Соня Момчилова в "Кръг Квадрат": Фактчекърите обезсмислиха журналистиката. Обявиха ни за четирихилядници без никакви доказателства

Соня Момчилова в "Кръг Квадрат": Фактчекърите обезсмислиха журналистиката. Обявиха ни за четирихилядници без никакви доказателства

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Медиите започнаха да забравят, те измениха на мисията си да ни връщат към причините на проблема, към корените на проблема, защото така е по-лесно. Това каза председателят на СЕМ Соня Момчилова в "Кръг Квадрат". Според нея маси от хора са под анестезията на този бял медиен шум, развалящ способността ни да сме в когнитивна кондиция. Фактчекърите обезмислиха журналистиката. 

Авторитетни журналисти бяха наречени четирихилядници без никкави доказателтства. Списъци, в които бях и аз. 

Соня Момчилова, Андрей Райчев, Радослав Илиев и Тончо Краевски разговарят в "Кръг Квадрат"

За привидната свобода на медиите. За това, че живеем във време на безпаметни медии, където проявата на обществена наглост остава без санкция. За това, че масово медиите спряха да ограмотяват и започнаха да забавляват. За регулациите в медиите като продукт на борби в елита. За държавата, като донор на безплатно медийно съдържание; За важната разлика между гледаемост и доверие. Забравихме ли каква е работата на журналистите? За Асанж и съдбата на новата журналистика. Защо фактчекърите обезсмислиха журналистическата професия? За дефицитът на авторитети. 

 

 

 

Коментари

 • Час по-скоро трябва да се прекратят властовите правомощия на ППДБ над България!

  25 Март 2024 9:34ч.

  Лъжата, с която яхнаха държавата води към КОЛАБИРАНЕ на българите и на всичко духовно българско, както и към банкрут на България! Дали има скрита цел продажба на Българското на чужди недобронамерени завистливи сили? .... Проверката на фактите - представлява дълъг, дълъг списък на лъжите, с които манипулират и се гаврят с българите и разрушават държавността... п.с. Снощното възползване от правото - Обръщение към нацията, за лично партийни цели, не доказва държавност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сивопаветник

  25 Март 2024 12:21ч.

  Абсолютно вярно, но за съжаление, ППДБ е лек повей на вятъра, предизвикат от ураган на запад. Трудно бихме се еманципирали от техния либерален гнет, но надеждата е, че максимум си остават 7% от 40% гласуващи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Сивопаветник, ако не махнат машините - всяка надежда оставете

  25 Март 2024 12:40ч.

  Ако не махнат машинното гласуване от Изборния кодекс - агонията на България ще продължава, до крайната цел - колабиране на българите и на българската държава, защото... "Правителство без прозападна партия не може да има", обяви тази сутрин по бТВ журналиста Константин Вълков, имайки предвид ППДБ - в темата за коментар. Тоест както и да гласуваме - ППДБ прозападните, винаги във властта! Мнението на К.Вълков беше провокирано от коментара на Н.Алгафари, който предположи, че при нови избори - може да има правителство БЕЗ ... ППДБ, т.е. други партии да съберат достатъчно % и като например ГЕРБ и ДПС да направят правителство. Ми не може без прозападна партия (ППДБ) да има правителство, каза Констатин Вълков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херсон

  25 Март 2024 12:54ч.

  абе, вие лузърите сте като оня Иво Христов - плаче по всички телевизии, че България загивала, а пък той въпреки, че живее с жена милионер има 1 дете. Докато всеки българин не си поеме личнтата отговорност няма право да плаче като вдовица за ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херсон

  25 Март 2024 12:55ч.

  с машини или без машини сте един файтон хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянка

  25 Март 2024 12:36ч.

  Така е всеки съди по себеси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крумов

  25 Март 2024 12:42ч.

  Жалко за тази жена която се осмели да истината. Повече няма да я видим в измисления СЕМ или да работи като журналистка. Дано да греша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  25 Март 2024 13:37ч.

  епично смелият поп Андрей (през 1923 г.): "Смърт на Сатаната! Амин!" Не им прощавай, Господи, те знаят какво вършат…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умен

  25 Март 2024 14:00ч.

  Дисонансна ѝ е когницията. С помощта на старателно запомняни и старателно спрягани паразитни думички успяха да се откъснат от собствената си публика. И сега, ако случайно им хрумне все пак да информират, никой няма да ги защити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bruce

  16 Апр 2024 15:28ч.

  Узнайте возможности инвестирования в золото с потенциальным доходом от 10% в месяц! Присоединяйтесь к нашей безрисковой тестовой программе, которая открывает доступ к выгодным активам и обеспечивает стабильный доход. Начните смело и с уверенностью уже сегодня! Ответьте слово "золото" если вас заинтересовало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи