Посланикът на САЩ в Македония: София използва "много агресивен език" срещу Скопие

Посланикът на САЩ в Македония: София използва "много агресивен език" срещу Скопие

 Следвайте "Гласове" в Телеграм

София е използвала "много агресивен език" срещу Скопие, заяви посланичката на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер. Мисля, че има хора, които продължават с този наратив. Да, абсолютно вярно е, че чухме много агресивен език от София, който, честно казано, не се основава на факти за ситуацията тук", каза тя в интервю пред Македонското радио и телевизия, цитирано от БГНЕС. 

Анджела Агелер е посланик на Съединените щати в РСМ от по-малко от година - тя връчи акредитивните си писма на президента Стево Пендаровски през ноември 2022 г.

"Важното е, че между Северна Македония и България има много история. Има и хора, които биха се радвали да създадат допълнителен хаос - тези, които имат политически ползи от опитите си да създават наративи около македонския език, македонската идентичност", допълни висшият дипломат. "В крайна сметка миналото лято беше постигнато споразумение за промяна на конституцията и това е следващата стъпка към членство в ЕС. Според мен тези, които използват напрежението между двете страни, вредят и на двете страни, защото България ще спечели толкова, колкото и Северна Македония от членството на страната в Европейския съюз. Това ще им помогне по отношение на сигурността, по отношение на тяхната икономика и по отношение на регионалните възможности и интеграция“, допълни Агелер.

Тя заяви, че има "голям късмет", че е посланик на САЩ в Скопие, а не в София. "Важно е и аз наистина вярвам в това, че лидерите и гражданите - хората в тази страна (РСМ) и България, а не тези, които са най-шумни в момента, признават ползите от това да имаш много близък съсед, който също да е в Европейския съюз, с когото можеш да подобриш търговията си, с когото можеш да работиш заедно по въпросите на сигурността, по регионалната интеграция и всички тези дейности", допълни още Агелер.
 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • Спас Ъ.

  19 Май 2023 16:40ч.

  Амитата работят отдалече и ни готвят следващата малка Украйна. България ще е в ролята на Русия. Наред с куража, който им дават ще започнат и да ги въоръжават. Краварите са майстори на създаване на конфликти, а желаещи идиоти да се хванат за патлака много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стар подход

  19 Май 2023 16:58ч.

  Индия и Пакистан, английски традиции. А мериканците са им ученици, които са надминали учителите си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  19 Май 2023 17:07ч.

  С тази разлика, че ние не сме русия, да не говорим, че нямаме никакви оръжия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А каква е ползата от такива конфликти за НАТО и собственика му НАТО???

  19 Май 2023 17:10ч.

  ЕДно време преди 30-40 години като почна НАТОВСКИЯ конфликт Турция-Гърция нещо НАТО на фронта със СССР и днес с Русия спечели ли??? Я го дедо ти Реджеп си пусна кандидатурата за БРИКС - от това НАТО какво спечели???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  19 Май 2023 23:59ч.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Български_народни_песни_(сборник)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • голям праз

  20 Май 2023 11:48ч.

  Дъртата парантия е креатура на Сорос, чийто син е наместник на т.нар. държава македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “” голям късмет", че е посланик на САЩ в Скопие, а не в София”

  19 Май 2023 16:47ч.

  Казала ви го е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ///

  19 Май 2023 18:29ч.

  Това съм го чувал само от начални учителници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КУХА ЛЕЙКА /ЛЕЛКА/!

  21 Май 2023 21:11ч.

  То като се има предвид какъв им е президента, какво искате от една посланичка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  22 Май 2023 18:17ч.

  Ние си имахме Херо Мустака . Личи им школовката . Наглост и безочие .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъв човекоподобен изрод е това англоезично говно

  19 Май 2023 16:50ч.

  Само алигаторската и гримаса е достатъчна, за да бъде одрана жива с кремък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си говорят двамата американски посланици по между си

  19 Май 2023 16:56ч.

  Българксия и македонския, па да се разберат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Потенциален радиоактивен облак !!!

  19 Май 2023 16:57ч.

  Тасс съобщава за "радиоактивен облак" в следствие на взривен склад с боеприпаси с обеднен уран в Украйна! https://tass.com/world/1620005 Може да е вярно или не НО . вземете под внимание !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Познай кой ще е виновен

  19 Май 2023 16:58ч.

  От един път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SOS

  19 Май 2023 16:59ч.

  И отново да попитаме, понеже толкова години никой не го прави официално - какви са САЩ, та да дават мнение кой да влиза и за кой е добре в "независимата" организация ЕС? Толкова ли няма кой да зададе този въпрос на който и да е от техните посланици, пък да видим какво ще отговори. Защо не натиснаха за оставане в ЕС най-близкия си съюзник т.н. "Великобритания", ами точно обратното, всякак ги стимулираха да се спасяват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  19 Май 2023 17:22ч.

  Ами просто заглавието трябва да се смени на "посланика на Сорос в РСМ......"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно

  19 Май 2023 19:45ч.

  Соросоидния посланик ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат?

  19 Май 2023 16:59ч.

  Типично! Това изказване има ясна и видима цел! Да подклажда РАЗДЕЛЕНИЕ и НАПРЕЖЕНИЕ! Абе вие нямате ли си друга работа или замо това можете?! Вие, госпожо, нали сте посланик? Или нещо бъркам! Защото това са напълно небалансирани думи, които не подхождат на дипломат на трета страна, а на адвокат! Тук въобще не се занимаваме с тяхната лъжливост и неистинност! В България не бият "македонци", не рушат клубове, не репресират на база заявена национална идентичност. Вие и вашата страна постонно претендирате, че имате специално отношение с ИСТИНАТА. България говори ИСТИНАТА и е напълно неразбираемо, че това е неприемливо за вас. Съществуването на "македонска истина" за ИСТОРИЯТА, което било мултифокусно гледане и интерпретиране, е пълен, смешен абсурд! Българие е първата признала ги страна. Има македонска държава, мнозина от хората твърдят, че си имат македонска идентичност. Нека си имат македонска идентичност през 2023 г. Тяхна работа! Твърдят, че имат и македонски език. На една запазена и до днес пишеща машина през 1945 г. са измислили една незначително различаващата се от българската азбука ГРАФИЧНА СИСТЕМА, която те възприемат за македонска азбука. Да признаят как се е появила и да си имат азбука! На тази база имали и език. Да обяснят откъде се е взел този ези и да си го имат! Как ще назовават нещата в тяхната къща, то си тяхна работа! https://www.brodbg.com/news-4-1007-Eto_kak_e_sazdaden_makedonskiyat_ezik.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само това могат

  19 Май 2023 17:27ч.

  Нищо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе вие нямате ли си друга работа ...

  19 Май 2023 18:02ч.

  Това им е работата. Нищо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Само това могат"

  19 Май 2023 19:33ч.

  Даже и това не могат - безкрайно елементарни са. Мислят си, че всички са толкова тъпи, колкото краварите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  19 Май 2023 17:04ч.

  Отвратителни лицемери, използвачи и интриганти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  20 Май 2023 10:23ч.

  Запада винаги е бил безкрайно лицемерен! Кажете ми дори един епизод от тяната история в която да не са проявявали лицемерие! Да Ви припомням ли, как кръстоносците, които са тръгнали да освобождават Божи гроб, изведнъж нападат Константиноипол (Цариград)? Как така изведнъж идват и в нашите земи и добре, че тогава не сме били такива дупедавци, като сега и цар Калоян им разказва играта! По-късната им история, свързана с колонизирането на света отново е изпъстрена с нечовешка жестокост, а и с безкрайно лицемерие! Какъв по-ярък пример от Индия, Северна и Южна Америка, Африка! Навсякаде нечувана жестокост и изтребление(геноцид) на подчинениете народи! Тези хора нищо ново не са научили по същество! Просто методите им стават все по-рафинирани и успяват да зомбират и заблудят цели народи, че те са източник на демокрация и просперитет, чиято основа всъщност е грабежа на целия свят! Ако Русия и Китай не сринат хегемонията им с България е свършено! Бавно и последователно те ни унищожават! Вече 3 милиона българи не са в България! Нашите деца в чужбина раждат и техните деца няма и да се сещат за това, че са българи! За 33 години България е циганизирана и ислямизирана и до 20 години вече ще сме малцинство в собствената си Родина! Това разбира се не е основен проблем на еничарските партии в Парламента! За тях е важно да даваме оръжия и боеприпаси на Украйна, да ликвидираме енергетиката си, да ликвидираме лева, да купуваме американски оръжия, които ще ни трябват за войната срещу братска Русия! Ето резултатите от малоумието на един народ, който скачаше по площадите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изток-Запад

  19 Май 2023 17:05ч.

  Знаете ли, че има дипломирани американци, които мислят, че Френската революция от 1789г. е завършила с атомни бомбардировки? И това е съвсем сериозно. А сега още по-сериозно. Невежеството е сила, ясно, но все пак поне да беше понаучила малко история - наративите за македонски/украински идентичност, език, нация са старите наративи на съветските болшевики. И който ги подкрепя, затвърждава решенията на Коминтерна. Защо тогава е имало Студена война като са от един дол дренки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123@

  19 Май 2023 18:36ч.

  Такива дипломи-толкова знания! Точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасов

  19 Май 2023 17:06ч.

  Каква потресаваща посредственост. Действително е голям късмет госпожата изобщо да е посланик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арееее, уйде Америка у ряката...

  19 Май 2023 17:08ч.

  От къде ги копат такива "посланници" у Американско бре? Човек би казал, че е подставена я от Китай, я от Русия... Че нали с такива посланнически изказвания всите лаещи кученца от глутницата НАТО вместо да лаят целенасочено към Идейния Враг от Азия - ще се изпохапят и изпоядат по между си? Егати глутницата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Десислава

  19 Май 2023 17:08ч.

  Ах, колко сме страшни! А македонците са едни бели, пухкави и добри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  19 Май 2023 17:15ч.

  Защо трябва да ме интересува какво е казала тази жена(посланик на САЩ) в интервю за северномак. държавни медии? Късметът все някога свършва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  19 Май 2023 17:24ч.

  сащ подготвят същият сценарии като в украина и сега се правят на учудени на езика на българия кои удари белград 1999 кои създаде косово и сега там ври и кипи от проблеми същото ще стане и в българия ако продължаваме да се занимаваме със сащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега нашият външен министър трябва да излезе със заявление

  19 Май 2023 17:26ч.

  И да предупреди американския посланик в Македония, да не се меси във вътрешните работи на две роднински буквално държави и още повече, да не създава наопрежение и конфликти. ...................... Тая скубла да иде да види състоянието на индианците в Дакотите и да каже, какъв е езикът им там?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  19 Май 2023 17:52ч.

  Колеги, дето се захранвате с козяшко мляко, направихте ли си извода, че сте изоставени? И това е, защото сте лабави и никаква задача не можете да изпълните като хората. Затова, освествайте се, оставете глупостите, в които вярвате и давайте да си гледаме общия интерес. Явно той не е козяшкият...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баце от село

  19 Май 2023 18:28ч.

  Как да обясним на госпожа Симсън, кой е Талев, кой е Гоце Делчев. Очевидно рецитира като проф. Кантарджиев заучените мантри, само дето си е махнала мустаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  19 Май 2023 18:33ч.

  Да перефразирам тогава: Не съм съгласен жена, която с голяма степен на вероятност не знае кой е точно биологичният и баща да идва на едно място от света, което е едно от първите места на зараждане на човешката цивилизация и да обяснява на един народ, разделен в две държави за идентичност, ценности и език. Айде да ходи да се съешава в изхода на храносмилателния си тракт! Дано не го тръкнете и това! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  19 Май 2023 18:33ч.

  три войни загубихме,аха-аха да ни свият до една черга земя,ако не бе шмайзрът на моча. ошти пипето ни не кълве,че съ македоня "казуса" е приключи. въпрос на време и приключваме и като народ ,заштоту Господ бил българин . (пари ми дай,ъкъл си имъм:девизъ нъ сеееленето)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Салата "Македони"

  19 Май 2023 18:50ч.

  Нали помните, че имаше преди време, скоро, среща в Тирана на посланиците на САЩ в балканските държави. Ей гоВна резултата. To be continued.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърто Блонди с конски зъби

  19 Май 2023 18:51ч.

  Каквито “македонците”, такъв и американския им посранник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прилича

  19 Май 2023 22:16ч.

  на Лепа Брена, сигурно за това са им я пратили на македонците, да се впише в културната среда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sgt. Pepper

  19 Май 2023 19:00ч.

  "... тя заяви, че има "голям късмет", че е посланик на САЩ в Скопие, а не в София..." В още по-голяма степен е вярно, че България има голям късмет, че тая весела вдовица не се е паднала щатски посланик у нас. За съжаление, с това нашият късмет се е изчерпал - сагешният им посланик, както и всички предишни, са все от един дол дренки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  19 Май 2023 19:05ч.

  Това не е изказване на дипломат, а на блондинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло Теменугов

  19 Май 2023 19:09ч.

  Откога блондинките почнаха да стават посланици/чки. Какви хубави вицове имаше за тях. Тази кокошка самата е един виц, както и дядо и от белия дом - умрял петел. Статистика: от повече от 200 години САЩ само 16 години не са били в някаква война. Тъй че може би и за нас мътят някаква патаклама с комшиите “македонци” - елински копелета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С такива приятели

  19 Май 2023 19:14ч.

  Врагове не ни трябват. Замислили са поредната магария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Злобната кифла

  19 Май 2023 19:39ч.

  ми вдъхва надежда - соросоидите-сатанисти са започнали да разбират, че българите не са лесна плячка и затова злобеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  19 Май 2023 19:51ч.

  Със Северна Македония става по пословицата много баби - хилаво дете. Все ги защитават, обаче накрая историята ще си каже думата. Не бива да се озлобяваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луй XIV

  19 Май 2023 21:46ч.

  Съвети от САЩ са разсипали много повече държави, от колкото американските бомби. Критика от САЩ показва, че сме на прав път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  19 Май 2023 21:49ч.

  Соросите са разположили своите марионетки във властта от двете страни на границата. Целта им е да предизвикат горещ конфликт между двете държави. Защо, ще питате. Пресният пример е Украйна. А и потърсете на кое му викат "Барутния погреб на Европа". А след като губят геостратегическия сблъсък, на тях отчаяно им трябва пожар на Страия континент както през двете световни войни. След това кешират от разрухата и започват на чисто. Действат като нацистите при изтеглянето им от окупираните територии, а и в самата Германия - подготовка на градовете за взривяване. За справка Прага, Кьонигсберг и много други. Тактиката на "изпепелената земя" при отстъплението. Мотото "След мен и потоп".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  20 Май 2023 9:16ч.

  Тъпи, невежи, нагли до безобразие...на тая похабена вуйна да й се забрани влизане в страната ни за следващите 100 години + 1 ден !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  20 Май 2023 9:22ч.

  Четкат ги да искат ЕС и после капанът щраква и край с четките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анджела при директора

  20 Май 2023 9:38ч.

  Др. Мъртън, помоооооооооощ! Анджела ни бие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охи

  20 Май 2023 9:54ч.

  Честно казано,тия хамериканци направо ме кефят-дори към най-преданият си роб и послушник,въобще нямат и капка елементарна благодарност.На всяко наше поредно навеждане отговарят с презрителна арогантност.Само така!Предателят заслужава само презрение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  20 Май 2023 12:20ч.

  Двоен стандарт: тоя дърт вампир поне го докарва на външност. А, на нас бе пратен урод- Мустафата, за да плаши децата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  21 Май 2023 9:55ч.

  А някой да има съмнения относно политиката на сащ към България?!?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦРУ

  23 Май 2023 17:54ч.

  Ето пак. Явно е, че ЦРУ разиграва украинския сценарий. Разделяй и владей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи