Странната подкрепа на Джордж Сорос за Кристалина Георгиева за ООН

Странната подкрепа на Джордж Сорос за Кристалина Георгиева за ООН
Европейската комисия да представи списък на европейските субсидии, които фондация "Отворено общество" е получила от началото на мандата на Кристалина Георгиева, т.е. от ноември 2014 г., иска френският евродепутат Луи Алио. В публикация в официалния си сайт (louisaliot.eu) той пише, че милиардерът Джордж Сорос не е чужд на внезапното издигане на Кристалина Георгива за лидерския пост в ООН от българското правителство.

 

Снимка: facebook.com/KristalinaGeorgievа

 

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева беше издигната официално от българското правителство в надпреварата за председателството на ООН. Станахме свидетели на необичаен сценарий, в който едно правителство реши да смени кандидата си по време на битката.

Изглеждаше така, сякаш голям брой европейски страни са изразили желание да подкрепят кандидатурата на г-жа Георгиева. Това, което е тревожно в тази афера обаче, е подкрепата, която й оказа Джордж Сорос и неговата фондация "Отворено общество". В миналото впрочем г-н Сорос неколкократно е изразявал своята подкрепа и симпатия към комисаря Георгиева, която дори е била награждавана от неговата фондация.

Тъй като комисарят Георгиева отговаря за бюджета на Европейския съюд, би било интересно да се проучат евентуалните й връзки с фондацията на г-н Сорос "Отворено общество".

- Може ли Комисията да предостави списък на европейските субсии, които "Отворено общество" е получила от началото на мандата на г-жа Георгиева, т.е. от ноември 2014 г.?

 

Луи Алио е член на френския Национален фронт. От 2005 до 2010 г. е негов главен секретар, а от 2011 г. вицепрезидент. Той е депутат в Европейския парламент и председател на Движението за Европа на нациите и свободите. Луи Алио живее на съпружески начала с Марин Льо Пен, президент на Националния фронт. 

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

Коментари

 • отвратително!

  17 Окт 2016 23:02ч.

  Колко нелепо седи зад тези двамата портрета на Левски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Foreign Policy Research Institute

  17 Окт 2016 23:43ч.

  Това е интересно: http://www.fpri.org/article/2016/10/major-blunder-un-narrowly-averted/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  18 Окт 2016 10:58ч.

  Може би, заглавието на статията трябваше да бъде така : Странната подкрепа на Кристалина Георгиева с парите на EU за Джордж Сорос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БГ_

  18 Окт 2016 11:10ч.

  https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=bg&js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.fpri.org%2Farticle%2F2016%2F10%2Fmajor-blunder-un-narrowly-averted%2F&edit-text=&act=url

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adolf

  18 Окт 2016 11:59ч.

  Наистина е странно - Сталинка подкрепя неотроцкиста Шорош.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кощунство

  19 Окт 2016 11:58ч.

  е портрета на Левски и тия двамата , въшливи с пари, тарикати!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи