Обещанията на Петков за евтин газ се разбиха при срещата с действителността

Обещанията на Петков за евтин газ се разбиха при срещата с действителността

България внася скъп втечнен природен газ, въпреки уверенията на правителството на Кирил Петков. Проверка на БГНЕС показва, че цената на втечнения природен газ от САЩ за юни до българската граница е 87,482 долара/мегаватчас или 82,69 евро за мегаватчас. В същото време цената на газа по формулата от договора на „Булгаргаз“ с „Газпром Експорт“ за месец юни 2022 г. е 74,16 евро/мегаватчас. Това означава, че втечненият природен газ пристига в страната с 8,53 евро/мегаватчас по-скъпо или с 11,50% по-скъпо от газа от „Газпром“ за месец юни.

Тези данни опровергават твърденията на премиера Петков и на неговия началник кабинет Лена Бориславова, които в рамките на по-малко от 12 часа дадоха разнопосочни изказвания за стойността на синьото гориво.

На 15 май сутринта госпожица Бориславова заяви, че: „цените ще бъдат 3 или 4 пъти по-ниски, отколкото тези на „Газпром“. А вечерта премиерът я коригира, че цената на газа от САЩ ще бъде еквивалентна на тази на руския монополист. „За мен беше важно цената да бъде равна или по-добра от тази на „Газпром“, подчерта тогава Петков.

Оказва се, че цената не е еквивалентна, а дори е по-скъпа. Самият Петков няколко дни по-късно на брифинг в МС след визитата си в САЩ остана безмълвен на поставения от БГНЕС въпрос, откъде идва противоречието между него и Лена Бориславова.

Друг въпрос, който така и не получи задоволителен отговор, макар че не би трябвало да има нищо скришно, е къде ще бъдат разтоварени двата танкера с ВПГ, които бяха договорени от Петков. Единствено той обяви датите на тяхното пристигане: 8 и 23 юни. Оттогава властта мълчи като „комунист на разпит“ по този въпрос. Предполагаше се, че „синьото гориво“ ще влезе у нас през Гърция, като за целта се използва терминала за ВПГ в Ревитуса.

В действителност ВПГ идва в България през Турция по една доста сложна схема, която по-скоро говори за посредничество. Самата смеха изглежда по следния начин „Булгаргаз“ продава газа на турската компания БОТАШ, а БОТАШ го пренася през турската система и го продава на… „Булгаргаз“ на точката Странджа 1/Малкочлар.

Относно определената на 9 юни от КЕВР регулирана цена (миксиран газ от достъпните източници) в размер на 141,28 лв./мегаватчас. Ако „Булгаргаз“ получаваше газа по договора с „Газпром“, регулираната цена (на микса) за вътрешния пазар би била 127,71 лв./мегаватчас.

За да постигне благоприятна цена на „синьото гориво“ България трябва да подпише дългосрочен договор, подобен на този, който имахме с „Газпром“, но с друг различен доставчик, за да има истинска диверсификация. Това обаче е много трудно, защото към този момент повечето от вероятните доставчици нямат необходимите количества, макар и страната ни да не е голям консуматор.

Жалкото е, че нашите управляващи не търсят алтернативи и това се вижда от техните изказвания. Пред бизнеса и потребителите вицепремиерът и финансов министър Асен Василев още от първия ден, в който Русия спря газа ни, чертае светлото бъдеще на 20 милиарда куб.м. газ, които могат да преминават през България от Юг на Север. На въпрос на БГНЕС откъде ще дойдат тези количества или поне 2 милиарда куб.м., които остават като махнем 1 милиард азерски газ, който все някога ще трябва да получим, но все още незнайно кога, Василев отговори, че се разговаря със страните от Северна Африка и Персийския залив.

Бориславова в злополучната си изява от 15 май сподели, че: „Правителство продължава да обсъжда допълнителни варианти за доставки с Туркменистан, Египет, Турция“.

Всичко това е много хубаво, но нито един от тези региони и държави не може скоро да ни достави газ, колкото и да го искаме. Нито Египет, нито Катар имат свободни количества. Същото се отнася и до Азербайджан. Всичко е договорено за години напред и за да дойде природен газ от там, трябва да се започне добив от нови находища, процес, който стартира, но са нужни години, като тук говорим за времеви хоризонт след 2025-2027 г. Туркменистан има газ, но няма как да го достави на Европа, така че самото му споменаване като държава е свидетелство доколко сериозни са намеренията на нашите властимащи.

Единствената възможност за нас си остава Азербайджан с неговите 1 милиард куб.м. газ. Но тук се сблъскваме с един сериозен проблем – липсата на тръба. Строителството на интерконектора България-Гърция се забави и вече никой не се ангажира с конкретен срок – дали ще е 1 юли или 1 септември, всички стискат палци. От компанията оператор на газовата връзка „Ай Си Джи Би“ заявиха за БГНЕС, че се надяват тя да бъде завършена този месец, както са и политическите изказвания, но и те оказват да посочат точна дата.

Министърът на външните работи на Азербайджан Джейхун Байрамов постави точка около многобройните спекулации как може да получаваме азерското „синьо гориво“. По време на визитата си у нас, която се състоя на 31 май, той заяви пред БГНЕС: „България ще започне да получава газ от Азербайджан, когато бъде завършен интерконтеконекторът с Гърция“.

Със завършването на интерконектора, което всички очакваме да стане по-скоро по-рано, отколкото по-късно през втората част от тази година, частта от споразумението, която се отнася до доставките на газ до България, ще бъде изпълнена, добави външният министър на Азербайджан.

Повечето експерти са единодушни българите не трябва да хранят големи очаквания относно това, че азерският газ, който може би ще получим през следващите месеци, ще бъде толкова евтин, колкото беше преди месеци. По простата причина, че формулата не неговата цена е свързана с тази на петрола с отлагане във времето от 6-9 месеца, а през този период тя беше вече достатъчно висока.

 

Източник: БГНЕС

 

Коментари

 • мара канибала

  11 Юни 2022 9:42ч.

  Тая Лена Бориславова много на ангро го дава нещо - три или четири пъти по-евтин... То бива некомпетентни и лъжовни изказвания, ама чак пък толкоз не бива! Така е, когато за началник на правителствен кабинет някои си назначават любовниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ezeapukow

  11 Юни 2022 12:04ч.

  [url=http://slkjfdf.net/]Oqizuyuno[/url] <a href="http://slkjfdf.net/">Iyocaryaq</a> uue.xwve.glasove.com.kux.su http://slkjfdf.net/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AbrsGloge

  11 Юни 2022 12:38ч.

  http://bitbin.it/3djha24Z/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pedeuzlb

  11 Юни 2022 12:41ч.

  <a href="http://erythromycin1m.com/#">erythromycin eye</a> amoxicillin vs erythromycin

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушител на съвременна България

  11 Юни 2022 9:49ч.

  Ето – аз дишам, работя, живея и всеки ден лъжа (тъй както умея).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песимист

  11 Юни 2022 11:07ч.

  Като има кой да ми вярва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  11 Юни 2022 18:36ч.

  Той лъже, както диша. А за това, че му вяраме- който вярва веднъж е доверчив, който продължи да вярва и след това е глупак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушител на съвременна България

  11 Юни 2022 9:52ч.

  С Еленка под вежди се гледаме строго и боря се с нея доколкото мога. В живота колеги, но ти не разбирай, че мразя се с нея. Напротив, напротив! – Дори да умиргам, Еленка със грубите лапи отзаде аз пак ще я гепя !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е, стига с тези дебелашки закачки...

  11 Юни 2022 14:50ч.

  Трябва ли да се срамува човек, ако по една или друга причина не е "госпожа"? Сякаш е толкова лесно да срещнеш сродна душа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушител на съвременна България

  11 Юни 2022 9:56ч.

  Да кажем, сега ми окачат въжето и питат: "Как, искаш ли час да не лъжеш?" Веднага ще кресна: "Свалете! Свалете! По-скоро свалете въжето, злодеи!" За нея Лъжата – направил бих всичко. – Летял бих до Скопие с пробна машина в небето, бих влезнал във ракета на Мъск самичък, на ужким !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песимист

  11 Юни 2022 11:11ч.

  Чисто медицински, т.е. по-сериозно, патологичното лъжене е сериозно болестно състояние. Към страдащите - снизходително, но да не бъдат допускани до отговорни постове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушител на съвременна България

  11 Юни 2022 10:01ч.

  Но ето, да кажем, вий вземете, колко? – милиардче, ил второ от моята кражба, бих ревнал тогава, бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера. Какво ще остане от мене тогава? – Миг след грабежа ще бъда разнищен. И още по-ясно, и още по-право – миг след грабежа ще бъда аз нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Действителността

  11 Юни 2022 10:15ч.

  "Защо не съм и аз поет" ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  11 Юни 2022 11:24ч.

  БРАВО НА НОВИЯ СТАР ВАПЦАРОВ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Админ

  11 Юни 2022 11:38ч.

  Моля, сменете ника си, ако искате да коментирате в този форум. В противен случай коментарите Ви ще бъдат изтривани без да се гледа съдържанието им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  11 Юни 2022 18:37ч.

  Вапцаров е вечно жив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушител на съвременна България

  11 Юни 2022 10:04ч.

  Може би искате да я сразите моята вяра във дните честити, моята вяра, че утре ще бъде живота ми по-хубав ? А как ще щурмувате, моля? Със Гешев ? Не! Неуместно! Ресто! – Не струва! – Тя е бронирана здраво в Канада и бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити! Ваш, Простото !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Юни 2022 10:11ч.

  Задачка за трето отделение: През април, когато Булгаргаз получаваше газ от Газпром, цената на борсата в Австрия бе около 200лв/мвч. Булгаргаз го купуваше с 30% отстъпка и го продаваше за 142лв. Сега цената на борсата е 160лв/мвч. След 30% отстъпка, колко ще струва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според Ройтерс и по-скъпо ще става!!!

  11 Юни 2022 10:13ч.

  LONDON, June 9 (Reuters) - Freeport LNG, operator of one of the largest U.S. export plants producing liquefied natural gas (LNG), will shut for at least three weeks following an explosion at its Texas Gulf Coast facility, raising the risk of gas shortages in Europe.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извинете, обаче за каква цена на руския газ говорите,

  11 Юни 2022 10:23ч.

  когато такъв ПРОСТО НЯМА? Каква цена по договор с Газпром за юни, та Газпром си нарушава подписаните договори по свое усмотрение. Както без да се съобразят с другите, обявиха, че ще се плаща в рубли, така си проненят и цените, на политически принцип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХА

  11 Юни 2022 10:28ч.

  Мнооо си тъп Саше!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Белла чао

  11 Юни 2022 11:14ч.

  Май само ти не си разбрал, че Киро Тъпото и Асена Крадливото спряха доставките на газ от Русия, след като не отговориха на 4 писма на Газпром, а и преди това още Асена каза, че няма да преговаря с Газпром. Не знам кой как си преЦЕНЯ, но от време на време трябва и да се чете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха!

  11 Юни 2022 15:19ч.

  Тъпото Саше, от 11 Юни 2022 10:23ч., още не е проумяло, че "Газпром" не нарушава по никакъв начин договора, а единствено иска да си получава цената в долари, което е осъществимо за момента единствено в "Газпромбанк". А изискването на "Газпромбанк" да си открием сметка в рубли, не променя договореното плащане в долари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  11 Юни 2022 10:28ч.

  На колониите не е разрешено, това което могат да си позволят робовладелците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  11 Юни 2022 10:40ч.

  Когато си слуга,вършиш това,което ти нареди Господаря.Всички въпроси да се задават на Него,Той ако има желание може и да отговори,а може и да накаже за прекалено любопитство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  11 Юни 2022 10:41ч.

  Ураа ! Да живей американската ефтиния, на ефтините еврогейски колеги ! А за ЕС-членовете - с овехтел каскет и с избеляла блуза, носете си старите дрехи друзья !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а от мен

  11 Юни 2022 10:57ч.

  сапунът за въжето

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славин

  11 Юни 2022 11:05ч.

  Ще ми се тези хърльовци да ги видим през октомври, ако останат до тогава. И понеже сме последна дупка на всичко, най-лошо ще пострадаме. Русия ще продължава да продава, западняците ще лижат и мажат и тайно чрез посредници ще купуват, а ние гордо ще държим на санкциите. Народе, посъбуди се и изритай тази неука политическа смрад. Дядо Мраз ще ви отрезви, та затова мислете отрано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охубоху

  11 Юни 2022 11:13ч.

  Добре де, защо е тази статия? За да ни каже, че знаем повече от Про100 Киро? Ами ние и това си знаем, то май трудно ще намериш по-неграмотен и по-лъжлив от него! Това го казахме отвана, включително и в този "форум", беше казано и от "експерти" и от чистачките на "експертите"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Покрай всичките дрънканици и откровени политически манипулации

  11 Юни 2022 11:14ч.

  нека припомним нещо. Имаше подписан договор. Според него газът се плащаше в долари или евро. Руската страна едностранно променя условията, изисквайки плащане в рубли. Това означава нарушение на договора. Договпрът затова е и договор, защото означава договаряне между страните. При това положение предполагаемата цена за юни не означава нищо. По същия начин и тя можеше да се промени. Едностранно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • плачещ смях

  11 Юни 2022 11:17ч.

  Едно си баба знае, едно си бае. Тази опорка вече не върви, приятел. Измислете нещо друго за оправдание. Абе, ти да не си Киро?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • санкциите им са незаконни, от това следва всичко

  11 Юни 2022 11:31ч.

  Ами да не са налагали санкции западнярите бе, толкова е просто, ама дебелата ти глава не увира...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  11 Юни 2022 11:32ч.

  Патологичния лъжец Кики никога не е казвал истината, това е психопат с толкова болен мозък, че не съм сигурен, дали може да носи съдебна отговорност... Но със сигурност ще си понесе небесната присъда, при това скоро! Лошата новина е че това поведение(бездушно) е тренд сред младите хора, затова и света приключва! С тази заразна дигитална психопатия нищо не може да функционира!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, това е бъдещето

  11 Юни 2022 16:54ч.

  Мдаа, 17-18 годишни се държат като 2-3 годишни. Всяка година едни и същи закачки, едни и същи крясъци, не могат да разговарят нормално и това е масово явление сред подрастващите. За тях ще има само една професия - да работят в сереушката/пентагонски фабрики за тролове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това не е журналистика

  11 Юни 2022 12:02ч.

  а хранилка за тролове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "Това не е журналистика 11 Юни 2022 12:02ч.

  11 Юни 2022 12:21ч.

  Защо, колега?! Едно момиченце се изказва авторитетно, въпреки че обект поглед тя няма начин да притежава дори елемент познания по слож тема с газа. Питала търсач, видяла графиката с вътр цени на газ в САЩ, тотално грешни изводи, после започва да говори идиотщини. Това е близо до тежко неврологично състояние. Петков е на сходно дередже! ТОВА Е ЖУРНАЛИСТИКА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За свидетели са призовани и служители от охраната на премиера, както и външни лица, участвали във въпросните оргии.

  11 Юни 2022 12:26ч.

  Наши източници твърдят още, че прокуратурата разполага със скандални доказателства под формата на официално предадени от НСО записи на потресаващи оргии с участието на Кирил Петков, Лена Бориславова и други лица, свързани с наркотици, секс и алкохол, които са се случвали в сградата на МС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поне това да са свършили като хората

  11 Юни 2022 13:46ч.

  Ленчето да е вързала яко страпона и давай Кики към Уайкики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютни малоумници

  11 Юни 2022 12:34ч.

  Отказахме се от питомното, за да гоним дивото и да угодим на посланник Мустафа, която всъщност си отива с подвита опашка. Същото ще бъде и с целия Еврогейски съюз. Собствените им санкции ще ги съсипят, а не Путин. Путин тук е непричом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дрън, дрън,

  11 Юни 2022 12:41ч.

  Като лъжете, поне по-малко, как така газът от Газпром се плащал в рубли?? Не е вярно, плаща се в долари или евро, а после Газпром си ги превръща в рубли! Разликата е, че парите отиват в банка на Русия и САЩ не могат да ги крадат, както откраднаха към 300 милиарда долара и газът им излезе безплатно!Америка е крадла!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разликата е, че курсът за обмяна го диктува руската страна

  11 Юни 2022 13:11ч.

  Целта, естествено, е грабеж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курсът за обмяна се диктува на борсата

  11 Юни 2022 13:48ч.

  според търсенето и предлагането...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Юни 2022 14:09ч.

  Прекалено трудно е да се обяснява на олигофрени. Курса на рублата НЯМА значение. Плаща се според договор, но по новата схема парите отиват в банка на територията на Русия. А след това какво правят с парите руснаците си е тяхна работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са олигофрени, хуманитарии

  11 Юни 2022 14:16ч.

  С очите си съм видял как роми с АйКю 55-60 будалкат почтени професори, когато валутите се обменяха на автогарата... че и след като им пробутат куклата, искаха и бакшиш за хубавата работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Петев

  11 Юни 2022 12:47ч.

  ЗАЩО, ПО ДЯВОЛИТЕ, ЛЕНА НОСИ ПАРАПЕТ В ЗАДНИКА СИ? НЕ И ЛИ УБИВА? https://www.youtube.com/watch?v=NY-mO6ss130&t=1s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костадин Костадинов

  11 Юни 2022 13:04ч.

  Информацията от Митрофанова ли е или има някакъв документ :))))))))))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  11 Юни 2022 13:39ч.

  защо с 11,5% по-скъп, нали щеше да е с 30% по-скъп? И понеже феновете ви са с руска ориентация, не се казва "мълчат като комунист на разпит", казва се "мълчат като партизан на разпит", показвайте поне малко уважение към аудиторията ви:-) Ама нали най-мразиме да мислеме, не се питаме на каква цена американците го продават на посредника ви и защо имате посредник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  11 Юни 2022 13:46ч.

  имате посредник, защото нямате директна връзка...така, както искате да имате собствено газодобиване, но нямате желание да възложите на фирма да проучва шелфа на Черно море, даже го забранихте преди 5г...искате да лежите на дивана и да давате съвети как някой друг да свърши работата ви, и да е евтино, и да не зависите от каприза му, и още, и още

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оооо jотата!

  11 Юни 2022 14:12ч.

  Аргументирани бизнес-предложения по доставка на демократичен г-з - отнасяйте до г-н Кирил Петков (писмото незапечатано пъхате под вратата на Мин съвет, откъм Ларгото)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Туркменистан

  11 Юни 2022 13:42ч.

  10.06: "Важные переговоры в Кремле. Президенты России и Туркменистана обсудили двусторонние, региональные и международные темы — от ситуации в Афганистане до совместных нефтегазовых проектов. Курс — на укрепление связей. Примечательно, что первый зарубежный визит Сердара Бердымухамедова в качестве президента — именно в Москву..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КируЛена

  11 Юни 2022 14:18ч.

  Бе тоя страпон на СтрапоЛена лекува сички болести бре...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  11 Юни 2022 14:31ч.

  Новият официален Телеграм канал на Гласове е тук - https://t.me/glasove

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъдещето на хамер. доставки на LNG е неясно

  11 Юни 2022 15:00ч.

  След взрива в Тексаския завод за втечнен газ (LNG plant blast: https://www.reuters.com/business/energy/explosion-hits-freeport-lng-plant-us-natgas-prices-plunge-2022-06-08/ ) на 9 юни 2022, който е намалил капацитета на сша с 20 %...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  11 Юни 2022 15:48ч.

  само дето тия цени са гладени лично според мен със сезонните колебания за поне три годишни периода, бас хващам, че накрая цената ще е над 200 гейро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Камерите на НСО от МС са заснели любопитни неща. Целият видоматериал е откупен от холивудски продуцент. За читателите на Гласове следва кратко резюме от една филмирана вечер. В началото виждаме Линда.

  11 Юни 2022 15:55ч.

  Тя влиза в кабинета на Кирчо. Носи безглутенова торта "Харвадска ерекция с тарт от влажни сливи". Оставя я на масата и се шмугва в банята. Кирчо я последва. Кадри от банята липсват. В следващата сцена Кирчо и Лена са съвършено голи. Увлечени са в страстна игра. Лена е с белите и е избрала дебют Хуй Лопес, известен още като испанска партия. Камерата следи играта им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 19-ия ход Кики с черните еректира.В този момент се появяват Асен и Лорер. Делово се събличат и се настаняват при шахматистите. В мителшпила Асен не издържа. Обзема го мощен прилив на възбуда.

  11 Юни 2022 15:58ч.

  Започва страстно да пъшка. Лорер откликва. Със сръчните си като на касоразбивач пръсти награбва три бели пешки, черен кон, бял офицер и сръчно ги напъхва в задника на Кокорчо. Той, макар и слаб шахматист, запищява от удоволствие. Крясъците му на разгонен козодой будят задрямалата стража на НСО. Тя се присъединява към компанията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лена, впечатлена от мощния оргазъм на Асеня, се отвлича то шахматната игра. Коварният Кики използва нейната разсеяноста и я матира в три хода.

  11 Юни 2022 16:08ч.

  Какво ще стане след като голата Лена е матирана? Ще успее ли Кики да еректира или ще се наложи Лорер да му натика в задника фигурите, останали по дъската? За да научите всичко това гледайте новата еротична продукция на НСО „Мат в юнска нощ“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карачибук,

  11 Юни 2022 16:12ч.

  дано не секнат цветистите ти коментари след предстоящите промени в СЕМ и ЕС-министерството на дезинформацията... Носталгично ще си спомняме как радостно си пишехме в събота след обяд...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си жив и здрав, както и всички четящи Гласовете си!

  11 Юни 2022 16:22ч.

  На многое лета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Юни 2022 18:01ч.

  'защо с 11,5% по-скъп, нали щеше да е с 30% по-скъп?" Защо изобщо е по-скъп? Нали щеше да е от 2-3 пъти, до 4-5 пъти по-евтин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Юни 2022 18:06ч.

  И що пак дългосрочни договори - нали диверсификации, европейски енергийни пакети, директиви и тинтири-минтири, после - кво става с азерския газ, с дамаджанки ли ще си го носим?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  12 Юни 2022 12:10ч.

  ти цитираш онази пръдла, за която утре никой няма да чуе повече, аз ти цитирам една кохорта от пръдльОВЦИ, които утре ще бъдат преизбрани в парламента и вдругиден ще те управляват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън !

  11 Юни 2022 21:52ч.

  Смехът е здраве ! Благодаря ти от сърце ! Коремът ме заболя от хилене ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Valpet

  12 Юни 2022 20:05ч.

  И докога ще ги търпим тези лъжци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи