Плановете на Украйна за Трета световна война

Плановете на Украйна за Трета световна война

Автор: Брадли Девлин, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна е притиснато в ъгъла животно и планира да се нахвърли като такова

Изтичането на секретни документи в платформата за игри и чатове Discord продължава да бъде съкровищница на информация за прокси войната на Америка с Русия в Украйна.

По-ранните разкрития на част от изтеклите документи подсказват, че Украйна е животно, което е притиснато в ъгъла. Най-новите показват, че тя може да започне да се държи като такова. В понеделник The Washington Post съобщи, че в тези документи има твърдения, че САЩ е трябвало да принудят Украйна да се откаже от директна атака срещу Москва. Неведнъж на Съединените щати се е налагало да ограничават или да изразяват сериозна вътрешна загриженост относно плановете на Украйна да се бие с Русия не само в Украйна или в границите на Русия, но и в Близкия Изток и Северна Африка.

В секретен доклад на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) се твърди, че ген.-майор Кирило Буданов, който оглавява Главно управление на разузнаването (ГУР) на украинското министерство на отбраната, е дал инструкции на един от служителите си на 13 февруари „да се подготви за масови удари на 24 февруари“. Украйна трябвало да нападне „с всичко, с което ГУР разполага“. Докладът на АНС съобщава също, че украинските власти са се шегували, че ще използват динамит, за да ударят в Новоросийск, черноморско пристанище на изток от Кримския полуостров. The Washington Post намира, че подобна операция би била „най-вече символична“, но „въпреки това би демонстрирала способността на Украйна да удари дълбоко навътре във вражеската територия“.

Буданов има репутацията на неуравновесен човек. Преди време той твърдеше, че руският президент Владимир Путин е терминално болен и използва двойници за публичните си появи. Той също изглежда убеден, че Украйна ще победи и през идващото лято ще отблъсне руската инвазия, включително от Крим, който Русия анексира през 2014 година. Изглежда поради това разузнавателният апарат на Съединените щати е започнал да наблюдава движенията на Буданов и да следи комуникацията му. И изглежда Буданов знае това. The Washington Post добавя, че когато изданието е интервюирало Буданов по повод годишнината от избухването на войната, репортерите са чували бял шум или музика на заден фон в кабинета на генерал-майора.

Изглежда този път САЩ са успели да предотвратят избухването на неуравновесения военен. На 22 февруари ЦРУ пусна вътрешен секретен доклад, че ГУР „се е съгласило на искането на Вашингтон да отложи ударите“ по Москва. Въпреки това, ЦРУ казва също, че „няма индикации“, че Службата за безопасност на Украйна (СБУ) се е „съгласила да отложи собствените си планове да атакува Москва около същата дата“.

СБУ изглежда също е отложила всякакви планове, които е имала, за нападение дълбоко в руската територия на годишнината от инвазията. Усилията на САЩ да обезкуражат украинска атака на руска територия продължиха само дотук обаче. Около седмица след годишнината от руската инвазия Кремъл обвини Украйна, че нейни дронове са атакували инфраструктура в относителна близост до Москва.

Подобни атаки с дронове са нещо обичайно за последните военни операции на Украйна на руска територия. Миналия окртомври Русия обвини Украйна в нападения с дронове срещу нейния черноморски флот в Крим. Въпреки че автентичността не беше потвърдена, видеозаписи показват дрон, който се отправя към кораб, докато нещо, приличащо на изстрели с автоматично оръжие, удря водата около руския съд. Кремъл твърди, че по време на атаката е бил повреден миночистач. След това през декември се твърди, че украински дронове са ударили Енгелс-2, военновъздушна база на около 650 километра навътре в руската територия. Дронове са ударили и две други военни летища и нефтена рафинерия в региона на Курск.

Изглежда Украйна сега достига още по-навътре в руска територия и е по-малко уклончива относно участието си в тези атаки. По-рано през време на конфликта Украйна често отричаше да има роля в нападенията над руски инсталации и инфраструктура в границите на Русия, като например при бомбения атентат през август 2022 г., при който загина Даря Дугина, дъщерята на Александър Дугин – руски националист и твърд поддръжник на руската инвазия. Въпреки многократното отричане на украинската страна, разузнавателната общност на САЩ смята, че Украйна стои зад тази атака.

В интервюто си за Post през януари Буданов обаче едновременно отрече участието на Украйна в много от тези атаки, но заяви, че те ще продължат. Тези атаки „рушат техните илюзии за безопасност“, е казал Буданов. „Има хора, които поставят експлозиви. Има дронове. Докато не се възстанови териториалната цялост на Украйна, ще има проблеми в Русия.“

Други открития в изтеклите в Discord документи: Украйна иска да разшири обхвата на конфликта отвъд континентална Европа и да принуди руснаците да се бият в Близкия Изток и Северна Африка. Докладът на АНС твърди, че ГУР на Буданов планира да нападне групата „Вагнер“ – руски военен подизпълнител с брутална репутация, чиито членове оказаха помощ в украинската офанзива – в африканската държава Мали. Групата „Вагнер“ е наета от правителството на Мали за опазване на сигурността и за обучаване на техните военни сили.

Документът на АНС казва, че „не е известно на какъв етап са операциите в Мали в момента и дали ГУР е получило одобрение да изпълни плановете си“, съобщава Post.

В същото време ГУР разработва планове да удари руските сили в Сирия, сътрудничейки си с кюрдите. Съобщава се, че президентът Володимир Зеленски е сложил край на офанзивата от специални операции в Близкия Изток, но поне един от документите, разгледани от Post, твърди, че усилията да се атакуват руски активи в Сирия, като се избегне пряко уличаване на Украйна, вероятно все още са на масата за украинското правителство.

Не са ли това планове за световна война? Няма ли Съединените щати да са отговорни, ако украинското правителство, което щеше да се разпадне без близо 100 милиарда долара американска помощ – както във военно, така и във финансово отношение – реши да продължи с тези планове?

Администрацията на Байдън би отрекла, разбира се, всякаква вина за започването на Трета световна война. Тя би посочила факта, че САЩ забраняват използването на военната помощ за нападение над Русия. По този начин Съединените щати запазват голяма част от влиянието си върху бойните планове на Украйна и успешно осуетяват големите украински планове да ударят Москва и няколко основни руски цели в отделни случаи.

Украинските власти също са признавали това. Често пъти, ако Украйна иска да използва ракетна система, предоставена от САЩ, за удари по руски цели, американският военен персонал в Европа или трябва да потвърди координатите, или да предостави самите координати. Администрацията на Байдън и външнополитическата клика, която поддържа участието на САЩ в Украйна, може би смятат, че това прави нашето участие още по-добро. Не е така. Това разкрива кой в действителност води тази война срещу Русия. Украйна, която беше една пералня за пари за хората с добри връзки на Запад през последните десет години (виж Хънтър Байдън), продължава да бъде само това. Украйна е прокси на Американската либерална империя в най-буквалния смисъл.

Оръжейните сиситеми, амунициите и военното оборудване, които САЩ предоставят на Украйна, поддържат известно ниво на заменяемост, като отпуснатите долари го правят в по-голяма степен от физическото оборудване. Осигуряването на военна помощ, дори и със сегашните ограничения, увеличава украинския ресурс, което означава, че те могат да посветят всичко, което е „тяхно“ за всякакви операции и бойни сцени, които им харесват.

Удържането на Украйна става все по-трудно, а снабдяването на украинските военни усилия все по-рисковано. Поне това е ясно от собствените оценки на Америка за украинските военни планове, разкрити от изтеклите в Discord документи. Главите в Пентагона, Държавния департамент и Белия дом трябва да се размърдат срещу сляпото навлизане в конфликт, който Украйна иска да превърне в глобален.

Източник: theamericanconservative.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Няма никаква "Украйна". Тленните останки на бившата УССР се разлагат с вселенска воня, подръчквани от англоговорящите некрофили

  28 Апр 2023 8:33ч.

  Това там са руски земи и ще се върнат в Русия. Рано или късно, по един или друг начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • син канибал

  28 Апр 2023 16:23ч.

  Големия бял/черен брат ни научи да ядем себеподобни и на нас ни хареса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълни тъпотии е този пост

  28 Апр 2023 8:46ч.

  Украйна е прокси зомби финансирано и спонсорирано от англосаксонците и някой европейски държави. За никакво животно притиснато в ъгъла не може да става дума. Спират финансовите системи и зомбито е мъртво. Кого баламосва автора с този пасквил? Едва ли не ФАЩ няма нищо общо и едвс ли не, благодарение на ФАЩ още ме е пламнала Москва. Пълни глупости. Приказки за малоумници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  28 Апр 2023 17:13ч.

  Доста точен анализ на тази манипулативна статия клас "ниска топка", която обаче става за дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не украйна тика Света към

  28 Апр 2023 8:51ч.

  ТСВ а англосаксонците. На украйна ролята е само бурето с барут и пушечно месо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Апр 2023 8:58ч.

  Световната война започна на 13 Март, 2020 г. ... вече е към края си, кът така че - все тая, за Усрайна пък да не говорим, че такава държава вече няма, а както изглежда - никога не е имало. Въпросът, който би трябвало да ни интересува сега е: "Има ли България"???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези атаки „рушат техните илюзии за безопасност“, е казал Буданов.

  28 Апр 2023 8:58ч.

  Ако искат наистина да разбудят руснаците /"руската мечка"/ и да поставят Русия на военни релси , нещо което все още не е завършен факт, именно това се прави. Рушат илюзиите на мнозинството руснаци че са в безопасност. Стане ли тази война от "СВО" - в Отечествена Война, жална й майка на 404.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преводачката да разбере

  28 Апр 2023 9:16ч.

  какво означава НА БЪЛГАРСКИ думата "амуниция"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Будьони

  28 Апр 2023 14:56ч.

  Муниции поллзвахме в 1-ва конна аримя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • статията е "неубедителна"

  28 Апр 2023 9:22ч.

  в по-голямата си част

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДА НО…

  28 Апр 2023 9:43ч.

  Докато не се възстанови сигурността на Русия, ще има допълнителни проблеми за териториалната цялост на Украйна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Статията е много смислена не толкова

  28 Апр 2023 9:53ч.

  относно достоверността по отношение на Будинов и хората около него а е смислена в неподготвеността на руските силови структури да поемат инициативата и те да бъдат водещи в това отношение!Още веднъж този материал показва неподготвеността на ръководството на Русия за тази поредна гражданска война в руската губерния “украина”,слабото ръководство на Путин,Наришкин да не споменаваме Шойгу и охранените генерали около него!Чмого е жалка тази констатация но тя е правдива и точна!Докато 5-та колона около Путин а и самия той не бъдат изметени от руското управление ще има подобни статии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самарин

  28 Апр 2023 10:24ч.

  Една шибана провиция като тази съседна на РФ,тамошните управници,много добре си подбират думите,за да не се наложи да горят кат змии в горски пожар.Идиоти,фашизирани елементи,седете си на калните задници,не дърпайте лъвът за опашката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заглавието може би

  28 Апр 2023 11:24ч.

  трябва да се коригира - плановете в тази война не са въобще на Украйна. Тя си е напълно независима - т.е. от нея и особено от кокаиновия клоун нищо не зависи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това трейлър на бюджетен sci-fi филм ли е?

  28 Апр 2023 12:13ч.

  Поне да бяха измислили по-интересни фантасмагории.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mmm

  28 Апр 2023 12:50ч.

  В тази статия се придава прекалено голяма значимост на Украйна и на нейния корумпиран елит. Украйна винаги е служила за западни корупционни схеми и износът на русокоси девойки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Плановете на Украйна за Трета световна война

  28 Апр 2023 14:35ч.

  Световна война може да се планира само от световна свръхсила. Сега Украйна е новопоявила се християнска регионална свръхсила, на границата между Европа и Азиа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  28 Апр 2023 14:41ч.

  Тук става дума за провокиране, а не за планиране. Вероятно всички коментиращи помнят случая с "руската" ракета, паднала в Полша. Зеленски отчаяно се опитваше да въвлече НАТО пряко във войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  28 Апр 2023 15:15ч.

  мисля, че в провокацията участва и полша, решена на всичко, за да се разшири към Волиния, но там поляци вече няма, украинците са ги разчистили

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Апр 2023 15:40ч.

  не мисля, че днес нормален човек може да изразява защита на укрофашисткия режим. та нали умишленото и целенасочено убийство на цивилни граждани - руснаци е най-присъщата му „характеристика“. и без унищожението на това чудовище, мир по света е невъзможен... злостната атака срещу Църквата, извършвана в условията на антируска истерия и масовите репресии срещу вярващите – това е доказателство, че украйна днес е превърната в зона на сатанистите, а народа й в разходен материал, служещ за постигане на техните античовешки цели. най-важната мисия на Русия е да сложи край на това и да предотврати триумфа на сатанистите на южноруската земя…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  28 Апр 2023 17:54ч.

  Единственият и сигурен начин да се спрат терористичните действия на укро нацистите е тази фалшива изкуствено създадена държава Украйна да изчезне! Има доста желаещи да вземат част от нея, не е само Полша! А да се променят укро фашистите е невъзможно, мозъците им са увредени от фашистката идеология.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, добре, че са сащ, че иначе Кремъл щеше да гори в жълто-синьо!

  28 Апр 2023 17:57ч.

  Ето, щатите спасяват света (Кремъл)! Мисля, че един филм е подходящ да се спретне! Може да има и извънземни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересуващ

  28 Апр 2023 22:08ч.

  Като чета тава и гледам самоувереното нахалство на “ промяната” се чудя дали чичо сам не ни готви някоя сценка? Създаването на Зеленски толкова прилича на създаването на Бин Ладин - все прокси фигури за разправа с Русия. Само че каква стана тя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи