Нежна революция с желязна ръка в България

 Нежна революция с желязна ръка в България
Честно казано, потресен съм от политическия живот в България. Чудя се дали да не си сменя българското гражданство с канадско, на освободеното от Кирчо място. Но сигурно няма да го направя, защото в Канада е много студено и няма чудеса. Докато ние сме страната на чудесата.

 

Доскоро ни управляваше бодигардът на Тодор Живков и Царя. Разправят, че ограбил България, като откраднал много пари. Повечето будни българи и политици бяха възмутени: Защо той, а не ние? Нима ние не можем да крадем в големи размери? Безобразие! Да се изчегърта! Е, поне построи две магистрали, преди да си отиде.

 

Ние сме много силна парламентарна република. На всеки два-три месеца, си правим избори. Появяват се нови партии, след което изчезват в небитието. Режисьорите се опитаха да управляват България и с основание, тъй като ние  харесваме чалгата. За малко щеше да ни ръководи продавач на шнорхели, което щеше да даде възможност на народа да диша свободно дори под водата, но се разминахме. Злите и лакоми за власт джендъри-либерали, съчетани с остатъците от партията на Костов, провалиха режисьорите. Улична партия влезе в парламента, крещя, изчегъртва, после изчезна. На път са да изчезнат и бившите комунисти, а бащицата Бойко е нещастен, защото всички искат да го изчегъртат. Промяната не отмина и българските турци, които бяха международно заплюти.

 

На този екзотичен фон, на бял кон се появиха двамата харвардци - продавачи на мечти и електромобили. Те ще засмучат всички други партии и ще спасят България от ламята на корупцията. Чудеса! Фактът, че нарушават Конституцията е плюс за повечето българи, които смятат законите за отживелица. Но, като се замислиш, харвардците може и да успеят. Защото, когато оберат до шушка държавата, проблемът с корупцията ще бъде решен. Просто няма да има какво да се краде.

 

В основата на тази нежна революция стои генералът – пилот на съветски и американски бойни самолети. Той успешно изчегърта не само Бойко, но и целия политически живот, парламент и Конституция. Успя да осигури здравословен живот на българите – да не се хранят обилно, да постят и да издържат на студено. Единственото, с което генералът-летец не успя да се справи, бе коронавирусът. Този гаден коронавирус не може да се изчегърта с омраза, не може да се убие с бойни ракети. Той завладя България и е на път да подмлади и заздрави българския народ - възрастните и болните бързо си отиват. Генералът е жесток, но справедлив човек. Той мрази и унищожава всеки, който му е противник. Напът е и да унищожи своя противник за президентския пост , нещастния ученик на философите Платон и Аристотел. Да, на нас не ни трябва да ни управляват професорчета и философи. С философия не се управлява държава. Управлява се от човек, който може да мрази, който може да направи сто лицеви опори и който може да управлява изтребител. От човек, който може да изтребва враговете на демокрацията. На нас, българите, не ни трябва нито обединител, нито учен, нито моралист. Само професионален унищожител може да ни спаси от корумпираните партии, от лигавите либерални демократи и от коронавируса. На нас за президент ни трябва генерал с желязна ръка, за когото да гласуват и бившите комунисти и дори джендър-либралите. Трябва ни човек, който може да нарушава Конституцията, без да му мигне окото.

 

Ако пък се случи така, че покрай враговете на демокрацията загине целият български народ, смятам, че от Канада или САЩ можем да си внесем още харвардци, а от чужбина – летци на бойни самолети.

 

Да, демокрацията в България се развива много добре. И като си изберем генерала, ще стане още по-добре. Затова предлагам от сега нататък кандидати за депутати да бъдат само онези, които притежават харвардски дипломи, а кандидатите за президенти, да могат да управлявят изтребители и да правят поне по сто лицеви опори. Само след такава селекция ще можем да цъфнем като държава и да полетим към небето.

 

Проф. д-р Лъчезар Начев Гроздински дмн е началник на Клиника по Ангиология и флебология и зам.-медицински директор в Ачибадем-Сити клиник – Сърдечносъдов център.  През  2007 г. създава специалността Ангиология и е първият сертифициран ангиолог в България. Автор е на общо 137 научни труда в областта на ангиологията, включително на четири монографии. Бил е на специализации в Англия – 1989 г.  и САЩ – Харвард – 1992 г. Председател е  на Българското дружество по Ангиология.  

Автор е на четири книги: „Никой никога не умира”, „Насилието – начин на живот”, „ Размисли за комунизма“ и  „Истината ще ни направи свободни“. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ввв

  17 Ное 2021 18:44ч.

  Така като чета, само Вие сте достоен професоре. Ще ми бъде интересно, ако Ви поканят за министър дали ще сте така критичен. Успех в медицината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Ное 2021 18:52ч.

  „Само професионален унищожител може да ни спаси от корумпираните партии, от лигавите либерални демократи и от коронавируса.“ Лигавите либерални демократи ще гласуват за Радев, докторе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  17 Ное 2021 18:55ч.

  В контекста на мейнстрийма професорът не стои на мястото си тук. Защото напада Радев от либерални позиции. А това нито Нинова, нито Копейкин биха си позволили. Да си либерал тук означава да си джендър, соросоид и гейропеец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  17 Ное 2021 18:55ч.

  Правдива аутопсия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  17 Ное 2021 19:36ч.

  Като гледам нивото на професорите медици не се учудвам , че сме най-бързо изчезващата нация ! Прости , злобни и посредствени като тези , които защитават !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  17 Ное 2021 19:45ч.

  Поздравления за професора ! От генерал може да очакваш само диктатура и простотии. Видяхме какво могат тези измислени властолюбци. Нека сега да дадем шанс на професорите. Алма Матер е духовната майка на българите ! Там ,пред вратите са Евлоги и Христо Георгиеви, там са нашите будители ! проф.Герджиков е последната надежда пред диктатурата,лъжата и беззаконието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фюрер радев

  17 Ное 2021 20:05ч.

  Наистина анализът е блестящ. Виртуозно съчетание на аналитичност и очарователен сарказъм към едно лице, което унищожава нормалността много по-жестоко от предходния пожарникар. При всички кудкудякания на дежурните мисирки за всенародната любов и опиянение от месията Радев истината удари в земята всички брътвежи. Само 40% гласували на първия тур. Защо бе, фликчовци, нали тоя генерал ни е пратен от Бога, нали е новият Робин Худ, народът не нахлу в урните да гласува за него? Защо 6 от 10 човека бойкотираха бащата на нацията? Президент, избран с 40% и дори по-малко, е толкова авторитетен, уважаван и почитан, колкото примерно победителят в Игри на волята. Радев не е президент на Българите, а на една пета от тях. Според мен и всички тия 60% - най-лошата част.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ефрейтор

  17 Ное 2021 20:07ч.

  Дебилите по презумпция предпочитат генералите пред професорите, защото разбират само от ясни военни команди, които трябва да се изпълняват без да разсъждаваш. А, както беше казал един друг роден професор, дебилите у нас са около 80%...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мерник

  17 Ное 2021 20:12ч.

  За кой философ пледирате господине?!За философа,оценил управлението на мутрата като перфектно и решил да бъде неговото лице?За философа приел гласовете на 80,90,000 турци,гласували в негова подкрепа по заповед на Ердоган.Още по-близо-фолософът,колега на Доган.Това ли ни предлагате?Не ви ли стигнаха 30 год.унижение от страна на тази шепа мошеници,които обсебиха живота ни и го опропастиха?Искате да приемем за нормално завяления български на Карадаъ,шмекериите на Данчо Ментатя,арогантността на Шиши и още и още?А може би наглостта и безочието на Доган и цялата сволоч около него.?Не,благодаря!Опитът ви на интелектуалец да повлияето на мнението на обикновения българин е неуспешен.Щом ви харесва горнатя компания,живуркайте си в нея,а нас оставете да разсъждаваме трезво ,както винаги сме го правили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо бе докторе?

  17 Ное 2021 20:31ч.

  Тъкмо започна да става хубаво. Цветя и рози! Да живее Америка! Кирчо & Кокорчо, Сорос, “Отровено общество”, “Америка за България” и “Дай България на Американците”, нови американски бази, самолетчета, война с Русия, северомакедонски астронавт, американски шистов газ (ефтинджос), ……направо приказка! И ти си тръгнал за Канада?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  17 Ное 2021 21:30ч.

  Абстрахирам се от предишни писания на колегата. Този път е безпогрешен !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митака

  17 Ное 2021 23:29ч.

  Не само дебилите харесват диктатори с железен юмрук но и селските дами за тях той е мъжага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  18 Ное 2021 1:33ч.

  "Само професионален унищожител може да ни спаси от корумпираните партии, от лигавите либерални демократи и от коронавируса." *** Не съм забелязал генерала да унищожава лигавите либерални демократи, дори обратното. Бих казал, опуса има форма, но му куца съдържанието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проф. д-р, дмн – началник, зам.-медицински директор, 137 научни труда, четири монографии, четири книги – този в Канада ще кърти мивката, но за коментиращите може да се сподели:

  18 Ное 2021 11:22ч.

  Алма Матер ОТДАВНА НЕ Е духовната майка на българите, защото преводача ректор е със стабилни заслуги за ликвидация на висшето образование. Следователно българите осиротяхме. тоя генерал ДОРИ от Бога да ни е пратен българина няма да гласува, защото се кани да отиде при нотариус и да подпише декларация, че от новата година по душа е канадец, а телом светъл балкански субект и слага начало на един щастлив живот - получавайки толкова много неща, дори и канадска пенсия. Сигуацията е смешна, ако не бе тъжна. Бог да брани България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  18 Ное 2021 14:15ч.

  Съгласен съм с вас професоре. Само загланието бих попроменил към по-реалистичното: "Майдан в колония от ЕС". Нежна революция беше в Чехия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  18 Ное 2021 17:21ч.

  Браво, професоре! Искрено ме изкефихте. За съжаление, един друг професор също е много прав. За 80-те процента не толкова умни българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  18 Ное 2021 18:43ч.

  Доклад със скандални разкрития за работата на Фонда за научни изследвания по времето (2008-2009), когато негов управител е бил Анастас Герджиков http://www.pueron.org/pueron/news/EH_doklad-short.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  18 Ное 2021 19:57ч.

  Моите поздравления, колега! Някога на младини имахме кабинети един до друг в Националната кардиологична болница позната като Трета градска болница в София. Блестящ анализ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жална Ни Майка

  18 Ное 2021 22:39ч.

  Прав е! Чака ни светло бъдеще. Само не знам защо повече се оформя силуетът на африканска държавица. И военните са си на място - в президентството. Като слушам оптимистичните прогнози за климата, и него ще го докараме - след някоя и друга година. Икономиката - вече сме в десятката. И най-накрая току-виж сме решили демографския проблем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До СМЕХХХ

  19 Ное 2021 3:37ч.

  От ирония и сарказъм не разбираш, това е ясно, но защо трябва и на нас да демонстрираш простотията си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедо Йоца

  19 Ное 2021 15:23ч.

  " Но, като се замислиш, харвардците може и да успеят. Защото, когато оберат до шушка държавата, проблемът с корупцията ще бъде решен. Просто няма да има какво да се краде." Само заради това внушение,трябва моментално да му бъде заведено дело.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Волгин

  20 Ное 2021 12:09ч.

  Никoй нe зaбeлязa - чe Мaя Мaнoлoвa e oт ЗAДКУЛИCИEТO. "Oбeщaй му нeщo, и нe гo изпълни" - e ключoвo дeйcтвиe нa зaдкулиcиeтo. 500-К 500 бoнa, пoдкуп мoжe и oбeщaниe caмo, e ключoвo дeйcтвиe в зaдкулиcиeтo. Знaчи, и Тaтянa Дoнчeвa e oт зaдкулиcиeтo. И другитe щoм ca c тях, Хaджигeнoв, Кaпoн и Бaбикян. ТE ПOКAЗAХA МEТOДИТE НA ЗAДКУЛИCИEТO. "OБEЩAЙ, НO НE ИЗПЪЛНИ" - и тaкa лъжaт нaрoдът 32 гoдини. САЩ и Тачър, и Живков излъгаха, и Горбачов. ... Горбачов от март 1999 г. в началото на въздушната война на НАТО срещу Сърбия: „Западът мами Русия. Ние бяхме единни за Новия световен ред. Обединените щати – през Европа, Атлантическия океан до Урал, трябваше да са под управлението на Русия. Русия няма да забрави тази измяна.”12 април 1989 г. - Горбачов с официални визита във ФРГ 25 април 1989 г. - на пленум на ЦК на КПСС от неговия състав бяха извадени 74 члена и 27 кандидат-члена, практическа цялата "стара партийна гвардия" 11 май 1989 г. - започна изтеглянето на съветските войски от ГДР 12 май 1989 г. - кампания срещу консервативното крило в Политбюро на КПСС в лицето на Лигачов 17-20 май 1989 г. - визитата на Горбачов в Китай и начало на масовите стълкновения в центъра на Пекин. Визитата беше прекратена по настояване на китайската страна 25 май - 9 юни 1989 г. в Москва се проведе конгреса на народните депутати на СССР. Формира се междурегионална група начело с Афанасиев, Елцин, Попов, Сахаров и Собчак 3-4 юни 1989 г. - след няколко дни спорове в ръководството на китайската компартия бяха въведени войски на площада Тянанмън и разгонени демонстрантите, искащи китайска перестройка 4-18 юни 1989 г. - "Солидарност" победи на изборите в Полша 12-15 юни 1989 г. - пътуване на Горбачов до ФРГ за преговори с Хелмут Кол за "бъдещето на Германия" .............. не случайно Христо и Мирчев са от тежки бкп родове, принцове от живковата олигархия.. https://www.youtube.com/watch?v=4jmrb7AVCD8 Димитър Луджев син на сътрудник на Мирчо Спасов. Желю Желев близък на Людмила Живкова и шеф на институт до 1990г. - ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА! полша и унгария правят розова революция преди последната реч на живков, той тогава кзва, че полша и унгария ги послушали - него и бкп - ето тук - https://youtu.be/4jmrb7AVCD8?t=129 ................................... ........................ .................................... Не е вярно, че източна европа ни изпреварва, те преди 1944 година са три пъти с по-висок бвп на глава, и през социализмът е така и сега е така. ... Красимир Каракачанов е Народен представител в 38-о Народно събрание от коалиция ОДС. През този период е член на Комисията по национална сигурност. Син е на Дончо Каракачанов – политик от БЗНС (казионен) през социализма. Красимир Каракачанов е агент на Шесто управление на Държавна сигурност. Луджев казва, че СДС са демократи против БКП. Красимир Каракачанов е сложен във ВМРО и СДС от чичо си Пенчо Кубадински. ........... .... Дясното: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" БКП смени Москва с Вашингтон, Маркс с Айн Ранд. ...................... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. Видя се, че по друг начин не може да се реализира моята постановка за собственика и стопанина. - Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери. - От 1 Януари 1990 г. ще въведем конвертируем лев. Макар че известно време двете валути ще съществуват паралелно. Цялата тази система, която е взета от западната икономика, ще се адаптира към нашите условия, но това не значи побългаряване. Един другар, с който разговарях вчера по тия въпроси, ветеран, от моите години още се знаеме, ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? А, викам много хубава метафора, ще ми позволиш ли да я употребя пред журналистите. Вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но му казвам, той вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане. Но що ни е мършата, що се плашиш ти от мършата, бе, ще раздвижим нещата. Шарани дето има, като пуснеш щуката всичко се раздвижва. Значи тия щуки са ни необходими, икономически щуки. Както щуката разсича водата и рибите изплуват на повърхността, така ще бъде и с вълка. МОЖЕ ЛИ ВАСКО КРЪПКАТА ДА НЯМА ДОСИЕ, А ДА ПЪТУВА ДЕСЕТКИ ПЪТИ В ЧУЖБИНА, КОЙ НЕГОВ ОФИЦЕР ОТ ДС ГО НАЗНАЧИ ЗА ПЕВАЧ СРЕЩУ КОМУНИЗМЪТ. ЕДНО ДИСИДЕНТСКО ДОСИЕ НЕ ИЗКАРАХА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мрън

  20 Ное 2021 19:39ч.

  Интересен коментар от човек, който работи в турска болница е София и уволнява български лекари, за да назначава чужденци на тяхно място:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  22 Ное 2021 4:03ч.

  Неудовлетворен, озлобен, комплексар, при това голям доктор. Неизвестна, вероятно от друга планета, порода. Май точно тази е плоската, дето толкова много я упоменават напоследък ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха- Ха

  22 Ное 2021 8:46ч.

  За някои коментатори е нужно предварително предупреждение от рода на това от моята телевизия: Warning, This program contains a sense of humour that some people might not share. Viewer discretion is advised. За щастие в Гласове идват много малка част от 80те процента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Koko

  24 Ное 2021 11:03ч.

  ,,mernik,, mnogo dobre go kaza, a doktora da si gleda doktorlaka ako vaobshte stava i za nego. Haresvashe my na doktora Borisovoto vreme zashtoto bolnizite bjaha banki za vlagane na pari ot bolni hora i za doktorite tova beshe normalno, sjakash bolnizite im bjaha bashtinii .Nadjavam se v badeshte ,,doktora,, da polu4ava samo zaplata,a ne da se iznydvat pazienti.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи