Трансджендърството трябва да бъде изкоренено и прогонено обратно в огъня, от който е дошло

Трансджендърството трябва да бъде изкоренено и прогонено обратно в огъня, от който е дошло

Деклан Лиъри, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Светът не е доволен от Майкъл Ноулс. По-рано тази седмица, от главната сцена на Конференцията на консервативната политика, коментаторът на Daily Wire заяви очевидното:

„Няма среден път за справяне с трансджендърството“, каза Ноулс.

„Всичко или нищо. Ако трансджендърството е истина – ако мъжете наистина могат да станат жени – това е вярно за всеки, във всяка възраст. Ако трансджендърството е лъжа (каквато то е) – ако мъжете наистина не могат да станат жени – това също е лъжа за всеки. И ако е лъжа, значи ние не трябва да го оправдаваме, особено ако това оправдаване отнема правата и навиците на толкова много хора. Ако то е лъжа, тогава за доброто на обществото и най-вече за доброто на бедните хора, които са паднали жертва на това объркване, трансджендърството трябва да бъде изкоренено от публичния живот изцяло – цялата абсурдна идеология, на всички нива.“

Преди десет години позицията на Ноулс щеше да бъде безспорна. Още десет години по-рано и мнението щеше да бъде и единодушно, освен може би за най-крайните общности на американското общество.

Бързата и драматична промяна е достатъчно добро доказателство, че човекът може би има право. Единствената посока за идеолозите е напред. Те не могат дори да обмислят друга. Всред вълненията, предизвикани от тази уместна забележка, най-яростните критици на Ноулс хвърлят основната му предпоставка обратно към него: Не може да има среден път, всичко или нищо.

Преди година и половина аз заявих същото на тези страници, изненадан от внезапното разпространение на декларациите за използването на местоимения. Тогава посочих, че „Тези идеи – за пол, който не е обусловен от биологичната реалност – не са и не могат да бъдат ограничени до физически хермафродитните индивиди, при чието изучаване те са били развити, нито дори до минималната част от хора, които чувстват, че те се отнасят до тях. Джендър идеологията е фундаментално империалистична: когато и където и анормалните претенции да получат одобрение, те неизбежно тръгват и колонизират хората с биологично съответстващ пол. Полът или е обвързан с биологията, или не е. Не може за едни хора да е по един начин, а да е по друг начин за останалите. Ако приемем за истина, че джендърът може да бъде автентично отделен от пола, ние приемаме за истина, че джендърът е отделен от пола. Трансджендърите и други „джендъркуиър“ индивиди вече не са просто отклонение от физическите и менталните норми, а стават доказателство за относителността на същите тези норми. Обявяването на нещо за относително е винаги деклариране на универсална истина.“

Първото нещо, което консерваторите трябва да разберат, е че другата страна не храни илюзии за съвместно съществуване. Те биха се изсмели на нагласата „живей и остави другите да живеят“ на по-благосклонните критици, защото знаят, че само една от страните може да бъде права.

Това е и причината за тази истерична реакция – защо издания като Rolling Stone невярно преформулираха забележките на Ноулс като призив за геноцид, а после само от страх, че ще ги обвинят в клевета, промениха курса? Това е и причината Дайана – не Дъглас – Гойч да почувства необходимост да напише безсмислен и подвеждащ текст в Los Angeles Times, обвинявайки Ноулс във „фашизъм“ заради коментарите му. (Господин Гойч, който освен всичко останало, се ласкае и от идеята, че е ковач на думи, дефинира „фашизъм“ като „състояние, когато политическа партия призовава за изкореняването на група от хора“)

Поддръжниците на трансджендърството разбират своята кауза като борба на всяка цена срещу смъртен враг. Те знаят също толкова добре, колкото и Майкъл Ноулс, че техните искания са или истина или лъжа. Човекът е или едно нещо, или е друго. Природният закон е или едно нещо, или е друго. Абсолютният морален императив кара хората или в една посока, или в друга.

Внезапната неотложност на техния кръстоносен поход, безсмислените приказки за „джендър утвърждаваща грижа за транс-младежите“ и хирургичното обезобразяване като въпрос на живот и смърт – да не споменаваме часовете по история с драг-кралицата, зловещите намеци на активисти и учители, които изповядват символ веруюто на дъгата – имат смисъл само в тази светлина. Тяхната реалност просто не е същата като нашата и идеята, която те са заложили, прави най-лошите страхове на консерваторите съвсем основателни.

Те може и наистина да дойдат за децата ви. Това е много лошо. Но в крайна сметка, те идват за реалността. Те не просто са недоволни от Майкъл Ноулс. Те са недоволни от света.

Това е най-сериозната заплаха от трансджендърството. И макар и не толкова шокираща, тя е по-дълбока, отколкото физическите опасности, които създава за следващото поколение. Това е отхвърляне на човешката природа, на единството между душа и тяло, и в крайна сметка – на природата като цяло. Неговата крайна цел е не само обезобразяването на тялото, но и дислоцирането на душата от нейните правилни основи – не само за дисфоричните и дистресираните, но за милиони и миолини хора, които ще бъдат съсипани от цялостното преосмисляне на човека и неговото място в света.

Всеки, който не е готов за такова нещо, трябва да каже очевидната истина: Трнасджендърството трябва да бъде изкоренено. То трябва да бъде заличено, изчистено, прогонено от устите на цивилизованите хора, сведено до кратък момент от историята, когато е било във възход, прогонено веднъж завинаги обратно в огъня, от който е дошло.

Източник: theamericanconservative.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • винкело

  17 Март 2023 9:08ч.

  щом искат огън, ще го имат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  17 Март 2023 17:51ч.

  Досега единствено в Третия Райх е имало реални действия ...............................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние не искаме от джендърите да станат като нас

  17 Март 2023 9:19ч.

  А те искат ние да станем като тях. Това е абсурдно! Планета на педерасите? Това ли искате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  17 Март 2023 11:31ч.

  Господ си знае работата. Спомнете си за Содом и Гомор, Помпей и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знае ли човек

  23 Март 2023 0:26ч.

  Щом Дарвин ни направи планета на маймуните и най-усърдно учим теорията му!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трансджендърството трябва да бъде изкоренено и прогонено обратно в огъня, от който е дошло

  17 Март 2023 9:24ч.

  Възраждане да подкрепят референдума срещу джендърството и ЛГТБ в България, учреден от Нинова и сие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак ви казвам,

  17 Март 2023 10:42ч.

  Референдум няма да помогне. Нека всеки от нас, нормалните хора, всеки ден да говори, обяснява на младите и податливи хора за вредата от тази идеология/религия. Словото е най-силното ни оръжие, все още свободно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Пак ви казвам, 17 Март 2023 10:42ч.

  17 Март 2023 14:19ч.

  референдума може да не помогне, но няма и да навреди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Референдумът ще помогне

  23 Март 2023 0:27ч.

  Ще се преброим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отхвърлянето

  17 Март 2023 9:36ч.

  на природата като цяло е целта на джендърите, както правилно е забелязъл авторът. Заедно с генното и друго инженерство, което се предлага на човечеството, то предхожда пълната победа на трансхуманизма. Понятието за нормално губи своя смисъл и отваря широко вратите за педофилията, зоофилията и любовта към прасковите (по Кеворкян).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи,

  17 Март 2023 10:24ч.

  Никой, който е тръгнал срещу Природата не е стигнал по-далеч от собствения си гроб..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... ДИСЛОЦИРАНЕТО на душата", а? Брей, брей, брей!

  17 Март 2023 10:28ч.

  Какви купешки думички знаем, като превеждаме! А не може ли да използваме по-нормални български думички? Колко книжнина е написана на български за душата и нейното място, без да се фукат авторите със знаене на такива трепач-интелектуални думички като "ДИСЛОЦИРАНЕ"! Госпожо преводачке, пишете на нормален български, ако наистина държите читателите Ви да разберат какво искате да кажете! А пък ако само искате да блеснете с много интелигентност, това се постига не с писане на засукани чуждици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  17 Март 2023 15:46ч.

  Всъщност консерваторите и любителите на субстратни подходи наистина свързват душевното с определени локуси на изява, предпоставяйки, че душата е в тялото, а не обратното. Оттам идва и терминът - само че правилният философско-психологически въпрос е локална реалност ли е все пак душата, след като е субективна, а не обективна реалност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  17 Март 2023 16:34ч.

  Мисля, че може да каже така: "Душата е обективна реалност в субекта, в този смисъл тя е субектна, а не субективна."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • приемам забележката

  17 Март 2023 16:59ч.

  Точно така, както го казахте, е феноменологично правилно да се каже, ала аз умишлено го популяризирах, за да бъда разбран от повечето форумци, които не се интересуват от феноменология. Изхождайки от тривиален психологически дискурс, "субективно реално" (в употребения смисъл) съответства на онова, което е несъставно, непротяжно и идеално. такива са свойствата даже на инструменталното понятие психика, а колко повече на древната категория "душа".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Субектът не е част от света, а негова граница

  17 Март 2023 17:04ч.

  На свой ред обективна реалност "извън" субекта е опредметената реалност на физическите обекти, но пак от феноменологично гледище, няма нищо "извън" в абсолютен смисъл, доколкото трансценденталният субект се самоконституира чрез иманентистки операции и всякога е най-външният контур на системата/ситуацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хенри Торо

  17 Март 2023 19:56ч.

  Опростявай, опростявай.. Духът и Душата.. Прилики и различия.. В сечението е Истината..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лао дзъ

  17 Март 2023 20:31ч.

  "Простата истина прилича на нейното отсъствие."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В картинки,

  17 Март 2023 10:29ч.

  по темата и без коментар, щото е зловещо: https://covidsteria.substack.com/p/best-groomer-memes-keep-them-away-from-kids

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трансджендърството трябва да бъде изкоренено от публичния живот изцяло...

  17 Март 2023 11:14ч.

  ...... с огън и меч. Имаме моделите от миналите векове. Няма какво да се открива топлата вода. ОГЪН и МЕЧ ! Иначе нормалните хора сме мъртви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  17 Март 2023 11:21ч.

  Всички тези европейски "лидери", които ни пробутват трансджендърството си са антихристи. Не може християнин да пропоядва и прави всичко, което е обратно на писаното в Библията. В тази т.н. Народна европейска партия все още ли влиза германският ХристиянДС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  17 Март 2023 12:34ч.

  ..."Те може и наистина да дойдат за децата ви"... Ами, нека дойдат и ТОВА ще е краят им! Физически и фактически!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа...

  17 Март 2023 13:00ч.

  Деца, които не са създадени с любов и страст стават трансджендъри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  17 Март 2023 14:29ч.

  Жал ми е за тях, но не желая да ми се натрапват, не искам....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Полът или е обвързан с биологията, или не е. "

  17 Март 2023 15:39ч.

  Работата е там, че те не обичат биологията и искат да я "снемат", както се изразява Хегел. Същевременно обаче не се отказват от похотта и поколението - просто ги прехвърлят на функционализъм чрез определени извращения, оправдавайки ги по най-глупав (докритически) начин със "социалната функция на пола" - хомосексуализъм, педофилия, зоофилия, третополовост, раждане от мъже. Сиреч, искат да отнемат биологично идентичните корелации на либидото, като същевременно не се отказват от него именно на нивото на биологичния инстинкт или недопреработения нагон. На това му се вика шизофренна половинчатост, т.е. в крайна сметка нямаме изоставяне на пола в името на някаква надбиологично извоювана цялост, а негово извращаване с последващо насилствено дехуманизиращо израждане на хомо сапиенс-а. В това е и цялата същност на джендър-културата като недокултура или просто особен тип култура (субкултура) на профанирания, респ. американизиран постинтелектуалец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марги

  17 Март 2023 15:58ч.

  Всичко започва от отхвърлянето на Господ! А който Го отхвърля, следва сатаната...среден път няма! "...11. облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни, 12. защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата..."(Ефесяни 6:11,12!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  17 Март 2023 17:55ч.

  Когато 1човек не знае кога да спре трябва да му се помогне. Когато добра дума не помага идва ред на огъня и меча. Така, че рано или късно ще си го получат.Но най-напред най-виновните, а това са създателите на тази античовешка и противоприродна идеология. И заедно с тях разпространителите-медии, университети, интелектуалци. Тях пък за това, че знаят истината но заблуждават и объркват хората. И всичко ще си дойде на мястото. Дотогава трябва да се пазят децата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извинявайте,

  18 Март 2023 6:29ч.

  Но "транс" техно, пол, история, биология са само инструмент, част от много по-голям пъзел. Гледайте Катрин Фитц, интервюта. Започна се с "тухлички", игри, колко забавно, така се внедри една много опасна технология, преминала от военни към граждански цели. Мина през Microsoft (вкараха насила в ежедневието ни, безплатен за държавни институции, т.е. бяхме принудени да ползваме компютри, а не пишещи машини, дори не ни бе предоставен избор), мобилни телефони - приложения, които дразнеха, за да стигнем до кодове, здравни паспорти, лични карти с ID, отпечатъци, лицево разпозваване, ДНК-та. Когато британският елит бяга от нещо (ЕС) си е изключително сериозен и тревожен сигнал за цялото човечество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историческа справка

  18 Март 2023 7:33ч.

  Педерастията е девиация, проявяваща се в залеза на империи. След падането на империята, което и да е тя, идват тъмни (безпросветни) времена и по време на Възраждането всичко се оправя, т.е. има обществена нетърпимост към половите девиации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще прогоните баба ми

  19 Март 2023 13:18ч.

  Щом в учебниците по полово възпитание черно на бяло пише, че педерастията е белег за нивото на цивилизованост на едно общество, значи така ще бъдат научени и децата от малки. А за да не пише тагива извратенящини в учебниците на децата, трябва да прогоним сатанистите, които ни го налагат. И как ще стане това? Като прогоним Сатанисткото посолство? Дето фактически управлява колонията? Е, няма как да стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свети Илия

  20 Март 2023 22:44ч.

  Ами да, всичките тези извратеняци, джендъри и LGBTQ са един от елементите на стратегията им за намаляване населението на планетата, към тях спадат вирусите и болестите, които ни измислят. Е, и войните, но особено големите са много опасни и за тях, та тихомълком с много пропаганда, на което те са царе мамят човечеството. Дано много хора проумеят всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендърството е мода и бизнес

  23 Март 2023 0:29ч.

  Придружено и с мозъчни увреждания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи