Партньорите на ПП бесни на Петков, защото не ги уведомил, че ще ги води в Украйна

Партньорите на ПП бесни на Петков, защото не ги уведомил, че ще ги води в Украйна

Лидерите на трите партии, партньори на ПП в управляващата коалиция,  са в пълно неведение за предстоящото пътуване на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков за Украйна, научи Епицентър. Бг.

Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Слави Трифонов разбрали от медиите, че Петков има намерение да посети воюващата страна, придружен от партньорите си в управлението  След като съобщил това първо пред Тв камерите, Петков пуснал СМС-и на коалиционните си партньори което те приели като крайно неуважение и незачитане на коалиционната комуникация и принципите за взимане на общи решения по такива важни въпроси.

Слави Трифонов, който отдавна е на нож с премиера и двамата вече не си говорят, решил да прати Балабанов, който е ниско ниво във взимАнето на партийни решения, за да покаже пренебрежението си към хрумката на премиера. "Това е отчаян ход на Петков, който иска по този начин да реши вътрешно-коалиционните противоречия. Но нищо няма да постигне, защото никой няма да промени позициите си от едно ходене до Украйна", коментираха пред Епицентър.бг от ИТН.

Христо Иванов и Атанас Атанасов се чудели кого да пратят в делегацията, защото не знаели нито с кого ще се среща Петков, нито къде ще отиде. "Със сигурност аз няма да ходя", заяви Христо Иванов. Атанас Атанасов, за когото се чу преди ден, че се стяга да пътува за Украйна, също вече давал заден. Правителстреният самолет ще бъде пълен с каски и бронежилетки, както обяви самият премиер, но не е ясно къде ще разтоварят, заявиха за Епицентър. бг от управляващата коалиция.

В БСП също са в шок от идеята на Петков. И те научили за нея от медиите. Категорично ясно е, че вицепремиерът Корнелия Нинова няма да съпровожда премиера. Ръководството на партията ще реши утре на какво ниво да бъде нейното представителство в делегацията и дали изобщо трябва да пращат свой човек в Украйна.  Социалисти коментират, че това посещение е необмислено, необосновано и с него няма да настъпи промяна в червените линии, които те няма да прекрачат на никаква цена. За Нинова е по-важно да запази политическата си физиономия на непреклонен и принципен лидер на БСП, отколкото да приглася на неуравновесеното поведение на Кирил Петков, казват от БСП.  

"Защо Петков ще ходи в Украйна, питат се мнозина. Тезата му, че искал да се сдобие с информирано мнение за ситуацията там, граничи с глупостта", коментират в правитествени кръгове.

"По-голяма глупост Киро не може да измисли, написа в в Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев и добавя: "Като имаш кураж и искаш информирано мнение, иди в Донецк, Луганск и Мариупол. Иди там, където осем години хората са подложени на геноцид от нацистите.
Няма да получиш информирано мнение при самите нацисти".

Според Ивайло Калфин "толкова по-зле за управляващите, ако чакат да отидат в Киев, за да разберат какво се случва". Бившият вицепремиер е категоричен, че в правителството "трябва да имат позиция, но тя не трябва да се използва за вътрешнополитически цели някой да се разбере с някого".

Темата за пътуването в Украйна трябваше да бъде предмет на дебат и в утрешния лидерски коалиционен съвет. Там обаче решения  все по-трудно се взимат. Кирил Петков вече е загубил доверието на ИТН. До скоро на съветите Слави Трифонов "присъствал" виртуално чрез телефона си, но след разногласията с Петков, престанал да си комуникира с него. Тошко Йорданов също вече отказва да ходи на тези заседания след проява на агресивно поведение от страна на премиера към него. И партията се представлява "лидерски" от Виктория Василева.

Все по-малко желание да ходи на коалиционните сбирки имал и Атанас Атанасов, който също изпитал на гърба си неуравновесения характер на Петков. Засега нервните изблици на премиера издържал Христо Иванов, но и той споделял, че на "това трябва да се сложи" край. Затова и днес от ДБ заявиха, че вече не искат свикване на този формат, макар че тяхно бе желанието за тази сбирка в първия работен ден след Великден. От дясната формация заявиха, че не виждат смисъл от това заседание след като миналата седмица в парламента пропадна тяхното проекто-решение за изпращане на оръжие на Украйна. "Няма смисъл да организираме коалиционен съвет във вторник", обяви днес Христо Иванов. Десните ще пробват другата седмица да вкарат отново решението за оръжия за Украйна в парламента, без да е минало през коалиционния съвет. А това вече обезсмисля съществуването на такъв съвещателен орган, който да координира законодателната дейност на управля вашите.

Единственият стабилизиращ елемент в коалиционната формула е председателят на БСП Корнелия Нинова, която обаче я категорично, че няма да предаде позицията на партията, дори и това да струва живота на правителството.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

Коментари

 • Необичаен

  25 Апр 2022 16:44ч.

  Кой бега от хубавото ? Ще чуят как свирят "Калибри" и "Искандери", на живо. Вместо бронежилетки и каски, да си вземат багажа и да се заселят край Киев. Там Нинова ще извърти една коалиционна питка за традиционното посрещане на руснаците с хляб и сол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dimitrov

  26 Апр 2022 11:26ч.

  Киро отива при Зелю за друго - заедно да опънат по една качествена бела пътечка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hjtrno

  10 Май 2022 17:44ч.

  order augmentin without prescription - <a href="https://gaugmentin.store/">order augmentin 375mg online cheap</a> order tadalafil sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Usygex

  18 Юни 2022 8:40ч.

  purchase furosemide for sale - <a href="https://acyclovirzvx.store/">acyclovir 800mg without prescription</a> doxycycline cost

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eiirtm

  25 Юни 2022 22:51ч.

  cyclobenzaprine order online - <a href="https://rpropranolol.com/">buy inderal 20mg online</a> oral inderal

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rxyyll

  29 Юни 2022 9:16ч.

  losartan without prescription - <a href="https://esomeprazolen.com/">order nexium 20mg</a> promethazine 25mg cheap

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Мустафа

  25 Апр 2022 17:27ч.

  офте мофте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • катастрофизъм и катаклизмизъм на МАХ

  25 Апр 2022 18:11ч.

  Какво още трябва да стане, за да стане ясно, че коалицията е направена насила от партньорите и се крепи на заплахи и шантаж от тяхна страна? Бесни, ама не напускат - защо така? Гладни за власт? Де да беше това! Някой ще се разпорежда с шефовете на други партии къде ще отидат и какво ще направят?! То не е за напускане, а за бой - ама защо не го бият, Киро Лъжеца?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  25 Апр 2022 18:35ч.

  „Бесни“, но все пак му играят по свирката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Играят по една друга свирка

  26 Апр 2022 9:51ч.

  а той е само микрофона

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  26 Апр 2022 12:50ч.

  Така е, страничен ефект от глобализацията :) .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То не върви и никого да не пратиш -

  25 Апр 2022 19:23ч.

  тогава Кирчо съвсем ще се разпищоли. Трябва да има някой там да му набива кабелите. И да му запушва устата, та да не обещава простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  26 Апр 2022 14:44ч.

  Не знам как ще спрат неговия комсомолски устрем или трябва да го заключат някъде, докато мине срещата или ОСТАВКА! Дори само заради дълговете, които ни завещават, заради Македония и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  25 Апр 2022 19:30ч.

  "Единственият стабилизиращ елемент в коалиционната формула е председателят на БСП Корнелия Нинова..." Стабилизирашт фактор???Та нали точно заради неја БГ е единствената държава заедно с Унгарија, којато съшто не изпрашта оръжие в Украјна. Стабилизирашт дебил, както беше Тулупъ, даже и по-зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  26 Апр 2022 8:13ч.

  Точно това е стабилизиращият фактор. Да не се правят глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, тази Уфсъ,

  26 Апр 2022 9:55ч.

  не научила се да пише, а само акъл дава...дето никой не и го иска....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копи пейст

  25 Апр 2022 22:08ч.

  Имате правописна грешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • облак

  25 Апр 2022 22:53ч.

  Ходете, бе! Ама, ако може и да не се върнете! Аман вече. Нямаме инфлация, нямаме проблеми в здравеопазването, образованието, енергетиката. Всичко е цветя и рози. Айде ходете и Украйна да оправите. Тя и без това е цъфнала и вързала, само вие, тъпоъгълните и липсвате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнелия най-добре да нъде закарана в Ню Йорк

  25 Апр 2022 22:53ч.

  При охраненото синче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай ся, и Троцки

  25 Апр 2022 23:01ч.

  е бил в Ню Йорк на времето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??????????

  25 Апр 2022 22:59ч.

  "...ДБ заявиха, че вече не искат... макар че тяхно бе желанието за тази сВирка в първия работен ден.."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвет за БСП

  26 Апр 2022 8:43ч.

  Ако искате неутралната ви позиция да стане абсолютно безспорна, трябва да откажете участие в тази срамна за България акция на канадското агентче, маскирано като премиер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  26 Апр 2022 10:11ч.

  "Ако човек е идиот, то е за дълго" (реплика от "Диамантената ръка")

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rosi

  26 Апр 2022 12:21ч.

  Точно на място!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Машините избраха Кирил Петков

  26 Апр 2022 11:13ч.

  Машините го избраха Киро 26 Апр 2022 11:11ч. Тази есен референдум за "гласуване" по Интернет.... По-измамно от това не може. Мислят ни за ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ.... Второ, в Интернет няма анонимност, знае се кой за какво е "гласувал", после кода в машината прави сметката в полза на Господарите на света, и инсталира такова нещо като Киро

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  26 Апр 2022 12:52ч.

  Истерията по машинния вот трябваше да бъде сигнала, който хората най-накрая да разберат, след всички други сигнали, че им се готви преврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що не ги заведе на Имотите и плажа на Киро в Царево

  26 Апр 2022 11:48ч.

  https://pik.bg/разкритие-на-пик-ето-защо-кирил-петков-отиде-на-морето-и-си-измисли-земетресение---премиер-news1099730.html --- дайте да дадем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Частен плаж за Киро и баща му

  26 Апр 2022 11:50ч.

  СНИМКИ - Имотите и плажа на Киро в Царево https://pik.bg/разкритие-на-пик-ето-защо-кирил-петков-отиде-на-морето-и-си-измисли-земетресение---премиер-news1099730.html --- дайте да дадем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петков обяви "кампания" за оръжия за Украйна... със сметката на украинското Министерство на отбраната

  26 Апр 2022 12:21ч.

  Петков обяви "кампания" за оръжия за Украйна... със сметката на украинското Министерство на отбраната --- https://novini.bg/bylgariya/politika/716034

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  26 Апр 2022 13:21ч.

  Нито Корнелия трябва да ходи, нито никой друг от БСП! Те са си казали становището и няма нужда да се навират в чужди предварително взети решения - На Киро и Зеленски. Ако другите искат да се орезилят, да ходят, всеки си взема решението сам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  26 Апр 2022 13:33ч.

  А с призива за даване на пари от нас на Украйна, става като болен здрав носи ! Ние, бедните пенсионери, трябва ли да си дадем мизерните пенсии, за продължаването на войната? А работещите бедни нима са цъфнали и вързали с тази инфлация? По-добре тази война да свършва колкото се може по-скоро, а даването на пари при всички случаи удължава агонията и жертвите и от двете страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  26 Апр 2022 13:42ч.

  Явно интерес за перманентна война, даже ако може да стане световна имат тези страни, които си пласират оръжията и освен това искат да ликвидират Русия за запазване на еднополюсния свят, а ако се самоликвидира и Украйна, не им пука. Парите от пласиране на оръжия не миришат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  26 Апр 2022 21:49ч.

  ми штом пАртнери са бесни, да тичат в медицински пункт да им ударјат инжекција против бјас...всъштност лечението е обшто нјаколко инжекции против бјас, чувал съм, че са болезнени...каква жертва от тјахна страна, един ден песни ште се пејат за хероизмъ им:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  28 Апр 2022 17:49ч.

  Заключението, че "единственият стабилизиращ фактор в коалицията" била Нинова показва колко вярна е цялата картина. Изключително полезно е да знаем какво е мнението на Богомил Бонев, а несъмнено това на Калфин е първа ръка информация от коалиционните взаимоотношения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи