Скот Ритър: България, вие сте колонилен поданик на САЩ

Скот Ритър: България, вие сте колонилен поданик на САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Към България, ние, САЩ, се отнасяме като към по-малък брат. Протегнахме ръка за помощ. Казахме: "Елате при нас!", но не забравяйте, че не сме казали: "Елате и бъдете равни с нас!". Надявам се българите да разбират това - вие не сте равни с американците, не сте. Вие сте по-низши, вие сте в нужда, не може да съществувате без нас. Така в интервю за Мартин Карбовски бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър описа чувството за богоизбраност на американците и тяхната политическа мотивация.

Според Ритър България е колониален поданик на САЩ. Отношения като господар към роб. 

Анализаторът е на мнение, че в момента няма начин Русия да съжителства мирно с Украйна, както няма начин НАТО да съжителства мирно с Русия, докато Украйна се възприема като прокси на НАТО за военно въвличане на Русия.

"Така че няма език на мира. Следователно няма шанс за мир. И този конфликт, ако нещата не се променят, може да бъде разрешен само с война."

 

Източник: youtube.com

 

 

 

Коментари

 • Всичко това добре го знаем

  19 Фев 2023 16:58ч.

  и без Скот Ритър. И само две надежди за спасение са ни останали: Бог и святата Православна Россия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Световният паразит няма да се откаже от паразитирането си доброволно

  19 Фев 2023 17:18ч.

  Ще има голяма война. САЩ и васали срещу Русия и Китай. САЩ и васалите им не ги чака нищо хубаво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  19 Фев 2023 17:20ч.

  Не сме поданици, слуги сме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ние това го знаем много добре

  19 Фев 2023 18:41ч.

  Вече са уточнили датата за Д дей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  19 Фев 2023 19:06ч.

  Земята на Ботев и Левски отново е робска земя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредният наглец

  19 Фев 2023 19:31ч.

  Да си в нужда, не значи, че си по-низш. Да ти помагат, не значи да те унижават и да те правят зависим. Няма ли кой да им затвори устите на тия нахалници. Как му се позволява да говори така, сакаш това е нормално и нямаме друг избор? Няма ли кой да му удари шамар, образно казано?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това не е мисленето на Скот Р

  19 Фев 2023 19:50ч.

  Казва какво е мисленето на американската върхушка.... Потърсете в нета други негови интервюта за войната в Ирак, Русия, Сирия - Scott Ritter

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  19 Фев 2023 20:38ч.

  Вие не разбирате! Скот Ритър е русороб, путинист и ватенка! Не го слушайте! България е важен партньор за САЩ! Благодарим много за подкрепата, която вашата страна ни оказва! Не сме забравили и за вашата поръчка самолети F-16. От завода производител казаха, че вече са произвели чистачката за предното стъкло на първия от самолетите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  19 Фев 2023 23:05ч.

  Преди да коментираш, първо да беше разбрал какво казва човека. Ама чукча писател, чукча не читател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До “Поредният наглец”

  19 Фев 2023 23:41ч.

  Да беше разбрал какво казва човекът, да беше гледал в нета други негови интервюта и тогава да пишеш глупостите си! Ти от ирония и сарказъм не разбираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  19 Фев 2023 19:56ч.

  Човекът ни казва истината в очите и не е виновен , ако това не ни харесва , защото ние сами трябва да отстояваме правата и достойнството си като нация и държава !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  19 Фев 2023 20:36ч.

  Ще му се на скоти Русия да се обезоръжи... тогава САЩ вече няма да се трае, както не спазват никакво международно право. Верно не сме на нивото на изпържения американски планктон, много над тях сме, точно и затова не ни се налага да крадем от другите за да съществуваме, за разлика от тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как разбра, че му се ще Русия да се обезоръжи?

  19 Фев 2023 23:47ч.

  Питам се, защо сте такива нискочели идиоти? Защо не четете, защо не мислите, а бързате да говорите и пишете, без да слушате какво ви се говори? Рукула, ти ходил ли си някога на училище? И да си ходил, било е напразно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  20 Фев 2023 0:30ч.

  Аз на теб няма да ти обяснявам къде съм ходил... където съм искал, там съм ходил, ама като съм ходил не съм лапал мухите, за разлика от теб! "контрол на оръжията"... договор за ликвидиране на ядрените оръжия и пр. сега, когато Русия превъзхожда САЩ, когато Китай превъзхожда САЩ - ми не, САЩ не спазва никакви договори, а ти се върни в училище, че не четеш с разбиране. Единствено оръжията възпират терористичната държава САЩ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  20 Фев 2023 17:35ч.

  Г-н Рукола, ако следите редовно интервютата на Скот Ритър нямаше да се заблуждавате така. Човека ни казва истината, какво мислят за нас, как ни третират и вътрешно презират. В интервютат давани за доста руски медии и предавания винаги ми се е струвал обективен и никога не е създавал впечатление, че желае разоръжаване на руснаците , а точно обратно. Категоричен е че Русия е силна и войната за колективния запад е загубена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "вие сте колониален поданик на САЩ"

  19 Фев 2023 22:42ч.

  Не сме! Българският народ не е! Колониални поданици са шайка български продажни политици. Всички знаят кои са те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уви

  19 Фев 2023 22:51ч.

  Как да не е, като си кротува и само си чеше езиците в интернет... На избори половината народ не гласува, т.е. на практика гласува точно за евроаталантическите мекерета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  19 Фев 2023 23:03ч.

  И като знаят и пак гласуват за тях, какви са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласуването няма връзка със състава на парламента

  20 Фев 2023 11:28ч.

  Вече бяха обявени резултатите за следващите избори. Работата на електората е да подпише поредния празен лист, като легитимира процедурата с разхождането си до урните. Нито един да не гласува, пак ще обявят подобни резултати с избирателна активнот от 39% и готово. Дори не се крият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос?

  20 Фев 2023 4:54ч.

  Половинчати интервюта не Гледам! Оправданието, че ютуб ще блокира пълните записи е несериозно! Има десетки платформи, които няма да цензурират предаването. Ако Вазов пишеше за един пробит цент "Под игото", или Хемингуей -военен кореспондент? Карбовски да вземе пример от Петрушев, статия "Достоевски", в пъти по-трудоемка по отношение на интелектуално качество и преводи на Г-н Петрушев. Журналистиката е особена професия, подобна на медицината, духовността, философията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  20 Фев 2023 6:44ч.

  5 долара на месец за достъп до нецензурираните версии на всичките му интервюта не е чак толкова много! Все едно съм го черпил две бири месечно в някое столично заведение за работата, която върши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е много,

  20 Фев 2023 21:08ч.

  Ама не само Карбовски искаме да гледаме....Ако на всеки интересен подкаст даряваме по 10лв, трябва да давам по 100лв. месечно. Поне. Съжалявам, ама при "нормална" заплата, за кое по напред? Искам, ама...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  20 Фев 2023 7:44ч.

  Истината не може да има цена, особено в днешното "информационно Средновековие", въпрос на принцип. Дали г-н Ритър поставя "етикетче с цена" на интервютата си? А Кедми? Дори не искам да коментирам. Спомних си за древен корейски лечител, учителят му "заповядва" гневно в началото на обучението, да не взима пари от страдащите-защото ще се превърне в обикновен търговец, в момента трудовете на Ученика са част от "Световното културно наследство на ЮНЕСКО".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  20 Фев 2023 9:00ч.

  Т.е. журналистите не вършат работа и не трябва да получават заплата, така ли, това ли казваш? Или някой друг (например "Америка за България") трябва да им я плаща, за да я консумираш безплатно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валкирия до Въпрос

  20 Фев 2023 9:39ч.

  Това е същото, както едно време си купувахте вестника от будката или както сега плащате абонамент за кабелна телевизия. Нали не се заблуждавате, че ъТв-то ви пуска посредствените си интервюта ей тъй безплатно ?!? За съдържанието, особено качественото е нормално и е редно потребителят да заплаща. На запад всеки интернет вестник или подкаст е така. Крайно време е и Дачков също да се осмели и да направи достъпа особено до преводните и авторските статии в Гласове - платен. И диалогът в коментарите ще стане по-съдържателен и отбран. Е, няма да са толкова много, откъдето ще пропадне привидното чувство за “влиятелност” върху мненията в обществото. Но пък може да се направи “хибрид”, както при Карбовски - половината безплатно тук, да лаят кучетата с въпроси и квалификации, останалото - за ценители и почитатели. Аз ще се абонирам с удоволствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  20 Фев 2023 9:47ч.

  Журналистика, медицина, образование, вяра - не се консумират! Считам, че заплатата ми като медик в държавна болница е ниска, да си поискав 20$ на пациент, това е нищо, 5 бири? Професорите в държавните университети също да вземат 40$ на студент, доста знания безплатно консумират студентите. Материалът ще го "изконсумирам" безплатно, пряко от Ритър или Кедми. Тази е разликата между Българинът и Запдния човек, минал е месец от интервюто с Кедми, може свободно да го пусне в пространството. И ако нямаше хора преводачи, програмисти, журналисти, лекари, преподаватели да предоставят безплатно труд и продукти на обществото, сега щяхме да тънем в "мрак от незнание" и болести. Живи и здрави. По-интересен ми е Достоевски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  20 Фев 2023 10:33ч.

  Ами аз също не считам, че трябва да има търговски взаимоотношение между лекар и пациент, но уви, управниците ни явно не мислят точно така, затова реалността е друга. Затова, освен че плащам здравни осигуровки, когато се разболея, се налага да плащам, за да ме лекуват. Осъзнавам, че системата е такава, не ми харесва, но не знам какво ще променя, ако откажа да плащам и тръгна да търся ентусиаст, който да ме лекува безплатно. Най-много да платя със собственото си здраве. Относно медиите - трябва да знаем, че за да е нещо "безплатно", то трябва някой друг да плаща за него. Плащанията в тази професия са доминирани от "Америка за България" и други НПО-та. И не, не вярвам, че Русия плаща "4000 лв на месец"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >.<

  20 Фев 2023 10:48ч.

  Е, не се сърдете на Карбовски за това, че иска някой лев, за пълните версии на интервютата си... В крайна сметка и той трябва да се храни... Никой не е оцелял на фотосинтеза, бачкайки безплатно... Освен това, интервютата са в предостатъчен обем, за да се разбере ясно гледната точка на събеседника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хр.Иванов от ДБ му опонира

  20 Фев 2023 14:50ч.

  за надзирател в бараката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До всички българи.

  20 Фев 2023 15:07ч.

  Надявам се всички разбрахте добре какво ни каза Скот Ритър. всички на улицата вкупом ако искат да разположат не само ядренно оръжие а всякакво нападателно оръжие срещу Русия. На нас естествено ще ни кажат че това оръжие е с отбранителни цели. Но ние знаем много добре как ще бъде използвано то.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  20 Фев 2023 15:44ч.

  Верно ли, а за тези в Румъния по-спокойно ли ти е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Фев 2023 19:22ч.

  Няма да ви кажат това. Ще ви кажат, че за да победи демокрацията, руснаците трябва да бъдат докарани до просешка тояга. Дано се сетите, че вие ще бъдете там преди тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обективен

  20 Фев 2023 17:27ч.

  Реално уточнение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обективен

  22 Фев 2023 16:39ч.

  Това се отнася за ДБ и ПП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Фев 2023 19:19ч.

  Викайте Путин и руснаците са виновни и да не ви пука! Да живее русофобията! Стадо от специмени...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи