Рязко увеличаване на антихристиянската агресия в Европа, за пет години във Франция са опожарени 29 църкви

Рязко увеличаване на антихристиянската агресия в Европа, за пет години във Франция са опожарени 29 църкви

Автор: Елена Кондратиева - Салгеро, actualcomment.ru Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кого всъщност обиждат в Европа?

По-долу е краткото съдържание на „отвореното писмо“, или своеобразен манифест, публикуван преди няколко дни във Figaro от група известни хора, сред които университетски професори, юристи, представители на НПО – общо около двайсет души. Изложените в манифеста факти се основават на данните на Министерство на вътрешните работи на Франция и ОССЕ. За широката публика не е нужно потвърждение на тези факти с угрижено клатене на глави от сътрудниците на министерството или със съчувствени въздишки от организаторите по безопасност и сътрудничество. Широката публика отдавна знае всичко.

И даже невинаги мълчи мрачно. Затова пък, дори и когато крещи възмутено, е все едно, няма резултат.

„Християнството остава първа и основна цел на антирелигиозните закони във Франция и в Европа... Престъпните действия, насочени срещу християнските символи и общности зачестяват, стават все по-жестоки, вече е невъзможно да не бъдат забелязвани... Вандализъм, разрушаване на кръстове, опити за палежи на църкви... ясно изразяват постоянно растящата агресия срещу християнството в цяла Европа... Сега вече е невъзможно да се ограничим с полумерки, постоянни празни обещания и оправдания... Срещу надигането на ненавистта и откритото насилие спрямо християните е необходимо да се борим решително и действено, в противен случай основополагащите принципи на цялата наша цивилизация, на първо място между които е свободата на съвестта, ще се окажат в опасност.“

За рязкото и неотклонно увеличаване на анти-християнската агресия в Европа се говори вече от много години и говоренето започна много преди появата на най-значимата публикация с откровено зашеметяващи цифри и данни през 2014 година. „Черна книга за положението на християните в света“ (Le livre noir de la condition des chrétiens dans le monde, XO Edition, Paris, 2014) още тогава събра свидетелства и отчети на повече от 70 известни специалисти по този неудобен въпрос – журналисти, социолози, политически анализатори, религиозни дейци.

Публикуваните в това внушително издание (повече от 800 страници) много ярки и конкретни сведения, накараха да се ужаси онази част от порядъчния свят, която обърна внимание на ситуацията, а след това бързо бяха забравени в поредица от други горещи (или умишлено разпалвани) факти и събития.

Нито книгата, нито темата бяха особено рекламирани, а в телевизионните дебати се ограничиха с обобщаващи формулировки и подвеждане на всички проблеми под общ знаменател – общият брой на християните представлява около една трета от световното население и поради това е статистически обосновано, че именно те „стават“ най-многобройните жертви на антирелигиозни актове. Така че, няма смисъл да се драматизира – другите също са обиждани.

А между другото, наскоро изговорената и още по-бързо иззета от информационното пространство тенденция не само че продължи патологично бързо да расте, но стана и неизбежна част от почти ежедневните информационни сводки.

Многогодишното премълчаване на фактите или задължителното правене на паралел със сходните „притеснения“ на представителите на други религии, които „също са обиждани в еднаква степен с християните“, вече не се получава поради една добра и неумолима причина – няма какво да се крие. Случаите на „други обидени“ просто не стигат, за да покрият всяка следваща дузина антихристиянски актове в Европа. Не оскверняват джамии, не чупят синагоги, не унищожават статуи на Буда на култовите места. Затова пък сухите и съвсем конкретни данни за антирелигиозни актове по отношение на християни отдавна, нагледно и сериозно превъзхождат всички останали анти-най-различни дискриминации.

Не на последно място, освен великото множество удивителни чиновнически назначения, в Еврокомисията съществуват така наречените „координатори“ за борба с анти-мюсюлманската ненавист, за борба с расизма, с хомофобията и дори със „социо-икономическата дискриминация на жени от африкански, близкоизточен, латиноамерикански и азиатски произход“ (това е реална формулировка!) – но за определяне на координатор за борба с ненавистта и агресията, насочени срещу християни, Еврокомисията даде категоричен отказ. Не знаехте ли? Сега вече знаете.

Отказа публично, в официален отговор на въпрос за назначаване на такъв координатор, още преди повече от година, на 11 ноември 2021 година.

Защо? – питат в откритото си обръщение към ръководителите на Евросъюза поредните двайсет личности, възмутени от откровеното бездействие и слабо прикрита неприязън към християнството на неумолимите евроблюстители на всички останали дискриминации, провъзгласени за по-важни.

От 2018 до 2023 г. във Франция са били напълно и умишлено опожарени 29 християнски църкви. Само от началото на януари 2023 и само в Париж, са регистрирани четири големи храмове, които са станали обект на палежи, вандализъм, рушене на статуи на светци и богослужебни предмети – Сен Лоран (X район), църквата на Богородица от Фатима (XIX район), Сен Мартен де Шан (III район) и прочутата църква Сен Йосташ в първи район.

В последния храм, който е най-известен и посещаван от многобройни туристи, е бил осъществен „акт на неосъзнат вандализъм“ от „неизвестен“, точно по времето на обедната меса, в присъствието на смаяни свидетели. „Неизвестният“ взел пожарогасителя, с него разбил защитното стъкло на олтарните реликви, потрошил каквото успял пред очите на примрялата и изумена публика и се изнесъл от местопрестъплението, без да остави нито следа, нито обяснения. Измъчената информационна сводка за това събитие се ограничи с традиционната формулировка – „престъпникът се издирва, намеренията му остават неизвестни“.

Също толкова „неизвестни“ остават и намеренията на деятелите от Евросъюза, упорито отказващи да реагират на все по- дивите и все по-жестоки набези на всички „неизвестни“, атакуващи символите на християнската религия, а по съвместителство и история, и култура.

Няма да ви уморявам с цифри, сводки и полицейски хроники за всички „неизвестни“, които регулярно, безконечно и, най-вече, безнаказано атакуват християнски храмове и техните светини. Ще кажа само, че ако се налага Figaro да публикува откровено нежелателен „манифест“ и да осветлява пред широката публика толкова остър и неприятен сюжет, значи мълчанието за ставащото и прехвърлянето на отговорността с „другите също са обиждани“ вече изобщо не се получава.

Както не се получава и отричането на неоспоримото влияние на така наречения „политически ислямизъм“ в средите на европейските политици, умишлено провеждащи неконтролирана миграция в Евросъюза, съвместно с усилено заличаване на европейската история, култура и християнски традиции, чрез открито бездействие и негласна липса на съпротива срещу всички антихристиянски нападения, от всякакъв вид, от ислямистки до сатанистки (чиито последователи успешно попълват кохортата на „неизвестните“), докато целта на унищожението остава християнството.

До такава рязка и скандална присъда все пак стигнаха анализаторите от редките и възмутени публикации, последвали откритото писмо на двайсетте от новата „Съпротива“, публикувано преди дни от предпазливото издание Figaro, което буквално се задуши под коментарите на своите читатели в подкрепа на манифеста.

Читателите временно се разсеяха от истерично налагания им укро дневен ред, със славата и помощите за „безпричинно нападнатата от руснаците“ страна и се втурнаха в бурна подкрепа на една съвсем различна идеология от тази, която се проповядва днес от пукащия се по шевовете от вътрешно напрежение Евросъюз.

Читателският натиск сам по себе си нагледно показа колко добре е известна на всички и всеки в Европа ситуацията с нападенията и атаките срещу християнството и че има надежда за скорошно продължение на темата, независимо от очевидното нежелание на медиадържателите.

Официален отговор от координаторите за мира и реда на Еврокомисията засега няма.

Но дори и ако, вслушвайки се в призивите или опитвайки се да избегне още по-гръмки скандали, Европейската комисия все пак назначи координатор за борба с антихристиянските  дискриминации, смятате ли, че последователното унищожаване на християнството в Европа с помощта на „кординаторите на Евросъюза“ може да се промени?

Когато свободните от съвест са назначени да защитават „свободата на съвестта“, и най-високата камбанария може тихо да гори със син пламък.

Източник: actualcomment.ru

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Hexagon

  15 Март 2023 12:46ч.

  Силно се подценява силата на Християнството ! Дори в една лаическа страна като Франция , където "бласфемата" (богохулството) е "ценност" , традициите не са мъртви . От 3 години насам има твърда тенденция за връщане към християнските традиции. Неделните меси стават все по-посетени. Сатанистите се изправят срещу Сила , по-голяма от тяхната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  15 Март 2023 12:54ч.

  Чул те Господ, колега. А дано, ама да не стане надали, че като ги гледам западните зомбита ме обзема отчаяние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледайте вие, ужким християни,

  15 Март 2023 13:22ч.

  филма "Време разделно"! Това ви чака. Ако не вас, то вашите деца и внуци. Както виждане, вече започна. А нали комунизмът беше антихристиянски - какво се получи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тттттт

  15 Март 2023 13:42ч.

  комунистите в русия също са правили това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  15 Март 2023 13:44ч.

  Ако една общност се разгледа като организъм, то за нейното съществуване е от първостепенно значение е имунитета й. Това ще рече, че е нужно да се изхвърлят от употреба политиката на джендърите, Истанбулската конвенция, да се въведе вероучение (България) и т.н. Така ще може общността, разбирай християните да се защитят от разни реакционни членове на други вероизповедания!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  15 Март 2023 13:45ч.

  По онези земи вече няма християни, всички са ЛГБТ и мюсюлмани !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С пискюл!

  15 Март 2023 13:55ч.

  Всичко на тоя свят, рано или късно се плаща с лихвите. Това, което са правили по целия свят бившите колониални държави, сега им го връщат хората от бившите колонии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Problem-Reaction-Solution

  15 Март 2023 14:16ч.

  Hавсякъде използват някакви лумпени. Дали ще са младите безпросветни вандали от BlackLivesMatter, или бояджията Асен Генов, или пък набедени интелектуалци, като 61-годишния Светлозар Раянов, който неотдавна развъртя чука по паметника, инспириран от речта на Путин, дали ще са нежните СОС-аджии - всички получават възнагражденията си от същото място, и целта е една и съща - да се тероризира нормалното население за да си каже - имаме нужда от здрава ръка, от някого, който да "ни вкара в пътя" (като напр. ЕС да ни научи на фискална дисциплина чрез еврото), и САМИ да си нахлузим хомота, който ТЕ са ни приготвили. Ние самите да ги молим да ни предпазват от вандализма и терора, който ТЕ ни организират. Джобовете на Сорос са бездънни. Съвсем доказано - старият Джордж С. открито спонсорира BLM.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Hавсякъде използват някакви лумпени”

  15 Март 2023 14:26ч.

  Лумпените са продукт на потребителското общество, общество което нищо не създава, само потребява. Няма сграда в България, която да не е описана и орисувана с всякакви простотии от пъпчиви кретени, които за пет стотинки работа не са извършили в живота си. Не можем да им се сърдим, те са децата на тези дърти Бабикяни, които замеряха сградите с домати, яйца и развалена риба. Франция си има своите лумпени, ние нашите. Всеки с лумпените си. (Аз бих съблякъл Асен Генов гол и бих го боядисал в розово с блажна боя, ще си позволя ей така за разкош и аз един път да сляза на неговото ниво за баланс)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  15 Март 2023 15:13ч.

  "Храмът на Сатаната" обяви, че ще работи в началните училища в САЩ - на децата е предложена група "Клубът на Сатаната след училище". а решението на Върховния съд на САЩ е: „държавно училище, което позволява помещенията му да се използват от светски групи, няма право да дискриминира религиозните групи“...фашизмът е видимото проявление на нещо по-страшно - нарича се сатанизъм! неслучайно в третия райх всички фашисти на ръководни (СС) постове са били сатанисти - отричащи всичко човешко (и божествено) и прекланящи се пред мрака. и в наше време за да бъде приет някой в украински фашистки батальон, условието е той първо да подпише декларация, че се отрича от християнството - после следва участието му в сатанински ритуали, убийствa и т.н. неслучайно американската „църква“ на дявола – наричаща се „храмът на сатаната“ изрази пълната си подкрепа на укрофашистите. а т.нар. "римски папа" няма нищо общо с християнството – той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са "демократичните ценности", които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • --------

  15 Март 2023 17:14ч.

  Сигурен съм, че мъжете, които пращат на фронта да се бият, т. е. да стават пушечно месо, имат някакви сатаниски символи или в кожата, а може би вътре в нея, или някъде във военните униформи, без да подозират нищо за тези знаци. И бивайки убити, така се осигурява богата жътва на души за сатаната да става по-силен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството..."

  15 Март 2023 18:25ч.

  Не, у нас т.н. "извратеняци" са просто страхливци, с лъжливо чувство за лоялност към ... плащачите на стипендиите им. Това е трагедията на бедния - чувства се задължен към благодетеля си. Де да можеха като Виктор Орбан да се фокусират върху нуждите на унгарския народ и да ритнат "благодетеля" Джордж Сорос, който го е изпратил със стипендия в London School of Economics... Орбан просто е разбрал, че Бог го е изпратил в ЮК за да се изучи и ДА РАБОТИ за народа си. И го прави човекът, неотстъпно. А нашите харвардци, сорбонци и фулбрайтови стипендианти са на светлинни години в развитието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  15 Март 2023 19:02ч.

  Добър ден, аз съм ваш` та леля! Абе, алооу, вие СЕГА ли се усетихте какво става!? Четете Ориана Фалачи. Тези от вас,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  15 Март 2023 19:03ч.

  , които могат да четат и ПРОУМЕЯТ нещо повече от страницата с хороскопа, разбира се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Stoimenoff

  16 Март 2023 0:47ч.

  Онези , които управляват този свят само се гаврят със тълпите. За тях Вие народите, сте тълпа/стадо говеда, с което може да се прави гаргара. Те се гаврят, стадото блее. Тук-там има събудени хора, но те са малцинство и нямат експертизата за разбиране на всички процеси . А процесите, управляващи планетата Земя са сложни и не могат да бъдат разбрани от над 90% от хората. Това са фактите и управляващите ги използват за свой кеф и свои цели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти да не си мъжката секретарка на Глобалния Предиктор, че си толкоз светнат с "процесите, управляващи планетата Земя"?

  18 Март 2023 17:34ч.

  Я раздуй за тия процеси като за говеда от плебса, да се ограмотим и ний малце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вместо да си четем сутрешната молитва

  16 Март 2023 1:57ч.

  Ние си четем хороскопа на "Илиана". Това е проблема, каквото ни предложат медиите като цяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • कृष्ण

  22 Март 2023 14:21ч.

  Гаврата със тълпите е от онези, споменати във филма "Джон Картър от Марс" - "...Ние сме тук много преди вас и ще бъдем много след като цивилизацията ви изчезне..." Гаврата е под формата на манипулации на тълпите със средства, недостъпни за хората. Например , като видиш олигофрен и се гавриш с него и го правиш на маймуна. Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • FACK OFF

  11 Окт 2023 7:20ч.

  За огромно съжаление , Европа е управлявана от самодоволни милиардери , които са на светлинни години от реалноста , загубили всякаква връзка с БОГА . Сключили кървав договор с дявола да предадат Исус Христос за шепа сребърници . Позволява се на ислямисти да оскверняват и поругават нашите светини . Създадоха закон , който забранява да се изгаря Корана , а има ли закон , който да защитава нашите църкви ...НЯМА . Как ше завърши всичко това . вСИЧКО Е ОБРЕЧЕНО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи