Румен Петков: Тагарев е служител на военното министерство на Украйна

Румен Петков: Тагарев е служител на военното министерство на Украйна

Автор: Павлина Живкова, "Труд" Следвайте "Гласове" в Телеграм

Правителството е създадено, за да предостави на Украйна всичко, което бъде поискано. И това украинският слуга Тодор Тагарев демонстрира с всяка своя публична поява. Правителството е нестабилно, създадено в порок и измами и ще си отиде с пороци и измами. За съжаление, сметката ще я платим ние. Това казва в интервю за „Труд news“ Румен Петков.

Няма да подадат оставка, докато не изпълнят всички поръчки, които са им дадени отвън

- Господин Петков, от петък ППДБ настояват ГЕРБ да се подпише под седем точки, дадени от тях. Въпросът, който си задават българите е предстоят ли поредни предсрочни парламентарни избори?

 - Това правителство е създадено с измама, от измама и за измама. Защо е създадено с измама? Защото всички си спомняме думите на Кирил Петков: „Ние сме политиците, които изпълняват обещанията си“, а погази протеста, погази вота на онези 600 000 души, които го подкрепиха. Правителството е създадено, за да предостави на Украйна всичко, което бъде поискано. И това украинският слуга Тодор Тагарев демонстрира с всяка своя публична поява. Оня ден загатна, че като ни поискат C-300, а те са ни поискали, ние ще направим всичко възможно да им ги предоставим. Т. е. те са ни вкарали във войната. Те съществуват чрез измама, чрез която се докопват до грабежа. ПП и ДБ ще бягат от споразумение, защото то окончателно ще легитимира коалицията, но без споразумение няма управление никъде по света. Без споразумение ще се вземат решения „на парче“ и всичко ще бъде хаотично. Няма да изненадам никого като кажа, че държавата практически няма нито стотинка и тезите, с които ни обливат жълто и синьо-кафявите медии са толкова встрани от истината, колкото и декларациите за почтеност на реализаторите на чужди поръчки. Правителството е нестабилно, създадено в порок и измами и ще си отиде с пороци и измами. За съжаление сметката ще я платим ние.

- Вярвате ли, че ще подадат оставка, или това е опит за рекет?

- Те няма да подадат оставка, докато не изпълнят всички поръчки, които са им дадени отвън. Това, че се опитват да се докарат пред хората, които са ги одкрепили е допълнително позорящ факт. Ние даваме ли си сметка какво означава мандатоносителят ППДБ да организира протест срещу себе си? Това е български почин, който ще бъде изучаван в политическите науки като израз на шизофрения. По същество ПП и ДБ са патология на българската политика.

- Как да си обясним, че ГЕРБ които имат достатъчен опит в политиката приеха, да подкрепят правителство с мандата на ППДБ? И защо всички бягат от думата коалиция?

- Разбира се, че има коалиция и никой сериозен и здравомислещ човек не допуска шарлатанията, която твърди, че няма коалиция. Приказките за евроатлантическо мнозинство, за мнозинство на промяната показват, че сме свидетели на всякакво друго мнозинство, но не и на българско мнозинство. Няма какво да си обясняваме за ГЕРБ. Те просто изпързаляха тази шайка. Господин Пеевски е основният двигател на конституционните промени и понякога той е така добър да приема хленчещият Христо Иванов, да му отделя по половин час... Половин час, в който пленарната зала решава да извади следствието от прокуратурата. Христо Иванов не е казал дума по този повод. А това е реална съдебна реформа! Христо Иванов не казва и дума, защото не разбира материята. Тази материя винаги му е била чужда. Той говори за съдебна реформа, без да каже какво значи тя. Те говорят за конституционна реформа, а никой не казва какво искат да променят.

- Кой ще я прави конституционната реформа, след като в парламента няма нито един конституционалист?

- Мисля, че ПП и ДБ показаха техния фаворит - Стою правото и всеки български юрист - начинаещ или мастит трябва да види представата на ПП и ДБ за върховенството на юридическата мисъл. Съдебната реформа няма как да стане без съвет, който да включва авторитети в академичните среди като Пламен Киров, Сашо Пенов, Даниел Вълчев, Борис Велчев... Но тях няма кой да ги покани, защото Христо Иванов и Кирил Петков не ги познават. А имената, които споменавам са на изключителни авторитети и на изключителни юристи и преди всичко почтени хора. А тези три характеристики изключват Петков и Иванов да ги познават. Те ще продължат да си говорят за съдебна реформа, която е в сигурните ръце на Стою Правото.

- Ще има ли съдебна реформа или тя приключи със смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов?

- И с ваденето на следствието от прокуратурата. Смаян съм от факта, че нито един анализатор не обръща внимание на този факт. Смятам, че тези неуки хора, нямат никаква представа каква съдебна реформа искат, смятат да яхнат съдебната власт. Защо осем месеца, по времето на правителството на Кирил Петков не попълниха състава на ВСС, защо не избраха нов инспекторат, защо не попълниха състава на Конституционния съд? Те са неуки те не разбират съдебната система, те нямат отношение към справедливостта и правораздаването. Преди година предупредих, че бойко Борисов ще ги изтъркаля дотам, че този състав на ВСС ще освободи Иван Гешев и ще избере новия главен прокурор. Какво неясно има в това кратко изречение?

- Още ли смятате, че този ВСС ще избере новия главен прокурор?

- Той е длъжен по закон. Има времеви срокове в закона за съдебната власт. Единственото решение, което може да бъде прието от Христо Иванов е да го направим него главен прокурор, или да бъде избран главен прокурор, посочен от него. Решението естествено ще бъде съгласувано с г-н Пеевски, защото за всички е ясно, че Христо Иванов няма стъпка, която да не е съгласувал с г-н Пеевски. Не се впечатляваме от стремежа на някакви анализатори, които се опитват да ни обясняват, че ДБ са някакви двигатели. Те са двигатели на убийството на България.

- Бюджетът ли ще бъде първото истинско изпитание пред кабинета „Денков“?

- Пред този кабинет няма никакви изпитания. Пред този кабинет има задача - да даде С-300 на Украйна, да даде въоръжението, което иска Украйна, да даде боеприпасите, които иска Украйна и да изпрати доброволчески корпус в Украйна. Те имат задачи. Те нямат предизвикателства. Кой говори сериозно за бюджет? Чул съм до сега двама министри да се ангажират сериозно с тематиката, с която са натоварени - единият е на земеделието, а другият на енергетиката. Има една гениална снимка - на едно нищожество с една морално укрепнала женица - посланикът на Украйна Олеся Илашчук с попадналия в българското правителство украински слуга Тодор Тагарев. Снимката казва всичко. Жената гледа достолепно, убедително, а Тагарев е послушно ухилен като слуга, на който ръководителят дори не му обръща внимание.

- Това с доброволците не е ли пресилено, не е ли лъжа, която всява страхове?

- Първата стъпка е направена с признанието, че ще готвим фелдшери, медици и хора със здравна подготовка, които да бъдат изпратени в Украйна. Ще готвим и украинци, които да бъдат на първа линия. Когато предупредихме, че ще пратим С-300 те си замълчаха и седмица по-късно Тагарев каза, че трябва специалните платформи да ги имаме предвид и даде пример с С-300.

- Как им хрумна да сложат Тодор Тагарев за военен министър?

- Той не е военен министър, той е министър на войната. Той е слуга на Украйна. Повтарям за енти път. Той е на заплата в украинско специфично ведомство. Бил е на заплата от 2009 до 2014 г. и по моя информация не е спрял да получава пари оттам. Той е щатен служител на министерството на отбраната на Украйна. Нека да каже, че не е вярно. Той си премълчава по понятни причини.

- Все още ли работи за украинското военно министерство?

- Подходът на тези служби е такъв, че започнат ли да ти плащат веднъж, последното нещо, което ти плащат е последният ти път. Да е жив и здрав, подчертавам дебело.

- Като заговорихте за Украйна, прави ли ви впечатление, че в последните дни устремът на Зеленски нещо спря.

- Зеленски живее с убеждението, че командва НАТО, командва ЕС. Към нас е по-пренебрежителен - праща ни външния си министър. Ние не искаме да виждаме истината. Говори ни се, че сме жертва на руска пропаганда. Аз цитирам Робърт Кенеди-младши, който казва: Ние обградихме Русия отвсякъде с ракети. Ние, САЩ - извършихме преврата в Украйна 2014 г. Цитирам Джефри Сакс - Ние започнахме войната срещу Русия, извършвайки преврата през 2014 г. И той сочи като аргумент изявлението на Виктория Нюланд. Това руска пропаганда ли е? Ако Робърт Кенеди и Джефри Сакс са говорителите на руската пропаганда, да сме наясно докъде е стигнал Кремъл. Зеленски не е в състояние да продължи. Ако можеше да напредне, той щеше да го направи, за да може на срещата на върха на НАТО да иска и да иска и да иска. Но той не може, защото вече не разполага с жива сила. Ние някак си пропуснахме, че те обявиха всеобща мобилизация. Добре би било да му покажем снимките на украинските джипове в България. Тези джипове кого разхождат? Това не е руска пропаганда. Става въпрос за едни украински джипове, които разхождат едни богати украинци. Тук и в цяла Европа. Гледах едно нравствено падение по зелено-кафявия ефир. Не мога да си обясня как могат да се изговорят толкова много неверни неща и същия този човек на другия ден да се среше и да отиде на работа. Ние сме имали външен министър, който обявява как Путин избягал от Москва и това сринало окончателно авторитета му. Ние дори не искаме да видим тежкия колапс и избиването на хора на Капитолия преди 4 години. Толкова ли не виждаме зоологическият ентусиазъм, обзел редица западни медии и анализатори? Един от нашите кухендери обяви7 Ние гледаме на живо краят на Путин. Това може да го каже или човек прекалено напреднал с алкохола, или човек прекалено изостанал в умственото си развитие.

- Истински ли беше метежът на Пригожин, или бе инспириран с друга цел, каквито конспиративни теории се появиха?

- Аз не мога да коментирам какво е било, но резултатът е, че Путин не допусна проливането на руска кръв. Пригожин очевидно видя, че никой не тръгва с него. Той видя висшите военни, видя генерал Суровикин, който беше повече от категоричен: Спрете, приберете се, ние воюваме заедно. Той видя, че губернаторите са категорично против това, което той прави. Гледахме клиповете от Ростов на Дон. Видяхме възрастната жена, която биеше с чантите двама с автомати и ги питаше: Защо ни съсипвате града? Това е реакцията на руския народ. Аз като гледам някои нашите телевизии, от три месеца се чудя Зеленски като стои пред Кремъл не хвана ли разширени вени. Трябва да има мярка.

- А кой създаде Пригожин?

- Аз не мога да кажа кой го е създал, защото част от биографията на неговата армия е в Африка и има доста сериозни позиции и в Судан, и в Сирия, и в други държави. Фактът, че набегът му в Русия се провали катастрофално показва, че властта се грижи за живота на руските граждани.

- Нормално ли е според вас, една частна армия да участва във войната и никой да не я спре?

- Не е нормално. Но не мисля, че някой е искал да ги спре с проливане на кръв. Ако искаха, щяха да ги спрат още в Ростов. Нали разбираме, че украинската армия всеки ден прави десетки опити в тъй наречената контраофанзива.

- „Вагнер“ бяха на страната на руската армия, бяха на страната на Русия...

- Мисля, че те спряха, защото разбраха, че руската армия е срещу това, което те правят. Те не бяха спрени със стрелба, не бяха спрени с ракети. Те бяха спрени с чувството за принадлежност на руснака към Русия.

- Т. е. към тях е имало негативно отношение?

- Това се видя в социалните мрежи. И в Ростов на Дон и в други градове. Фактът, че никой не тръгна с тях е показателен. Мисля, че превъзбудата на Пригожин дойде от указа на Путин, че всички, които искат да продължат да участват, трябва да преминат на страната на руската армия и оттук дойде реакцията на Пригожин, че единствено и само той ще взема решения за частната си армия. Смятам, че подобни частни групировки са вредни.

- Може ли да се прогнозира кога ще свърши тази война?

- Не мисля. Това, което видяхме - клякането на държавния секретар на САЩ Блинкен в Китай. Там той много ясно кажа: Ние нямаме никакви претенции, имаме отношение към единен Китай, което означава, че САЩ си остъргаха проблемите по темата Тайван. Очевидно е, че в САЩ има много тежки процеси, които вървят срещу корупцията на семейство Байдън. Очевидно е, че в Европа има нежелание от прокуратурата да разследва скандалите с COVID и престъпленията. Това са все причини САЩ и Европа да искат война. Даваме ли си сметка какво означава фраза на на Тагарев, че мирът не е решение? Мирът не е изход. Същото нещо го говорят фон дер Лайен, Байдън... Да проследим логиката на Робърт Кенеди-младши и на Джефри Санкс, които говорят с мого сериозни аргументи за финансовия колапс в САЩ. Пет банки фалираха от началото на годината в САЩ. Т. е. тези хора не са заинтересовани войната да свърши. Войната няма да завърши докато стремежът на режима в САЩ е да прикрива корупцията на семейство Байдън, а стремежът на Урсула фон дер Лайен е да се прикрива корупцията с ваксините и ние всички сме попаднали под щампата: Мир, да, но само когато Украйна спечели войната. А тази война я плащаме ние и украинския и руския народ.

Румен Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Бил е кмет на родния си град, министър на вътрешните работи в кабинета “Станишев”, три мандата народен представител от БСП. Един от съучредителите на партия АБВ. От третия конгрес на АБВ е председател на партията.

Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

 • Къде спят службите -

  28 Юни 2023 13:07ч.

  как се допуска министър в българско правителство да е служи на чуждо военно министерство? Трябва да бъде разследван не само за конфликт на интереси, а и за национално предателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не спят службите,

  28 Юни 2023 13:09ч.

  събират части от "речта на омразата" на Костадинов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  28 Юни 2023 13:10ч.

  Което си е вярно си е вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • A колкото до чуждия агент Тагаренко

  28 Юни 2023 13:11ч.

  добре е същия да изгледа ей това видео с Яценюк на чист украински, с английски субтитли - сами си пре**@хме държавата: https://twitter.com/MatreshkaRF/status/1673708889626345477

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  28 Юни 2023 21:18ч.

  точно той беше личен избор на нюланд, просветна му когато го изхвърлиха от властта, изведнъж му домиля за държавата, защото вече не участва в разграбването и унищожаването ѝ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Юни 2023 13:33ч.

  Това се знае изначално... нещо друго освен констатации? Кой ти натресе Румен Радев да го издигнеш за президент и ти после го пробута на Корнелия - КОЙ??? Признай най-накрая!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гражданка

  28 Юни 2023 15:38ч.

  Само Ви напомням, че кандидат на АБВ тогава беше Ивайло Калфин. Отговорността за Радев си е на Нинова, питайте я нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Юни 2023 19:49ч.

  https://trud.bg/абв-се-отказа-от-ген-радев-издига-свой/ Късата памет е виновна за състоянието на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Юни 2023 19:53ч.

  АБВ издигна Румен Радев, после го набута на БСП по простата причина , че трябваше да заблудят обществото щото е русофил - Козяк го направи: https://www.mediapool.bg/bsp-i-abv-izdignaha-gen-rumen-radev-za-prezident-news252741.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Военен министър на заплата в Украйна

  28 Юни 2023 13:59ч.

  Тагарето Магарев трябва да бъде незабавно арестуван и затворен като чужд агент, предоставящ класифицирана информация на чужда държава. Предишният украински посланик имаше подробни списъци на тежкото въоръжение и боеприпасите в складовете на българската армия. Кой ли му ги е дал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истина

  02 Юли 2023 16:52ч.

  заедно с радев, който го инсталира

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тагарето Магарев трябва да бъде незабавно арестуван

  28 Юни 2023 16:32ч.

  Аре ве? И защо точно него, а не ибрикчиите на посолствотО, които открито газят Конституцията и заявяват, че служат на интересите на чужда държава? Ама какво да очакваме от тях, след като Президентът ни постави в подчинена позиция на ФАЩ, дърдорейки за синергетика на нашето правителство с правителството на Метрополията. България е колония и точка по въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • как да се постигне така необходимият баланс във вътрешнополитическия живот у нас

  28 Юни 2023 19:20ч.

  Огласеното открито присъствие на Посолството по отношение на: кадруване в официалните държавни институции, задаване политическите приоритети и темите от дневния ред на бълг.общество, моделиране на изборния процес и мандатността, вкл.състава на министерския съвет, ежедневното пряко ръководене на министрите от страна на един конкретен чуждестранен посраник, поставя необходимостта от създаване на посранически орган консилиум, който да заседава в град София и да представлява интересите на Великите сили по отношение управлението на обособената териториална единица, наречена България. Не отговаря нито на правото, нито на справедливостта, нито на географското отстояние, нито на икономическите връзки, нито на културната и цивилизационна принадлежност на българите, нито на техния колективен избор, че тяхното настояще и бъдеще да се ръководи пряко еднолично от Посолството. Формата на държавно устройство Посланническа Република трябва да бъде вписана в Конституцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • " А кой създаде Пригожин?"

  28 Юни 2023 20:34ч.

  създаде го В.В.Путьо...независимо, че Той го отричаше, сега изплю камъчето- Пригожин е струвал на Рашистка Фашагия от май 2022 до май 2023 цели 86 млрд рубли за заплати и бонуси на вагнеровци, плюс допълнителни 110 млрд рубли "осигурителни плащания" за вагнеровци-явно за обличане, храна и так далее http://kremlin.ru/events/president/news/71535 Колко са стрували потрошените хеликоптери и самолет в деня на метежа е неизвестно, само се знае, че В.В.Путьо е почел с минута мълчание гибелта на загиналите пилоти вчера при срещата си с летци в Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  28 Юни 2023 20:57ч.

  Румен Петков говори неприятна за доста хора истина, която обаче може да струва много скъпо на всички българи. Американският посланик трябва да бъде обявен за персона нон грата. В другите държави така се прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в деня на метежа вагнеровци свалят Ил-22 без той да е стрелял срещу тях

  28 Юни 2023 21:13ч.

  за колегата, който учтиво ни информира, че от Ил-22 има произведен само 1 самолет-така е, но това се отнася за бойния Ил-22 през 1940-те години. Много по-късно (2011) руснаците са харесали параметрите на Ил-18, гражданския самолет, и са го модифицирали като военен Ил-22 за радиоелектронна борба. http://www.airwar.ru/enc/spy/il22pp.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интересно

  29 Юни 2023 0:51ч.

  Тези политици, които не са в парламента, като него, с какво се издържат? А като знаят пъклените планове на либерастите що не се обединят и изметат? А като са разделени едва събират по 2-3%.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kramolin

  29 Юни 2023 14:27ч.

  Без да съм пикал във фонтан бих предпочел да служа на украинката пред рускинята по понятни причини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи