Орбан пред Тъкър Карлсън: Идеите за отнемане на Крим от Русия са нереалистични

Орбан пред Тъкър Карлсън: Идеите за отнемане на Крим от Русия са нереалистични

Западните страни вече не могат да си позволят да приемат Украйна в НАТО, тази възможност беше пропусната преди много години. Това мнение изрази в интервю за телевизионния водещ Тъкър Карлсън унгарският премиер Виктор Орбан. Според него е напълно нереалистично и отнемането на Крим от Русия. Твърденията за възможността Украйна да победи Русия са лъжа, подобно развитие на събитията е невъзможно, заяви още Орбан в интервю за телевизионния водещ Тъкър Карлсън. Интервюто е публикувано на страницата на Карлсън в социалната мрежа X (преди Twitter). 

Твърденията за възможността Украйна да победи Русия са лъжа, подобно развитие на събитията е невъзможно, заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред Тъкър Карлсън. „Това е лъжа", каза той на въпрос дали може да се каже, че Украйна печели, както твърдят някои американски медии. „Това не е просто недоразумение, това е лъжа. Невъзможно е. Всеки, който се занимава с политика, разбира тази логика, числа и данни". „В крайна сметка е важно колко хора има на земята, а в Русия те са повече“, смята той.

"Те винаги са се фокусирали върху сигурността, буферните зони, геополитиката. Това е различен подход. Това е съвсем легитимно, защото това е тяхната история", продължи унгарският премиер. "Но трябва да разберем, че не можем да ги победим, невъзможно е", подчерта Орбан.

Орбан отбеляза, че смята стратегията на Запада в конфликта в Украйна за лошо разработена. "Ще изпратим повече - те (Русия - бел. ТАСС) ще инвестират повече, ние ще изпратим повече оборудване - те ще произвеждат още повече", каза той. Унгарският премиер посочи, че надеждите за смяна на властта в Руската федерация са напълно неоснователни. "Те никога няма да се предадат, те ще удържат страната си заедно и ще я защитят“, каза той.

Според Орбан единствената възможност за интегриране на Украйна в НАТО е била срещата на върха в Букурещ през 2008 г., когато „имаше споразумение между западните страни“, но след това членовете на Алианса отложиха това решение. „Пропуснахме историческа възможност да направим това (да приемем Украйна в НАТО – бел. ТАСС). Този прозорец на възможност вече е затворен, не можем да направим това. Не можем да си позволим да имаме толкова дълга граница, която е между Русия и Украйна, под контрола на НАТО – това ще означава международна заплаха за всички нас, дори за Вашингтон“, каза Орбан. 

Според унгарския премиер Северноатлантическият алианс трябва да забрави за интеграцията на Украйна в НАТО и да преговаря с Москва за нова структура за сигурност. „Трябва да сключим сделка с руснаците за нова архитектура на сигурността, която ще даде на Украйна сигурност и суверенитет, но не и членство в НАТО“, каза Орбан.

Идеите за възможността за отнемане на Крим от Русия са напълно нереалистични и не се отличават с мъдрост, заяви още унгарският премиер."Това е неразумно, нереалистично. Даже не става и дума за това", отбеляза унгарският премиер, отговаряйки на въпрос за изявленията на американски политици за необходимостта да се "отнеме" Крим от Русия.

След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. властите на Крим и Севастопол проведоха референдум за обединение с Русия, посочва ТАСС. В него участваха повече от 80% от имащите право на глас, съответно 96,7% и 95,6% гласуваха за обединение с Русия. На 18 март 2014 г. руският президент Владимир Путин подписа споразумение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март документът беше ратифициран от Федералното събрание. Въпреки убедителните резултати от референдума Киев отказа да признае Крим за част от Русия, добавя ТАСС.

В интервюто за Тъкър Карлсън Орбан изрази несъгласие с твърденията, че действа в интерес на Русия. „Опитвам се да поддържам нормални отношения с Русия, особено в икономическата и енергийната сфера“, каза унгарският премиер. Орбан подчерта още, че сега срещу Русия стои не НАТО като съюз, а преди всичко Вашингтон. "Трябва да изясним какво се случва. Политиката на САЩ за подкрепа и финансиране на Украйна не е политика на НАТО, това е политика на САЩ. Има голяма разлика в това", каза той. 

Виктор Орбан припомни, че подкрепа за Украйна се оказва от някои западни страни на двустранна основа. Алиансът като цяло според него „казва същото“ като Унгария, тоест противопоставя се на намесата.

Унгария предупреди да не се повтарят саботажи по газопровода „Южен поток“, подобни на тези, които се случиха със „Северен поток“ и „Северен поток 2“, като това предупреждение не беше отправено към Русия, заяви още унгарският премиер Виктор Орбан в интервюто за телевизионния водещ Тъкър Карлсън. "Когато това се случи (диверсията на "Северен поток"), ние, унгарците, ясно заявихме, че има друга тръба, "Южен поток", по която се доставя газ от Русия за Турция, България, Сърбия, Унгария. Заедно с президента на Сърбия ясно заявихме, че ако някой се опита да направи същото в този южен газов коридор, ние ще го считаме за повод за война и терористична атака и ще реагираме незабавно. Може би можете да направите това с германците, но не и с този регион“, каза той. 

Отговаряйки на уточняващия въпрос на Тъкър Карлсън към кого е отправен този призив, Орбан каза: „Той не е отправен към Москва“. Унгарският премиер не уточни кого смята за виновен за саботажа на "Северен поток".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • ЗИП

  30 Авг 2023 12:45ч.

  Касапницата в Украйна придължава с пълна сила.Масирани удари с крилати ракети по Киев, Одеса, Виница и т.н.Жертви и големи разрушения.Украйна отговаря с дронове, но в безкрайно далеч като ефект.Украйна в разрушавана до основи а Русия получава "леки драскотини".Есента ще започне "голямото ШОО".... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • актуално

  30 Авг 2023 23:09ч.

  АКО САЩ ИСКАТ ДА ИЗПОЛЗУВАТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ЗА АТАКИ ПО КРИМ ТО ДА ГО ЗНАЕТЕ ЧЕ, ТЕЗИ ДВЕ ДЪРЖАВИ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТ НА КАРТАТА.НАШИТЕ ПЛАШИП.....ЦИ ДА НЕ СИ НАВИРАТ ДУПЕТАТА КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  30 Авг 2023 12:51ч.

  Е, някои изтрезняват по-бързо. Други се събуждат по-рано. Важното е, че Пробуждането започна. А, добро утро на будните! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Речта на Тъкър Карлсън в Унгария

  30 Авг 2023 13:06ч.

  "Светът се преустройва с висока скорост, и се обръща срещу САЩ. Но администрацията на Байдън тормози един от последните ни истински съюзници в Европа - Унгария - заради това, че е прекалено християнска". Гледайте цялата реч, 27 минути: https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1695254001791406210

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • El Condor

  30 Авг 2023 13:07ч.

  А ние защо си нямаме някой като Орбан, а са все разни назначенци от Посолството?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  30 Авг 2023 13:11ч.

  Украйна е като огнена испанка или уелска.Хапе и дращи с нокти.Но така само още повече покачва желанието на мачисткия Кремъл.Много добре знаем как по принцип винаги свършва това.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  30 Авг 2023 13:25ч.

  Да бъдем точни! Тя си е пияна украинка. Разгонена и разчекната на леглото. Руският мужик я е натиснал, а западните лелки стоят отстрани и ѝ подвикват да го драска и хапе. Гледат отстрани и си мислят дали не са следващите. И хем им се иска, хем не им стиска. Когато мужикът приключи с украинката, те ще започнат да се побутват една друга и да се надяват и на тях да им обърне внимание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ситуацията е още

  30 Авг 2023 14:55ч.

  по-усложнена от обстоятелството, че на мужика вече не му става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  30 Авг 2023 15:11ч.

  Има виагра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  30 Авг 2023 14:44ч.

  Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България. Интересно РРадев или Орбан първи ще забие руското знаме в Столицата си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • атомик

  30 Авг 2023 15:50ч.

  Без Русия тая планета и 1 ден няма да просъществува. А ти си издевателство над човешката мисъл. Много ще има да ти пати кухата дърта глава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Познайте коя е тази държава

  31 Авг 2023 1:17ч.

  30 660 000 души живеят без течаща вода; 37 960 000 без канализация; 23 360 000 без отопление; 49 640 000 без топла вода; 46 720 000 без газ. И 146 милиона без надежда за човешки живот. И има толкова полезни изкопаеми, които превишават 130 пъти бюджета й! И вместо да добива и печели от тези полезни изкопаеми, за да направи гражданите си с най-висок стандарт на живот, е тръгнала повече от 23 години да убива народите (откакто Елцин обяви своя заместник, който, за да се докаже пред репресивния упр. руски орган ФСБ, организира терористичен акт и "под фалшив флаг", обвинявайки чеченци, уби 308 цивилни руснака в три жилищни блок в покрайнините на Москва). Русията е асимилирала, експлоатирала и опитала да русифицира завладяните и поробени от нея народи и като империя, и като съветска строй, и като рашистки режим при путьо. И дори и това не й стига, а днес има претенции да колониализира африканските и сирийските народи. Е, познахте ли коя е тази държава, управлявана от безумец и придворни? >>> https://t.me/politcircus/11782

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еха?

  31 Авг 2023 2:19ч.

  Дай линк към официална стастистика, не към телеграм канали. Съвсем откачени неща. Че то повече от половината население нищо няма, така да се каже, че и отопление даже, в Сибир?. А това последното "без надежда за човешки живот" е много издайническа пропаганда, пич. Не се прави така, тези задължителни фрази по алгоритъма унишожават впечатлението от "статистиката", а тя е толкова нереалистична, че убива посланието за погубените животи. Глупостта освен че е грозна, е зло според класическата антична етика.Голямо зло. В Швейцария 70 % живеят под наем, не могат да си позволят да бъдат собственици. Защо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ся, Форси, да те светна,

  31 Авг 2023 16:50ч.

  Другото име на проказата е Бич Божий.. Та, донякъде си прав относно Русията и нейната роля на планетата Земя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В началото на войната

  30 Авг 2023 14:53ч.

  и аз си мислех, че е крайно нереалистично Украйна да издържи повече от две седмици, ама ей я на каква стана година и половина по-късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  30 Авг 2023 21:00ч.

  И аз си мислех в началото на войната, че Русия няма да удържи срещу колективния запад и ще се предаде на втората седмица, пък то какво стана?:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  30 Авг 2023 21:00ч.

  И аз си мислех в началото на войната, че Русия няма да удържи срещу колективния запад и ще се предаде на втората седмица, пък то какво стана?:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много си

  01 Sep 2023 14:31ч.

  навирил пуделското опашле за паричките от касичката за краварски тролове, зайко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евровизия

  30 Авг 2023 15:03ч.

  За разлика от политическите проекти, при войните най-важното е как свършват, а не как започват и колко продължават...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  30 Авг 2023 15:14ч.

  Ее, Тъкър Карлсън в Европа! Естествено на едно от малкото места, където си струва да прави интервю.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа е едно от малкото места по света, което губи всякакво значение

  30 Авг 2023 21:11ч.

  За разлика от останалите части на света. Европостан ще остане с едните педераси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този е консерва, а вие сте

  30 Авг 2023 16:52ч.

  Дърти комунета и рубладжии, нямате нищо общо с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Югоагент

  30 Авг 2023 17:43ч.

  Дано някой свестен телохранител на Бойко да поеме държавата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази война е Отечествена за Украйна, която не търси победа, а да изгони бруталните рашистки окупатори от своята суверенна земя

  31 Авг 2023 1:27ч.

  В тази война само путьо и клептократските му придворни преследват победа на Злото над Доброто, Смъртта над Живота, Бункера над Президента, Автокрацията над Демокразията, Тоталитаризма над Свободата, правото на Силата над силата на Правото... В тази война няма и няма да има победители. В тази война наемниците окупатори воюват срещу мирно население и неговите защитници, жертвоготовни войни. Всички знаем как ще свърши тази война! Защото знаем от историята как свършва всяка империя. Знаем напр. как започна и се разпадна Османската империя, с бунтове по периферията от нашите славни български революционери. Така е и с руската империя днес, чиито бунтове по периферията са предвестника на нейния разпад. Знаем, че руската империя се разпада, но това което не знаем колко време ще отнеме този процес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами като знаете

  31 Авг 2023 2:30ч.

  що се палиш толкова с пошла фентъзи стилистика. Седи и чакай. Сипи си нещо и друг път, като дращиш, гледай да изчистиш "напр." от "текстовете си", че приличаш на зубрач, който повтаря дословно обясненията на учителя си. Жалка работа. Аз не бих ти платил нито цент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да ама пък

  01 Sep 2023 14:35ч.

  краварите като плащат на такива ваксани неписмовници си правят чудна антиреклама. виж го какъв е разпенен с тия главни букви по 30 в изречение, избягал наскоро от диспансера горкичкият

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „В крайна сметка е важно колко хора има на земята, а в Русия те са повече“, смята Орбан

  31 Авг 2023 1:40ч.

  На орбан чавка ли му е изпила акъла?! В Русия са 146 милиона, но на Земята са много повече, които стават все повече обединени срещу Руснята на путьо и придворните му. Да не говорим, че от тези 146 милиона няма и милион, не, няма и няколкостотин хиляди, които подкрепят войната на путьо, защото напр. се чуди от къде да мобилизира и компенсира жертвите сред войниците му на фронта. Последно подписа няколко указа за ускорено получаване на руско гражданство от имигранти, на които заедно с руски паспорт се връчва и повиквателна за мобилизация за изпълнение на гражданския дълг УЖ към Русия, а всъщност дълга на нещастните имигранти към путьо да умират на фронта за запазването на доживотната му власт, е, и за повече взятки и печалби от анексираните украински райони, както беше честен да признае Пригожин публично какви са целите на СВО - назначаването на кума на путьо медвенчук за президент-марионетка на Украйна, задоволяване на ненаситната медаломания на шойгу и за ограбване ресурсите на Донбас. Дори Китай и Индия се обявиха за териториалната цялост и суверинитет на Украйна, нищо че са УЖ партньори на Московията, партньори, но само по бизнес-далаверите. И на следващата среща на върха за Украйна ще видим нарастващата подкрепа за Украйна и отхвърляне на всякакви териториални претенции на рашисткия режим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ще изпратим повече - те (Русия - бел. ТАСС) ще инвестират повече, ние ще изпратим повече оборудване - те ще произвеждат още повече", каза орбан

  31 Авг 2023 2:01ч.

  Наистина на орбан чавка му е изпила акъла. Нито има логика, нито реалности и възможности руснаците да инвестират и да произведат повече от колективния Запад и съюзници. До сега това беше така, просто защото всички останали държави, вкл. най-големите ядрени сили на света предпочитаха не толкова да се въоръжават, произвеждат и складират боеприпаси за конвенциални войни, колкото да развиват технологиите си, за да развиват индрустриите си и да вдигнат стандарта на живот на собствените си народи, така че да оказват влияние над другите народи, които привличат да им партнират. Но, при новите военни геополитически реалности запиочнаха да се увеличават военните бюджети и да се инвестира в нови високотехнологични военни производства за разлика от руснаците, които с политиката на путьо и корумпираните му военни прогонва или арестува и праща в каторга учените си, както стана с тези, които са създали свръхзвуковите "кинжали" и "калибри", които се оказа, че се прихващат от ПВО-тата напр. амер. Patriot. Путьо води политика като Хитлер, който започва да преследва, остракира и унищожава най-интелигентната част от обществото, а именно евреите, вкл. и Айнщайн, който разкрива потенциала на деленето на урановия атом в атомна енергия, както и за атомни бомби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според орбан НАТО трябва да забрави за интеграцията на Украйна в НАТО и да преговаря с Москва за нова структура за сигурност

  31 Авг 2023 2:18ч.

  Нали Руснята заедно със САЩ и Великобритания бяха се подписали като гаранти за сигурността на Украйна, само и само да предаде най-големият запас на ядрени оръжия в света на Руснята? И какво стана - Руснята не само наруши тази гаранция, но вероломно я нападна с пълноценна война. От урока на Пригожин пък всеки вече знае, че на путьо не може да се вярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бутафорният референдум за присъединяването на Крим към РФ е незаконен!

  31 Авг 2023 2:29ч.

  Украйна е УНИТАРНА държава. Въпросът за промяната на националните граници може да бъде решен единствено на общодържавен референдум. Следователно за евентуално присъединяване на Крим към Руската федерация би трябвало да гласуват всички граждани на Украйна, а не само тези, живеещи там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не говорим какъв е референдум, проведен под дулата на въоръжен окупатор

  31 Авг 2023 2:31ч.

  Правото за обявяване на независимост става нищожно в мига, в който чужда държава се намеси в споре за определяне на идентичност и граници, както го направи Русия. Аргументът ѝ, че го прави, за да защити руското население на полуострова, е несъстоятелен. Действията на руските войници извън пределите на град Севастопол нарушават международното право. Хартата на ООН, а тя е залегнала в основата на международното право, забранява отправянето на заплахи за употреба на насилие, както и самата употреба на насилие на чужди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До този от 23: 29 с внезапно свършилия химикал в 23:31я химикал в 23.31

  31 Авг 2023 3:06ч.

  Хартата на ООН стана една проста хартия още през 2003 при Буш, "международно право" е много общ термин, законите ги отмениха, има правила. Питай Блинкен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи