирано онова, което мяза на американски агент за влияние в Президентството, а сега с правителството ще е по-лесно. Както бе писал някой из сий форум, държавата е на ръчно управление от кантората Ким&Мустàфа със седалище Козяк, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е тотален национален предател

  24 Юли 2021 14:50ч.

  Поредния и последния. След него няма да има нужда от други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Юли 2021 14:54ч.

  "въпреки всичко оцеляват" - къде са? ДБ на коя партия е отпадъчен продукт? Къде е БСП откак се заигра със Сорос /Станишгея/, къде са останалите? Колко хора гласуват изобщо? Живеете в заблуда, няма оцеляла партия, има едни огризки, къде се чудят как да умрат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  24 Юли 2021 15:07ч.

  Гласове, откъде ги вадите тия милиционери? "Умната партия ГЕРБ" ха-ха-ха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  24 Юли 2021 15:13ч.

  България има трагична историческа съдба, толкова трагична, че ми се струва като да да няма вече бъдеще. Още от Българското Възраждане, а после с Освобождението и след него ние се лашкаме ту в западна, ту в източна геополитическа орбита, защото сме географски и исторически на разлома, на ръба на две цивилизация ( е да, Русия Е също цивилизация). И гравитираме към тази, която в момента е по силна. Случило се е така, че винаги, ама винаги, сме се оказвали на губещата страна. Пржевяхме национална катастрофа с Фердинад, разграбиха ни земите, преживяхме национална катастрофа с Борис, преживяхме национална катастрофа с 9 септември, още една с 10 ноември...И прочутият "цивилизационен избор" май никога не е бил наш. От най големия народ на Балканите сме се свили до ( може би) 7 милиона, на практика 5. В рамките на моя живот, през 70те, имахме промишленост съизмерима с тази на Гърция и Турция комбинирани. През 80те бяхме около 9 милиона, гърците също там някъде, сега те са 11, ние сме 7 и по малко. В рамките на едно поколение! Всяка смяна на орбитата води до унищожаване на елита и появата на нов. И все по дребен, все по неугледен, все по шантав. Прозападникът Стамболов и проруският Каравелов са титани невероятни, независимо от политическите си различия. Борис 3ти е с класи над сина си Симеончо. До 9 септемврити елитите издребняват, след това съвсем, а след 10 ти не се виждат. И при все това Тато е класи над аватара си Боеко. След 10ти сривът на елитите е въобще тотален. И отново, и при все това, крайно недобвания от мен Костов е много повече политик от , да речем, Станишев. За Боеко пъдаря и боекоборците ИТН и ИБНИ не ми се говори, единия сикаджия, другите откровени палячоци, шутове някакви. И всичите такива около тях, незаисимо от цвят и принадлежност. Полседните 70 години вървим по линията дикататор - цар-пъдар - шут. Деградация му викат на това. Пълна деградация. На елитите и , уви, на народа, който ги поражда и търпи. Палячовци. Вацев е прав, разбира се - и чест му прави, че го казва толкова директно - ще има правителство, кавото ни наредят. Но енегията на народа за пореден път отиде на вятъра....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  24 Юли 2021 15:24ч.

  Досега БСП с последни сили се крепи над водата, но ако гласува тия соросоиди, вече и Господ не може да й помогне.Да се прилепи до ДПС и да подкрепя тия мизирабъли. Ами вацев е прав.На фона на шведската петорка, въргаляща се в леглото под звуците на янки дудъл в името на кокала, герб наистина ще е в ролята на дядо Коледа. 80% русофили ли??? Ако беше така, тия протестърски чучела и направляващият ги натовски генерал щяха да пасат кравите из Родопския балкан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  24 Юли 2021 15:32ч.

  ха ха ха на 24.07.2021 в 14:54 не знам случай в България правителство да падне затова, че негови представители са назначени от Козяк 16. Но правитества паднали, защото не са угодни на Козяк 16 знам много. последното е това на Буци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • преживяхме национална катастрофа с 9 септември

  24 Юли 2021 15:40ч.

  Е, само с това не мога да се съглася....Въпреки всички недостатъци( а такива е имало, не споря), постигаме за кратко време: Едно от челните места по образованост, над 90% собствени жилища, увеличение на населението, абсолютно независима вътрешна политика- не външна!, селско стопанство задоволяващо изцяло вътрешното потребление- и оставащо още толкова за износ, индустрия поне на средно европейско ниво, социални придобивки като по- ранно пенсиониране и жилища на символични цени за многодетните семейства. Почивки на планина и море за всеки работещ.И още много. Това ако е катастрофа, сегашното е погром и унищожение. Ама тогава нямало банани? Нямало свобода? Каква свобода? Какво е " свободата"? Свободен е независимият човек- включително и финансово. Най вече. Какво му е " свободното" на един човек сега, затънал в кредити, и пенсиониращ се на 70 ? Който после си търси работа като нощен пазач, за да върже двата края...А децата ги вижда веднъж на две години на живо, защото са в чужбина. И този факт го радва, и е повод за гордост пред съседи и близки. Това нормално ли е? Вие въобще давате ли си сметка колко сме зле, и с объркани представи? При всички кусури, не живеехме така, и не си представях е, че ще живеем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  24 Юли 2021 15:54ч.

  Аз съм съгласен, че след 9 септеври България се модернизира, разви и беше много по напреднала и социална държава за времето си от това, което е сега,, но катастрофата е, че с разпада на СссР се огазахме исторически от губещата страна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  24 Юли 2021 16:00ч.

  Ако ви се струва по меродавно, да ви цитирам Путин, че " ...разпада на СССР беше най голямата геополитическа катастрофа на 20 век". И нас тази катастрофа здраво , много здраво ни удари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Мильо Лудия

  24 Юли 2021 16:01ч.

  Ако под "последното е това на Буци" имаш предвид Борисов 3, значи си в голяма грешка, че някой го е свалил, още по-малко Хероината! Миналата година именно тя каза, че протестите ще приключат на 15, 16 юли, демек ще има оставка, но нямаше и правителството си изкара мандата, което сигурно я вбеси, да не говорим, че и до днес няма оставка на Гешев! На тия презокеански идиоти дължим и дамгосването, че сме най-корумпирани и то точно от тях, които са еталон за корупция! Да припомням ли как обикаляше из министерства и агенции в началото на служебното правителство като да е нейно и тя да му е орисница! По времето на Борисов месеше баница и се опитваше да каже няколко думи на български! Тия паразити налагат нов либерален ред в Европа и пет наши партии са се хванали на хорото! Жалко за Нинова, Станишеви ще я смачкат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАРОДЪТ

  24 Юли 2021 16:06ч.

  Народът е абдикирал от държавата си и само гледа сеир отстрани сякаш държавата не го засяга. Народът се е фрагментирал на самостоятелни биологически единици /цигани, турци, българи и други малцинства/. Със такъв народ никой не може да се справи защото трябва лично със всеки поотделно да комуникира. За това най вероятния сценарии за България е територия-резерват за редки видове - хора, животни и растения. Ще има управители и прислуга в резервата. Хубавото на резерватите е че са защитени и като започне голямата патаклама по вероятно е да оцелеят именно тези територии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mr. George, New York

  24 Юли 2021 16:10ч.

  От всичко чуто разбирам че и на уважавания от мен г-н Вацев му е било по-уютно при борисов, както и на всички останали всезнайковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От всичко чуто разбирам че и на уважавания от мен г-н Вацев му е било по-уютно при борисов, както и на всички останали всезнайковци.

  24 Юли 2021 16:17ч.

  Еми.....толкова си успял, толкова си разбрал. Не е твоя вината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рамщайн

  24 Юли 2021 16:47ч.

  Абе, ако Сорос му подхвърли некой лев и тоя ще обърне палачинката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Юли 2021 16:59ч.

  Мильо, изобщо не е интересно това правителство козяшко, още на втория ден ще започнат излагациите... точно тази подкрепа ги убива, не някой друг :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  24 Юли 2021 17:00ч.

  Булгаристан не изглежда, а е обречен още от10.11.1989 година и го превърнаха в резерват за диви българи !!! Само от демографска гледна точка е логично да не допускат навлизане на орди отвън. Природата е сравнително запазена в сравнение със тази в западната ГеЙЕвропа. В Булгаристан отровна тежка индустрия няма, унищожена е. Селското стопанство е само спомен, като земята е запазена и чиста. За тази територия повече от 3-4 милиона не са нужни да цапат . Дано американците не си внесат в България някои от техните откачени закони. Адът в Булгаристан, който дойде на 10.11.1989 година и превърна ГРАБЕЖЪТ в НЕОТМЕНИМ атрибут на всяко правителство на прехода и до сега !!! Вече 32 години се налива от ПУСТО в ПРАЗНО, както ще е и сега, а и по всичко личи, че така ще е и до края !!! Важното е да се ВИКА: Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава , АМИН !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • както винаги, абсолютно прав!

  24 Юли 2021 17:02ч.

  Защо Вацев може да види нещата, които всички останали (с малки изключения) не могат да видят, за мен е абсолютно непонятно. Тук таме има хора, като Явор Дачков и проф. Иво Христов, които също като Вацев виждат през пушилките на ежедневието, нещата в едно по-далечно бъдеще, но всички други са в будна кома и с охота коментират само глупостите, които ежедневно ни стоварват родните “елити”. Как им го рекнал Рашков, какво му отговорил Биков и прочие простотии. С всеки изминал ден, България се откъсва от корените си, отказва се от историята си, зачерква героите си, губи суверинитет, динамично променя генофонда си и губи демографски потенциал, на път е да се откаже от православието като християнска ценностна норма и да прегърне неолибералните католически ценности на един друг свят, чужд на нашия бит и вековни традиции. България загива, или поне тази България, която помним и която обичахме. Тя се изпразва от съдържание и губи смисъл, като обект на нашите мечти. Поне за два милиона българи “милата родина” вече не е “Земен рай”. Лъжат ни ежедневно, лъжат ни брутално и все се намират подлоги, които са готови да ни поднесат поредната голяма лъжа, под формата на “промяна”, “изчегъртване” и всякакви други форми на една и съща лъжа. Истината е, че една държава, пред очите ни, с помощта на Сорос и компания, се превърна в “територия”, с обслужващи функции. От начало в качеството си на “задния двор на Европа”, а сега вече и като “прифронтова зона” за експанзията на САЩ на изток към Китай и Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-защо Вацев

  24 Юли 2021 17:58ч.

  о същата причина по която номенклатурата и обслужващата прослойка поддържаха Т.Живков.Направи ми впечатление коментара на Народът.. ''Със такъв народ никой не може да се справи защото трябва лично със всеки поотделно да комуникира. '' Да така е.Ние обаче сме малка държава.И ако има сила /партия /която иска наистина нещо да промени точно това трябва да направи.Например ''Възраждане'' с осъзнати гласоподаватели ако намери пътя към личната комуникация може взривно да се разрасне.Но ако при Човека се яви адепт на компромитирана партия комуникаци няма да има.И да не забравяме основата за комуникация ''Идеология,програма,последователност,кадри'' т.е. коя и да е нова патртия трябва да ги има.Кои от ''новите'' го имат?Е провала е предизвестен.Сещам се на кой му изнася.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "България загива"

  24 Юли 2021 18:04ч.

  Нищо не загива, просто искат така да си мислите... какво каза Кирил Петков, гнилите круши са само по върховете, отдолу е здраво. Не изпадайте в паника - всичко ще се оправи! 60% от хората отказват да провидят в предложените им партии възможни управляващи, това нищо ли не ви говори?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  24 Юли 2021 18:08ч.

  аз не мога да разбера хора, които чак сега са разбрали, че бг правителствата се качват и свалят от козяк 16 поне от 1992 г., демек от правителството на Ф.Д. Бай дъ уей още при Беров амер. посланик е влизал в кабинета на мин. председателя без да почука, за да му нареди какво да не произвежда един военен завод. А вие чак през 2021 г. открихте топлата вода. Ама това е стара българска традиция на съглашателство още от цар Иван Шишман. Ние битка подобно на тая в Косово водили ли сме ? Пратил сина си Шишман да се бие с турците, но оня не ги е намерил моля ви се. Царят столицата защитавал ли я ? Не, защитавал я патриарха, а царя се е скрил в Никопол...такива работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  24 Юли 2021 18:12ч.

  ха ха ха на 24.07.2021 в 16:59 колега, това правитество е приходно до 1 година, неговата роля е да изрине Герб и заедно с това да покаже, че Учиндолския не е никаква алтернатива. След една година няма да има преливане на гласове нито към ИТН, нито към Герб - и двете партии ще се смъкнат надолу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  24 Юли 2021 18:40ч.

  както обикновенно доц. Вацев е на висотата си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лев Давидович

  24 Юли 2021 18:46ч.

  Правилно колега, любимите ти троцкисти най-сетне ще овладеят властта у нас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 100%

  24 Юли 2021 18:58ч.

  И аз смятам ,че Валентин Вацев е прав. Козяк имат проксита във всички партии и те на 100% ще бъдат активирани за правителство на Маора,тоест да прокарат третия пол,да приемат Истанбулската конвенция,да приватизират ББР и всичко останало,ииии....да клекнат на повардарците та да ги пуснем за преговори. Остава да се назоват поименно прокситата на Козяк,освен в ИТН,и в Демократична България, и мутрите на Маята и особено в БСП. Всичките усилия на Нинова ще отидат на вятъра ако се прекара да подкрепи правителство на Маора иии...тогава за БСП наистина ще дойде време да се борят за влизане в парламента. В БСП на 100% има соросоиди и джендъри които пропагандират и ще гласуват по команда от от Козяк - Станишев,Пирински и дъщеря му, Хамстера,Вигенин,Буруджиева,Елена Йончева и още спотаили се засега соросоидки и соросоидчета. Пинокио и МаЯта вече са сготвени,ДПС-то като репей се залепят винаги където има далавера и.....и излъжат ли БСП наистина ще имаме правителство и мнозонство от соросоидни джендъри или джендърски соросоиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалко

  24 Юли 2021 19:04ч.

  Митьо, не зная дали си луд или се правиш на такъв, но нищо не си разбрал. На тия от “Козяк” изобщо не им дреме кой кого ще “изчегърта”, а кой ще изпълнява техните заповеди. “Чегъртането” е пушилката зад която се крият истинските цели. Простолюдието ще се забавлява с “чегъртането” и няма изобщо да забележи какво му се случва в действителност. Ти ще продължаваш да си пишеш глупостите тук и ще си мислиш, че такива като теб движат историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добре де

  24 Юли 2021 19:09ч.

  Разкрийте прокситата на Сорос във всички парламентарни групи. Няма да е чак толкова трудно. Имат си биографии, кръг от приятели, близки и познати. Има интернет, социални мрежи и т.н. Действайте, какво чакате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОК, ще го направим

  24 Юли 2021 19:12ч.

  Все някой трябва да свърши тая работа. Чакаме с нетърпение и новия състав на кабинета. Журналиститутките няма да си мръднат и пръста. Явно ние трябва да свършим цялата работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ооо, да не бързаме с оценките, все още нищо не е загубено

  24 Юли 2021 19:20ч.

  А бе тоя народ не е чак толкова захлюпен. Ще се събуди най-после и ще стане страшно. Политиците се заблуждават, че народът е глупав и не се интересува от нищо. Съдят грешно по това, че хората не ходят да гласуват. А те не го правят, защото реално няма за кого да гласуват. Дори само по това може да се види, че не са чак толкова глупави. Просто мълчаливо и търпеливо трупат гняв. Тежко на тези, върху които ще се излее някой хубав ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  24 Юли 2021 19:55ч.

  Народът въобще не е залупен, много е светнат на битово ниво и я мисля, почва да разбира какво става. Но народът е тотално отчаян и обезверен, огромното му мнозинство смята, че нищо не зависи от тях и всеки се спасява поединично. Струва ми се, българите са изоставили мисълта за обща цел, общ интерес и общо действие, защото в найнай новата ни история обществебата енергия винаги е била манипулирана, завъртана и използувана срещу народа, в интерез на външни сили и местни компрадори -чорбаджии.Свободата не ще екзарх, иска Караджата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, прекалено лошо е, че ПП "Възраждане" останаха извън

  24 Юли 2021 21:41ч.

  Парламента. Дори Сидеров не спира да злослови по адрес на Костадинов. Трябваше поне една партия да имаме парламентарна опозиция. "Умната партия ГЕРБ" няма да е конструктивна опозиция, а гласовита, дестабилизираща, саботираща сган, която ще продължи да пилее народната енергия и време... Проклет да е този егоцентричен примат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  24 Юли 2021 21:50ч.

  Както обикновено доц. Вацев е крив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви ги говори този човек?

  24 Юли 2021 22:02ч.

  Представеното правителство на Николай Василев беше някаква много болна неолиберална версия на онова, което the great reset, сам по себе си не по-малко малоумно изчадие, отрича. С други думи, онова, което ни се представи, наглед съвсем не е в крак с времето, от гледна точка на световните процеси. Някакво навито с пружинка човече, в компанията на двама простовати, но по селски хитри многознайковци, говореше с гласа на Фридрих Хайек и Милтън Фрийдман, все едно преродената под формата на джудже Маргарет Тачър размахваше ръчички от трибуната. Нищо общо със соросоидността няма въпросното човече. Не знам откъде нашият автор си изсмука трети пол и разните други тинтири-минтири, но с такива анализи по-скоро обърква и без това объркания български удивено блещещ очи индивид. Че нямат идеология ИТН е очеизвадно, но това позволява да се впият в политическия ни живот всевъзможни крайно десни особи като лицето Василев, което предпоставя по-скоро орбанизация, отколкото соросоидизация, тоест, напълно в противоречие с актуалната американска политика и в разрез с анализа на представения ни автор. Нещо друго ги поддържа и тика такива ИТН-та. Цялото българско политическо поле, и при ГЕРБ, и при ИТН, е дълбоко проядено и затънало в блатото на сакскобургготска мазня, от която няма изглед да се излезе в близко бъдеще. Тази мазня, а не толкова временното дементно състояние, в което се намира Америка днес, е основанието за тревога. В момента имаме 11 монархии в най-развитите страни, в които тънат народите им и които водят за носа и обърканото и вкретенено настоящо американско общество. За съжаление, процесите и намеренията там, в тези монархии, са по аристократски завоалирани и за последствията из разни периферии като Америка, нежели България, можем да съдим единствено индиректно. Задълбоченият анализ предполага насочване на погледа тъкмо към тези симбиотични монархо-олигархични глобални процеси, водещи света към гибел, отколкото да се анализира напълно опороченото, деморализирано българско общество, което е функция на общия упадък и пред което няма никаква надежда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Мильо Лудия на 24.07.2021 в 18:08

  24 Юли 2021 22:18ч.

  Много си прав, Мильо, и аз мисля като теб, колкото и да е непатриотично и неполиткоректно. За съглашателството българско в исторически план говоря, за Иван Шишман и отсъствието му от Косово поле, за моя "съгражданин" Иван Срацимир, дето отворил портите на Бдин на маджарите и се писал католик в 1365, после на три пъти ставал васал на Мурад-последния път в 1389 и участвал в битката на Косово поле на негова страна, а сетне пак пристанал на Сигизмунд в 1396 за да се откачи от султана. Същото е и за Междусъюзническата война, Първата световна, Втората, Студената...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рилски спортист

  24 Юли 2021 22:23ч.

  Всичко написано от Вацев тук е вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  25 Юли 2021 0:00ч.

  До Мильо Лудия на 24.07.2021 в 18:08 на 24.07.2021 в 22:18 Вера Мутафчиева беше намерила един сръбски документ според който последния български цар Фружин след наистина сериозните си опити да си върне трона се примирил, върнал се в османска вече България и станал пазач на проходите по Балкана. Такива работи, български. та на едно американско посолство ще се противопоставят. То неслучайно сръбската поговорка е изправена глава сабя не е сече, а българската е преклонена главица сабя не е сече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Omega на 25.07.2021 в 03:34

  25 Юли 2021 5:31ч.

  Не, шарлатаните като много неприятният Костадинов и изключително неприятният Пасков знаят добре, че ти и аз, както и всеки нормален българин, ненавиждаме истанбулската конвенция, джендъризмите и превръщането на България в трети свят и са си нагодили реториката подходящо, за да заблудят наивните. Всъщност те нищо не разбират, нямат никакви качества, освен да се изхвърлят с празни приказки, затова и нищо за в работа не предлагат, освен едно репчене и байряк-патриотизъм. Тяхното е школски пример за фашистки патриотизъм, скрил нищетата си зад ура-бравурност. Обстановката е много сложна и хич не са ни притрябвали поредните глупаци, на които им се приискала власт. България може да се възроди, ако наистина умни и задълбочени люде рачат да я ръководят. Дали са умни и задълбочени ще отсъдим, когато им прочетем книгите, анализите и аргументите, а не крадените ученически брошури, написани от други. За съжаление, простаците винаги са надделявали. Колкото до Русия, трябва наистина да имаш умствена недостатъчност или да си изпечен демагог, нежели откровен предател, за да не виждаш, че това е една много зла, злобна държава, обладана от пещерен империализъм, която няма да се спре пред нищо, ако се остави да е нейното. Ако си мислиш, че е нещо друго си просто много наивен. В случая имаме борба между два звяра САЩ и Китай и един мъник, Русия, който и той се бута там да се прави на велик. Това е титанична борба, която нашите провинциални герои нито разбират, нито имат интелигентността да се позадълбочат малко по въпроса и карат през просото ургулешката да сме били с Русия. Възраждането на България в никакъв случай няма да се осъществи чрез ПП “Възраждане”, а тя ще усложни още повече обстановката. Няма нужда да ми противопоставяш простия, чалгаджиите или пишман-царя. Очевидно е за всеки интелигентен човек, че това е долна компрадорска сикофантска пасмина. Обаче, голяма грешка ще е да се мисли, че кой да е политически шарлатанин, писал се за патриот, е достоен да заеме мястото ѝ. Много, много повече е нужно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  25 Юли 2021 5:52ч.

  Тук аудиторията прилича малко на изнесено заседание на Големия Чугунен Съвет на Съветска република България. Изнесена в посока 4-ти километър. С размътени от нелегално изпита Кока Кола мозъци високи чугунени тикви мъдро редят съдбата на родината си в тежка американска окупационна среда. Тайният им ръководител от Банкя ( полулегален ) един ден щял да изгрее на хоризонта и да ни отърве от кръволока Сорос. Какъв миг неповторим !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо ново

  25 Юли 2021 9:18ч.

  Сорос е Троцки, он же Лейба Давидович Бронщейн на днешното време. Враг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доц. Вацев е казал в прав текст, всичко,

  25 Юли 2021 12:17ч.

  Което виждам и мисля от известно време - шепа соросоиди на къса каишка на Посолството, които в съкратени срокове трябва да продадат българската история и език; да разпродадат до шушка малкото останало недоразпродадено под претекст на реформи; да досъсипят образование и здравеопазването под същия претекст; да въведат стамбулските фетви и да превърнат България в плацдарм срещу Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросоиди-кириакстефчовци-

  25 Юли 2021 13:50ч.

  стахановци 3 в 1 - това ни чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, социален антрополог от село Парамун

  25 Юли 2021 14:55ч.

  Винаги ме е радвало приспивното сладко геополитиченско каканижене на бай Вацев. Присяда кротичко милият доцент до напаления геостратегически огън. Избира си местенце, тъй щото пушекът да не люти на очичките му, кръстова крачета и сладка геополитическа приказка подхваща. Разказва, прогнозира, хвърля някое и друго цитатче за ободряване на пламъка. Ето и сега бай Вацев ни съобщават за поредния си извод - новото правителство ще е соросоидно. Ех байно, та това го знае всеки малограмотен българин, който по навик държи ръка върху пулса на London Metal Exchange и ще ти цитира тренда на цената на никела по-добре, отколкото ти цитираш объркания Ги Дебор, негова съпруга Бернщайн, техния общ любовник Асгер Йорн и тюрлюгювеча им от сюреализъм, дадаизъм, марксизъм и литризъм. Българската държава от десетилетие вече е като омесено набухнало тесто. Всеки един работлив пекар с по-здрави ръце ще омеси от него каквото поиска: баница с биопраз, пици с изкуствен интелект, смарт катми, мекици, палач инки, кифли, понички, пирожки и дори ритуален хляб за посрещане на марсианци. Всички прочути български геополитически анализатори си приличат - излизат на сцената, въртят очички, правят муцунки, вдигат като кученце краче, изпишкват се и гордо си заминават. Много са мили и малцина помнят прорукуванията им. А и да ги помнят, те са за далечното бъдеще, когато хиляди българи бригаридири ще градят Димитровград в лунното Море на спокойствието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  25 Юли 2021 16:16ч.

  Прав е . Видяхме проекта за първия кабинет на чалгите,той беше съставен от соросоиди,загубили връзка с БГ ,и тясно свързани със Сорос. Проблемът е ,че всички партии в НС ще го подкрепят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естествено

  25 Юли 2021 19:11ч.

  Други не останаха. Я виж бесепарската брюкселска трупа - соросоиди пар екселанс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Omega

  25 Юли 2021 20:41ч.

  Originalnijat mi post (ne znam zashto iztrit) ------------------------------------------ Do: Желев Желязко-защо Вацев на 24.07.2021 в 17:58 на 24.07.2021 в 22:22 === ПП “Възраждане” е кауза пердута. Уникално не-харизматичен, бих казал противен лидер, без идеология, ура-патриот, типичен политически шарлатанин. --- Naprotiv - Kostadin Kostadinov - mnogo erudiran, shiroko obrazovan, energichen, visok duh, goliam patriot; Plamen Paskov - grajdanska kvota - izkluchitelen spetsialist, chovek, vazrojdenets, politik, komentator, analizator, goliam patriot === без идеология --- V mnogo goliama greshka si: - van ot NATO; nikakvo evro - za leva; predogovariane na mnogo neshta s EU i eventualno van ot EU; Reindustrializatsija; Bazstanoviavane na selskoto stopanstvo; Plamen Paskov - nai golemija izoblichitel na "chumata" po jivotnite v strandgata; s edna duma - nai goliamata ideologija - Възраждане --- kakvi sa ideologiite na drugite partii - navedeni pred amerikanskoto posolstvo === ура-патриот - Kostadin Kostadinov i Plamen Paskov - nai golemite balgarski patrioti za momenta, Възраждане - nai patriotichnata partija v momenta === типичен политически шарлатанин - boje moi - pri nalichie na Borisov, Hadjigenov, Hristo Ivanov, Maja da narichash Kostadinov sharlatanin e napravo koshtunstvo === Спомни си как излъга, че бил написал патриотичен учебник за децата, а се оказа, че други го били написали, а той с чужда пита помен правел. - Az mislia che sa mu pomagali i drugi no toi e bil initsiator === Никакво съдържание, единствено лозунги и фанатизъм. --- Edinstvenata sadarjatelna i patriotichna platforma. === Само това ни липсва, след всичко, което ни се струпа на главата. С такова бездарие окончателната катастрофа ни е в кърпа вързана. --- Koeto shte ni se strupa na glavata e mnogo po-goliama beda ot Borisov - ratifitsirane na Istambulskata, Podgotovka i uchastie za voina s Rusija (parvite udari na Rusija shte sa po Polsha i Rumanija i vtorite po vsichki ostanali v tova chislo i Balgarija), detsata ni shte sa gordi gai-lesbo zashtitnitsi na LGBT obshtnostta, upravlenieto shte e directno ot posolstvoto na nai-"demokratichnata" darjava (ne che i dosega ne besh), uchastie na Balgarija vav vsichki sledvashti voini na Amerika (Irak i Afganistan sa samo nachaloto) === ... окончателната катастрофа ни е в кърпа вързана. --- Ako ima po goliama katastrofa ot gornoto zdrave mu kaji **** ==== No na sorosoidite im e mnogo machno che ima takava partija i leka poleka se govori vehce za Възраждане Do: Желев Желязко-защо Вацев на 24.07.2021 в 17:58 на 24.07.2021 в 22:22 === ПП “Възраждане” е кауза пердута. Уникално не-харизматичен, бих казал противен лидер, без идеология, ура-патриот, типичен политически шарлатанин. --- Naprotiv - Kostadin Kostadinov - mnogo erudiran, shiroko obrazovan, energichen, visok duh, goliam patriot; Plamen Paskov - grajdanska kvota - izkluchitelen spetsialist, chovek, vazrojdenets, politik, komentator, analizator, goliam patriot === без идеология --- V mnogo goliama greshka si: - van ot NATO; nikakvo evro - za leva; predogovariane na mnogo neshta s EU i eventualno van ot EU; Reindustrializatsija; Bazstanoviavane na selskoto stopanstvo; Plamen Paskov - nai golemija izoblichitel na "chumata" po jivotnite v strandgata; s edna duma - nai goliamata ideologija - Възраждане --- kakvi sa ideologiite na drugite partii - navedeni pred amerikanskoto posolstvo === ура-патриот - Kostadin Kostadinov i Plamen Paskov - nai golemite balgarski patrioti za momenta, Възраждане - nai patriotichnata partija v momenta === типичен политически шарлатанин - boje moi - pri nalichie na Borisov, Hadjigenov, Hristo Ivanov, Maja da narichash Kostadinov sharlatanin e napravo koshtunstvo === Спомни си как излъга, че бил написал патриотичен учебник за децата, а се оказа, че други го били написали, а той с чужда пита помен правел. - Az mislia che sa mu pomagali i drugi no toi e bil initsiator === Никакво съдържание, единствено лозунги и фанатизъм. --- Edinstvenata sadarjatelna i patriotichna platforma. === Само това ни липсва, след всичко, което ни се струпа на главата. С такова бездарие окончателната катастрофа ни е в кърпа вързана. --- Koeto shte ni se strupa na glavata e mnogo po-goliama beda ot Borisov - ratifitsirane na Istambulskata, Podgotovka i uchastie za voina s Rusija (parvite udari na Rusija shte sa po Polsha i Rumanija i vtorite po vsichki ostanali v tova chislo i Balgarija), detsata ni shte sa gordi gai-lesbo zashtitnitsi na LGBT obshtnostta, upravlenieto shte e directno ot posolstvoto na nai-"demokratichnata" darjava (ne che i dosega ne besh), uchastie na Balgarija vav vsichki sledvashti voini na Amerika (Irak i Afganistan sa samo nachaloto) === ... окончателната катастрофа ни е в кърпа вързана. --- Ako ima po goliama katastrofa ot gornoto zdrave mu kaji **** ==== No na sorosoidite im e mnogo machno che ima takava partija i leka poleka se govori vehce za Възраждане

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Omega

  26 Юли 2021 1:29ч.

  (Iztrit ne znam zashto) ############################################################# Otgovor na "До Omega на 25.07.2021 в 03:34 на 25.07.2021 в 05:31" ===== Не, шарлатаните като много неприятният Костадинов и изключително неприятният Пасков ---- Samo ako znaesh kakvo nishtojestvo si v sravnenie s tiah ==== всеки нормален българин, ненавиждаме истанбулската конвенция, джендъризмите и превръщането на България в трети свят и са си нагодили реториката подходящо, за да заблудят наивните ---- A v koja druga partina programa vijdash tezi neshta. Chudia se zashto vsichki partii ne sa za tova togava. ===== Всъщност те нищо не разбират, нямат никакви качества, освен да се изхвърлят с празни приказки, затова и нищо за в работа не предлагат, освен едно репчене и байряк-патриотизъм. ---- Predishnijt mi post e iztrit, ne znam zashto no te predlatat slednoto i nai-vajnoto: - van ot NATO; nikakvo evro - za leva; predogovariane na mnogo neshta s EU i eventualno van ot EU; Reindustrializatsija; Bazstanoviavane na selskoto stopanstvo === Тяхното е школски пример за фашистки патриотизъм ---- Javno ne ti e jasno kakvo e патриотизъм i fashzam ==== Обстановката е много сложна и хич не са ни притрябвали поредните глупаци, на които им се приискала власт. България може да се възроди, ако наистина умни и задълбочени люде рачат да я ръководят ---- Chakame te da predlojish reshenie i da obrazuvash partija (no niamash OK ot amerikanskoto posolstvo, nali) - da vidiat vsichki kolko si umen i krasiv (ot vsichko napisano se vijda che si ot umnite i krasivite grantadjii). Kakvo da pravim nie tapite i groznite. Javno demokratsijata triabva da se talkuva ot umnite i krasivite za takiva kato nas tapite i groznite. Eto tova mejdu drugoto e nachaloto na faxhizma za koito govorish. ==== Дали са умни и задълбочени ще отсъдим, когато им прочетем книгите, анализите и аргументите ---- Kato gledam ne samo edin e chel samo "Vinetu" ==== За съжаление, простаците винаги са надделявали ---- Ami tova e chelta na umnite i krasivite ==== . Колкото до Русия, трябва наистина да имаш умствена недостатъчност или да си изпечен демагог, нежели откровен предател, за да не виждаш, че това е една много зла, злобна държава, обладана от пещерен империализъм, която няма да се спре пред нищо, ако се остави да е нейното. Ако си мислиш, че е нещо друго си просто много наивен ---- Da, naiven sam - ama mnogo. Darjavata kojato ti e pomognala s kravta si da pishesh na tvoja roden esik a ne s turski ieroglifi e naistina "зла, злобна държава, обладана от пещерен империализъм, която няма да се спре пред нищо, ако се остави да е нейното". Ako naistina e "обладана от пещерен империализъм" zashto togava si e tragnala ot Balgarija i ni e ostavila da imame darjava a ne ni e vkluchila v granitsite si. A znaem che e iskala Bosfora. ==== В случая имаме борба между два звяра САЩ и Китай и един мъник, Русия, който и той се бута там да се прави на велик. ---- Darjava kojato za 100 godini (1917, 1945, 1999) e zapochvala ot nachaloto pochti ot nishto i e ravna na nai-golemite sled 20-30 godini e naistina VELIKA, VELIKA darjava. Dalbok POKLON na takiva darjava. Kaji mi pone oshte edna takava. Slushai oporkite ot posolstsvoto - ti znaesh koe. Izostanalata Rusija po vsichki savremenni pokazateli e parva vav otbranata (predi dva dni pokazaha nov samolet 5 pokolenie, dokato ametikantsite varviat kam brakuvane na F-35), v parvite tri po dobiv na pshenitsa, sobstveni aviatsionni i raketni dvigateli (mejdu drugoto davat i na nai-technologichnata darjava raketni dvigateli), strojat mnogo zavodi i puskat novi pochti vseki mesets - niakoi po-golemi, drugi po-malki. Kolko jadreni tsentrali strojat v momenta po sveta, a imat i jadreni tsentrali na barzi neutroni (v momenta sa parvi v jadrenata energetika i sfera na jadreni izsledvanija i proekti). ==== Това е титанична борба, която нашите провинциални герои нито разбират, нито имат интелигентността да се позадълбочат малко по въпроса и карат през просото ургулешката да сме били с Русия ---- Ami triabva da si mnogo umen i krasiv da gi razbirash tezi raboti - ne sa za vsieki. Kakvo da kajem nie prostite i groznite. Partija “Възраждане” e za Balgarija a ne za niakoja druga darjava. Ne si slushal izobshto Konstantin Konstantino, ako izobshto si slushal izobshto niakoi ot tiah. A na Paskov ne mojesh da se merish i na malkija prast. === Няма нужда да ми противопоставяш простия, чалгаджиите или пишман-царя. Очевидно е за всеки интелигентен човек, че това е долна компрадорска сикофантска пасмина. ---- Razgele - vednaj da sme na edna i sashta strana i mnenie. ==== Обаче, голяма грешка ще е да се мисли, че кой да е политически шарлатанин, писал се за патриот, е достоен да заеме мястото ѝ. ----- “Възраждане” e edinstvenata patriotichna partija za sega !!! ==== Много, много повече е нужно. ---- Chakame go. Lichno ot teb, znaesht, umen, krasiv, mojesht. Zapochvai. ********************* Oplachete se v posolstvoto che vi davat loshi oporni tochki. I cheti poveche predi da pishesh.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  26 Юли 2021 8:31ч.

  Omega-3, що се мъчиш? Никой няма да те прочете. Опитай се да напишеш роман. Опитай се и да си откриеш кирилицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев е прав

  27 Юли 2021 8:35ч.

  Констатациите му са, почти всичките, точни. Единственото което греши - военен сблъсък между Запада и Руся няма да има. Обяснявам защо. Путин е компромисна фигура между патриотичното и глобалисткото лобита в руското управление. Като цяло Русия не е скъсала със запада, участва във фарса "ковид 19" , дава някакви обещания за "зелена икономика". Путин е свързан с Ротшилдите... И все пак, ако глобалисто-сатанистите не са напълно доволни от следвания от Русия курс, те нямат военната опция. По простата причина - Русия е ядрена суперсила. Всеки опит да се въвлече в конвенционален военен конфликт, където да бъде бита с численост и количество войски и оръжия, НЕИЗБЕЖНО ще доведе до ескалация при която Русия ще бъде принудена да вкара в действие ЯО. Сатанистите не искат да живеят в радиоактивна пустиня. Те искат да изчистят населението на Земята, но тя да остане една девствена райска градина, само за тях ! Ядрената война не влиза в този сценарий. Налага се да преглътнат Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев е напълно крив

  27 Юли 2021 19:23ч.

  Военен сблъсък между Запада и Русия няма да има. Просто защото и едните и другите не са си загубили дотам акъла, че да се самоубият бавно в бункерите си под унищожената земя. Не им се хващайте на дрънканиците, по-специално на путиновите, те са сказки за крепостните селяни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Omega

  28 Юли 2021 0:25ч.

  Do Observer Laptopa e slujeben. Shtom otgovariat niakoi me e prochel. Za pisatel ne stavam

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Военен сблъсък между Запада и Русия няма да има." Верно???

  29 Юли 2021 15:31ч.

  Преди убийството на престолонаследника на Австроунгарската империя в Сараево, кой е вярвал, че ще има Първа световна война? А когато Германският кайзер започва ПСВ, дали е вярвал, че войната ще се проточи четири години, че ще си загуби престола, заедно с войната и че Германският райх ще загине? А българският вероломен цар Фердинанд дали е вярвал, че ще доведе Царство България до национална катастрофа и ще бъде принуден да се спасява от гнева на разбунтуваните български войници, като абдикира от престола?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи