Сабрутев: Всички трябва да разберат Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжия за Украйна е разписала

Сабрутев: Всички трябва да разберат Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжия за Украйна е разписала

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Надявам се БСП да внесе вот на недоверие за политиката в сектор "сигурност", защото най-сетне българското общество трябва да разбере Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжие за Украйна е разписала, ние имаме данни за това и трябва да се види къде е истината", заяви в понеделник вечерта в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев.

Миналия четвъртък (12 октомври) лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани, че ако правителството оцелее при гласуването на вота на недоверие в петък, левицата ще започне събиране на подписи за нов вот на недоверие, този път за политиката на кабинета за защита на националната сигурност и за отбрана.

Сабрутев, който е член и на парламентарната комисия по енергетика, защити и промените в законодателството, с които се въведе въвеждащи такса от 20 лв./мВтч. за вноса и транзита на руски газ. "Таксата, която наложихме със закон, отговаря на стратегическите цели на Европейския съюз за намаляване на зависимостите от руския газ. Все още има държави в Европа, които продължават да ползват големи количества и да са зависими от руския газ. Това са държавите, които в момента протестират срещу тази такса, Унгария и Сърбия", заяви той.

"Тръбата е българска, наша, построена с парите на българския данъкоплатец, и ние сме в правото си да налагаме всякакви допълнителни такси, които трябва да върнат тези 3 милиарда лева инвестиция, която ние сме направили, за да изградим тази тръба. Ние нямаме ангажимент да поддържаме цената на руския газ ниска", подчерта Сабрутев.

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Еврокомисар

  17 Окт 2023 15:27ч.

  А добрутро, обръчите от фирми около БСП с другаря Манджуков са топ износители на беге джепане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н. Стоянов посвети много време да търси документи подписани от К. Нинова за износ на оръжие за Украйна, но не намери такива и публично го призна

  17 Окт 2023 17:32ч.

  Когато Н. Стоянов беше министър, беше изнесено много повече оръжие за Украйна - Сабрутев го знае, но се прави на ударен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Барутев и ти ли БрутеВ

  17 Окт 2023 22:32ч.

  Упойва се от недоказано хулене или доказано лукавене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  18 Окт 2023 14:44ч.

  Нашата оръжейна промишленост е създадена да снабдява армията и да предлага продукция за износ. Ако ние не продаваме конкурентите веднага ще се настанят в нишата. Сегашните недоразумения като са толкова миролюбиви да закрият производствата и да върнат Южна Добруджа на Румъния !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКОто

  17 Окт 2023 15:31ч.

  Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев се старае с всички сили да си осигури място на колесника на транспортния самолет на ФАЩ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сабрут, дядото на Венко

  18 Окт 2023 13:46ч.

  И като малък се закачаше с козичките на село, все се връщаше омърсен след оная работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  17 Окт 2023 15:32ч.

  Съответно всички трябва да разберат какво подари Тагаренко на Украйна. И продължава да подарява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-(

  17 Окт 2023 15:41ч.

  Aми до този момент, освен признанието на всички които говорят по темата, ЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ЕДИН ДОКУМЕНТ ПОДПИСАН ОТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА, КАСАЕЩ ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ С КРАЕН ПОЛУЧАТЕЛ УКРАЙНА!!!! С други думи нула!!!! Точно пък този малоумник, който ни вкара във война с Унгария, Сърбия и Северна Македония, като допълнение да прави такива твърдения е НЕВЕРОЯТНО НАГЛО!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нашенец

  17 Окт 2023 18:38ч.

  Защо пропускате Гърция? Тя руски газ не потребява ли? Газът, който Гърция получаваше през Украйна и нас, след това го получаваше през Турция и нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  17 Окт 2023 15:49ч.

  Венко ли си какъв си, нали Вашата партия управляваше съвместно с нея. Защо тогава говорехте едно, сега друго?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  17 Окт 2023 16:01ч.

  Сабрутев говори глупости. Тогава имаше забрана на НС за износ на оръжие за Украйна. Ако е имало фактури за Украйна Нинова и Петков са за пандиза. Не че не са изнасяли, но подличко, с фактури за Полша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми ?????!

  17 Окт 2023 17:25ч.

  Глупакът друго не може да говори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  17 Окт 2023 16:05ч.

  Че какво лошо има да се изнася оръжие за Украйна и защо г-жа Нинова трябва да се срамува, че е осигурила работа и доходи на хиляди българи. БСП е социалистическа партия и трябва де грижи за интересите трудовите хора в страната, а не да лакейства на кремълските милиардери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изпоцапани и мръсни работи

  17 Окт 2023 16:42ч.

  Това момче обикаля телвизиите и минава за експерт по икономически и финансови въпроси. След изричане на подобна глупост, как ще погледне колегите си в очите?! Министърът не подписва фактури! Дори Зам.министърът не го прави. Ще ви издам една тайна :)), не само не го правят, но и нямат право да го извършат, защото те като правило нямат правни отношение с доставчика на стоката, който обичайно е отделно юр. лице! Дори официално вписаният в търговския регистър представляващ лицето, институцията ДОСТАВЧИК на стоката, услугата НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОДПИШЕ! Достатъчно е да даде пълномощно, да възложи на подходящ служител или поне да го включи в длъжностната му характеристика. Фактурата е важен търговски документ, който доказва наличието на договор между двама пратньори за извършване на някакво договорено действие по предмета. Допълнително представялва едно едностранно заявление на доставчика, че е извършил определени действия, целящи предоставяне на предмета, респективно прехвърляне на собствеността. Според различините условия на доствка, собствеността преминава от продавача върху купувача в различен момент, има много особености, това е тънка юридическа материя! Фактурата е основен стокосъпроводителен документ, играещ неотменима роля при застраховането, транспорта, митническото оформяне на доставената стока. На основание на фактурата се издават и платежни документи. Самата фактура не е платежен документ - такива са касов бон, разписка, бордеро, квитанция от ордер. Този Венко не изпитва ли някакъв естествен ч(овешки СРАМ?! Очевидно не знае, що е търговска фактура! Очевидно злепоставя грозно партията си! Та нали неговият председател и тогавашен премиер - синдромният кирилчо, до скоро ни проглушаваше ушите, че ТОЙ бил спасил 404, че Бълбгария била спасила 404 в някакъв период! Нинова е подписвала само решенията на Комисията, която дава разрешение за износ на специална продукция. Реално погледнато, след като Министерството на отбраната на страна-съюзник е декларирала в официален документ, че ТЯ е краен ползвател на стоката, Нинова е нямала абсолютно никакво право да откаже разрешаването на износа. Всичко това изпоцапано и мръсно ли е? Такова е! Документално и формално чевешките неща се случват по този начин. Венко, бидейки такъв чистник, искам още утре да обяви гладна стачка заради показанията на цели 20 лица, които са заявили разни работи, доказващи еднозначно, че БХ няма никаква връзка с Фреди Меркюри и Монсера Кабайе, няма връзка и не се познава с онази моделка, която беше набедена от Двете Каки, че получила от него имение с басейн и лъскав магазин на тузарска улица и т.н. Все изпоцапани и мръсни работи! Тъкмо като за Венко работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми "изпоцапани и мръсни работи"!

  17 Окт 2023 17:27ч.

  Такива (като този) очи нямат. "Дяволът пак се усмихна: - О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си! - Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека... - Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини! Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна: - Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя! Момъкът спря и се вслуша: - Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече. Дяволът пак го спря: - За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти! Момъкът отчаяно махна ръка. - Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя! Дяволът: - Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи! Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни: - Виж голите им кървави меса. - Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!" - Х. Смирненски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя е бит с мокър парцал здраво по главата

  17 Окт 2023 17:29ч.

  Не оправдавам Нинова. Но тяхната политика чрез Тагарев каква е? Подаръци, промени в законите, сега и Русия ни била враг! Мнозо мазни мъжлета в това ПП!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо Лико

  18 Окт 2023 11:44ч.

  Тагарев подарява оръжие без пари, Нинова (евентуално, недоказано) е разрешавала износ на оръжие срещу заплащане. Разлика между заплащане и подаряваме очевидно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто бизнес

  17 Окт 2023 17:35ч.

  Още един ще бъде осъден от Нинова. Няколко пъти съм писал, че от модела "продаваме на всеки без Украйна", съгласно решение на НС, е ПОЛЕЗЕН за нас. По закон нямаме право да следим къде отива оръжието след това. Парите, парите Пич пристигат в сметките на заводите. А сега при Денков и Тагарев ПОДАРЯВАМЕ. Очакваме, че някога ЕС може да ни компенсира за подареното, но то ще бъде около 50 процента. А какво правят САЩ? Те имат договор с Украйна за лендлиз и поколения хохли ще плащат за "помоща". Някой имали информация колко от бившите републики на СССР след 1991г. до 2006 г е плащал на САЩ за помоща през ВСВ. Аз зная, че в този период е плащала само Русия като наследник на СССР. Та кое е по-добре за българите и заводите: Нинова да изнася или Тагаренко да подарява?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • благият

  17 Окт 2023 18:20ч.

  Хубав и правилен акцент си хванал! Респект, колега! Споменаването на думата "бизнес" подсеща, че дарението също може да се разглежда условно като една търговска сделка, при която даряващият може и да не иска търговско плащане, но може да постави някакви съпътстващи условия. Опитвам се да си представя, какви ли условия сме поставили на 404 за даренията!? Не знам! Обаче, няма да се изненадам, ако сме изискали да ни пратят големи благодарности по мейла, но с копие до департамента и до посолството. Че то наШте идиотчета за един благ поглед живеят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха

  17 Окт 2023 18:35ч.

  Подлога ибрик плаши, че ще разкрие конкурент, че също е ибрик. Това, че е пращала оръжие (през Полша) последно кофти ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  17 Окт 2023 19:15ч.

  Момченце смотано с жълто около устата. Таксите за транзит към Сърбия и Унгария, които така яростно защитаваш са ти ги спуснали от Посолството. Утре ще те изтитат и ще те забравят, а българи, сърби и унгарци трябва да живеят в мир. Защо са тези такси? За наказание от страна на САЩ над Сърбия и Унгария. Защо ги наказват? Защото сърбите слючиха договори с Китай за доставка на ПВО и БЛА, както и за безмитен режим. Орбан също сключи икономически издни сделки с Китай. :"„Работим за укрепване на унгарско-китайските отношения. Това е добре за Унгария и за европейската икономика„, подчертава в публикацията си Виктор Орбан." Само нашите продажници не разбраха пак отктде духа вятъра, който ще ги издуха:))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига плака, бе копейка,

  17 Окт 2023 19:53ч.

  става дума за това, че 1 млрд. годишно влизат в българския бюджет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  17 Окт 2023 20:15ч.

  Oo daa. Всеки, който не следва 'правата линия на Партията" бива наричан от едноклетъчните немислещи полезни идиоти "копейка":)))) Къде ще влязат бе тия млрд. момченце едноклетъчно? В твоя джоб ли? Затова ли Асенчо ще взима нов заем сега? Как ще влязат? Кой ще ги плати? Орбан? Вучич? Хахахахаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моя джоб не се пълно от бюджета

  17 Окт 2023 20:30ч.

  вашия пенсионерски джоб се пълни оттам и не с обезценяващи се всеки ден рубли, а с български левове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  17 Окт 2023 20:56ч.

  вервай си ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То затова тукашните копейкаджии

  17 Окт 2023 19:48ч.

  се преориентираха от БСП към Възраждане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очинайке, изврещяла нещо на 17 Окт 2023 в 19:48,

  18 Окт 2023 13:54ч.

  Проблемът е в това, че сте доста преуморена, което пречи на нормалния ход на изявите ви. Би било добре, ако се погрижите за физическото и емоционалното си равновесие. Възрастна жена сте, все пак. В здравословен аспект бъдете по-внимателна, тъй като периодът предразполага към чернодробни проблеми...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  17 Окт 2023 20:38ч.

  Някои форумци подкрепящи Нинова са в жестока само заблуда или се правят на луди. Нинова не е подписала и един документ износ за Украйна. Факт. Нинова не е подписала и един документ в който да се упоменава като краен получател Полша който вече няма право да прави реекспорт. И вълкът сит и агнето живо че и богато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  17 Окт 2023 20:55ч.

  Венко, първо си прост, второ не познаваш законите и конституцията..та се чудя-кой преАтел те набута? Каква Нинова ще ви разписва фактури, и изобщо каква информация имате, след като тази информация е с гриф, който не е адресиран до вас. И тези неща се разписват от съвсем други хора, на съвсем други постове с коренно различен издаден допуск до КИ, който вие нямате-защото по закон не ви се полага. Така че с приказките от 1001 нощ можеш да омаяш полезните идиоти, дето ви следват, но не и хората в системата :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  17 Окт 2023 23:50ч.

  ...и ти ли Сабруте, сине мой!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слуги на Мамона, фалшивият бог на благополучието, който отнема разума на алчните и глупавите!

  18 Окт 2023 10:32ч.

  Чети бе, Сабрутев, какви фактури, каква Корнелия Нинова. РАЗСЛЕДВАНЕ на ГЕРМАНСКИЯ В-К ДИ ВЕЛТ! - Петков и Василев се хвалят как ТАЙНО са захранили Украйна с оръжие и дизел от Лукойл по заповед на Василев! .... ето тук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тойно зад гърба на българското общество Петков и Василев се застъпват за решителни действия срещу Москва

  18 Окт 2023 10:34ч.

  https://www.dw.com/bg/dostavka-na-orzia-i-gorivo-kak-blgaria-pomogna-na-ukrajna-bez-nikoj-da-razbere/a-64433061 .... Вечен позор за слугите на Мамона!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи