Радан Кънев: ДБ заедно с Петков и Василев може да е първа сила на вота

Радан Кънев: ДБ заедно с Петков и Василев може да е първа сила на вота
Нужна е солидна политическа сила, която да спечели изборите. И тук виждам като най-добър вариант форма на предизборно партньорство между ДБ и успешните министри от служебния кабинет. Това заяви евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев пред Клуб "Z". 

 

Той изрази надежди двамата министри да се явят на избори като част от “Демократична България”.

 

“Как ще участват Кирил и Асен, или и други хора заедно с тях, е тяхно решение. Аз мога да говоря като симпатизант и като човек, който одобрява работата им досега. Искрено се надявам да няма пореден персоналистки проект, защото имаме вече 20-годишна традиция – като общество си представяме политиката като проекти, които се идентифицират с личности, а не с програма, идеология, цели. Не мисля че имаме нужда от поредна смяна на лицата. Видяхме толкова много от т.нар. нови лица. По-старо нещо от „нови лица“ в българската политика е само „нов бъдещ десен проект“, добави Кънев.

 

В коментар към интервю, което е дал за изданието "Клуб З", Кънев приканва двамата служебни министри да се присъединят към "Демократична България" за следващите парламентарни избори.

 

Ето какво пише евродепутатът:

 

В политиката, две плюс две обикновено прави осем.

 

От гледна точка на Демократична България, формулата „успешните министри влизат в листите на обединението, кандидати са за ключови постове“, е изключително логична и изглежда много добре.

 

Разбирам, че от гледна точка на Кирил Петков и Асен Василев, това може да е тясна риза.

 

Те са хора с опит в бизнеса, знаят колко са важни екипът, организацията, дисциплината. Подкрепата, която са получили към момента, може би им дава самочувствие, че могат да постигнат целта да са първа политическа сила и без да се обременяват с т.нар. „багажи от миналото“.

 

Аз обаче, на база 15-годишен опит - в голямата си част горчив точно покрай тези теми за обединението - съм се научил, че едно нещо е безусловно: обединението винаги печели. Много е трудно, но винаги се отплаща. Вярно е, че в политиката две и две не винаги прави четири. Обикновено прави осем."

 

Петков и Василев вече обявиха, че обмислят политически проект, без да дадат подробности. Последният коментар на служебния икономически министър по темата бе, че няма да коментира политически въпроси, докато работи за служебния кабинет.

 

 

 

Източник: eurocom.bg, OFFNews.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Деси

  09 Sep 2021 16:39ч.

  ДБ ако е първа сила на вота, се застрелвам ритуално и ако оцелея бегам към Терминал 2

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  09 Sep 2021 16:47ч.

  Може и да се застреляш, защото машината ще изкара правилния резултат. Това е положението. А подобно съешаване на ДБ с "новия" проект е съвсем предсказуемо и това ще е истинската катастрофа за България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  09 Sep 2021 16:56ч.

  Радан усеща как отделен проект на КП ще дръпне избиратели от всички партии без герб и дпс и протяга "приятелска десница".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен Георгиев

  09 Sep 2021 17:00ч.

  "Децата" на олигарха-престъпник Иво Прокопиев - Радан Кънев, Христо Иванов и Кирил Петков, вече сънуват на живо! Много им се иска да бъдат първи, но няма как да стане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  09 Sep 2021 17:03ч.

  Кого харесвате повече - Шиши или Винтчето Прокопчо, в комплект с Цветелинка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  09 Sep 2021 17:05ч.

  дб се оказаха несериозни хора на които не може да се вярва повече няма да влязат в нс

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  09 Sep 2021 17:21ч.

  Бог да пази България от тази джендър кохорта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гладнококошково прососънуване

  09 Sep 2021 17:25ч.

  Следващ парламент “Орел, рак, щука, цаца и хамсия”. Вместо да профукате за четвърти и пети път тези милиони, които отиват за безсмислени избори, да ги бяхте дали на пенсионерите, които ще измрат тая зима без пари за храна и лекарства, след като си платят тока, парното и водата. Но на вас ви харесва да си мерите пишките и на кой е по-космата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  09 Sep 2021 17:25ч.

  Блажени са вярващите! Дано народът ни да прояви мъдрост и да не допусне подобно нещо. Неолиберализмът е най-гнусната идеология, водеща до упадък на обществото и държавите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полезно инфо

  09 Sep 2021 17:29ч.

  Ето го истинското лице на ДБ и не, не е теория на конспирациите, чатовете са истински дейността и законпроектите им също! ...... https://gab.com/daylights/posts/106902153844616013

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  09 Sep 2021 17:37ч.

  Това е най-доброто за бъдещето на България ! Още повече, че както писа по-горе тролът, ще е катастрофа за тях. Дай Боже повече такива катастрофи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  09 Sep 2021 17:47ч.

  СТРАХОТЕН ИЗБОР! Кеф ви Слави, или Боко, или Радан с Христо, кеф ви Нинова, може ИБНИ Мая, Бабикян, Хаджигенов, Дончева - каквото искате, само и само да няма един свестен. Кирил Петков, например, е в хипотеза за престъпление по НК и вероятно е министър противоконституционно ( Канадско гражданство), но карай...НАПРЕД! Боко е ора за затора, за бай Ставри, Слави се видя какво е, за Дончева не знам, не ми се вярва прокуратурата да я разследва основателно, но без съмнение е овъртолена в уговорки и зависимости, както и всички останали, споменати по горе, а и колцина още. Това е изборът и всичките са на сергията на Козяк. Насам, народе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мерник

  09 Sep 2021 18:03ч.

  И този ако е политик ,здраве му кажи!Политиката я правели личности.Да,но личности без идеология -примери бол .Ф.Димитров,Б.Б.,Слави Трифонов ,искате още ли?Жална ни майка.От тези пишман политици сме на това дередже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРОРОЦИТЕ

  09 Sep 2021 18:27ч.

  С 350 000 избиратели ДБ, а КП може да привлече по 150 000 от БСП и ИТН и 100 000 от формацията ИБНИ. Това са 750 000 - и ще са на първо място, и ще управляват като се съюзят с ГЕРБ. Само БСП и ДПС ще са другите формации, а ИГН колкото и да имат ако флезат - не им върши работа. Друг е въпросът, че Петков съюзен с ДБ ще привлече само 100 000 от ИТН и 50 000 от ИБНИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Волгин

  09 Sep 2021 18:34ч.

  Ако цапа и мирише...!! Но, ако Петков направи разкритие за тайни сметки в офшорни банки като и Panama Papers. Ще има пълно мнозинство в парламентът, и ако се разграничи от всички синеещи - психодесните..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радан Кънев: ДБ заедно с Петков и Василев може да е първа сила на вота

  09 Sep 2021 19:19ч.

  ХА-ХА-ХА! И един мармот врътка станиолчета...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен

  09 Sep 2021 19:22ч.

  Радан се е самозабравил, ама явно нищоправенето в Брюксел влияе по този начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчегъртайте Радев!

  09 Sep 2021 19:41ч.

  Тоя вариант на Кънев не е невъзможен,в смисъл на най много гласове за ДБ, но е невъзможен в смисъл, че тия двамата никога няма да играят срещу Льотчика.Те са му кукли на конци и по скоро биха си изяли ушите, отколкото да навредят на Тримореца, чиято цел е с тяхна помощ да обезкърви ДБ.? Дучето иска другите партии да са слаби и само неговата да е силна, та да му крепи диктатурата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мими

  09 Sep 2021 20:12ч.

  На Кънев не му е ясно, че Петков и Василев няма да се самоубият политически като се обвържат с ДБ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пацо

  09 Sep 2021 20:30ч.

  Кънев говори като душевно болен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  09 Sep 2021 21:01ч.

  RE : Полезно инфо на 09.09.2021 в 17:29 Благодаря за информацията за " психо десните"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Паниковски

  09 Sep 2021 21:34ч.

  Децата на Лейтенант Шмид, Асен и Кирил рано или късно ще настъпят мотиката по същия начин ,както царските юпита и снимката от яхтата.Не са толкова хитри,колкото ги представят всички.А и на второто дете му предстои да изчака решението на Конституционния съд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таня

  09 Sep 2021 22:54ч.

  Леле как са се активирали троловете! Голям страх в блатото, Ами ако вярно се случи това което казва Радан?М? Ще останете без работа, тролчета. Как ще се изхранвате? М ? Както се казва, прекалено хубаво е за да се случи, спете спокойно,господарите Ви ,ще Ви ползват още дълго,както са тръгнали работите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таня на 09.09.2021 в 22:54

  10 Sep 2021 7:15ч.

  Руса ли сте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Сираков

  10 Sep 2021 11:11ч.

  За въпроса "Руса ли сте?", отправен към Таня": Не обиждайте блондинките. "Таня" е интелектуална, не е американска подлога, не заслужава смъртно наказание. (Разбирай обратното).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  10 Sep 2021 11:40ч.

  Де Бъ!!!??? Верно!!!???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Призив

  10 Sep 2021 13:32ч.

  Изчегъртайте ГЕРБ, обезкостете Гешев, игнорирайте Доган, унизете Корнела и после се самоубийте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия неофити

  10 Sep 2021 15:49ч.

  И Радан Кънев,и Христо Иванов,и Киро Харварда са все рожби на едни същи социални инженери от Демократическата партия на САЩ. С Раданчо и Ристьо достигнаха границите на възможното и видяха,че зациклиха,защото тия типично по седерастки са егоцентрици и си подливат вода. Сега проектът се ъпгрейтва и тунингова сравнително по-успешно. Поне засега по Киро Харварда и Асенчо нямат родилните петна на БКП-ейци и коминтерновци,ноооо..... бащата на Киро Харварда се изказа много лошо за България и колко хубава била Канада и,че не би се върнал той лично в България за полза роду. Това е смущаващо защото тоз човек е възпитавал сина си и това хвърля сянка на благородните намерения насина му. Може би в ценностите на бащата трябва дасе търсят причините за врътката на Киро Харварда с гражданството му. Просто е внушил на Кирчо ,че може....и х . я докрая ,и душата в рая. Имаме роднини на дядо ми по бащита линия още от преди последната световна война и от тях отлично знам,че сегашна Канада няма нищо общо с Канада отпреди 40-50 години. Това е джендърска,извратена до неузнаваемост държава и на такива натегливи неофити като бащата на Харварда мога само да им кажа....да го . ухаш - и без това ,това е основна политика там още от детската градина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Невена

  10 Sep 2021 18:16ч.

  АБе можете, ама те се съмнявам да ви искат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не им се връзвайте на Ристьо и Раданчо, те толкова могат

  10 Sep 2021 23:24ч.

  т.е. - само да повтарят фразите, спуснати им от Козяк.... ъъъ, пардон! знаете откъде. По-интересно е какво правиха тук 6-те ам. сенатори. Северна Македония ли уредиха? Русия ли гласят? Некоректни сделки с прескъпо оръжие ли налагат? Може и партия (с новите т. нар. "юпита") да си спретват? Ами ако и 4-те задачи, пък и още други, по-подмолни, са "им вързали"? Не дай боже! Още усещаме горчилката след едно друго посещение в близкото минало. Такива като тези 6-те НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ. Още по-съмнително е потайното "покривало" около визитата, хвърлено от уж "българските" власти. Щом си трайкат - добре знаят, че не е за доброто ни и хич няма да се хареса от обществеността. Струва си всички усилия това да се разчепка и да се извади на светло докрай. И тогаваааа... Дано! Дано! Данооо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  11 Sep 2021 14:37ч.

  Мими, точно, ясно и кратко.+++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  11 Sep 2021 22:27ч.

  Тия неофити на 10.09.2021 в 15:49 "И Радан Кънев,и Христо Иванов,и Киро Харварда са все рожби на едни същи социални инженери от Демократическата партия на САЩ." Тези хора не могат да направят нов десен проект, защото те не принадлежат към десния политически спектър. Те са неолиберали, троцкисти и байдънисти. За тях джендъризмът е основна идеология и подкрепят Р. Радев, защото се оказа проводник и координатор на проамериканската политика и зависимост на България от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велина

  11 Sep 2021 23:06ч.

  Кирил Петков и Асен Василев никога няма да се подлъжат и да се присъединят към марионетките от ДБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И от болшевиките

  12 Sep 2021 19:23ч.

  "Идеалист " Съгласен съм с коментара ти,но все пак кой и кои са десния политически спектър в Европа и САЩ? Първо лявото,а после и дясното постъпателно и незабележимо бяха превзети от либерастията и тунингованато левичарство. Донякъде Републиканската партия в САЩ уж все още минава за дясна,но и там има хора с либерастки разбирания и затово и Тръмп си имаше и си има проблеми и от неговата партия. ХДП в Германия отдавна е превзета от либерастии джендъри и Амгела Меркел е абсолютнотодоказателство за това. Същата работа е и с Макарон във Франция. ХСС още вяло рита да е дясна партия но е свалила гарда. Предпочитам да говоря за консерватори и консервативни партии,защото дясното и лявото са изпразнени от съдържание и само подвеждат хората в оценъчната скала. Консерваторите не трябва да се офлянкват защото либерастията е поредното настъпателно,нагло и волунтаристично социално инженерство,което носи и ще донесе по-големи беди от болшевизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КАКА РАДА

  13 Sep 2021 9:31ч.

  А дано, ама надали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лъжите

  13 Sep 2021 11:19ч.

  Caмият фaкт, чe ВCИЧКИ - И ПРOТECТНИТE ПAРТИИ И ТEЗИ OТ CТAТУКВOТO ЛEЯТ ДИТИРAМБИ ЗA ПEТЪР CТOЯНOВ И НИКOЙ НE ПРOТECТИРA, ЧE E OБЯВEН КAТO AГEНТ "ВИКТOР", OЗНAЧAВA ЧE ПAК НИ ЛЪЖAТ! Дeмoкрaти мълчaт зa eдин AГEНТ И ГO ХAРECВAТ!??? Вcичкo вeрнo e "пунтa мaрa"! КЪДE E ЛУCТРAЦИЯТA???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Флуид

  15 Sep 2021 20:19ч.

  Първа сила на гейпарада, да

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кара

  17 Sep 2021 10:26ч.

  Флуид, поздравления. Само да допълня: крадци, измамници и лъжци водени от Фигуранта на Черепа ... на гейпарада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи